ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

Παρασκευή 18 Φλεβάρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα άνοιγμα διοδίων - μπλόκο στα ακυρωτικά στις συγκοινωνίες
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής και από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών
«Οργανωμένη ανυπακοή και αντεπίθεση κατά της αντιλαϊκής θύελλας».Με το σύνθημα αυτό, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση που διοργανώνει, με στόχο το άνοιγμα των διοδίων και το μπλοκάρισμα των ακυρωτικών μηχανημάτων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Το κάλεσμα συμμετοχής απλώθηκε όλες τις προηγούμενες μέρες σε εργαζόμενους, νέους, συνταξιούχους, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενους, φτωχούς αγρότες, εργατικές λαϊκές οικογένειες, ώστε να δώσουν μαζικά «παρών» στις κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν σε όλη τη χώρα ενάντια, όπως έχει σημειώσει: «Στη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος, από τα όλο και περισσότερα πρόσθετα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, πρέπει να τελειώσει». Να δώσουν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν την επιχείρηση τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει με την ποινικοποίηση του αγώνα τους (μέσω των τροπολογιών) ενάντια στο χαράτσι των διοδίων και τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών.
«Εχουμε πληρώσει και πληρώνουμε πανάκριβα. Είναι δικαίωμά μας και υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να έχουμε δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες και δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους. Η απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι η πιο συνειδητή, μαζική και οργανωμένη λαϊκή ανυπακοή που ως στόχο έχει να εμποδίσει και να ανατρέψει την πολιτική που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων», επισημαίνεται στο σχετικό κάλεσμα.

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση έχει απευθύνει και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ενώ αγωνιστικά ραντεβού έχουν οριστεί αύριο σε πολλά σημεία. Μεταξύ άλλων, η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ καλεί σε αγωνιστική παρέμβαση στο σταθμό του ΗΣΑΠ στις 6 το πρωί και το απόγευμα στα διόδια της Ελευσίνας. Η αναχώρηση για τα διόδια θα γίνει στις 4 μ.μ. από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Η Λαϊκή Επιτροπή Λάρισας έχει ορίσει αγωνιστικό ραντεβού αναχώρησης για τα διόδια στις 4.30 μ.μ. στην πλατεία Λαού.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη αυταρχισμού σε βάρος των ναυτεργατών
Επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής έκανε χτες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους ναυτεργάτες, μέσω του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας Γ. Διαμαντίδη. Ο υπουργός δήλωσε ωμά και απροκάλυπτα ότι η κυβέρνηση δε θα άρει το έσχατο κατασταλτικό μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, δηλαδή της καταναγκαστικής εργασίας, σε βάρος των ναυτεργατών, όσο αυτοί θα εξακολουθούν να διεκδικούν αυξήσεις στις συντάξεις και τα επιδόματα και αρνούνται να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, σύμφωνα με τις αξιώσεις των εφοπλιστών!
Οι προκλητικές δηλώσεις έγιναν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στους ναυτιλιακούς συντάκτες. Ανέφερε συγκεκριμένα: «Οσο υπάρχουν τέτοιες συνθήκες και όσο εκκρεμεί ακόμα ένας λόγος βασικός για τον οποίον έγινε η επιστράτευση, δεν μπορεί να αρθεί το μέτρο. Ο βασικός λόγος είναι ότι δεν έχουν υπογραφεί Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας»! «Δεν έχει εκλείψει - συνέχισε - κανένας λόγος, από τα αιτήματα που μου είχαν υποβληθεί και στα οποία μπορώ να δώσω λύσεις. Εγώ δεν μπορώ να δώσω λύση στο αίτημα που μου είχε υποβληθεί για διπλασιασμό των επιδομάτων, δεν μπορώ να δώσω λύση στο αίτημα που είχε υποβληθεί σαν αιτία της απεργίας να αυξήσω τις συντάξεις. Θα ήμουν παράλογος να έλεγα εγώ όταν κόβονται οι συντάξεις, όταν υπάρχει μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να βγω και να πω στην ΠΝΟ διπλασιάζονται τα επιδόματα και δίνω αύξηση στις συντάξεις»!
Βέβαια, η ...«δύσκολη οικονομική συγκυρία» αφορά μόνο τους ναυτεργάτες και συνολικά τους εργαζόμενους, αφού οι εφοπλιστές, με την πολιτική που συνδιαμορφώνουν για λογαριασμό τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ευρωπαϊκή Ενωση και στηρίζουν τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου», όχι μόνο πλέουν σε πελάγη κερδών ακόμα και μέσα στην κρίση, αλλά η κυβέρνηση σπεύδει να τους εξασφαλίσει δισεκατομμύρια ευρώ ζεστού χρήματος για να θωρακίσουν ακόμα περισσότερο την κερδοφορία τους από την κρίση που και αυτοί προκάλεσαν.
Στις 25 Φλεβάρη, ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης θα επισκεφθεί την Κίνα και σε ρόλο «ατζέντη» των εφοπλιστικών συμφερόντων θα κλείσει συμφωνία για την ενίσχυση των εφοπλιστών με 5 δισ. ευρώ για να κατασκευάσουν πλοία σε κινεζικά ναυπηγεία, ενώ εξήγγειλε και αύξηση των επιδοτήσεων των ακτοπλόων εφοπλιστών με 8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, θα «μεσολαβήσει», ώστε η κινεζική πολυεθνική COSCO στην οποία έχει ήδη παραχωρηθεί η προβλήτα ΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του ΟΛΠ στο Ικόνιο και την έχει μετατρέψει σε απέραντο εργασιακό γκέτο, να πάρει μέρος και στο διαγωνισμό για την παραχώρηση του Σταθμού μεταφόρτωσης στο Θριάσιο.
Ο υπουργός, αφού ανέφερε τους λόγους του ταξιδιού του στην Κίνα, δεν ήταν σε θέση να κάνει την παραμικρή δήλωση για την τύχη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, όπου πλέον δεν πέφτει «σφυριά» και χιλιάδες εργατοτεχνίτες με τις οικογένειές τους βασανίζονται από ανεργία και έχουν βουτηχτεί στην εξαθλίωση.
ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Προετοιμασία για τη συγκρότηση Λαϊκών Επιτροπών
Με διάχυτη αποφασιστικότητα και κοινή αποδοχή να δυναμώσει στις γειτονιές η κοινή δράση εργαζομένων, λαού και νεολαίας, έγινε προχθές το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων η ανοιχτή, πλατιά σύσκεψη που κάλεσαν οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ και του ΜΑΣ για την προετοιμασία, το χαρακτήρα και στόχο της συγκρότησης των Λαϊκών Επιτροπών.
Εργαζόμενοι από κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι που στενάζουν από την κυριαρχία των μονοπωλίων στην αγορά, φοιτητές και σπουδαστές που ματώνουν οικονομικά μαζί με τις οικογένειες για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, μαθητές που βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακριβοπληρωμένη αμάθεια και αμορφωσιά, κατέκλυσαν την μικρή όπως αποδείχθηκε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων.
Την σύσκεψη «άνοιξε» ο Νίκος Εξαρχος, μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, ο οποίος ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Οι Λαϊκές Επιτροπές θα οργανώνουν την παρέμβαση του λαού να αντιμετωπίσει προβλήματα επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας. Δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν άνεργο, απλήρωτο εργαζόμενο, σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν να κοπεί το νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, να κατασχεθεί σπίτι. Θα θεωρούνται τα βιβλιάρια ασθενείας κ.ά. Θα είναι τα αυτιά και τα μάτια του λαού για να αναδεικνύουν και να επιλύουν τέτοια ζητήματα. Θα παίρνουν πρωτοβουλίες για την ανεργία, τα προβλήματα υγείας με ανακοινώσεις - συσκέψεις - συνελεύσεις. Οι Λαϊκές Επιτροπές έχουν μακρύτερο στόχο, πρέπει να παίξουν πολλαπλό ρόλο. Να δίνουν σκληρή μάχη για να επιβιώσει ο λαός και παράλληλα να προετοιμάζει, να συγκεντρώνει δυνάμεις για σύγκρουση με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος των επιτροπών».
Ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους σωματείων, εργαζομένων και νεολαίας. Μεταφέρθηκε η θετική εμπειρία από τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν και στα Γιάννενα από τις ταξικές δυνάμεις για άμεση ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων όπως η επανασύνδεση ρεύματος σε άνεργο πατέρα οικοδόμο, κινητοποιήσεις ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία.
Αποφασίστηκε η διάταξη των δυνάμεων από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, από την ΠΑΒΕΣΕ, τις Επιτροπές Αγώνα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ώστε πόρτα πόρτα, σπίτι το σπίτι σε εργατογειτονιές που στενάζουν από ανεργία, ζουν μετανάστες, υπάρχουν οξυμένα λαϊκά προβλήματα να φτάσει παντού το αγωνιστικό κάλεσμα, με στόχο το αμέσως επόμενο διάστημα να δρομολογηθεί γενική συνέλευση Λαϊκών Επιτροπών Αγώνα
Συνάντηση με φορείς του Αθλητισμού
Συνάντηση με φορείς και εκπροσώπους του Αθλητισμού θα έχει τη Δευτέρα 21 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα στη Βουλή. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της ΚΕ του Κόμματος έχει απευθύνει πρόσκληση για συμμετοχή στη συγκεκριμένη συνάντηση σε πολλούς φορείς του χώρου. Η συνάντηση γίνεται με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, που δημιουργούν ανησυχία σε όλο τον αθλητικό κόσμο. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει και άλλες περικοπές στο όνομα της κρίσης. Ταυτόχρονα, το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της στη σωματική άσκηση δέχεται επίθεση σε όλα τα επίπεδα, από το σχολικό αθλητισμό και την άθληση στη γειτονιά, μέχρι τον αθλητισμό υψηλού επιπέδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου