ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ

Τρίτη 25 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣΣελίδα 31

ΡΩΣΙΑ
Το Μαυσωλείο του Λένιν στο στόχαστρο
Από παλιότερη συγκέντρωση στην Κόκκινη Πλατεία μπροστά στο Μαυσωλείο του Λένιν
Το Μαυσωλείο του Λένιν για άλλη μια φορά βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο της αντικομμουνιστικής επίθεσης στη Ρωσία. Να υπενθυμίσουμε πως κατά τη διάρκεια των περσινών εκδηλώσεων για τα 65 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη, οι αρχές της Ρωσίας είχαν κατασκευάσει ένα ξύλινο τοίχο, στον οποίο ζωγράφισαν τη ρωσική σημαία, με στόχο να «εξαφανίσουν» το Μαυσωλείο του Λένιν από την Κόκκινη Πλατεία.Στα τέλη της περασμένης βδομάδες μερικοί βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας» επανέφεραν το θέμα της καταστροφής του Μαυσωλείου. Ταυτόχρονα, ξεκίνησαν και οι συζητήσεις για τη μεταφορά από την Κόκκινη Πλατεία όλων των τάφων των πολιτικών προσωπικοτήτων της σοβιετικής περιόδου, κι από τον Τοίχο του Κρεμλίνου της τέφρας των σοβιετικών επαναστατών, ηρώων, επιστημόνων και στρατιωτικών.
Την αντίθεσή του με την νέα αντικομμουνιστική πρωτοβουλία εξέφρασε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), που σε δήλωση του ηγέτη του, Γκ. Ζιουγκάνοφ, τη χαρακτήρισε «πολιτικό εξτρεμισμό». Στη δήλωση σημειώνεται πως «οποιαδήποτε προσπάθεια καταπάτησης του νόμου, χλευασμού της ιστορίας και διοργάνωσης πολιτικών προβοκατσιών θα συναντήσει την οφειλόμενη και σκληρή απάντηση, αφού τη θέση του ΚΚΡΟ την υποστηρίζουν εκατομμύρια ψηφοφόροι. Οι επιθέσεις στο σοβιετικό καθεστώς από το κόμμα της εξουσίας οφείλονται στις νέες αποτυχίες που αυτό σημειώνει στην οικονομία και στην πολιτική».
Αξίζει να σημειωθεί πως για το ζήτημα δεν υπάρχει επίσημη τοποθέτηση του κυβερνώντος κόμματος και της ρωσικής κρατικής ηγεσίας. Ετσι ακόμη και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Ολεγκ Μιρόνοφ, έκανε λόγο για «πρωτοβουλία μεμονωμένων βουλευτών», που δεν απηχεί τις θέσεις του κόμματος.
Στο μεταξύ, ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ρωσική υπηρεσία ειδήσεων» στα πλαίσια του προγράμματος «Η δική σου αλήθεια» πραγματοποίησε ψηφοφορία, στην οποία το 91% των ακροατών τάχτηκε κατά της καταστροφής του Μαυσωλείου.

Ι.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου