ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ο ΡΙΖΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΗ

Παρασκευή 25 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χρέος του λαού να ορθώσει το αγωνιστικό του ανάστημα
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου
Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με ανακοίνωσή του υπογραμμίζει:«Το χρέος του λαού σήμερα είναι να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις που τον οδηγούν στην πτώχευση, υπηρετώντας τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και μπλέκουν τη χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Η εργατική τάξη έχει τη δύναμη και την ικανότητα να ηγηθεί μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να αναπτυχθεί ολόπλευρα προς όφελος του λαού. Αυτό μπορεί να γίνει σχεδιασμένα αν γίνουν κοινωνική περιουσία οι μεγάλες συγκεντρωμένες επιχειρήσεις με λαϊκή εξουσία, με εργατικό κοινωνικό έλεγχο, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.
Για να αντιμετωπίσει ο λαός την καπιταλιστική βαρβαρότητα, βασική προϋπόθεση είναι να απαλλαγεί από τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υπηρετούν την ισχυροποίηση των μονοπωλίων. Πρέπει να αποκρούσει την εθνικιστική αλλά και την κοσμοπολίτικη διαστρέβλωση της Ιστορίας. Η επιστημονική γνώση και η εξαγωγή συμπερασμάτων και διδαγμάτων από την ιστορία των λαών αποτελεί ισχυρό όπλο στην πάλη για κοινωνική απελευθέρωση, κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
1.000 μπροσούρες στη μνήμη του Νίκου Μπελογιάννη
Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ μελετούν και διακινούν την μπροσούρα του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες», με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του
Η μπροσούρα που βάζουν στόχο να μελετήσουν και να διακινήσουν πλατιά οι Οργανώσεις των ΑΕΙ και ΤΕΙ
Στις 30 Μάρτη του 1952, εκτελέστηκε ο κομμουνιστής Νίκος Μπελογιάννης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. Προς τιμήν των 59 χρόνων από τη δολοφονία του, οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της Αττικής παίρνουν την πρωτοβουλία, το διάστημα από 30 Μάρτη μέχρι 2 Απρίλη, να διαδοθεί πλατιά και να μελετηθεί η μπροσούρα του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ «Το ΚΚΕ γεννά Μπελογιάννηδες». Ο στόχος που έχει μπει είναι να διακινηθούν 1.000 μπροσούρες.Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ τονίζουν ότι «σε συνθήκες σαν τις σημερινές που η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση οξύνονται, που πρέπει να προετοιμαζόμαστε για μεγάλες στιγμές και μάχες, είναι χρέος της ΚΝΕ ο εξοπλισμός της νεολαίας, η ολόπλευρη ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η πλατιά συζήτηση για την πολιτική μας πρόταση».
Σ' αυτό το πλαίσιο αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία μελέτης και διάδοσης της μπροσούρας - αφιέρωμα στον Μπελογιάννη, καθώς όπως σημειώνουν: «Στην περίπτωση του Νίκου Μπελογιάννη εκφράζεται χαρακτηριστικά το ανειρήνευτο της σύγκρουσης με τις αστικές και οπορτουνιστικές δυνάμεις, η σκληρότητα της ταξικής πάλης, η ηθική και πολιτική υπεροχή του επαναστατικού Κόμματος και του κομμουνιστή λαϊκού αγωνιστή, μέλους και στελέχους του ΚΚΕ».
«Ο Μπελογιάννης ζει στους σημερινούς αγώνες λαού και νεολαίας. Θα ζει μέσα μας μέχρι τη νίκη: Το σοσιαλισμό - κομμουνισμό!», καταλήγουν στην ανακοίνωση.
  • Εκ παραδρομής στο χτεσινό φύλλο του «Ρ» γράφτηκε ότι ο Νίκος Μπελογιάννης δολοφονήθηκε στις 30 Μάρτη του 1951 αντί του 1952 που είναι το σωστό.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Φωτογραφική έκθεση για τον ΔΣΕ
Την Κυριακή 3 Απρίλη στις 11 π.μ., η εκδήλωση των εγκαινίων. Θα μιλήσει ο Κ. Αβραμόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Εκθεση Μνήμης με φωτογραφικό υλικό από τη «Δράση του ΔΣΕ 1946-1949 και τη Ζωή της Πολιτικής Προσφυγιάς», διοργανώνουν οι Κομματικές Οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ από την Παρασκευή 1 έως τις 15 Απρίλη στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης.Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Απρίλη στις 11 π.μ. στο χώρο της έκθεσης, με ομιλητή τον Κώστα Αβραμόπουλο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 8 μ.μ. Σημαντικό μέρος της έκθεσης αποτελεί το φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή και φιλοξενία των παιδιών της Ελεύθερης Ελλάδας από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Ουγγαρίας την περίοδο 1948-1949, καθώς και από την ανοικοδόμηση και τη ζωή στο χωριό «ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ».
Το υλικό προέρχεται από τη συλλογή «Ευχαριστούμε Ουγγαρία» της Αυτοδιοίκησης των Ελλήνων στην Ουγγαρία.
Δραστηριότητες του ΚΚΕ
  • Τη Δευτέρα 28 Μάρτη, στις 10.30 π.μ. κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, θα περιοδεύσει στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (Σολωμού 60).
  • Την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 9.30 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σπύρο Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή, θα περιοδεύσει στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
  • Οι Κομματικές Οργανώσεις Γαλατσίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις στην περιοχή μας και οι θέσεις του ΚΚΕ» την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 8 μ.μ., στο Δημαρχείο Γαλατσίου (Αρχιμήδους 2 και Ιπποκράτους). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Η Αχτιδική Επιτροπή Κοκκινιάς - Κορυδαλλού - Ρέντη διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στον Νίκο Μπελογιάννη, την Τετάρτη 30 Μάρτη στις 6.30 μ.μ. στη Μάνδρα του Μπλόκου της Κοκκινιάς.
  • Η Αχτίδα Περιστερίου της ΚΟΑ του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Οι διεθνείς εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» την Πέμπτη 31 Μάρτη στις 7 μ.μ. στο ΚΥΒΕ Περιστερίου (Εθν. Μακαρίου 1). Θα μιλήσει ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.
Με τους συμβασιούχους στο Δήμο Αθηναίων
Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί τους συμβασιούχους που πραγματοποιούν κατάληψη στο Δημαρχείο της Αθήνας τη Δευτέρα 28 Μάρτη και ώρα 9 π.μ.
Εκδήλωση στο Κιλκίς
Εκδήλωση με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ, την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου