ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /24     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτήριο η ανταπόκριση στα ιμπεριαλιστικά σχέδια
Επιβεβαίωσε ο υπουργός Αμυνας τα σενάρια για αύξηση της θητείας, γεγονός που δεν αλλάζει στο ελάχιστο τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων
Το πραγματικό ζήτημα με τις Ενοπλες Δυνάμεις είναι ο προσανατολισμός τους, ο οποίος μετατρέπει τον ελληνικό λαό σε θύτη και θύμα στην παγκόσμια ιμπεριαλιστική σκακιέρα
Επανέφερε, χτες, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπελγίτης, και μάλιστα με πιο ξεκάθαρο τρόπο, το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας, στη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του, διακηρύσσοντας πως «δεν λαμβάνω υπόψη το πολιτικό κόστος». Συγκεκριμένα, μίλησε για «σχετική αύξηση της θητείας» αν δε φέρουν αποτέλεσμα οι άλλες επιλογές. «Μελετούμε, είπε, όλες τις εναλλακτικές δυνατότητες (...) ώστε να μεγιστοποιήσουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων (...) Ανάμεσα στις επιλογές αυτές είναι και η σχετική αύξηση της στρατιωτικής θητείας».Απέφυγε να μιλήσει συγκεκριμένα για το ακριβές ύψος της αύξησης της διάρκειας της θητείας, η οποία σήμερα είναι 9 μήνες για το Στρατό Ξηράς, ενώ για Ναυτικό και Αεροπορία είχε ανακοινωθεί από τους προκατόχους του η πλήρης κατάργησή της και η στελέχωσή τους αποκλειστικά με «επαγγελματίες οπλίτες». «Δεν μπορώ να σας πω, πριν ληφθούν οι τελικές αποφάσεις», ήταν η απάντηση του αρμόδιου υπουργού για το ύψος της αύξησης στη θητεία.
Ο υπουργός Αμυνας μίλησε ακόμα και για περικοπές στις αναβολές. «Είναι, είπε, ένα σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε διαχρονικά. Το θέμα ουσιαστικά της αιμορραγίας για τη νεολαία μας που δεν υπηρετεί τη θητεία της, είτε για λόγους σπουδών, είτε φεύγοντας στο εξωτερικό, είτε αποφεύγοντας με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο με βάση τα θεσμοθετημένα κριτήρια να υπηρετήσει. Την τελευταία περίοδο έχει πάρει αυξητικές διαστάσεις το φαινόμενο αυτό».
Βέβαια, ούτε ο σημερινός υπουργός Εθνικής Αμυνας, ούτε οι προκάτοχοί του αγγίζουν την ουσία του ζητήματος, την πραγματική αιτία των προβλημάτων στην επάνδρωση των στρατιωτικών μονάδων, που είναι οι επιπτώσεις στην οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσδεσή τους στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και δόγματα και το γεγονός ότι η στρατιωτική θητεία των νέων βρίσκεται σε μια πορεία διαρκούς απαξίωσης και υποβάθμισης με ευθύνη της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας.
Τα προβλήματα πηγάζουν από τον προσανατολισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και από την εφαρμογή των ΝΑΤΟικών δογμάτων, καθώς τόσο η μείωση της θητείας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, όσο και οι προσλήψεις μόνιμων οπλιτών έγιναν σε εφαρμογή της κατεύθυνσης του ΝΑΤΟ για σταδιακή κατάργηση της στράτευσης των νέων και αντικατάσταση των στρατευσίμων από επαγγελματίες οπλίτες. Ηδη, χώρες, όπως η Γερμανία, έχουν προχωρήσει στην πλήρη κατάργηση της υποχρεωτικής στράτευσης.
Για το θέμα των αμυντικών βιομηχανιών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ο Π. Μπεγλίτης, κάνοντας ειδική αναφορά στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία και θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου, με βάση το χρονοδιάγραμμα, για την αποκρατικοποίησή τους». Για το προσωπικό αυτών των επιχειρήσεων ανέφερε ότι «θα ακολουθηθεί και εδώ το μοντέλο, κατ' αναλογία, που ακολουθείται στον ΟΣΕ», δηλαδή μετατάξεις σε μια πρώτη φάση για εκείνο το προσωπικό που αξιολογείται ως πλεονάζον.
ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ
Σαρωτικά μέτρα σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο
Η μπόχα του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος δεν μπορεί να σκεπαστεί, καθιστώντας επιτακτική την πάλη για την ανατροπή του
Ολοένα και πιο καθαρά φαίνεται πως την κρίση την εξέθρεψαν τα κέρδη των καπιταλιστών. Αυτά προσπαθούν να διασφαλίσουν και να επεκτείνουν σήμερα οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, μέσα από ισχυρούς ανταγωνισμούς
Μπαράζ νέων αντιλαϊκών μέτρων προωθούν οι καπιταλιστικές κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, στο φόντο της κρίσης που βαθαίνει και των οξυμένων ανταγωνισμών για τον επιμερισμό της ζημιάς από την ελεγχόμενη - μέχρι στιγμής - καταστροφή κεφαλαίου. Τα αντιλαϊκά πακέτα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ αντανακλούν τις προσπάθειες του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου, από τη μια, να μειώσει κρατικές δαπάνες που στερούν ζεστό χρήμα από τα ντόπια μονοπώλια και, από την άλλη, να ρίξει ακόμα πιο κάτω την τιμή της εργατικής δύναμης, να εξασφαλίσει δηλαδή στο κεφάλαιο ακόμα φθηνότερους εργάτες.Σε κάθε περίπτωση, οι εξελίξεις καταρρίπτουν την προπαγάνδα με την οποία η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησε όλους τους προηγούμενους μήνες να νομιμοποιήσει τα φιλομονοπωλιακά της μέτρα, παρουσιάζοντας την Ελλάδα σαν «ιδιαίτερη περίπτωση» στην ΕΕ και παγκόσμια, με «παθογένειες» δήθεν στο κράτος και την κοινωνία, που έπρεπε να καταπολεμηθούν με το τσάκισμα των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων. Επιβεβαιώνεται και μ' αυτόν τον τρόπο ότι η κρίση είναι στην παραγωγή, είναι παγκόσμια και συγχρονισμένη, ενώ τα μέτρα που παίρνονται σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ήταν προαποφασισμένα, για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο Γάλλος Πρόεδρος, Ν. Σαρκοζί, θα συναντηθεί την Τρίτη 16 Αυγούστου με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Α. Μέρκελ, στο Παρίσι, για να συζητήσουν - σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν - «τη μεταρρύθμιση της διακυβέρνησης της Ευρωζώνης και άλλα διεθνή ζητήματα». Το ίδιο ανακοινωθέν σημειώνει ότι «η συνάντηση θα αποτελέσει τη συνέχεια της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των κρατών - μελών της Ευρωζώνης την 21η Ιουλίου», δείχνοντας ότι βασικά σημεία του εύθραυστου και συγκυριακού ενδοϊμπεριαλιστικού συμβιβασμού βρίσκονται ήδη υπό αμφισβήτηση ή τουλάχιστον επανεξετάζονται.


Στην ίδια ρότα, ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Τζ. Τρεμόντι, ανακοίνωσε χτες στη Βουλή «πολύ σκληρά μέτρα για το 2012 και το 2013» στο πλαίσιο του νέου προγράμματος λιτότητας το οποίο επεξεργάζεται η κυβέρνηση, στο όνομα του να επιτευχθεί η δημοσιονομική ισορροπία, ένα χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο. Το νέο πρόγραμμα λιτότητας θα εγκριθεί μέχρι τις 16 Αυγούστου και σύμφωνα με τον Ιταλό υπουργό στοχεύει «στη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και την ιδιωτικοποίηση των δημοτικών επιχειρήσεων», ενώ εξετάζεται ακόμα και η συγκέντρωση των θρησκευτικών γιορτών τις Κυριακές, «για να αυξηθεί η παραγωγικότητα»!Ανακοίνωσε ακόμα περικοπές των κοινωνικών επιδομάτων και των συντάξεων, των δαπανών λειτουργίας του κράτους (βουλευτικοί μισθοί, αριθμός περιφερειών), διευκόλυνση των διαδικασιών για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και μεταρρύθμιση του εργατικού δικαίου, «ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία».
Σε μια προσπάθεια, εξάλλου, να απομακρυνθεί η προσοχή του λαού από την ουσία των μέτρων και την πολιτική τους μήτρα, ο βασικός κυβερνητικός εταίρος του Σ. Μπερλουσκόνι, Ου. Μπόσι, επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ότι προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση της Ιταλίας, με την επιστολή που έστειλε την περασμένη βδομάδα, ζητώντας την προώθηση οικονομικών μεταρρυθμίσεων και την περιστολή των κρατικών δαπανών.
Αναταράξεις σε Γαλλία - Γερμανία
Αντιμέτωπος με ένα ακόμα κύμα βάρβαρων μέτρων θα βρεθεί σύντομα και ο λαός της Γαλλίας, καθώς ο Ν. Σαρκοζί έδωσε χτες προθεσμία μιας βδομάδας στους υπουργούς Οικονομίας και Προϋπολογισμού, προκειμένου να θεσπίσουν νέα μέτρα για τη μείωση του χρέους της Γαλλίας. Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέχρι τις 24 Αυγούστου. Στο παρασκήνιο, μαίνεται ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε τραπεζικούς ομίλους, για την επικράτησή τους σε συνθήκες κρίσης και την καλύτερη δυνατή επανεκκίνηση στη φάση της αναιμικής ανάπτυξης που θα ακολουθήσει.
Σ' αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η φημολογία από βρετανικές εφημερίδες σε βάρος της γαλλικής τράπεζας Societe Generale για το βαθμό έκθεσής της στο χρέος της Ελλάδας και της Ιταλίας, η οποία οδήγησε προχτές σε κατακρήμνιση της μετοχής της. Ανάλογες διαρροές εμφάνιζαν ασιατική τράπεζα να διακόπτει τη γραμμή πίστωσης προς μεγάλες γαλλικές τράπεζες, ενώ, σύμφωνα με το «Ρόιτερς», πέντε ακόμη ασιατικοί χρηματοοικονομικοί οργανισμοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πράξουν το ίδιο, ανησυχώντας για την έκθεση των γαλλικών τραπεζών στο χρέος κρατών που βρίσκονται σε ελεγχόμενη πτώχευση.
Στελέχη της Societe Generale διευκρίνιζαν χτες ότι στο χαρτοφυλάκιό της δεν υπάρχουν ομόλογα με ημερομηνία λήξης πέραν του 2020 και άρα οι επενδυτές δεν κινδυνεύουν από ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους στα ομόλογα πέραν αυτής της ημερομηνίας. Στο ίδιο πνεύμα, ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Κ. Νουαγιέ, διαβεβαίωνε χτες σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η σταθερότητα των γαλλικών τραπεζών «δεν επηρεάζεται» από τις κινήσεις στις χρηματαγορές. Ανεξάρτητα από τις επιμέρους πλευρές της υπόθεσης, αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας και άλλων χωρών, η ελεγχόμενη δηλαδή καταστροφή κεφαλαίου, αποτελεί πεδίο ενδοϊμπεριαλιστικού πολέμου.
Μέσα σ' ένα τέτοιο κλίμα, πλήθυναν από χτες οι διαρροές που φέρουν τη Γερμανία αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να χάσει τον ανώτατο βαθμό αξιολόγησης ως προς την πιστοληπτική της ικανότητα. Ο δανεισμός της ισχυρότερης οικονομίας της Ευρωζώνης έχει αυξηθεί από τις αρχές της βδομάδας, όπως αυξήθηκε σημαντικά και η ασφάλιση πιστωτικών κινδύνων (CDS).
Την ίδια ώρα, η Α. Μέρκελ γίνεται δέκτης διαχειριστικής κριτικής από την αντιπολίτευση και το κόμμα της, με ισχυρές ενστάσεις για το κατά πόσο οι χειρισμοί της στην ΕΕ διασφαλίζουν στο μέγιστο βαθμό τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου. Σχεδόν δύο στα τρία μέλη του CDU και του CSU (κυβερνητικός συνασπισμός) εμφανίζονται δυσαρεστημένα από την πολιτική της Μέρκελ στο θέμα των πρόσφατων αποφάσεων της Συνόδου της Ευρωζώνης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Το 52% των ερωτηθέντων τάχθηκε κατά των μέτρων για τη «διάσωση» των εταίρων της Γερμανίας στην Ευρωζώνη και μόλις το 42% απάντησε ότι εγκρίνει τα πακέτα διάσωσης για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Στο Λονδίνο, η Τράπεζα της Αγγλίας υποβάθμισε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας, ένδειξη της κρίσης που ταλανίζει τη χώρα. Σύμφωνα με την τράπεζα, το ΑΕΠ θα αναπτυχθεί κατά 2% φέτος, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 2,5%. Αξιοποιώντας αυτά τα δεδομένα, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζ. Οσμπορν, προδιέγραψε νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, λέγοντας στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει «την αυστηρή πολιτική λιτότητας», η οποία είναι «απολύτως δικαιολογημένη».
Αντίστοιχα, στις ΗΠΑ, το έλλειμμα σκαρφάλωσε τον Ιούνη πάνω και από το επίπεδο του 1 τρισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αμερικανικής κυβέρνησης, το έλλειμμα αναμένεται να φτάσει τα 1,65 τρισ. δολάρια για το δημοσιονομικό έτος του 2011 που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτέμβρη. Αυξημένο εμφανίζεται και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Ιούνη, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβρη του 2008, λόγω της συνολικής μείωσης των εξαγωγών. Το εμπορικό έλλειμμα έφθασε τα 53,1 δισεκατομμύρια δολάρια και οι αμερικανικές εξαγωγές κατέγραψαν πτώση μεγαλύτερη του 2%.
Συντηρούν τα σενάρια για την Ευρωζώνη
Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, επανέρχονται τα σενάρια περί εξόδου από την Ευρωζώνη, γεγονός που επιβεβαιώνει τις ζυμώσεις για γενικότερες ανακατατάξεις στο ιμπεριαλιστικό εποικοδόμημα, ανάλογα με την εξέλιξη της βαθιάς κρίσης. «Κάποιοι στη Γερμανία θέτουν θέμα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα των «New York Times», καθώς, όπως γράφει, σε μια ομάδα ναυαγών «αν το νερό και το φαγητό δεν φτάνει για όλους, κάποιος πρέπει να θυσιαστεί. Και τα βλέμματα στρέφονται στην Ελλάδα».
«Θα ήταν καλύτερο για όλους και ιδιαιτέρως για την Ελλάδα να φύγει προσωρινά από την Ευρωζώνη», δηλώνει και ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου μελετών Ifo, Χανς - Βέρνερ Σιν. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και σε άλλες χώρες που ενδεχομένως να πρέπει να φύγουν, όπως η Ιταλία και η Πορτογαλία.
Στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ειδησεογραφίας μπαίνει σταδιακά και η Κύπρος, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώνει ότι «κουρεύει» επιπλέον 5% τα κυπριακά ομόλογα, μετά τις υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας. Η ΕΚΤ δέχεται κρατικά ομόλογα ως εξασφάλιση στην τρέχουσα αγοραία αξία τους, με έκπτωση που κυμαίνεται μεταξύ 0,5% και 8,5%, ανάλογα με την υπόλοιπη διάρκειά τους. Για να το κάνει αυτό, θέτει ως όρο τουλάχιστον ένας οίκος αξιολόγησης να αξιολογεί τη χώρα με «Α-» και πάνω. Οταν όμως η καλύτερη αξιολόγηση είναι χαμηλότερα από το «Α-», όπως συμβαίνει τώρα με την Κύπρο, η ΕΚΤ χρεώνει ένα επιπλέον κούρεμα 5%. Το ίδιο μέτρο ισχύει και για τα ελληνικά και πορτογαλικά ομόλογα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Κ. Καζαμίας, χαρακτήρισε χτες «υπερβολική και αδικαιολόγητη» την υποβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης «Fitch», την οποία όμως αξιοποίησε για να θέσει όλα τα κόμματα προ των ευθυνών τους, στην περίπτωση απόρριψης του πακέτου μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στις αρχές της βδομάδας. Ο ίδιος προανήγγειλε «νέο διάλογο», για τη διαμόρφωση «δεύτερου πακέτου προτάσεων που θα περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για προώθηση της ανάπτυξης».
Σύμφωνα, τέλος, με το «Ρόιτερς», η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προχώρησε χτες στην αγορά ιταλικών και ισπανικών κρατικών ομόλογων, σε μικρές ποσότητες.
Επιλογή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ η ΝΑΤΟποίηση του Στρατού
Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ
Σε δήλωση για την τοποθέτηση του υπουργού Αμυνας σχετικά με τη θητεία, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σημειώνει: «Η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ έχει στρατιωτικές δυνάμεις στους πολέμους στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και σε στρατούς Κατοχής, ξοδεύοντας εκατοντάδες εκατομμύρια. Προσαρμόζει τις Ενοπλες Δυνάμεις στα επιθετικά σχέδια του ΝΑΤΟ και όχι στις αμυντικές ανάγκες της χώρας. Αυτή η πολιτική θα έχει σίγουρα αρνητικότατες συνέπειες και στους στρατευμένους».
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ιδιο πράγμα τα κράτη και οι αγορές
Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην οικονομία
Αμέσως μετά τη συνάντηση με την ΥΠΕΞ της Κύπρου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους:
-- Η κατάσταση στην οικονομία παραμένει δυστυχώς η ίδια, βλέπουμε ότι οι αγορές καταρρέουν...
-- Οι αγορές καταρρέουν; Οι αγορές, που σημαίνει μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ανταγωνίζονται μεταξύ τους έχοντας στο πλευρό τους τις κυβερνήσεις για να εξασφαλίσουν την ανάκαμψη της κερδοφορίας. Είμαστε ριζικά αντίθετοι σε αυτό που καλλιεργείται σήμερα στην Ελλάδα, ότι από εδώ είναι τα κράτη και οι πολιτικοί και από εκεί είναι οι αγορές. Υπάρχει πλήρως συσχετισμός ανάμεσα στα κράτη και στις αγορές. Αλλωστε, οι αγορές δεν μπορούν να λειτουργήσουν δίχως τις πολιτικές αποφάσεις. Εδώ εκδηλώνεται ο μεγάλος ανταγωνισμός σε συνθήκες ύφεσης για το ποιος θα βγει λιγότερο χαμένος ή περισσότερο κερδισμένος. Οι πολιτικοί υπηρετούν τις αγορές είτε ανήκουν στη σοσιαλδημοκρατία είτε ανήκουν στα φιλελεύθερα κόμματα. Οι διαφορές τους είναι σε θέματα τακτικής, χειρισμών και πάνω από όλα εμφανίζεται το αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα, ότι το καπιταλιστικό σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστεί την κρίση του με τα γιατροσόφια του παρελθόντος.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωρα λαϊκής αφύπνισης και συμμαχίας
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Σε σχόλιο για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Καθώς η κρίση βαθαίνει, αποδεικνύεται ότι οι συμφωνίες των κυβερνήσεων της ΕΕ για το πώς θα μοιραστούν οι ζημιές ανάμεσα στους επιχειρηματικούς τους ομίλους είναι εντελώς προσωρινές. Η μόνη σιδερένια συμφωνία τους είναι η κοινή στρατηγική τους εξόντωσης με κάθε τρόπο και μέσο των εργατικών λαϊκών κατακτήσεων, ο εκτοπισμός των μικρών και μεσαίων. Τώρα είναι ώρα αφύπνισης, οργάνωσης και συμμαχίας των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, για να αποκρούσουν την πτώχευση και τη δυστυχία όπου τους οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ για να προστατεύσουν το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου