ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΗΜΕΡΑ

Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2010

Θυμίζουμε, από αυτό το βήμα, το πρώτο κάλεσμα του ΚΚΕ που απευθύναμε λίγες μέρες μετά τις εκλογές του 2009: «Εξαπολύεται πόλεμος και πρέπει να απαντήσει ο λαός με το δικό του πόλεμο».
Σήμερα βομβαρδίζουν με όπλο τον νέο υπολογισμό του ελλείμματος για να μπήξουν πιο βαθειά το μαχαίρι στο σώμα του ..........
ελληνικού λαού. Κάθε τρεις και λίγο αλλάζουν τις λογιστικές μεθόδους για να δικαιολογούν τα νέα πλήγματα. Τα ίδια μέτρα παίρνονται σε όλη την Ευρώπη, ανεξάρτητα ύψους χρέους, ακόμα και στη Γερμανία που έχει βγει από την κρίση και δεν είναι υπερχρεωμένη. Ο μηχανισμός στήριξης είναι κρεμάλα για τον ελληνικό λαό. Βοηθά μόνο τους δανειστές, τους επιχειρηματικούς ομίλους, αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για το χρέος. Αντί η κυβέρνηση και οι πιστωτές να παίρνουν από αυτούς, τα παίρνουν τελικά από τον ελληνικό λαό.
Το κάλεσμά μας ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ μπορούν να το καταλάβουν καλύτερα και εκείνοι οι εργαζόμενοι που αρχικά ένοιωσαν απορία, πώς, λίγες μέρες μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ κάνει μια τέτοια βαρυσήμαντη δήλωση. Δυστυχώς είχαμε δίκιο, μακάρι για το λαό να πέφταμε έξω.
ΤΟ ΚΚΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ
ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ, ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, Ή ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΞΟΦΛΗΜΕΝΗΣ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΑΠΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ, ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΑΤΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ.
Ο λαός πρέπει να διαψεύσει τη λαθροχειρία του πρωθυπουργού που εμφανίζει τη μεγάλη πτώση του ΠΑΣΟΚ ότι ο λαός του έδωσε έγκριση να προχωρήσει στα βάρβαρα μέτρα. Δεν υφίσταται ολική επαναφορά προς την ΝΔ. Λαϊκή συμμετοχή για το ΠΑΣΟΚ, συνολικά για τις αστικές πολιτικές δυνάμεις, ένα πράγμα σημαίνει: Να γίνουμε εθελοντές φτωχοί, εθελοντές άνεργοι, εθελοντές υποταγμένοι, εθελοντές προσκυνημένοι, εθελοντές συμμετοχής στη βία του ιμπεριαλισμού, στη διαπάλη για τις αγορές.
Αυτοί και αυτές που κλαίνε στους καναπέδες της τηλεόρασης για την αποχή, είναι οι ίδιοι που έστειλαν αγωνιστές και αγωνίστριες στα σπίτια τους.
Αυτοί που πειθαναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον αγώνα, οι νέοι άνθρωποι που από τα θρανία διαπαιδαγωγήθηκαν στην αδιαφορία και το μηδενισμό, αυτοί είναι που τα επόμενα χρόνια θα μπουν πιο ορμητικά στην μάχη, θα εκδικηθούν για την κοροϊδία και το ψέμα που τους γέμισαν.
Στην Ελλάδα η ΤΡΌΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ.
Η αντίθεση είναι κάθετη, καθολική. Μάρτυς η κάλπη με όλες τις μορφές που πήρε η αντίθεση, με πιο ουσιαστική και δυναμική την ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΚΕ. Αυτοί που ψήφισαν για πρώτη φορά με βάση το κάλεσμα του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας, έδειξαν αντοχή, δύναμη στα εκβιαστικά διλήμματα και στα παραπλανητικά επιχειρήματα, ανεξάρτητα της πολιτικής συμπεριφοράς στους αγώνες και την κάλπη. Αύριο θα είμαστε πολύ περισσότεροι! Ένα σημαντικό μέρος του εργαζόμενου λαού είτε δεν πιστεύει καθόλου είτε έχει σοβαρές επιφυλάξεις απέναντι στα επιχειρήματα που προβάλλονται για την ανάγκη σύναψης του Μνημονίου ή ότι υπάρχει ένα όμορφο μίγμα καλού Μνημονίου.
Και βέβαια η τρόικα δεν ήλθε στην Ελλάδα απρόσκλητη, ούτε με το έτσι θέλω. Την πόρτα άνοιξε διάπλατα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ήταν επιλογή του ΠΑΣΟΚ η τρόικα να απαρτίζεται από την ευρωζώνη, το ΔΝΤ και ευρωπαϊκή τράπεζα.
Το Μνημόνιο έγινε για να βοηθήσει απλόχερα εκείνους που ευθύνονται για την όξυνση της κρίσης, αυτούς που ευθύνονται για τα ελλείμματα και το χρέος. Το Μνημόνιο δεν συνιστά απλά και μόνο μια οικονομική συμφωνία για την αποπληρωμή του χρέους. Είναι και το πολιτικό εργαλείο, το πολιτικό άλλοθι, προκειμένου να προχωρήσουν αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα, που γράφονταν καθαρά στα προγράμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, με όχημα τον μπαμπούλα της χρεοκοπίας. Αντιδραστικά διαρθρωτικά μέτρα που σε άλλες συνθήκες δεν θα ήταν εύκολο να περάσουν. Όπως:
Ριζική ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και βασικών κατακτήσεων. Γενικευμένη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση του συστήματος παιδείας, υγείας, πρόνοιας, Πωλήσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους αιγιαλών, ορεινών όγκων, βασικών λιμανιών και αεροδρομίων, και τόσα άλλα, ατελείωτος κατάλογος. Απαράδεκτη συνδιαχείριση του Αιγαίου που οδηγεί στην αποστρατιωτικοποίηση - νατοποίηση 21 ελληνικών νησιών.
Αν θέλουμε να απαλλαγούμε από την Τρόικα, πρέπει να βάλουμε στόχο να απαλλαγούμε από την πολιτική πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Αν θέλουμε να απαλλαγουμε από το σημερινό και τα αυριανά και μεθαυριανά Μνημόνια, πρέπει να απαλλαγούμε από την εξουσία των μονοπωλίων. Δεν χρωστάει τίποτε ο λαός, είναι άδικο να πληρώνει, του χρωστάνε και μόνο.
Τώρα επείγει να δοθεί απάντηση στην Τρόικα, στους υπεύθυνους, στους φταίχτες που ενοχοποιούν τους εργατοϋπαλλήλους και αυτοαπασχολούμενους ότι ξόδεψαν περισσότερο απ' όσα παρήγαγαν.
Σπατάλη δηλαδή είναι να πληρώνεις δίδακτρα για τα παιδιά του, να πληρώνεις για την υγεία σου; Σπατάλη είναι να αναγκάζεσαι να παίρνεις δάνειο για στεγάσεις την οικογένειά σου; Σπατάλη είναι να πληρώνεις ακριβό ρεύμα, νερό, διόδια την ίδια ώρα που ο μισθός, το εισόδημα χάνει συνεχώς την αγοραστική αξία; Και στη φάση της ανάπτυξης και στη φάση της ύφεσης σπατάλη κάνουν οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό και μόνο αυτοί. Και στη φάση της ανάπτυξης και στη φάση της κρίσης υπάρχουν επιχειρηματικά και τραπεζικά υπερκέρδη. Τέλειωσαν τα ψέματα, τώρα ο καθένας και η κάθε μια πρέπει να τοποθετηθεί πώς θα συμβάλλει στη λαϊκή αντεπίθεση, τι θα κάνει για να αποτρέψει τα χειρότερα.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Καταλαβαίνουμε ότι η απαλλαγή από τα κόμματα των μονοπωλίων και την εξουσία τους φαντάζει ένας μακρινός στόχος. Ότι ο άνεργος, αυτός που δεν έχει να ταΐσει τα παιδιά του, να πληρώσει τους λογαριασμούς ΔΕΗ, ΟΤΕ, κλπ ορθώνει προς το παρόν ένα παραπέτασμα απέναντι στο σήμερα και στο άμεσο μέλλον. Αυτό το παραπέτασμα πρέπει να φύγει από τη μέση, αν θέλουμε να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Αργά ή γρήγορα οι εξελίξεις θα φέρουν στην πρώτη γραμμή το δίλημμα, ρήξη ή ενσωμάτωση, αντεπίθεση ως το τέλος ή υποταγή.
Ας προετοιμασθούμε καλύτερα, ιδεολογικά, πολιτικά, οργανωτικά, για να τα βγάλουμε πέρα.
Η κρίση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, βαθαίνει. Το καπιταλιστικό σύστημα, παγκόσμια, στα πιο ισχυρά κέντρα του, δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε εκείνα τα γιατροσόφια που κάποτε σνέκοπταν το μεγαλύτερο κατήφορο. Η ανάκαμψη, όταν έλθει, θα είναι αδύναμη, προσωρινή θα συνοδεύεται από φτώχεια και ανεργία. Πραγματική αναδιανομή δεν θα γίνει, δεν θα επιστραφεί ό,τι πάρθηκε βίαια. Χειρότερα θα είναι για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού, καλύτερα όχι.
Τι θα κάνουμε, θα περιμένουμε ποια θα είναι η επόμενη χώρα και πώς θα μετακυλισθούν οι επιπτώσεις και στην Ελλάδα; Το ζήτημα δεν είναι αν υπάρχει εναλλακτική λύση για το λαό. ΥΠΑΡΧΕΙ! Αλλά με ποιες προϋποθέσεις αυτή θα γίνει πραγματικότητα. Με ποια στρατηγική και τακτική.
Το ΚΚΕ έχει προ πολλού αναλύσει το περιεχόμενο της πρότασης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία. Επείγει ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του στην τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης, του πολιτικού συστήματος γενικότερα, της ΕΕ, στο όνομα αποτροπής της χρεοκοπίας. Ο τρομοκρατημένος λαός είναι από χέρι χαμένος.
Να γυρίσει την πλάτη του ο ελληνικός λαός στον άγριο ψυχολογικό πόλεμο. Οι «επάνω» προσπαθούν δια πυρός και σιδήρου να καταργήσουν κάθε μορφής ηθική αντίσταση, ώστε με σκυμμένο κεφάλι, ο λαός, να αποδεχθεί τα σαρωτικά μέτρα, να γίνει ατομιστής και αδιάφορος.
Θέλουν να μας κάνουν να μας αρέσει κιόλας όταν κηδεύουν στοιχειώδη δικαιώματα. Οι απώλειες του λαού αποτελούν το λίπασμα για την αποκατάσταση της λειτουργίας της καπιταλιστικής μηχανής για νέα συσσώρευση κερδών.
Τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι προβλήματα της καπιταλιστικής οικονομίας
Είναι κοινά με τα προβλήματα μεγαλύτερων οικονομιών, ισχυρών καπιταλιστικών κρατών. Το διογκωμένο δημόσιο χρέος, το έλλειμμα, η ύφεση της παραγωγής, δεν είναι ελληνική ιδιαιτερότητα. Υπερχρεωμένες είναι οι ΗΠΑ, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ιρλανδία, το «οικονομικό θαύμα» - πρότυπο για την Ελλάδα, έχει υπερδιπλάσιο δημόσιο χρέος. Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να παλέψει και για άμεσα επείγοντα προβλήματα όπως είναι η ανεργία, τα χρέη, η αναδουλειά, το φάσμα της πείνας και της ανασφάλειας και ταυτόχρονα να προετοιμασθεί για τον γενικότερο πολιτικό αγώνα ανατροπής. Ο ένας αγώνας δεν συγκρούεται με τον άλλο, ο ένας ενισχύει τον άλλο. Στην πρώτη γραμμή τίθεται σήμερα η ανάγκη της συγκέντρωσης δυνάμεων που παλεύουν και αλλάζουν το συσχετισμό δύναμης στο μαζικό κίνημα και πριν απ’ όλα στα συνδικάτα και στους κλάδους, στους τόπους δουλειάς, να αρχίσει το κίνημα να αποσπά έστω κάποιες προσωρινές κατακτήσεις, να βάλουμε φραγμό στα χειρότερα.
-- Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει στο 20% τη φορολόγηση των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζομένους να διεκδικήσουν δραστική φορολόγηση των κεφαλαιοκρατών με συντελεστή 45%. -- Η κυβέρνηση ενισχύει το νομικό οπλοστάσιο για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Το ΚΚΕ καλεί σε πάλη για κατάργηση κάθε είδους και μορφής ελαστικής και προσωρινής απασχόλησης. -- Η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και επιδόματα, «παγώνει» με τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ τις αυξήσεις στο μεροκάματο, καταργεί το κατώτατο μεροκάματο και τις συλλογικές συμβάσεις, επιδόματα και δώρα σε μισθούς και συντάξεις.
Το ΚΚΕ καλεί σε αγώνα για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος που θα καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.
-- Η κυβέρνηση με νόμο αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης στα 40 χρόνια δουλειάς. Το ΚΚΕ καλεί σε λαϊκή πάλη για δραστική μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και αύξηση των συντάξεων. -- Η κυβέρνηση προωθεί νέα αύξηση του ΦΠΑ με τη μεταφορά τροφίμων, φαρμάκων και υπηρεσιών από το χαμηλό συντελεστή του 10% σε 11% και η προοπτική είναι να φθάσει ως το 23%. Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε οργανωμένη πάλη για την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης. -- Να παρθεί πίσω το αίσχος της περαίωσης που ληστεύει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες και καλύπτει τη φοροδιαφυγή των ενόχων επιχειρηματιών. -- Η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες περικοπές παντού. Το ΚΚΕ καλεί σε μαζικούς αγώνες για την εξασφάλιση επιδόματος ανεργίας στους ανέργους και πλήρους και δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ίδιους και τις οικογένειές τους. -- Η κυβέρνηση πρόσφερε στις κερδοφόρες τράπεζες νέο πακέτο ενίσχυσης 25 δισ. ευρώ.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να παλέψει για να διαγραφούν τα χρέη των ανέργων και των χαμηλά αμειβόμενων εργαζομένων προς τις τράπεζες.
-- Η κυβέρνηση αποφάσισε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ από 40% μέχρι και 100%.
Το ΚΚΕ καλεί σε πάλη για να μην υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, του νερού και του τηλεφώνου, στο πετρέλαιο.
-- Η κυβέρνηση νομοθέτησε ότι οι τράπεζες δε θα χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα προσδοκώμενα σε ό,τι αφορά τα ληστρικά δάνεια που έδωσαν στους εργαζομένους, σφίγγοντας τη θηλιά στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Το ΚΚΕ καλεί σε πάλη για να απαγορευτεί με νόμο ο πλειστηριασμός κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης.
-- Η κυβέρνηση περικόπτει περαιτέρω τις υποτυπώδεις κοινωνικές δαπάνες.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγώνα για υψηλού επιπέδου δημόσιες δωρεάν παροχές στην Υγεία, στην Παιδεία, την Πρόνοια και κατάργηση κάθε ιδιωτικής πρωτοβουλίας σ' αυτούς τους τομείς.
-- Η κυβέρνηση μειώνει τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγώνα για πρόσβαση όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις και κατάργηση των τροφείων.
-- Η κυβέρνηση ετοιμάζει νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση του τομέα της ενέργειας προς όφελος των πολυεθνικών.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε πάλη για την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας, στο πλαίσιο μιας λαϊκής οικονομίας με κοινωνικοποιημένες τις βασικές υποδομές.
-- Η κυβέρνηση με την αντιαγροτική πολιτική της ξεκληρίζει την αγροτιά και αυξάνει τις εισαγωγές αμφίβολης ποιότητας προϊόντων.
Το ΚΚΕ καλεί σε πάλη για τη διασφάλιση της διατροφικής επάρκειας της χώρας.
-- Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία νέα εξοπλιστικά προγράμματα.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγώνα για να σταματήσουν οι δαπάνες για Νατοϊκούς εξοπλισμούς.
-- Η κυβέρνηση στέλνει Έλληνες στρατιώτες στα ιμπεριαλιστικά κατοχικά μέτωπα όπου Γης.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να οργανώσει την αντιιμπεριαλιστική του πάλη και να απαιτήσει να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές κατοχικές στρατιωτικές αποστολές, που εκτός όλων των άλλων επιβαρύνουν με 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο τον ελληνικό λαό.
Η κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνίες στρατιωτικού χαρακτήρα με το Ισραήλ και μπλέκει τον λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής σε πολύ επικίνδυνους δρόμους.
Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να σερβίρει στο λαό την συνδιαχείριση στο Αιγαίο, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΤΙΤΑΧΘΟΥΜΕ
Το ΚΚΕ σας καλεί σε κοινή δράση με τις κομματικές του οργανώσεις. Εκεί θα μπορείτε να μας κρίνετε καλυτέρα, να διαμορφώσετε αντικειμενική γνώμη για μας. Αλλά δεν φθάνει αυτό. Σημασία έχει να ζωντανέψουν παντού τα σωματεία των εργατοϋπαλλήλων, να αποκτήσουν αγωνιστικό προσανατολισμό, να ξεφύγουν από την εργατική και συνδικαλιστική αριστοκρατία, από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Εμείς το λέμε και το εννοούμε ότι ο πρωταγωνιστής λαός είναι που θα ωθήσει σε θετικές εξελίξεις. Εκεί θα κριθούμε και εμείς. Σήμερα υπάρχει ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια του λαού, που πρέπει να το χρησιμοποιήσει όσο γίνεται πιο μαζικά και πιο γρήγορα.
Είναι το μέτωπο κοινωνικής συμμαχίας ανάμεσα σε πρωτοπόρα συνδικάτα και ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στις γραμμές ή και στο πλευρό του ΠΑΜΕ, είναι πρωτοπόρα σωματεία και συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ, είναι οι οργανώσεις και συνδικαλιστικά στελέχη που δραστηριοποιούνται στις γραμμές της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΓΡΟΤΩΝ, είναι φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, επιτροπές αγώνα που δραστηριοποιούνται στις γραμμές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, είναι οι γυναικείες οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στα πλαίσια της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας.
Η συμμαχία αυτή πρέπει να αποκτήσει ρίζες, πόδια στον τόπο δουλειάς, στο γραφείο, στη γειτονιά.
Μέσα στις μαζικές οργανώσεις, στις επιτροπές αγώνα, στις σωματειακές επιτροπές, με την οργάνωση στον τόπο δουλειάς και στον τόπο κατοικίας, μπορεί να υψωθεί ένα πανίσχυρο κίνημα χειραφετημένο από τη μοιρολατρία, το συμβιβασμό, την υποχώρηση.
Ο διαχωρισμός των πολιτικών δυνάμεων σε φιλομνημονιακές και αντιμνημονιακές είναι κάλπικος.
Αντιμνημονιακή δύναμη μπορεί έτσι να θεωρηθεί ακόμα και το ΠΑΣΟΚ που τάχα με πόνο ψυχής υπέγραψε το Μνημόνιο ως αναγκαίο κακό!
Αντιμνημονιακή δύναμη εμφανίζεται και η ΝΔ που θέλει άλλο «μίγμα υλικών», και την ίδια ώρα πιέζει την κυβέρνηση για γρήγορες αποκρατικοποιήσεις, για απολύσεις στο δημόσιο τομέα, για νέες φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια.
Αντιμνημονιακές δυνάμεις εμφανίζονται στον πολιτικό χώρο και αυτές που αναγορεύονται σε δημοκρατική, ανανεωτική αριστερά, με ένα πλήθος απόψεων που η μια χτυπάει την άλλη, η μια αντιφάσκει με την άλλη.
Το ΚΚΕ καλεί τον εργαζόμενο λαό να αναδείξει με την πάλη του αυτό που σήμερα αποτελεί ελάχιστη αναγκαία γραμμή, την αντίθεση με την πολιτική που στοχεύει στα συμφέροντα των μονοπωλίων, με την πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΕΩΝ.
Λένε συνειδητά ψέμματα ή κάποιοι είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν υποστηρίζουν ότι αρκεί η ανοδική πορεία της οικονομίας για να ωφεληθούν όλες οι κοινωνικές τάξεις και στρώματα.
Η κρίση που διανύουμε είναι οικονομική καπιταλιστική κρίση, που αποκαλύπτει τα ιστορικά όρια του συστήματος γι αυτό και η πραγματική διέξοδος είναι η απαλλαγή από το ίδιο το σύστημα και τον εκμεταλλευτικό χαρακτήρα του.
Η κυβέρνηση κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό όταν λέει ότι θα γίνουν επενδύσεις σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο παραγωγικό μοντέλο.
Δεν ισχύει ότι όταν μπαίνουν μαζικά τα κεφάλαια στην αγορά, θα αυξηθεί η παραγωγή, άρα και η απασχόληση, δεν ισχύει ότι όσο μεγαλώνουν τα κέρδη τόσο καλύτερους μισθούς θα πάρουν οι εργαζόμενοι.
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι επενδύουν με κίνητρο το καπιταλιστικό κέρδος. Το κίνητρο δεν είναι πατριωτικό αλλά το πόσο φθηνή και χειραγωγημένη είναι η εργατική δύναμη. Επενδύουν έξω από την Ελλάδα, όχι βέβαια για να επανεισάγουν και να μοιράσουν τα κέρδη του στον ελληνικό λαό, αλλά γιατί πατρίδα τους είναι εκείνη η περιοχή που εξασφαλίζει να βγάλουν υπερκέρδη, να εκτοπίσουν τους ανταγωνιστές.
Οι επιχειρηματίες όταν δεν ελπίζουν στο αναμενόμενο κέρδος τότε δεν κάνουν επενδύσεις, εγκαταλείπουν επενδύσεις σε κλάδους που είναι χρήσιμοι για το λαό, επενδύουν εκεί που θέλουν π.χ. στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις υπηρεσίες, ρίχνουν τα χρήματά τους στα παιχνίδια των χρηματαγορών.
Το δήθεν νέο παραγωγικό μοντέλο που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια σειρά κλάδοι της βιομηχανίας να συρρικνωθούν απελπιστικά. Έτσι θα μεγαλώσει η εξάρτηση της χώρας από τις ξένες αγορές και τις πολυεθνικές.
Είναι ψέμα ότι η «πράσινη ανάπτυξη» θα αντισταθμίσει τη μεγάλη συρρίκνωση κλάδων της μεταποίησης, αγροτικών προϊόντων, που μαζικά εισάγονται και διευρύνουν το εμπορικό έλλειμμα.
Πολύ λίγες είναι οι «νέες θέσεις εργασίας» που μπορούν να φέρουν οι λεγόμενες «πράσινες επενδύσεις».
Οι κοινοτικές επιδοτήσεις δίνονται στους καπιταλιστές - αγρότες, ενώ αποκλείονται οι μικροί και μεσαίοι αγρότες.
Τα κίνητρα για τα φωτοβολταϊκά και τον πολυδιαφημισμένο αγροτοτουρισμό είναι δόλωμα, για να αλλάξει η χρήση και η ιδιοκτησία της αγροτικής γης, για να συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια.
Η καπιταλιστική αναρχία απαγορεύει το σχεδιασμό, την ισόμετρη ανάπτυξη, δεν καταργεί την ανεργία και την ανισότητα στο εισόδημα και στις κοινωνικές υπηρεσίες.
Δεν χρειάζεται να πάμε μακριά, ας αναλογιστούμε την εμπειρία του ελληνικού λαού και λαών της Ευρώπης από τους υψηλούς ρυθμούς ανόδου του ΑΕΠ. Το ελληνικό «θαύμα» των αυξημένων ρυθμών της Ελλάδας, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας έγινε μέσα σε λίγα χρόνια κρίση, ανεργία, λαική χρεοκοπία. Οι ανοδικοί ρυθμοί ανάπτυξης ταυτίστηκαν πλήρως με αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.
Είκοσι χρόνια τώρα κάθε χρονιά είναι χειρότερη από την προηγουμένη. Άλλοτε με πιο γρήγορους ρυθμούς άλλοτε με σχετικά πιο αργούς και επί ΠΑΣΟΚ και επί ΝΔ συνέβη το ίδιο πράγμα:
ΈΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΟΤΙ ΤΟ ΧΑΣΜΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
Να ποια είναι η μεγάλη και ουσιαστική διαφορά που χωρίζει το ΚΚΕ από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Αυτές υποστηρίζουν το μεγάλο ψέμμα ότι ο λαός έχει το ίδιο συμφέρον με τους κεφαλαιοκράτες.
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΝΝΟΟΥΝ:
Περισσότερους κρατικούς πόρους που βγαίνουν βέβαια από τον ιδρώτα του λαού για τη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών.
Περισσότερες κρατικές παροχές και διευκολύνσεις στην καπιταλιστική εργοδοσία, μείωση έως και κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κλπ.
Δωρεάν χρηματοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, νέα ώθηση στη λαϊκή λεηλασία.
Το παραπλανητικό ερώτημα που θα «βρεθούν τα χρήματα»
Καταλαβαίνουμε κάθε καλοπροαίρετο εργαζόμενο όταν επηρεάζεται από τον καταιγισμό των στοιχείων ότι το έλλειμμα έχει ξεφύγει πάνω από 15% και τοτε το χρέος κοντεύει να περάσει τα 300 δις ευρώ. Ούτε το έλλειμμα, ούτε το χρέος είναι απόδειξη ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Το αντίθετο δείχνει, ότι τα χρήματα άλλαξαν και αλλάζουν τσέπη, δεν χάθηκαν.
Πριν ξεσπάσει η κρίση το 2008 προηγήθηκαν 13 χρόνια από το 1995 όπου το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 60%. Αυτό σημαίνει ότι γέμισαν ταμεία, χρηματοκιβώτια, τσέπες, τραπεζικές καταθέσεις, αγοράσθηκαν μετοχές, έγιναν εμπορεύματα, αγοράσθηκαν σύγχρονα μηχανήματα, χώρια τα είδη προσωπικής κατανάλωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας:
Το Ενεργητικό των εμπορικών τραπεζών της χώρας αυξήθηκε 68%. Οι καταθέσεις και οι συμφωνίες επαναγοράς (Ρέπος) των επιχειρήσεων στις τράπεζες, αυξήθηκαν κατά 74%.
Οι καταθέσεις προθεσμίας των επιχειρήσεων και νοικοκυριών προς τις τράπεζες αυξήθηκαν 281,5%. Οι καταθέσεις των Ελλήνων σε τράπεζες του εξωτερικού υπολογίζονται ότι ανέρχονται στα 150 με 200 δισ. ευρώ. Και αυτά είναι τα εμφανή περιουσιακά στοιχεία.
Οι «off shore» εταιρείες, οι οποίες «καταπίνουν» τεράστια περιουσιακά στοιχεία, τα οποία υπολογίζονται με μερικές εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό είναι το θέμα.
Το μεγάλο κυβερνητικό χρέος, είναι η άλλη όψη της κερδοφορίας, είναι αποτέλεσμα της ενσωμάτωσης στην ζούγκλα της ανταγωνιστικότητας εντός και εκτός ΕΕ.
Η «νέα αναμορφωμένη Ελλάδα» που οραματίζεται η μεγαλοαστική τάξη δια στόματος ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ταυτίζεται με δυνάμωμα των μονοπωλιακών ομίλων από τη μια και την απώλεια κατακτήσεων και δικαιωμάτων για το λαό.
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ θα δώσει τη χαριστική βολή αν ο λαός κρατήσει στάση αναμονής και δεν αντεπιτεθεί άμεσα, πριν προλάβουν οι περιφερειάρχες και δήμαρχοι να οργανώσουν τα αντιλαϊκά σχέδιά τους. Οι δημόσιες υπηρεσίας Υγείας και Πρόνοιας θα εξελιχθούν σχεδιασμένα σε παραμάγαζα των ιδιωτών, ενώ η προσβλητική φιλανθρωπία θα φτιάχνει το προφίλ των επιχειρηματιών και θα καθιερώνει ως κοινωνική πολιτική την ελεημοσύνη.
Σύντροφοι και συντρόφισσες, εργαζόμενοι
Πρέπει να αντιστρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Ο λαός να αποκτήσει δύναμη και οργάνωση, που δεν περιορίζεται να εκλιπαρεί, εξελίσσεται σε κίνημα ανατροπής του ιστορικά ξεπερασμένου συστήματος καπιταλιστικής εκμετάλλευσης υπέρ της εργατικής λαϊκής εξουσίας.
Ουτοπία δεν είναι να αποφασίσει ο λαός να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να προχωρήσει στην κοινωνικοποίηση και την συνεταιριστικοποίηση, στον πανεθνικό σχεδιασμό, στον εργατικό κοινωνικό έλεγχο από τα κάτω προς τα πάνω, στην ανεξαρτησία της Ελλάδας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Ουτοπία είναι αυτό που υποστηρίζουν τα κόμματα του μονοπωλιακού μονόδρομου, του μονόδρομου της ιμπεριαλιστικής διεθνοποίησης όταν υποστηρίζουν ότι μπορεί να καταργηθεί το βάσανο των κρίσεων, και να επιτευχθεί αειφόρος καπιταλιστική ανάπτυξη, με κοινωνική δικαιοσύνη.
Αργά ή γρήγορα, θα έλθει το ζήτημα επιλογής ανάμεσα στους δύο δρόμους ανάπτυξης, ο λαός είναι που θα αποφασίσει στην κρίσιμη στιγμή αν θα κάνει ένα βήμα εμπρός ή θα γυρίσει πίσω, χάνοντας πολύτιμο χρόνο.
Μπροστά με αντεπίθεση, για την κατάργηση του Μνημονίου, για τη συμμαχία και τον αγώνα που οδηγεί στην εργατική λαϊκή εξουσία.
Τι έχει να φοβηθεί ο εργάτης, ο υπάλληλος, ο μισθωτός επιστήμονας, ο μικρός επιχειρηματίας και μικροϊδιοκτήτης αγρότης από μια τέτοια εξέλιξη; Δεν έχει τίποτε στα χέρια του για να φοβάται ότι θα χάσει. Αυτοί που πραγματικά πρέπει να φοβούνται είναι οι καπιταλιστές και οι κάθε λογής εκμεταλλευτές και σφετεριστές, τα παπαγαλάκια τους, η αυλή τους, οι πληρωμένοι υποστηριχτές τους.
ΕΝΩΜΕΝΟΣ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ.
ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΧΑΜΕΝΗ, ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΧΑΜΕΝΟ
ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ, ΚΑΜΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ Συστήματος, ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου