ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΛΠ ΚΛΠ!!
ΕΠΙΣΗΣ ΠΟΛΥΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΚΟΗ!!!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑΡ΄ΟΛΟ ΠΟΥ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ!!!..........

 ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΑΡΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!!

ΣΕΒΑΣΤΟΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΕΒΑΣΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΑΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΚΑΙ ΕΥΣΤΟΧΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΚΡΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ!!!

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ:

-Πόλεμο οικονομικό: Το μονοπωλιακό κεφάλαιο μπροστά στην κρίση και στην απειλή μείωσης κερδών και απώλειας θέσεων στον ανταγωνισμό και σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο γίνεται ασύγκριτα επιθετικό και απαιτεί απόλυτη επικράτηση και κυριαρχία απέναντι στην εργασία με φωτιά και τσεκούρι.

Αυτός ο πόλεμος είναι μπροστά μας. Πόλεμος για πλήρη υποταγή της εργατικής τάξης στις αξιώσεις του κεφαλαίου για κατακόρυφη αύξηση της απλήρωτης εργασίας, με την απειλή της πείνας. Ηγέτης αυτού του πολέμου, εκ μέρους της αστικής τάξης, σήμερα είναι η σοσιαλδημοκρατία, ο Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ με τη συμπαράταξη και στήριξη της ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί την κρίση με τον πιο αδίστακτο τρόπο, για να ανατρέψει ριζικά τις σχέσεις κεφαλαίου - εργασίας προς όφελος του κεφαλαίου. Θέλει, στην κυριολεξία, να περάσει αλυσίδες στην εργατική τάξη.

Εδώ ταιριάζει πλήρως το διαχρονικό σύνθημα «τις αλυσίδες ή τα όπλα». Όπλα εδώ είναι η δύναμη της οργάνωσης της ενιαίας πάλης της εργατικής τάξης στα κύρια μέτωπα στους μονοπωλιακούς ομίλους, στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Τώρα πρέπει να λυθούν ζητήματα που δε λύθηκαν σε προηγούμενα χρόνια. Να μπούμε τώρα στον πόλεμο. Να αποκρούσουμε το σχέδιο αλυσοδέματος και στην πορεία ανατροπή όλης της εξουσίας των πλουτοκρατών. Να γίνουν τα εργοστάσια, οι τράπεζες, κ.λπ. ιδιοκτησία του λαού.

-Πόλεμο ανάσχεσης και συντριβής του κινήματος της εργατικής τάξης, με κυρίαρχο στοιχείο την προβοκάτσια: Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα αντιδρούν, αντιστέκονται, οργανώνονται, ανασυγκροτούν το κίνημά τους, χαράζουν το δικό τους δρόμο, διδάσκονται από την πείρα τους. Αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει με την πρωτοπόρα δράση και τις ριζοσπαστικές ιδέες του ΚΚΕ. Ενισχύεται η τάση αφύπνισης και απεγκλωβισμού δυνάμεων από ιδεολογήματα και δεσμούς με την αστική τάξη και τα κόμματά της.

Το χειραγωγημένο και εξαγορασμένο συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται σε κρίση, οδηγείται σε χρεοκοπία. Δεν μπορεί να εγκλωβίζει, όπως πριν, την ταξική πάλη στο συμβιβασμό και την υποταγή.

Μπροστά σε αυτήν την προοπτική, έχει ξεκινήσει ο πιο ύπουλος, ο πιο βρώμικος, συχνά αθέατος και πιο επικίνδυνος πόλεμος, στο βαθμό που δεν αποκαλύπτονται και δεν εξουδετερώνονται οι μηχανισμοί που κινούνται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Πρόκειται για τον πόλεμο της προβοκάτσιας, ως στοιχείο τρομοκράτησης και ανάσχεσης μιας ορμητικής ανόδου της ταξικής πάλης, δηλαδή του οργανωμένου και με συνείδηση σκοπών κινήματος. Η αστική τάξη δεν τρομάζει μόνο μπροστά στην απώλεια κερδών και θέσεων στην αγορά, τρομάζει το ίδιο μπροστά και στην άνοδο της ταξικής πάλης και στην αμφισβήτηση της εξουσίας της. Θέλει να προλάβει αυτήν την αναμέτρηση. Δεν πρέπει κανένας να παρασύρεται από την επιφανειακή δημοκρατικοφάνεια της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

Έχουν στηθεί μηχανισμοί, υπάρχουν σχέδια, εκπαιδεύονται δυνάμεις και θεωρητικά και πρακτικά. Έχουν στηθεί επιτελεία. Γίνονται ασκήσεις. Η δολοφονία στη ΜΑΡΦΙΝ δεν είναι ένα τυχαίο περιστατικό. Οι ορδές που πρωταγωνιστούσαν στη Βουλή, τα γνωστά συνθήματα δεν ήταν απλά αγανακτισμένοι πολίτες, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν.

Το ίδιο σκηνικό, που ήταν στημένο και στην πρόσφατη απεργία, δεν ήταν επίσης τυχαίο. Ανάμεσα στους διάφορους αγανακτισμένους κυκλοφορούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία άνθρωποι της αστυνομίας και άλλων υπηρεσιών. Οι κουκουλοφόροι αξιοποιούνται και εντάσσονται στο σχέδιο. Διάφοροι μηχανισμοί είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία και για κάθε είδους προβοκάτσιες και αποπροσανατολισμό.

Τι επιδιώκουν στη φάση αυτή. Να παγιδεύσουν το κίνημα σε παραπλανητικούς στόχους (φταίνε οι 300, να πάει κάποιος φυλακή, φταίει ο ένας ή ο άλλος δημοσιογράφος, ο ένας ή ο άλλος πολιτικός, κ.λπ.) και σε μορφές πάλης περιθωριακού χαρακτήρα, ή σε άκαιρες και τυφλές αναμετρήσεις. Θέλουν να εκτονώσουν το κίνημα με πράξεις εντυπωσιακές που ταυτόχρονα μπορούν να δράσουν τρομοκρατικά και αποπροσανατολιστικά.

Το σκηνικό είναι στημένο. Εκθειάζεται η κουκούλα, το δήθεν αυθόρμητο, το «ακαθοδήγητο» κίνημα. Βαθυστόχαστες αναλύσεις κάνουν την εμφάνισή τους από διάφορους εκπαιδευτικούς για το εξεγερτικό μήνυμα του Δεκέμβρη, κ.ά. Αξιοποιείται ένα ιδιαίτερο κοινωνικό στρώμα που θεωρούσε τον εαυτό του προνομιακό συνομιλητή της κυβέρνησης. Τα διάφορα μικροαστικά στοιχεία που δέχονται ισχυρά πλήγματα. Εξαγριώνονται, πανικοβάλλονται και καθώς δεν έχουν ούτε τη θέληση, ούτε την πείρα της εργατικής τάξης για οργανωμένο, πειθαρχημένο και σχεδιασμένο αγώνα, εύκολα μπορούν να παρασυρθούν και να στηρίζουν διάφορες ενέργειες, από την τυφλή βία μέχρι την απαίτηση βίας στο κίνημα και την υποταγή.

Πέρα από την αυξημένη επαγρύπνηση και την περιφρούρηση του κινήματος επιβάλλεται να αποκαλυφθούν, να καταγγελθούν στις γραμμές της εργατικής τάξης όλα αυτά τα σχέδια. Να αποκαλυφθούν και να απομονωθούν οι διάφοροι μηχανισμοί.

ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙΛΗΠΤΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΤΟΥ!!!

ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΡΑΝΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΑΦΗΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΕΡΑΙΦΩΝΩΝ ΤΟΥΣ!!!

ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΡΑΝΑΖΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΧΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ!!!

ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΕΙΘΑΡΧΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!!

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου