ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Πέμπτη 24 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μαζική συμμετοχή στη χτεσινή πανεργατική απεργία
Από την πορεία στα Γιάννενα
Πεισμένοι ότι στους δρόμους του αγώνα θα κερδίσουν το δίκιο τους, εργάτες και υπάλληλοι όλων των κλάδων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, άνεργοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, χαμηλόμισθοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, μαθητές και φοιτητές συμμετείχαν μαζικά στη χτεσινή παν-γιαννιώτικη πανεργατική απεργία. Διαδήλωσαν μαζί με το ΠΑΜΕ για τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών τους, για μόνιμη και σταθερή εργασία, διεκδικώντας μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Το ραντεβού είχε δοθεί στο Δημαρχείο στις 10 το πρωί. Πολύ πριν, οι ταξικές δυνάμεις βρέθηκαν έξω από εργοστάσια και επιχειρήσεις για την περιφρούρηση της απεργίας. Η Βιομηχανική Περιοχή νέκρωσε, εργοστάσια και βιοτεχνίες υπολειτούργησαν. Τα πόστα τους άφησαν και οι εργαζόμενοι στη ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ, στις φαρμακαποθήκες NEW FARM, EPIRUS FARM και ΠΡΟΣΥΦΙΠΕ.
Στο σημείο της συγκέντρωσης βρέθηκαν εργάτες, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές. Απεύθυναν χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τσιτσιώνης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων του εργοστασίου ΚΑΡΙΠΙΔΗΣ, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας, ο Σπύρος Γκούλιος από το ΜΑΣ, ο Παναγιώτης Ζαφείρογλου από το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας και ο Τάκης Τασιούλας δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Την κεντρική ομιλία έκανε ο Νίκος Εξαρχος πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.
Ακολούθησε πορεία. Το μπλοκ των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Ιωαννιτών που αγωνίζονται εδώ και ένα μήνα περίπου ενάντια στις απολύσεις 130 οικογενειών μπήκε μπροστά. Η πορεία σταμάτησε μπροστά από το σούπερ-μάρκετ Αρβανιτίδη όπου καταγγέλθηκαν οι τρομοκρατικές πρακτικές της εργοδοσίας, η οποία για να αποτρέψει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία έβαλε «μπράβους» και απεργοσπάστες. Οι απεργοί συνέχισαν φωνάζοντας συνθήματα καταδίκης για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη.
Στην ομιλία της στην απεργιακή συγκέντρωση η Φέννια Αβάζου, συμβασιούχος εργαζόμενη της πρώην δημοτικής επιχείρησης της ΑΔΕΙ, τόνισε ανάμεσα σε άλλα: «Μέρα με τη μέρα συνειδητοποιούμε συνάδελφοι ότι η συσπείρωση γύρω από το ταξικό κίνημα, η μαζικοποίηση των σωματείων του ΠΑΜΕ, είναι ο δρόμος για να δικαιωθεί ο αγώνας κάθε πικραμένου, κάθε εργαζόμενου. Εμείς οι λιγοστοί, οι άπειροι, οι αδύναμοι όπως μας ήθελαν, γίναμε ξαφνικά πολλοί, έμπειροι και δυνατοί μαζί με σας γιατί πολύ απλά συνειδητοποιούμε ότι είμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου, είμαστε κομμάτι της εργατικής τάξης που έχει την εμπειρία, τη δύναμη και τον όγκο να πάρει την κατάσταση στα χέρια της και να επιβάλλει τις εξελίξεις με βάση τις δικές της ανάγκες. Αν καταφέραμε λοιπόν με τις λιγοστές μας δυνάμεις να πετύχουμε την πρωτοφανή για την πόλη μας παν-γιαννιώτικη απεργία, τότε δεν είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσουμε ότι με την ενίσχυση του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι μπορούν να βγουν από το αδιέξοδο, μπορούν να πετύχουν πολύ περισσότερα. Ηδη, οι συνάδελφοί μας στο Δήμο Αθηναίων βρίσκονται σε κινητοποίηση με τα ίδια αιτήματα».
Μαθήματα υπονόμευσης των αγώνων
Την ίδια ώρα, οι συμβιβασμένες ηγεσίες στο Εργατικό Κέντρο και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, μαζί με το ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συνδιοργάνωσαν μια ισχνή και αναιμική συγκέντρωση. Οι εκπρόσωποι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού παρέδωσαν για ακόμη μια φορά μαθήματα υπονόμευσης των αγώνων και της ενότητας της εργατικής τάξης. Ο συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΠΑΣΚΕ στο κλαδικό Σωματείο Τυροκόμων προχώρησε σε ανοιχτή απεργοσπασία (είχε ρεπό και πήγε για δουλειά!), οι δε συνδικαλιστές ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο κήρυξαν την ώρα της απεργιακής κινητοποίησης γενική συνέλευση ενημερωτικού χαρακτήρα με συντεχνιακά ζητήματα, για να αποτρέψουν την κοινή πάλη των υγειονομικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ - ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Συζήτηση στη ΒΙΑΝΕΞ για τις εξελίξεις στην Παιδεία
Από τη χτεσινή συζήτηση στη ΒΙΑΝΕΞ
Για το εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσει η κυβέρνηση στα παιδιά των εργαζομένων συζήτησαν οι εργαζόμενοι της φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ με εκπροσώπους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη χτεσινή περιοδεία που διοργάνωσε το Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής.Ο Μάνος Δούκας, εκ μέρους του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στάθηκε στο «νέο σχολείο», που συνδέεται άμεσα με την αγορά και όλες τις αντεργατικές μεθοδεύσεις, προετοιμάζοντας τον αυριανό εργαζόμενο: Δεν προσφέρει πια γνώσεις και μόρφωση, αλλά κατάρτιση, ίσα ίσα κάποιες δεξιότητες απαραίτητες για μια δουλειά. Γι' αυτό μιλούν για «διά βίου μάθηση». Εννοούν ότι ένας εργαζόμενος θα αλλάξει περίπου 10 δουλειές στη ζωή του. Ταυτόχρονα, αναβιώνει η αναχρονιστική και αντιεπιστημονική άποψη ότι «κάποια παιδιά δεν παίρνουν τα γράμματα». Τα σχολεία θα χωρίζονται σε κατηγορίες, στα «καλά» και τα «υποβαθμισμένα» στις λαϊκές συνοικίες. Κάθε γειτονιά, κάθε σχολική επιτροπή θα πρέπει να βρει πόρους για το σχολείο. Γι' αυτό στις εργατογειτονιές συγχωνεύονται σχολεία, για να βάζουν πολλοί γονείς λεφτά από την τσέπη τους για τα έξοδα. Θα αναγκαστούν να βρουν και χορηγούς. Ανέφερε χαρακτηριστικά παράδειγμα εταιρείας που θα αναλάβει τα έξοδα για το βάψιμο και την επισκευή σχολείου με την προϋπόθεση ότι μέσα και έξω θα αναρτηθούν διαφημιστικές ταμπέλες...
«Τέτοιο σχολείο ονειρευόμαστε για τα παιδιά μας;», είπε, ενώ οι εργαζόμενοι εξέφραζαν την αγανάκτησή τους για τα αντεργατικά μέτρα, για τα τροφεία, τα φροντιστήρια, την υποβάθμιση. «Θα δουλεύουμε μέχρι τα γεράματα και το ίδιο και τα παιδιά μας. Δεν είναι μόνο στην Παιδεία "στραβά" τα πράγματα. Είναι όλα που θέλουν ριζική αλλαγή», είπε ένας εργαζόμενος, πατέρας δύο παιδιών. «Γι' αυτό ο αγώνας πρέπει να είναι πολιτικός και ενιαίος. Είναι και δική σας υπόθεση τι σχολείο θα έχουμε, τι Υγεία, τι συνθήκες δουλειάς. Πρέπει να συστρατευθείτε με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και με τους εκπαιδευτικούς που νοιάζονται για τα παιδιά των εργαζομένων», είπε ο Μ. Δούκας.
Το Συνδικάτο Φαρμάκου κάλεσε τους εργαζόμενους στη Γενική Συνέλευση για την «οργάνωση του αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010 και το 2011 που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας», που θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 30 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα των Κλωστοϋφαντουργών (Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος).
«ΝΙΚΚΟ ΜΑΡΚΕΤ»: Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της επιχείρησης «NIKKO MARKET» με απόφαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, αντίγραφο της σύμβασης με την ημερομηνία πρόσληψής τους ως εμποροϋπάλληλων, να σταματήσει η εργοδοτική επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων. Απεργοί μαζί με συνδικαλιστές του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας βρέθηκαν σε δυο καταστήματα της επιχείρησης (Παγκράτι και Πατησίων) για να περιφρουρήσουν την απεργία τους και ταυτόχρονα να ενημερώσουν τους εργαζόμενους καταναλωτές για τις διεκδικήσεις τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου και στις αρχαιρεσίες που θα ακολουθήσουν απευθύνει σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 27 Μάρτη, 10 το πρωί, στα γραφεία του συλλόγου (Αγ. Φιλοθέης 5Β - Πλ. Μητροπόλεως). Οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης θα ξεκινήσουν στις 5 Απρίλη και θα ολοκληρωθούν στις 11 του Απρίλη.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ: Από 28 Μάρτη έως 2 Απρίλη θα ψηφίζουν οι συνταξιούχοι για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στην Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ. Οι εκλογές θα γίνουν στα γραφεία της Ενωσης (Σωκράτους 23, 4οροφος) και οι συνταξιούχοι θα μπορούν να ψηφίζουν από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ χτες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και των αντιπροσώπων του στη ΓΣΕΕ. Σήμερα, οι εκλογές θα γίνουν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7.30 το απόγευμα.
ΔΙΩΡΗ στάση εργασίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Τρικάλων, απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων του πρώτου δεκαπενθήμερου του Μάρτη. Σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του συλλόγου τους ο δήμαρχος Χρ. Λάππας, επικαλούμενος οικονομική αδυναμία του δήμου, είπε ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ
Δε θα δεχτούμε καμία περικοπή στο Ταμείο
Δυναμική παρέμβαση στη χτεσινή συνεδρίαση του ασφαλιστικού ταμείου του κλάδου, ΤΕΑΙΤ, πραγματοποίησαν χτες η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο Φαρμάκου μαζί με εκπροσώπους από σωματεία. Οι ταξικές δυνάμεις απαίτησαν να επανέλθουν τα χαμηλότοκα δάνεια που χορηγούσε το Ταμείο, γιατί ιδιαίτερα σήμερα οι εργαζόμενοι τα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και στέλνονται στα νύχια των τραπεζών. Επίσης ξεκαθάρισαν ότι δε θα δεχτούν καμία περικοπή παροχών, όπως οι κατασκηνώσεις για τα παιδιά των εργαζομένων και απαίτησαν να επιστραφούν από το κράτος τα λεφτά που χρωστά στο Ταμείο.
Τέλος, έθεσαν το ζήτημα του «παγώματος» των συντάξεων, αλλά και της 6μηνης και πλέον καθυστέρησης της καταβολής τους και της κατάργησης όλων των αντιασφαλιστικών νόμων από το 1992 και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γερ. Κονιδάρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και ο Θ. Βασιλόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και στέλεχος του ΣΥΝ, έκαναν φραστική επίθεση στις ταξικές δυνάμεις, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από τη συνεδρίαση, η οποία τελικά αναβλήθηκε, χωρίς να συζητηθούν τα παραπάνω θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου