ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΑΥΡΙΟ Η ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Δευτέρα 21 Μάρτη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΜΕ
Αύριο η Μέρα Πανελλαδικής Δράσης
Απάντηση στις αποφάσεις που μεθοδεύονται στη Σύνοδο Κορυφής στις 25 Μάρτη και στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ
Από την απεργία του ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη
Μέρα Πανελλαδικής Δράσης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, διοργανώνει αύριο Τρίτη 22 του μήνα, το ΠΑΜΕ, ενάντια στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής που θα εγκριθούν στις 25 Μάρτη και στα νέα δεινά που θα φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, για λογαριασμό των μονοπωλίων.Οι αυριανές παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ παίρνουν και νέο περιεχόμενο, καθώς η ιμπεριαλιστική επέμβαση κατά της Λιβύης φέρνει στην πρώτη γραμμή την ανάγκη να δυναμώσει η αντιιμπεριαλιστική πάλη. Η εργατική τάξη να αναπτύξει δράση κατά των ιμπεριαλιστών να ορθώσει μέτωπο ενάντια στο κεφάλαιο και στους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ετσι, αύριο, τοπικές και κλαδικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, Ομοσπονδίες και ταξικά Συνδικάτα, τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια σωματείων, συνολικά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 25 Μάρτη, θα βρεθούν στους χώρους δουλειάς και κατοικίας για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, για τις αντιλαϊκές αποφάσεις που ήδη συζητήθηκαν στις 11 Μάρτη και θα επικυρωθούν την επόμενη Παρασκευή, αλλά κυρίως θα συζητήσουν για την οργάνωση της πάλης που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.
Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της για τη Σύνοδο Κορυφής η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ: «Το πολιτικό προσωπικό των πολυεθνικών, των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων θα καταλήξουν (σ.σ. στη Σύνοδο Κορυφής) πώς θα διασφαλιστεί η αποπληρωμή των δανείων, πώς θα διασφαλιστούν τα κέρδη τους, με ποια μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα.
Η συζήτηση, που ήδη έγινε, αφορά την παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, με μείωση μισθών και συντάξεων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με χτύπημα των βαρέων και ανθυγιεινών, ιδιωτικοποιήσεις, αύξηση της έμμεσης φορολογίας και αντίστοιχα μείωση των φόρων στο μεγάλο κεφάλαιο και μια σειρά άλλων μέτρων στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Πρόνοια, που κάνουν τη ζωή της λαϊκής οικογένειας κόλαση».
Γι' αυτό, καλεί μεθαύριο Τρίτη «όλες τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ με σχέδιο να βρεθούν στους χώρους δουλειάς για να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, οι νέοι, τα λαϊκά στρώματα με συσκέψεις - συγκεντρώσεις και με όλες τις μορφές για τις αποφάσεις της ΕΕ, γιατί παίρνονται τα μέτρα αυτά, οι συνέπειες και η ανάγκη οργάνωσης και αντεπίθεσης».
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μάχη για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων
Την ανάγκη οι ταξικές δυνάμεις να συμβάλουν αποφασιστικά στην οργάνωση του αγώνα κατά κλάδο και επιχείρηση ώστε να αποτραπεί η προσπάθεια του κεφαλαίου να ανατρέψει πλήρως τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), σημείωσε ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, μιλώντας χτες το πρωί σε εκδήλωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Κάλεσε δε τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα να εντάξουν σε αυτή την προσπάθεια και την πανελλαδική μέρα δράσης που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ για αύριο, Τρίτη 22 Μάρτη.
Παρουσιάζοντας το πλαίσιο μέσα στο οποίο οι ταξικές δυνάμεις πρέπει να δώσουν τη μάχη για τις ΣΣΕ, που εξελίσσονται σε κομβικό ζήτημα της ταξικής πάλης, ο Δ. Κουμπούρης σημείωσε: «Οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη, απορρίπτοντας το ρεαλισμό του κεφαλαίου και των πολιτικών και συνδικαλιστικών του δυνάμεων, για διεκδικήσεις με βάση τις αντοχές της οικονομίας. Διεκδικούν με βάση τις ανάγκες της εργατικής οικογένειας και τον πλούτο που παράγει η εργατική τάξη για να ζήσει καλύτερα».
Αναφερόμενος στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ σημείωσε: «Θέλουν να ρίξουν τους μισθούς και τα μεροκάματα στο κατώτερο δυνατό σημείο και να αφαιρέσουν από το συνδικαλιστικό κίνημα τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Από αυτή τη σκοπιά, θέλουν να απαλλαγούν ειδικά από τις κλαδικές συμβάσεις και να τις αντικαταστήσουν σε πρώτη φάση με τις επιχειρησιακές, καθώς και την κατάργηση του κατώτερου εγγυημένου μισθού και μεροκάματου. Με ευθύνη, λοιπόν, των συνδικαλιστικών οργανώσεων οργανώνουμε την πάλη της εργατικής τάξης. Ανοίγουμε ουσιαστική συζήτηση με τους εργαζόμενους μέσα και έξω από τους χώρους δουλειάς, για όλα τα ζητήματα, με συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, ενημέρωση, επιχειρήματα».
Επιπλέον, σημείωσε ότι πρέπει να αποκαλυφθεί ο ρόλος των συμβιβασμένων ηγεσιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στον αγώνα της εργατικής τάξης, καθώς «οι "διεκδικήσεις τους" και το πλαίσιο αιτημάτων τους δεν ήταν ποτέ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες του πλούτου που παράγουν, για την ικανοποίηση των αναγκών της, αλλά με βάση τις ανάγκες του κεφαλαίου για μεγαλύτερη κερδοφορία».
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς
Σε «Σκλαβενίτη», «Βασιλόπουλο», «Καρφούρ», «Πράκτικερ», «Mall», «Attica» και άλλους χώρους, έγιναν περιοδείες και συζητήσεις με εργαζόμενους, το περασμένο Σάββατο
Από την εξόρμηση στον «Σκλαβενίτη» στις Τζιτζιφιές
Σε οργανωμένη δράση, ανυπακοή και απειθαρχία στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα κυβέρνησης, τρόικας, κεφαλαίου, κάλεσε τους εργαζόμενους η Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ που προχτές, Σάββατο, πραγματοποίησε πλατιά εξόρμηση σε δεκάδες τόπους δουλειάς στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα και αλλού. Στόχος των ταξικών δυνάμεων ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων και η οργάνωση της αντίστασής τους απέναντι στα νέα βάρβαρα μέτρα που το πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου ετοιμάζεται να επικυρώσει στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις 25 Μάρτη.Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές προχώρησαν σε εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς μοιράζοντας ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ εργαζόμενο τον εργαζόμενο, αλλά και στους πελάτες. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι εξορμήσεις έγιναν στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» (Τζιτζιφιές, Νέα Χαλκηδόνα), στο «Βασιλόπουλο» (Παγκράτι και Καλλιθέα), στα «Καρφούρ» (Μεταμόρφωση), στο «Mall» (Αγ. Δημήτριος), στο «Πράκτικερ» (Μεταμόρφωση), στο Attica (κέντρο Αθήνας) και σε πολλούς ακόμα χώρους.
Στις 9.30 το πρωί, δεκάδες εργαζόμενοι μπήκαν μέσα στο σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στις Τζιτζιφιές ανοίγοντας το πανό που υπέγραφαν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ και καλούσε σε «οργανωμένη δράση, ανυπακοή και απειθαρχία, έτσι απαντάμε στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα κυβέρνησης - Τρόικας - κεφαλαίου». Από την ντουντούκα απεύθυναν το κάλεσμα: «τώρα είναι ώρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δεν αποδεχόμαστε τα βάρβαρα μέτρα που καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη φτώχεια, στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά». Μέσα στο κατάστημα μοίρασαν την ανακοίνωση χέρι με χέρι σε εργαζόμενους και καταναλωτές.
Από εκεί οι ταξικές δυνάμεις πήγαν στο σούπερ μάρκετ «Βασιλόπουλος», στην πλατεία Δαβάκη, όπου πολυμελές κλιμάκιο μπήκε στο κατάστημα και μοίρασε την ανακοίνωση, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν απ' έξω μοιράζοντας την ανακοίνωση στους καταναλωτές. Ανάλογες εξορμήσεις ακολούθησαν όλη σχεδόν την ημέρα σε πολλούς χώρους.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας
Συγκέντρωση - παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει αύριο Τρίτη, 22 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στο υπουργείο Υγείας ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων Αθήνας. Οι συνταξιούχοι διαμαρτύρονται για την αντιλαϊκή πολιτική στην Υγεία, για το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί ο ΟΠΑΔ και την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησής του. Σε αυτήν την κατεύθυνση, ο Σύνδεσμος καλεί σε συμμετοχή όλα τα Σωματεία συνταξιούχων Δημοσίου της Αττικής καθώς και όλες τις συνταξιουχικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΠΣ.
Τραγικός θάνατος άνδρα στη χωματερή
Ενας άνδρας της φυλής των Ρομά έχασε χτες με τραγικό τρόπο τη ζωή του, στη χωματερή των Ανω Λιοσίων. Οπως έγινε γνωστό, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε μέσα στην πρέσα των σκουπιδιών και τραυματίστηκε σοβαρά. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αυτό το περιστατικό, ξεσήκωσε συγγενείς και φίλους του θύματος, οι οποίοι βρέθηκαν στη χωματερή, επιτέθηκαν σε υπαλλήλους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σκουπίδια, αλλά και σε γκρέιντερ και φορτηγά. Από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές σε τρία μηχανήματα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή 24 πυροσβεστών με οκτώ οχήματα για να σβηστούν οι φλόγες. Τα επεισόδια κράτησαν αρκετή ώρα και έληξαν όταν έφτασαν στο σημείο άνδρες των ΜΑΤ.
Σήμερα η συγκέντρωση των τυφλών
Κάλεσμα στους τυφλούς και τις οικογένειές τους να πάρουν μαζικά μέρος, με το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων, στη σημερινή συγκέντρωση των τυφλών στις 11 π.μ. (Βερανζέρου και Σωκράτους) και στην πορεία που θα ακολουθήσει στο Σύνταγμα στο υπουργείο Οικονομικών, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΕΣΚ) Τυφλών και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου