ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ο ΡΙΖΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Σάββατο 29 Γενάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μπλόκαραν τα ταμεία νοσοκομείων σε Αθήνα - Πάτρα - Μυτιλήνη
Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ, «409» Πάτρας και «Βοστάνειο» Μυτιλήνης, με κεντρικό αίτημα να μην πληρώνουν οι ασθενείς τα 5 ευρώ και τα άλλα χαράτσια για να εξεταστούν. Η Υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό
Τα ταμεία του νοσοκομείου ΚΑΤ μπλόκαραν χτες, για περίπου δυο ώρες, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και μαζικοί φορείς, σε μια συμβολική κίνηση ενάντια στο 5άευρω εισιτήριο και τα άλλα χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν θα γίνουν συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια και εμπορεύεται την υγεία.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο νοσοκομείο με κεντρικό σύνθημα «Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό. Οχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού», συμμετείχαν ακόμα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, το τοπικό Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων, σύλλογοι προοδευτικών Γυναικών Κηφισιάς, Μαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων (ΟΓΕ), εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Μαρούσι - Πεύκη και συνδικαλιστές της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών».
Οι φορείς ξεδίπλωσαν πανό στα ταμεία του νοσοκομείου που έγραφε: «Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους», μοίρασαν ανακοινώσεις ενάντια στα χαράτσια, επέβαλλαν ώστε για περίπου δυο ώρες κανείς ασθενείς να μην πληρώσει το 5άευρω χαράτσι ή για εξετάσεις.
«Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να έχει φάρμακα, γιατί δεν έχει να πληρώσει. Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη, ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη», υπογράμμισαν οι φορείς. Σε συνάντηση που είχαν με το διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου, εκείνοι επί της ουσίας υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια στους ασθενείς. «Είναι πάρα πολλές οι εξετάσεις που δεν καλύπτονται για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αν δεν πληρώνουν πώς θα πληρώσουμε τους προμηθευτές;», είπε ο υποδιοικητής, ενώ ο διοικητής Ευάγγελος Παπαφράγκας παραδέχτηκε ότι για φέτος η επιχορήγηση του ΚΑΤ είναι μειωμένη κατά 47%! «Είναι ντροπή να έρχονται στο νοσοκομείο συνταξιούχοι των 400 ευρώ το μήνα, που πλήρωναν εισφορές μια ζωή και να τους ζητάνε να πληρώσουν για εξετάσεις», επισήμαναν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΚΑΤ
Κάλεσαν τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα για να αποσυρθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την Υγεία - Πρόνοια, να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, για ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Κινητοποιήσεις σε Πάτρα - Μυτιλήνη
Κινητοποίηση και αποκλεισμό των ταμείων του «409» Νοσοκομείου της Πάτρας, μπλοκάροντας το 5άευρω χαράτσι και τις πληρωμές για εξετάσεις, πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πάτρας «την απαράδεκτη στάση του διοικητή-μάνατζερ του νοσοκομείου κ. Σ. Παπαδιονυσίου, που πιστός στις πολιτικές που εφαρμόζει το κόμμα του έσπευσε να δηλώσει τη νομιμοφροσύνη του, να καταγγείλει την κινητοποίηση και να απειλήσει με μηνύσεις». Η Γραμματεία επισημαίνει ότι ο Σ. Παπαδιονυσίου έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και είναι ένα ακόμα από τα πολλά «φιντάνια» της ΠΑΣΚΕ και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Διαμαρτυρία και αποκλεισμό των ταμείων του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης πραγματοποίησαν χτες το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου (ΟΓΕ). Με σύνθημα «ΟΧΙ στο χαράτσι των 5 ευρώ» από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11 π.μ.ενημέρωναν τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου για την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει την υγεία εμπόρευμα και τα νοσοκομεία επιχειρήσεις, και τους καλούσαν να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και να απαιτήσουν δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Απέκλεισαν ακυρωτικά μηχανήματα λεωφορείων
Κινητοποίηση ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ενάντια στην αύξηση των εισιτηρίων που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το λαϊκό εισόδημα
Σε αποκλεισμό ακυρωτικών μηχανημάτων σε λεωφορεία που εξυπηρετούν την πόλη του Κορυδαλλού προχώρησαν χθες το απόγευμα, μέλη του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ.
«Φτάνουν πια τα χαράτσια και η ληστεία στους εργαζόμενους», τόνισαν στους επιβάτες που επέβαιναν στα λεωφορεία και τους καλούσαν να αντιδράσουν, να συσπειρωθούν γύρω από τα ταξικά σωματεία και να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο κόσμος απαντούσε θετικά στο κάλεσμα και έδινε αγωνιστικό ραντεβού για την απεργία στις 23 Φλεβάρη.
«Διαμαρτυρόμαστε στην αύξηση των εισιτηρίων. Μετά την επίθεση που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά και εργασιακά τους δικαιώματα, τώρα με τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια πετσοκόβεται ακόμα περισσότερο το εισόδημά τους», τόνισε ο Κώστας Σπέης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Κορυδαλλού. Παράλληλα, κατήγγγειλε την περικοπή δύο λεωφορειακών γραμμών (Α17, Β17) που εξυπηρετούσαν τους εργαζόμενους της πόλης.
Από την πλευρά της, η Αγγελική Ανδρεάδου, μέλος της Ενωσης Γονέων Κορυδαλλού, τόνισε ότι οι μαθητές της πόλης αναγκάζονται καθημερινά να κάνουν μεγάλες αποστάσεις καθώς τα σχολεία είναι διάσπαρτα. Πέρσι, η Νομαρχία είχε πούλμαν για τη μεταφορά των μαθητών αλλά φέτος σταμάτησε και αναγκάζονται να πληρώνουν οι γονείς τη μεταφορά των μαθητών. Διεκδικούμε, τόνισε, τη δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών ώστε να μην επιβαρύνεται κι άλλο ο οικογενειακός προϋπολογισμός.
ΠΑΤΡΑ
Η παρέμβαση του ΠΑΜΕ έφερε αποτέλεσμα
Η καταβολή των απλήρωτων δεδουλευμένων δύο μηνών στους 18 εργαζόμενους σε υπεργολάβο της εταιρείας «Vinci» που έχει αναλάβει την κατασκευή τμήματος του άξονα Κορίνθου-Πάτρας στην περιοχή Παναγοπούλα, ήταν το αποτέλεσμα της αποφασιστικής παρέμβασης αντιπροσωπείας του συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας και της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, χθες το πρωί στο εργοτάξιο του έργου.
«Η κινητοποίηση και το αποτέλεσμά της δείχνει το δρόμο σε όλους τους εργαζόμενους που βρίσκονται στα μεγάλα κατασκευαστικά έργα και είναι απλήρωτοι, ανασφάλιστοι ή δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες», επισημαίνει η Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει: «Η παράδοση της κατασκευής των οδικών αξόνων στους εργολάβους και στο μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, όπως έχει συμβεί στον άξονα Κορίνθου-Πάτρας με την ΟΛΥΜΠΙΑ οδό, τη Vinci και τους υπεργολάβους τους, έχει φέρει σαν αποτέλεσμα απλήρωτους και ανασφάλιστους εργαζόμενους, απολύσεις και εκβιασμούς, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας και πανάκριβα διόδια που θα τα λυμαίνεται το κατασκευαστικό κεφάλαιο για 30-35 χρόνια, χωρίς να έχει βάλει φράγκο από την τσέπη του».
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΡΙΣΑΣ
Περιοδείες και εξορμήσεις σε ΚΑΠΗ
Περιοδείες και εξορμήσεις σε ΚΑΠΗ της Λάρισας πραγματοποιούν αυτές τις μέρες εκπρόσωποι της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα του νομού. Στο επίκεντρο των συζητήσεων που γίνονται με τους συνταξιούχους είναι οι αρνητικές εξελίξεις σχετικά με τη διακοπή της συνταγογράφησης στα ΚΑΠΗ και η επιτακτική ανάγκη συντονισμού της αγωνιστικής δράσης τους.
Η συζήτηση είναι πλούσια όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα που φέρνει μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά, γενικότερα, για την κατάσταση και τις εξελίξεις σήμερα στο σύστημα υγείας. Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα απευθυνόμενη στους συνταξιούχους τούς καλεί να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνει την Παρασκευή 4 Φλεβάρη και ώρα 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο, για να απαιτήσουν να λυθεί άμεσα το πρόβλημα που προέκυψε και να συνεχίσει ξανά η συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου