ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Η ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

Το αυγό του φιδιού και μια επέτειος

Δανείζομαι τον τίτλο της εξαιρετικής ταινίας του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν για το φασισμό, έμπλεος οργής για την καταστροφή μνημείου του ΕΛΑΣ από φασιστοειδή στοιχεία!


Εν προκειμένω, μιλάμε για το μνημείο προς τιμή του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης, στη φυσική του έδρα τα Λιβάδια Περτουλίου στην καρδιά του Κόζιακα (Πίνδος) των Τρικάλων! Το εν λόγω μνημείο, λιτό και συμβολικό με τη φιγούρα του αντάρτη και το σφυροδρέπανο, στήθηκε στο Περτούλι από την Κ.Ε. του ΚΚΕ το Σεπτέμβρη του 2008 με μια λαμπρή και συγκινητική εκδήλωση, παρουσία εκατοντάδων αγωνιστών της Εαμικής Αντίστασης και των απογόνων τους. Ήμουν εκεί και γνωρίζω.

Στήθηκε μέρα για να καταστραφεί νύχτα, δυο χρόνια σχεδόν μετά... Είναι τόσο μεγάλη η ενόχληση των φασιστών από την ανάδειξη της ιστορικής αληθείας, την ανάδειξη της ιστορίας του λαϊκού κινήματος του τόπου μας και τον πρωτοπόρο ρόλο που διαδραμάτισε το ΚΚΕ, που αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά βεβήλωση που γνώρισε αλλά από ότι φαίνεται η πιο καταστρεπτική...

Δεν είναι τυχαία, βέβαια, η στιγμή που έγινε αυτή η επίθεση, καθώς στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης καλούνται τα λαϊκά στρώματα να πληρώσουν την κρίση, χτυπιέται βάρβαρα το μέλλον της νεολαίας και, βέβαια, τρέμουν την αγωνιστική οργάνωση και δράση και τη συμπόρευσή της με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και το ΚΚΕ. Ας μην γελιούνται όμως οι φασίστες και οι συνοδοιπόροι τους, όπως αναφέρει και στην καταγγελία της η ΠΕΑΕΑ: "Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Ο λαός μας μπορεί και, αργά ή γρήγορα, θα πάρει τις τύχες του στα χέρια του για την υπεράσπιση των σύγχρονων δικαιωμάτων και αναγκών του, βάζοντας στο χρονοντούλαπο τις αντιλαϊκές πολιτικές δυνάμεις και τους βαστάζους του καπιταλιστικού πολιτικού συστήματος που, ήδη, ξεσκεπάζονται και χρεοκοπούν στη συνείδηση των λαϊκών μαζών."

Την ενέργεια καταδίκασαν όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες του νομού. Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του ΚΚΕ  και  εδώ  την ανακοίνωση της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ.

πηγή  ΠΟΡΤΙΑΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Το γεγονός έχει και βαθύτερη σημειολογική προσέγγιση και σημασία, από τη στιγμή που στην συγκεκριμένη τοποθεσία λειτουργούσε στα χρόνια της Αντίστασης το Γενικό Στρατηγείο του ΕΛΑΣ "με αρχηγούς Σαμαρινιώτη, το Σαράφη και τον Άρη"!

    Πιο δίπλα, στην Ελάτη, δίδασκε η Ρόζα Ιμβριώτη και άλλοι μεγάλοι παιδαγωγοί στην Παιδαγωγική Ακαδημία, το μοναδικό ελεύθερο σχολείο στην κατεχόμενη Ελλάδα. Και στην πλατεία του Περτουλίου μεγάλοι καλλιτέχνες ανέβαζαν παραστάσεις και δίναν συναυλίες!

    Ο Πολιτισμός της Αντίστασης έναντι στα φίδια της υποδούλωσης...

    Και παλιότερα, στα χρόνια της Αντίστασης κατά των Τούρκων, από εκεί συντόνιζαν τις ενέργειές τους ο Καραϊσκάκης, ο Στουρνάρας και άλλοι οπλαρχηγοί!

    Αδούλωτη περιοχή, πραγματικά "άγραφα" μέρη!

    Η φασιστική πρόκληση δεν πτοεί το φρόνημα του αγωνιζόμενου λαού, ούτε τότε ούτε τώρα!

    Να'σαι καλά, καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή