ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Θέλουν συναίνεση για να στύψουν το λαό
Σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος
Ο Γιώργος Μαρίνος
Σε πολιτική συγκέντρωση του Κόμματος στο Αλιβέρι, μίλησε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, σημείωσε:
Ζούμε έναν σκληρό κοινωνικό πόλεμο στο εσωτερικό της χώρας που o αντίπαλος του λαού, το κεφάλαιο και οι εκπρόσωποί του, χτυπούν τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες με σκοπό να ισοπεδώσουν κάθε δικαίωμα. Κι αυτός ο πόλεμος με άλλη μορφή, αλλά με σκοπό την προώθηση των μεγάλων μονοπωλιακών συμφερόντων, γίνεται στην περιοχή μας και στην ευρύτερη περιοχή για τον έλεγχο των πετρελαίων και του φυσικού αερίου, για την καταλήστευση των λαών.
Οι εξελίξεις αυτές διδάσκουν και τον πιο διστακτικό. Διδάσκουν ότι ο καπιταλισμός, που διανύει το τελευταίο ιμπεριαλιστικό στάδιο, είναι πολύ επικίνδυνος, αντιδραστικός, γεννάει κρίσεις, ανεργία, φτώχεια και πολέμους. Σ' αυτές τις συνθήκες είναι ανυπολόγιστης αξίας η πάλη της εργατικής τάξης, η πάλη των λαών, η πάλη του ΚΚΕ για κάθε λαϊκό πρόβλημα, για την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Εκεί πρέπει να φτάσουμε, να κατακτήσει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της την εξουσία. Αυτή είναι η προϋπόθεση, για να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα και να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες. Σε διαφορετική περίπτωση, ο λαός θα ματώνει συνεχώς, θα υποφέρει, για να πλουτίζει και να ισχυροποιείται το μεγάλο κεφάλαιο.
Αυτό έχουμε υποχρέωση να χτίζουμε στους καθημερινούς αγώνες, στην πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τις Συλλογικές Συμβάσεις, για τους μισθούς και τις συντάξεις, τα εργασιακά δικαιώματα, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία, για όλα τα προβλήματα. Με την οργάνωση της εργατικής τάξης και την κοινωνική συμμαχία, με την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και των άλλων αγωνιστικών συσπειρώσεων.
Αυτό που φοβούνται οι δυνάμεις του κεφαλαίου θα το πάθουν με τη δραστήρια, αποφασιστική στάση της εργατικής τάξης, την πίστη της στην ιστορική της αποστολή να αλλάξει ριζικά η οργάνωση της κοινωνίας, να γίνει ο πλούτος που παράγεται κοινωνική ιδιοκτησία.
Λυσσάνε με τους ταξικούς αγώνες
Οι εξελίξεις διδάσκουν. Διδάσκει ιδιαίτερα η στάση της πλουτοκρατίας, η στάση της κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης την ώρα που οξύνεται η πάλη. Κι αυτό έχουν υποχρέωση να το σκεφτούν καλά οι εργαζόμενοι. Να σκεφτούν το μίσος που εκδηλώνεται για το δικαίωμα στην απεργία, την προσπάθεια υπονόμευσης, συκοφάντησης του δικαιώματος της εργατικής τάξης να αντιστέκεται στα αντιλαϊκά μέτρα, να συγκρούεται με τις αντιλαϊκές πολιτικές, να διεκδικεί δικαιώματα με τη χρησιμοποίηση του όπλου της απεργίας.
Αυτό καίει τις δυνάμεις του κεφαλαίου, αυτήν τη μορφή πάλης επιδιώκουν να φθείρουν, να αποδυναμώσουν, να την ενοχοποιήσουν. Γιατί, σ' αυτήν τη μορφή και στους στόχους πάλης που συγκρούονται με το κεφάλαιο και την εξουσία του, μπορεί να εκφραστεί η εργατική δύναμη και να ενισχυθεί από την αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων, να γίνει παράδειγμα και βάση για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα. Αυτό φοβούνται, γι' αυτό πέφτουν σαν τα σκυλιά πάνω στους απεργιακούς αγώνες που πρωτοστατεί το ταξικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.
Πότε στους ναυτεργάτες και στους μεταλλεργάτες, πότε στους εργαζόμενους στον τουρισμό - επισιτισμό, σε κάθε κλάδο, οι καπιταλιστές και τα φερέφωνά τους, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. ξερνάνε χολή, προβοκάρουν, προσπαθώντας να προκαλέσουν αρνητικά αντανακλαστικά στο λαό, να φοβίσουν τους εργαζόμενους. Μιλάνε για τη ζημιά στον τουρισμό και εννοούν τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερο κάθε εργατικό δικαίωμα, υποστηρίζοντας ότι είναι φυσιολογικοί οι μισθοί της πείνας, οι εργασιακές σχέσεις της μισθωτής δουλείας, η κατάργηση των Βαρέων - Ανθυγιεινών.
Εχουν σπάσει πολλές φορές τα μούτρα τους και αυτό πρέπει να γίνει ο κανόνας, ώστε με την αγωνιστική στάση, με την εκδήλωση μαζικής αλληλεγγύης, όλων των κλάδων, να διαμορφωθεί το έδαφος που θα αφοπλίζει κάθε απεργοσπαστικό σχέδιο και θα ακυρώνει τους στόχους των δυνάμεων του κεφαλαίου. Το αυτί του ΚΚΕ δεν ιδρώνει. Βρέξει - χιονίσει, θα δίνει τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, συμβάλλοντας στην κατάκτηση νέων θέσεων στην ταξική πάλη, που είναι κινητήρια δύναμη για την κοινωνική πρόοδο.
Ανάπτυξη για ποιον;
Οι εργαζόμενοι πρέπει να προσέξουν πολύ την προβολή της συναίνεσης των κομμάτων της πλουτοκρατίας και να μην παγιδευτούν στην προσπάθεια να παρουσιαστεί η συναλλαγή, η συναίνεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑ.Ο.Σ., το κόμμα της Μπακογιάννη, ως θετικό στοιχείο των εξελίξεων που αφορά τα συμφέροντα του λαού.
Συναίνεση σημαίνει συγκέντρωση των πολιτικών δυνάμεων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, για να επιβάλουν ακόμα πιο σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές, αλλαγές που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες της πλουτοκρατίας, όπως έγινε και στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, για να παραδοθεί η εκπαίδευση και η έρευνα στα μεγάλα συμφέροντα και να τσακιστεί η αγωνιστική δράση που αναπτύσσεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αλλάζουμε και θα αλλάξουμε την Ελλάδα, λέει ο κ. Παπανδρέου. Το ίδιο υποστηρίζει και ο κ. Σαμαράς, το ίδιο έλεγαν και λένε παραδοσιακά οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου. Τι σημαίνει γι' αυτές τις δυνάμεις "αλλάζουμε ή θα αλλάξουμε την Ελλάδα;" Ποιο είναι το περιεχόμενο των αλλαγών; Ποιας τάξης τα συμφέροντα υπηρετούν; Υπηρετούν τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων ή των μονοπωλίων;
Αυτό είναι το κριτήριο και η πράξη που αποκαλύπτει την αλήθεια. Αποδεικνύει ότι οι αλλαγές όλων αυτών των χρόνων δίνουν δύναμη στην πλουτοκρατία, αυξάνουν τα κέρδη της, στύβουν το λαό και επιβάλλουν, στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλαγές για ισχυροποίηση του κεφαλαίου από τη μια, ακόμα πιο φτηνούς, ταλαιπωρημένους εργαζόμενους από την άλλη. Αυτό κάνουν οι αλλαγές των κομμάτων που διαχειρίζονται τον καπιταλισμό και χρησιμοποιούν όλα τα μέσα, για να διασώσουν το εκμεταλλευτικό σύστημα, που έχει παλιώσει, είναι σε παρακμή και δεν παίρνει γιατρειά».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εμπόδιο στις επενδύσεις τα δάση και τα αρχαία!
Να ενισχύσει δημαγωγικά την επιρροή της σε φτωχά και μεσαία στρώματα των ΕΒΕ, επιχειρεί η ΝΔ, με τη θέση της να μην αυξηθεί ο ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης. Την ίδια ώρα που καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην «εξοντωτική υπερφορολόγηση», ζητάει την παραπέρα μείωση από το 20% στο 15% της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η μονοπώληση όλων των κλάδων, μεταξύ αυτών του Τουρισμού και της Εστίασης. Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι αυτές που ευνοούνται και από τις αντεργατικές ανατροπές που προωθεί η κυβέρνηση, με τη στήριξη της ΝΔ.
Από αυτή τη σκοπιά, καμιά απήχηση δεν πρέπει να έχει στους μικρούς ΕΒΕ η υποκριτική ανησυχία της ΝΔ για «νέα λουκέτα σε επιχειρήσεις, επιπλέον διόγκωση της ανεργίας και μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού εθνικού μας προϊόντος», όπως έλεγε χτες σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος για την οικονομία της ΝΔ, Ι. Βρούτσης, με αφορμή την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ.
Στο ίδιο πνεύμα, η ΝΔ κατακρίνει την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν προχωράει γρήγορα και αποδοτικά για το κεφάλαιο η χρηματοδότηση για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Με αφορμή τη χτεσινή επίσκεψη του Γ. Παπανδρέου στο ΚΑΠΕ, ο υπεύθυνος τομέα Ενέργειας της ΝΔ, Στ. Καλαφάτης, έκανε λόγο για «πλήρη άπνοια» στο χώρο των ΑΠΕ, ισχυριζόμενος ότι «οι επιδόσεις της περιόδου 2009-2011, της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, υπολείπονται κατά πολύ σε σχέση με την τριετία 2006-2009, της διακυβέρνησης της ΝΔ».
Απροκάλυπτα επίσης κάνει λόγο για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν «οι επενδυτές αιολικών πάρκων», απαριθμώντας μεταξύ άλλων «τα προβλήματα με τις αναδασωτέες εκτάσεις, τις περιοχές προστασίας της φύσης, τα παλαιά σχέδια χρήσης γης και κυρίως τις αρχαιολογικές υπηρεσίες»!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου