ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Ο FEDERER ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΙΚΤΑ .......ΘΕΜΑΤΑ!!!!

02.11.10
federer-press10_408.jpg








Τις σχέσεις του με την Ομοσπονδία 
αντισφαίρισης της Ελβετίας, θέλησε να ξεκαθαρίσει ο Ρότζερ Φέντερερ μετά την σκληρή κριτική που δέχθηκε απ'τον Τύπο της χώρας του για το γεγονός ότι, μόλις δύο ημέρες πριν την κρίσιμη αναμέτρηση με το Καζακστάν για το Davis Cup, ανακοίνωσε ότι δεν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή.
Την ευκαιρία να "ανακρίνουν" τον Ρότζερ Φέντερερ είχαν οι Ελβετοί δημοσιογράφοι μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του 29χρονου μαέστρου στο Basel Open.

Οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου, επικεντρώθηκαν περισσότερο στην υπόθεση "Φέντερερ-Davis Cup" παρά στον αγώνα του Ελβετού με τον Ντολγκοπόλοφ ο οποίος άλλωστε ήταν και μονοδιάστατος με τον Νο2 τενίστα της ATP, να επικρατεί εύκολα με 6-4, 5-2 του ταλαντούχου Ουκρανού.

Το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο μετά την ήττα του απ'τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του US Open, ο Φέντερερ έπρεπε να ταξιδέψει στο Καζακστάν για τον κρίσιμο αγώνα παραμονής στην μεγάλη κατηγορία, όμως ο Ελβετός δύο μόλις ημέρες πριν το tie ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί ενώ η χώρα του γνώρισε τη συντριβή με 5-0 και υποβιβάστηκε στο 1ο γκρουπ της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

Μετά και το αποτέλεσμα, ο Τύπος της Ελβετίας εξαπέλυσε πρωτοφανή επίθεση στον Ρότζερ Φέντερερ ενώ ακόμη και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ζήτησε απ'τον κορυφαίο τενίστα να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να δηλώσει δημόσια αν θέλει να αγωνίζεται με τα εθνικά χρώματα.

"Η κριτική είναι ευπρόσδεκτη αλλά πιστεύω ότι οι περισσότεροι κατανοούν την απόφασή μου. Δεν διαβάζω εφημερίδες και προσπαθώ οι σκέψεις μου να μην επηρεάζονται από κανέναν. Στο Καζακστάν δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάω. Προσπάθησα να εξαντλήσω κάθε πιθανότητα και γι'αυτό ίσως άργησα να το ανακοινώσω. Είχα μια καλή συζήτηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και όλα είναι υπό έλεγχο" τόνισε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος έχει αγωνιστεί σε 37 αγώνες με την εθνική ομάδα, ωστόσο από το 2005 και μετά παίρνει μέρος μόνο στους αγώνες playoff που κρίνουν την παραμονή στο World Group.

Όσον αφορά τον αγώνα του με τον Ντολγκοπόλοφ, ο Ρότζερ Φέντερερ προτίμησε να περιγράψει ένα περιστατικό που συνέβη όταν ο Ουκρανός χτυπημένος στο έδαφος, το μόνο που ήθελε ήταν να σφίξει το χέρι του Ελβετού Βασιλιά.

"Τον ρώτησα αν χρειάζεται τίποτα, νερό, μια πετσέτα... κάτι που θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Ήθελε να μου σφίξει το χέρι καθώς ήταν κάτω στο court. Του είπα να βάλει πρώτα τα παπούτσια του, να δούμε αν είναι okay, να δούμε αν μπορεί να περπατήσει και μετά θα κάναμε τη χειραψία..." είπε ο Φέντερερ.

Στο St. Jakobshalle, έδρα του Basel Open, ο Φέντερερ δεν μεγαλούργησε μόνο ως τενίστας αλλά τα παιδικά του χρόνια τα πέρασε μαζεύοντας μπάλες για τους αστέρες που έπαιρναν μέρος στη διοργάνωση.

Το συγκεκριμένο μέρος, αποτελεί κάτι σαν... ιερό για τον Ελβετό ο οποίος άλλαξε την ιστορία του τένις όπως τη γνωρίζαμε τα προηγούμενα χρόνια...

"Όλοι μιλούν για τα Grand Slams, για τους τίτλους κλπ... Όμως για μένα μετράει το συναίσθημα. Λατρεύω αυτό το μέρος και αυτό το τουρνουά. Ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Πάντα αισθάνομαι όμορφα εδώ. Προσπαθώ να μην τραυματιστώ, όπως συνέβη δυο φορές στο παρελθόν, για να αγωνίζομαι στο τουρνουά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου