ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΑΧΑΛΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΦΙΑΣΚΟ Η ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ


Χωρίς τους κατηγορουμένους και χωρίς συνηγόρους υπεράσπισης. Οι συνθήκες σωφρονιστικού καταστήματος (έλεγχος και παρακράτηση ταυτοτήτων του ακροατηρίου) στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» αλλά και η άρνηση του κράτους, με το πρόσχημα του «ύψους της δαπάνης», να ικανοποιήσει το αίτημα για μαγνητοφώνηση των πρακτικών, μπλόκαρε χθες -πριν καν ξεκινήσει- την ακροαματική διαδικασία.
Η φράση που ακούστηκε από το ακροατήριο «αυτό το δικαστήριο δεν θα γίνει ποτέ», είναι χαρακτηριστική όσων διεμείφθησαν στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αλλά καταδεικνύει και το αδιέξοδο στο οποίο φαίνεται να περιέρχεται η έδρα του δικαστηρίου, που απέμεινε να κοιτά τα κενά εδώλια των κατηγορουμένων και τα άδεια από συνηγόρους υπεράσπισης έδρανα.
Καθώς και οι εννέα κατηγορούμενοι με την απόρριψη των αιτημάτων τους έκαναν πράξη την προειδοποίησή τους ότι θα αποχωρήσουν από την αίθουσα παύοντας παράλληλα και τους δικηγόρους τους.
Το δικαστήριο προχώρησε στον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων (δύο για τον κάθε ένα κατηγορούμενο) και διέκοψε για σήμερα προκειμένου να προσέλθουν για να αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι δικηγόροι.
Πρόκειται για «λύση» δίκοπο μαχαίρι, καθώς εύλογα πλέον τίθεται ζήτημα μη ουσιαστικής εκπροσώπησης των κατηγορουμένων οι οποίοι αντιμετωπίζουν κακουργήματα, ενώ οι λίγες ημέρες που αναγκαστικά θα δοθούν στους διορισμένους δικηγόρους για να διαβάσουν την ογκώδη δικογραφία δεν επαρκούν για να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους. Οσο για τους κατηγορουμένους, είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να δεχθούν να συνεργαστούν με διορισμένους συνηγόρους υπεράσπισης. Οι δικηγόροι βέβαια μπορούν να αρνηθούν το διορισμό προτάσσοντας λόγους δεοντολογίας, όπως πολλοί έχουν κάνει στο παρελθόν σε παρόμοια κατάσταση, και χωρίς να καμφθούν από το ενδεχόμενο να διωχθούν για απείθεια.
Υπό τις συνθήκες που διαμορφώθηκαν, η μοναδική ίσως λύση προκειμένου να διεξαχθεί μια δίκαιη δίκη, με την παρουσία κατηγορουμένων και δικηγόρων της επιλογής τους, είναι η μεταφορά της σε άλλη δικαστική αίθουσα στο Εφετείο Αθήνας, όπου δεν θα γίνεται έλεγχος στοιχείων του ακροατηρίου με τη δικαιολογία ότι είναι χώρος φυλακής.
«Είστε ειδικό δικαστήριο»
Από πλευράς κατηγορουμένων, πριν ακόμη εκφωνηθεί η απόφαση επί των αιτημάτων που οδήγησε στην αποχώρησή τους, διάβασε έγγραφη δήλωση ο Γιώργος Καραγιαννίδης, στην οποία τόνιζε ότι «παραμένουμε ανυποχώρητοι για τη μη παρακράτηση των στοιχείων» που «διέπεται από κατασταλτικούς λόγους» και αποσκοπεί «στον ακρωτηριασμό της αμφίδρομης σχέσης που λέγεται αλληλεγγύη». Μίλησε για «φακέλωμα και ποινικοποίηση φιλικών σχέσεων» και χαρακτήρισε το δικαστήριο «ειδικό».
«Αν και τα σώματά μας είναι φυλακισμένα, ο αγώνας μας παραμένει ελεύθερος. Σε αρνητική απάντηση των αιτημάτων προχωράμε σε αποχή από το συσσίτιο και αν διορίσετε δικηγόρους θα κλιμακώσουμε με απεργία πείνας», είπε, για να καταλήξει ότι «η πλειοψηφία των ΜΜΕ διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Επιμένουν να πιέζουν το οικογενειακό και φιλικό μας περιβάλλον και καθίστανται διαρκώς εκτεθειμένοι. Ζήτω η επανάσταση».

ΠΗΓΗ Εnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου