ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /32     
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Προετοιμασία των ταξικών δυνάμεων για τη ΔΕΘ
Από τη χτεσινή σύσκεψη
Η μάχη για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, που θα γίνει το Σάββατο 10 Σεπτέμβρη στις 6.30 το απόγευμα στην Πλατεία Αριστοτέλους, πρέπει να αναδείξει ότι δυναμώνει το ρεύμα μέσα στο εργατικό κίνημα που βάζει σε ευθεία αμφισβήτηση την εξουσία των μονοπωλίων, προβάλλοντας, το μόνο αντίπαλο δέος που φοβούνται: την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της που θα απαλλοτριώσει και θα κάνει κοινωνική την κλεμμένη από τους αστούς ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής.
Αυτό αναδείχθηκε ως κυρίαρχο μέσα από τη χτεσινοβραδινή σύσκεψη του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη που είχε ως θέμα την προετοιμασία των ταξικών δυνάμεων για την την επιτυχία του μεγάλου συλλαλητηρίου στα εγκαίνια της ΔΕΘ που φέτος θα γίνουν μέσα σε χρόνο που θα αποφασίζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα για τη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα, μετά τις τελευταίες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους και κλάδους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκπρόσωποι συνδικάτων και επιτροπών αγώνα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων που συσπειρώνονται στο ταξικό κίνημα, της ΟΓΕ, του ΜΑΣ, της ΠΑΣΥ.
Στην εισήγησή του ο Σ. Ζαριανόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε πως η δράση που θα αναπτυχθεί ενόψει του συλλαλητηρίου, σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά, θα πρέπει να αναδεικνύει στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα, ότι η επίθεση που δέχονται δε θα έχει τέλος. Γιατί η δική του πτώχευση είναι όρος απαράβατος για την επιβίωση του καπιταλισμού και για πιθανή αλλά όλο και πιο θολά διαγραφόμενη ανάκαμψή του.
Να γίνεται κατανοητό ότι αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει το λαό είναι να αναχαιτίσει αυτή τη πορεία, να την ανατρέψει. Να χαράξει μια άλλη πορεία που δε θα κρίνεται με βάση ποιες είναι οι αντοχές του συστήματος για παροχές και υποχωρήσεις αφού σ' αυτά πλέον έχει μπει οριστική ταφόπλακα. Αλλά μια πορεία που θα κρίνεται με βάση ποιες είναι οι ανάγκες της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, με ποιο δρόμο ανάπτυξης θα εξυπηρετηθούν, ποια είναι εκείνη η τάξη που η πολιτική εξουσία της μπορεί να επιβάλλει αυτό το δρόμο ανάπτυξης. Η ενότητα που πολλοί ψάχνουν στον αγώνα μόνο για το άμεσο, αφήνοντας αλώβητο το σύστημα που γεννά όσα ζούμε σήμερα, δεν είναι ενότητα, έστω άμυνας. Είναι ενότητα υποχώρησης.
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ
Καλούν σε κοινή συνεδρίαση όλα τα σωματεία
Από την κινητοποίηση στις 23 Αυγούστου
Σε κοινή συνεδρίαση αύριο, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα καλούν όλα τα επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενους του κλάδου, οι διοικήσεις των συνδικάτων Αθήνας και Πειραιά Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Σκοπός της κοινής συνεδρίασης είναι η εκτίμηση των αποτελεσμάτων της πανελλαδικής απεργίας (23 Αυγούστου) και η οργάνωση των επόμενων αγωνιστικών βημάτων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ.Με κοινή ανακοίνωσή τους τα κλαδικά συνδικάτα χαιρετίζουν «τους απεργούς εργαζόμενους του κλάδου σε όλη τη χώρα, που κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και τα ιδεολογήματα ξενοδόχων - κυβέρνησης, έδωσαν τη μάχη στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 23 Αυγούστου». Καταγγέλλουν «τη λυσσαλέα, αλλά αναμενόμενη, επίθεση από τον αστικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με πρωτεργάτες τα μέσα και τους δημοσιογράφους του εφοπλιστή Αλαφούζου». Οπως επίσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που έχει την πρώτη ευθύνη για την αντεργατική επίθεση «και τα κόμματα ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, που έδωσαν από την πρώτη στιγμή τα διαπιστευτήρια τους στο μεγάλο τουριστικό κεφάλαιο, συκοφαντώντας τον αγώνα των εργαζομένων».
Καλούν τους εργαζόμενους να γυρίσουν οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη τους στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας που υπονομεύει τον αγώνα τους και «να ενισχύσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ που θα συνεχιστεί και στο ερχόμενο διάστημα και απαιτεί οργάνωση όλο και περισσότερων εργαζομένων στα σωματεία, συμμετοχή στη δράση νέων συναδέλφων, γρήγορη αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να απαλλαγούμε από όσους συνδικαλιστές αποτελούν μέρος του προβλήματος, με την εργοδοτική τους στάση και θέση».
ΙΚΑΡΙΑ
Χωρίς γιατρό οι Ράχες από 1η Σεπτέμβρη
Κινητοποίηση των κατοίκων την Κυριακή το βράδυ
Χωρίς γιατρό μένουν από αρχές Σεπτέμβρη οι κάτοικοι των Ραχών Ικαρίας, καθώς στις 31 Αυγούστου λήγει η θητεία του αγροτικού γιατρού και δεν υπάρχει αντικαταστάτης για τον μοναδικό γιατρό του αγροτικού ιατρείου. Προχτές το βράδυ, έγινε κινητοποίηση των κατοίκων στο Χριστό Ραχών όπου κατήγγειλαν τη γύμνια των δημόσιων μονάδων Υγείας, την οποία καλούνται να πληρώσουν ακριβά. Επιπλέον, σχετική ανακοίνωση μοιράστηκε προχτές το βράδυ στο λιμάνι Ευδήλου για την ενημέρωση των επιβατών κι επισκεπτών του νησιού.
Η Επιτροπή Φορέων και κατοίκων Ραχών για την Υγεία καταγγέλλει:
  • «Tο Νοσοκομείο ουσιαστικά δεν λειτουργεί με τρόπο που να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών σε ίαση και πρόληψη.
  • Η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και ο σταθμός αιμοδοσίας, η μονάδα για την αιμοκάθαρση είναι ακόμα στο ευχολόγιο.
  • Στο Κέντρο Υγείας στον Εύδηλο υπάρχει μόνο ένας γιατρός με ειδικότητα. Οι εφημερίες "βγαίνουν" από αγροτικούς γιατρούς, από νοσηλευτικό προσωπικό.
  • Στις Ράχες, έδρα μεγάλης περιοχής και με πολλά χωριά, πολλούς και διάσπαρτους οικισμούς, με πάνω από τριακόσιους μαθητές, ΑμΕΑ, με χρόνιες παθήσεις, υπέργηρους και δεκαπλασιασμό του κόσμου το καλοκαίρι, λειτουργεί ένα αγροτικό ιατρείο στο Χριστό και ένα στο Καρκινάγρι.
  • Στο ΕΚΑΒ με την υπάρχουσα δύναμή του δε βγαίνουν οι βάρδιες σε 24ωρη βάση. Δεν καλύπτονται ταυτόχρονα περιστατικά στο νησί μας.
Τη γύμνια των δημόσιων μονάδων Υγείας στο νησί μας την πληρώνουμε πανάκριβα. Για ένα απλό περιστατικό μετακινούμαστε στην Αθήνα ή στη Σάμο. Πληρώνουμε για τις ασφαλιστικές μας εισφορές, για τα εισιτήρια στα εξωτερικά ιατρεία, στα απογευματινά ιατρεία, για τις εργαστηριακές εξετάσεις, για φάρμακα, για αποκλειστικές νοσοκόμες, για θεραπείες, τα εισιτήρια στα καράβια, στα αεροπλάνα, τη διαμονή, τη διατροφή, τα μεροκάματα που χάνουμε κ.λπ.»
Τονίζουν ακόμα πως παλεύουν για «αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας χωρίς επιχειρηματική δράση, χωρίς εξαίρεση για Ελληνες ή αλλοδαπούς».
Οι φορείς και κάτοικοι των Ραχών διεκδικούν:
  • Μικροβιολογικό τμήμα πλήρως στελεχωμένο στο Νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας.
  • Επαναλειτουργία της θέσης με ειδικότητα μαίας στο ιατρείο των Ραχών.
  • Να επισκέπτονται το αγροτικό ιατρείο Ραχών ειδικότητες γιατρών για εξέταση και συνταγογράφηση.
  • Παιδίατρο και γυναικολόγο δύο φορές τη βδομάδα στις Ράχες.
  • Παθολόγο στο ιατρείο Ραχών από 1/9/2011.
  • Πρόσληψη γιατρού για τους καλοκαιρινούς μήνες στον Αρμενιστή.
  • Ασθενοφόρο στο ιατρείο των Ραχών. Γιατρό και ασθενοφόρο σε κάθε αθλητικό αγώνα.
  • Δικαίωμα του ιατρού να καλεί ελικόπτερο του ΕΚΑΒ.
  • Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ικαρίας σε πλήρη υγειονομική μονάδα.
  • Δημόσιο Κέντρο Υγείας στις Ράχες πλήρως στελεχωμένο και με υλικοτεχνική υποδομή που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και επισκεπτών.
  • Στελέχωση του Κέντρου Υγείας του Ευδήλου με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, που να καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής.
  • Να αναβαθμιστούν όλα τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής.
Εργατικό ατύχημα
Την τελευταία στιγμή γλίτωσε χτες 42χρονος ναύτης μέλος του πληρώματος του επιβατηγού - οχηματαγωγού πλοίου «SUPER FERRY 2» με έτος κατασκευής το 1974. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας απόπλου του πλοίου από το λιμάνι της Μυκόνου έσπασε ο κάβος με αποτέλεσμα να χτυπήσει το ναυτεργάτη προκαλώντας του κάταγμα κνήμης του αριστερού του ποδιού. Ο ναυτεργάτης μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού και από εκεί χτες το βράδυ αναμενόταν να μεταφερθεί με το «ΦΛΑΙΝΓΚ ΚΑΤ ΙΙΙ» στο λιμάνι της Ραφήνας και στη συνέχεια σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Τραγικό τέλος για δύο μετανάστες εργάτες
Τραγικό τέλος βρήκαν χτες το απόγευμα δύο αλλοδαποί εργάτες Πακιστανικής καταγωγής, στα Δένδρα Τυρνάβου, όταν καταπλακώθηκαν από τρακτέρ ενώ εκτελούσαν εργασίες. Το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που στοίχισε τη ζωή των δύο εργατών - μέχρι χτες βράδυ η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας δεν είχε τα στοιχεία τους - έγινε περίπου στις 6 το απόγευμα όταν ο αγροτικός ελκυστήρας που οδηγούσε σε αγροτική περιοχή ο ένας εκ των εργατών (ο άλλος επέβαινε σ' αυτόν) ανετράπη και τους καταπλάκωσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου