ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΕΝΝΙΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ!!!

DAVIS CUP 2009
ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ
Όσοι παρακολουθούν από κοντά τα τεκταινόμενα στο ελληνικό τένις, δεν μπορούν παρά να αγανακτήσουν για άλλη μία φορά.
Η ΕΦΟΑ ανακοίνωσε σήμερα την σύνθεση της εθνικής ομάδας των ανδρών και προκαλεί για άλλη μια φορά την νοημοσύση όλων μας, αλλά κυρίως προκαλεί, γιατί συνεχίζει να εμπαίζει τους έλληνες αθλητές και να υπονομεύει για πολλοστή φορά την εθνική ομάδα.
Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της ΕΦΟΑ, η οποία κατά τα πρότυπα της σκοτεινής εποχής ‘του αποφασίζομεν και διατάσομεν’ ,στέλνει στην Τουρκία τρεις (3) αθλητές. Όχι τέσσερις (4) όπως οι υπόλοιπες εθνικές… γιατί αυτή η εθνική είναι ενός κατώτερου θεού…η μάλλον ενός μίζερου εργολάβου… Βλέπετε έχει πολλά έξοδα αυτή την περίοδο και πρέπει να πληρώσει και τον Κλεφτάκο!
Νέα κριτήρια λοιπόν. Υπό την νέα τεχνική διεύθυνση του κ.Dirzu, γίναμε θιασώτες του έργου: Πώς μπορείς να εξυπηρετείς τα μικροσυμφέροντά σου καλύτερα,αδιαφορώντας προκλητικά για το συμφέρον της εθνικής ομάδος.
Έτσι ο κ. Dirzu, (βλέπε Ζαννιάς), κατάφερε το ακατόρθωτο:
Μέσα σε μερικούς μήνες, έστειλε την εθνική ομάδα στην τρίτη κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης. Μια εθνική ομάδα, που θα μπορούσε να εκπροσωπείται από τους Οικονομίδη,Μαζαράκη,Γιακούποβιτς και Γεμουχίδη.
Μια ομάδα που με αυτή τη σύνθεση των τεσσάρων άξιων αθλητών,που έχουν αποδείξει και με το παραπάνω την αξία τους μέσα στα γήπεδα, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις, που θα έπρεπε να εξασφαλίσουν οι ιθύνοντες της ΕΦΟΑ, να αγωνίζεται στην πρώτη και όχι στην προτελευταία κατηγορία.
Αλλά τα σχέδια του εργολάβου δεν έχουν σχέση με το συμφέρον της εθνικής ομάδας. Οι δύο από τους άξιους αθλητές (Μαζαράκης –Γεμουχίδης) ενοχλούν ιδιαίτερα την ύπαρξη του και κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τους εξοντώσει.
Ας δούμε λίγο το ιστορικό, αξίζει τον κόπο.
Ξεκινάει λοιπόν με τον Βασίλη Μαζαράκη, που να θυμίσω για όσους έχουν κοντή μνήμη, ότι είναι ο πρώτος έλληνας αθλητής που καταφέρνει να φτάσει τόσο κοντά στο φράγμα των 100 τενιστών παγκοσμίως (115 ATP – 10 Οκτωβρίου 2005)*.
Ακριβώς λοιπόν εκείνη την περίοδο, ο Βασίλης ζητά την στήριξή του από την ΕΦΟΑ και αντ’αυτού συναντά την προκλητική αδιαφορία τους. Μια εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε έναν τόσο άξιο αθλητή, που συνεχίστηκε με την γνωστή και επιζήμια για το ελληνικό τένις, αποχώρηση του Βασίλη από την εθνική ομάδα, με αποκλειστικό υπεύθυνο τον εργολάβο της ΕΦΟΑ.
*Με βάση τα στοιχεία της ATP στην καλύτερη κατάταξη για έλληνα τενίστα βρίσκεται ο Νικόλας Καλογερόπουλος (108 ATP – 26 Σεπτεμβρίου 1973), αλλά ο Νικόλας ανήκει σε μιαν άλλη εποχή.
Τότε ο εργολάβος, βλέποντας την αποχώρηση του Βασίλη αρχίζει να τρέμει στην ιδέα ότι ένας άλλος άξιος αθλητής που δεν συμβιβάζεται με την ανικανότητά του, έρχεται στο προσκήνιο, αρχίζει να καταστρώνει τα σχέδια του, έτσι ώστε να του ανακόψει την πορεία προς την εθνική. Αποτελεί γι’αυτόν τον νέο στόχο.
Και ξεκινάει το σχέδιό του.
Θα σας κουράσω με λεπτομέρειες, αλλά αξίζει, για την ενημέρωσή σας.
Οκτώβριος του 2005. Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γλυφάδας στέλνει fax υπ’όψιν του προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΦΟΑ ,ζητώντας την στήριξη του αθλητή Πάρι Γεμουχίδη για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και το Μεξικό, στα πλαίσια του αγωνιστικού του προγράμματος και της συμμετοχής του μεταξύ των άλλων και στο περίφημο Orange Bowl. O Πάρις τότε ήταν 17 ετών, είχε ήδη συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό του Junior Australian Open και η απίστευτη προφορική απάντηση του εργολάβου Ζαννιά,
(στα πλαίσια σεβασμού των Ομίλων γραπτές απαντήσεις από την ΕΦΟΑ δεν υπάρχουν),ήταν ότι δεν στηρίζει τον αθλητή γιατί δεν έχει αποτελέσματα!!!
Μετά από παρέμβαση της τότε Γ.Γ.Α. στην οποία κατέφυγα, αναγκάζεται ο εργολάβος να καταβάλει τα αεροπορικά έξοδα του Πάρι και του προπονητή του αξίας 2.300 ευρώ. Για την ιστορία, το ταξίδι με τα 4 τουρνουά που συμμετείχε ο Πάρις σε ΗΠΑ και Μεξικό, στοίχισε 8.300 ευρώ.
Το αποτέλεσμα γνωστό. Επιτυχία που χρεώθηκε στο ελληνικό τένις.
Ο Πάρις γίνεται ο πρώτος και ο μοναδικός αθλητής μέχρι σήμερα που από τα προκριματικά φτάνει στον τελικό του Orange Bowl, η κατάταξη του στα junior φτάνει στο 23 και οι υπεύθυνοι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF)
τον επιβραβεύουν.
Πώς αντέδρασε η ΕΦΟΑ;
Ξέχασε να βγάλει δελτίο τύπου, πλήρης αμηχανία,αλλά ο εργολάβος δεν πτοείται από τέτοιες κακές γι’αυτόν εξελίξεις. Διέδιδε ότι αυτός βοήθησε τον Πάρι χωρίς να ντρέπεται, άλλωστε πόσοι γνώριζαν την αλήθεια;
Ο ίδιος ως γνωστόν έχει πάρει οριστικό διαζύγιο με την αλήθεια.
Φεβρουάριος του 2006.Η Διεθνής Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (ITF), ενημερώνει τον αθλητή ότι λόγω των εξαιρετικών του αποτελεσμάτων δικαιούται διεθνούς υποτροφίας μέσω του προγράμματος Οlympic Solidarity από την ΔΟΕ εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων του 2012. Αρκεί να στείλει η ελληνική ομοσπονδία το αίτημα.
Ο εργολάβος του ελληνικού τένις αναθάρρησε. Ήρθε η ώρα να αποδείξει την εξουσία του. Έτσι αρνείται να στείλει το αίτημα και εμποδίζει την υποτροφία για περισσότερο από 18 μήνες, διάστημα που υπονομεύτηκε καθοριστικά όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων η αθλητική πορεία του Πάρι.
Την ίδια περίοδο, του αρνούνται τα έξοδα για συμμετοχή του σε τουρνουά.
Η ψυχολογία του αθλητή καταρρακώνεται και το ενδιαφέρον του πλέον για το άθλημα που τόσο αγάπησε, εξασθενεί.
Μάρτιος του 2006. Μετά την αποχώρηση του Βασίλη Μαζαράκη από την εθνική επιλέγονται οι Οικονομίδης, Γιακούποβιτς και ο αποχωρήσας από την ενεργό δράση Ροβάς για την στελέχωση της εθνικής ομάδας για την αναμέτρηση με τα Σκόπια.
Για την τελευταία θέση του δεύτερου αναπληρωματικού διενεργείται pool και για κακή τύχη του εργολάβου την θέση καταλαμβάνει όχι κάποιος από τους αγαπημένους του, όπως ευχόταν, αλλά ο ανεπιθύμητος Πάρις.
Οκτώβριος του 2006. Έλληνας δημοσιογράφος τηλεφωνεί στον Πάρι που εκείνη την περίοδο αγωνιζόταν σε τουρνουά Futures στην Τυνησία (με έξοδα της οικογένειάς του),για να τον συγχαρεί για την επιλογή του από τον Π.Σ.Α.Τ. και την επικείμενη βράβευσή του για την μεγάλη του επιτυχία στο Orange Bowl και του ζητάει να του δώσει στοιχεία από το βιογραφικό του. Ο Πάρις τον παραπέμπει στην Αθήνα και σε μένα γιατί εκείνη την στιγμή ετοιμαζόταν να αγωνισθεί. Επικοινωνεί όντως ο δημοσιογράφος μαζί μου, με συγχαίρει και μου ζητά στοιχεία τα οποία ευχαρίστως του παρέχω.
Μετά από μία εβδομάδα, με ξαναπαίρνει ο ίδιος δημοσιογράφος για να μου ζητήσει συγνώμη και να μου πει ότι έγινε κάποιο λάθος και ότι τελικά δεν βραβεύεται κανένας από το τένις. Απόρησα, αλλά δεν εξεπλάγην όταν αργότερα έμαθα ότι για την αλλαγή της απόφασης έβαλε το χέρι του ο εργολάβος, υποδεικνύοντας στην θέση του Πάρι τον Κωνσταντίνο Μίκο. Τώρα τι πιο σημαντικό έκανε ο Μίκος από τον Γεμουχίδη; Τίποτα. Απλά ήταν γιος του νέου ψηφοφόρου του, τον οποίο αργότερα τοποθέτησε και πρόεδρο σε μια από τις 19 επιτροπές του. Μήπως γνωρίζετε πως εξελίχθηκαν τα επόμενα pool για την εθνική ομάδα;
Αν όχι, ρωτήστε τον νέο τεχνικό διευθυντή της ΕΦΟΑ κ.Dirzu, συνεταίρο του πατέρα Μίκου και προπονητή του γιού του. Οι καλοί ψηφοφόροι πάντα ανταμείβονται από τον εργολάβο…
Για την ιστορία και τα δύο προηγούμενα pool έγιναν στο Smash Club, συνιδιοκτησίας Μίκου,Dirzu με δύο βασικούς στόχους.
Να αποκλείσουμε τον Γεμουχίδη από την εθνική και οπωσδήποτε να προκρίνουμε τον Μίκο.Το τι κατάφεραν το γνωρίζετε όλοι. Έστειλαν την εθνική στην τρίτη κατηγορία. Αλλά μυαλό δεν έβαλαν. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Έτσι χαλαρά φτάνουμε και στην σημερινή απόφαση με τα νέα κριτήρια του προέδρου. Πώς είπατε; Του προέδρου; Μα φυσικά, τι νομίζατε; Νομίζατε ότι υπάρχει τεχνική διεύθυνση; Αστείο μεγατόνων…
Και λέω στα νέα, γιατί κάθε φορά είναι και διαφορετικά, όχι φυσικά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της εθνικής, αλλά τις εκάστοτε ορέξεις του προέδρου. Να θυμίσω λοιπόν τα τελευταία κριτήρια συμμετοχής των αθλητών στην εθνική:
-
απευθείας συμμετοχή στους αθλητές με κατάταξη στους 600 πρώτους της ATP
-
προκριματικό τουρνουά (pool) για τους υπόλοιπους
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω κριτήρια συμμετοχής δεν δικαιολογείται η τωρινή απευθείας συμμετοχή του Κλεφτάκου ( 794 ATP).
Και για να μην παρεξηγηθώ, δεν έχω τίποτα με τον ικανότατο αθλητή Κλεφτάκο. Δεν φταίει ο αθλητής για την χρόνια ανικανότητα των ΕΦΟΑτζήδων.
Ο αθλητής όμως, βάσει στοιχειώδους ισονομίας, θα έπρεπε να κληθεί να συμμετάσχει σε προκριματικό τουρνουά μαζί με άλλους έλληνες αθλητές για την κάλυψη των 2 αναπληρωματικών θέσεων στην εθνική, όπως κάλεσαν, όχι μία, αλλά δύο φορές, τον αθλητή Γεμουχίδη, ο οποίος κατά μια διαβολική σύμπτωση έχει στην πορεία του μέχρι σήμερα καλύτερα αποτελέσματα από τον Κλεφτάκο, παρά τον πόλεμο που του γίνεται και παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, που τον κρατά μακριά από την αγωνιστική δράση τους τελευταίους 3 μήνες.
Μπορεί λοιπόν να εξηγήσει στον κόσμο του ελληνικού τένις,αν έχει το σθένος βέβαια, ο τεχνικός διευθυντής της ΕΦΟΑ κ. Dirzu, σε ποιους απευθύνεται όταν ανακοινώνει κριτήρια επιλογής, τα οποία κάθε φορά είναι και διαφορετικά επί των ημερών του;
Μπορεί να εξηγήσει ο κ.Dirzu στον κόσμο του ελληνικού τένις,πώς τα κίνητρά του ήταν ταπεινά και ύπουλα, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του αφεντικού του Ζαννιά, του συνεταίρου του Μίκου και τα δικά του, προκειμένου να προωθήσει στην εθνική ομάδα,τον παίκτη που προπονεί, με κάθε θυσία (υποβιβασμός εθνικής ομάδος) και να ‘τιμωρήσει’ τον ανεπιθύμητο του αφεντικού του;
Μπορεί να εξηγήσει ο κ.Dirzu στον κόσμο του ελληνικού τένις, γιατί συνεργάζεται ξανά με τον άνθρωπο που έβριζε και λοιδορούσε νυχθημερόν, όταν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής και τι ακριβώς εξυπηρετεί τώρα η παρουσία του στην ομοσπονδία που τον πέταξε στα σκουπίδια όταν ο ίδιος την χαρακτήριζε και σωστά μπορντέλο ανίκανων;
Μπορεί να εξηγήσει ο κ.Dirzu στον κόσμο του ελληνικού τένις, πώς είναι δυνατόν να μην παραιτείται και να αποτελεί την μαριονέτα του ανθρώπου που ‘έφτυνε’ τόσα χρόνια;
Αλλά τι ρωτάω τώρα;
Αυτοί που έχουν το σθένος να παραιτηθούν είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια και όχι οσφυοκάμπτες και yes-men, ταπεινοί δούλοι μικροσυμφερόντων. Άλλωστε τι ποιότητας μπορεί να είναι άνθρωποι που εν γνώσει τους συνεργάζονται με έναν απατεώνα;
Δεν δέχομαι πλέον από κανένα να δηλώνει ότι ενδιαφέρεται για το τένις όταν δεν αντιδρά στην ανικανότητα αυτών που κατάντησαν το άθλημα.
Δεν μπορώ να συμβιβαστώ με την άποψη ότι αυτό δεν σας αφορά.
Δεν μπορεί λοιπόν όλοι εσείς που ενδιαφέρεστε για το μέλλον του αθλήματος, να παραμένετε για άλλη μια φορά βουβοί,απλοί παρατηρητές του εγκλήματος, και να μην αντιδράτε στην προκλητική ανεπάρκεια του κατεστημένου Ζαννιά.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !
Φίλιππος Γεμουχίδης


Η ΓΝΩΣΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΓΕΜΟΥΧΙΔΗ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΗΓΕΙ ΜΕ ΓΛΑΦΥΡΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΗΓΕΙ ΕΝ ΠΟΛΛΟΙΣ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΕΝΝΙΣ !!!
ΦΕΤΟΣ ΑΝΕΒΗΚΑΜΕ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου