ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ ΝΔ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελ. /28     
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ανοικτή συστράτευση στη βάρβαρη πολιτική
Ξεκάθαρο μήνυμα, για πιο επιθετική συναίνεση, από τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ σκάβουν μαζί το λάκκο στο λαό. Στο χέρι των εργαζομένων είναι να ακυρώσουν τα σχέδιά τους, με ανυπακοή και αντιπάλεμα της πολιτικής τους
Ξεκάθαρο μήνυμα συστράτευσης και σύμπλευσης μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκειμένου το επόμενο διάστημα να περάσουν τα άγρια μέτρα και οι αντιδραστικές αλλαγές του μεσοπρόθεσμου, εξέπεμψε η χτεσινή συνάντηση του Α. Σαμαρά με τον Ευ. Βενιζέλο. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ να θολώσουν τα νερά και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού για ψηφοθηρικούς λόγους, το συμπέρασμα από τη συνάντηση, που κράτησε πάνω από μία ώρα, προέκυπτε αβίαστα: Η ηγεσία της ΝΔ όχι μόνο δεν έχει καμία διαφωνία με τα προωθούμενα βάρβαρα μέτρα, αλλά θα τα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της, κλιμακώνοντας την τακτική της επιθετικής συναίνεσης.Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται δεδομένη η συναίνεση και στο φορολογικό νομοσχέδιο, στη βάση των προτάσεων της ΝΔ, δηλαδή στη βάση της δραστικής μείωσης των φορολογικών συντελεστών για τα επιχειρηματικά κέρδη στο 15% από 20%, που η ηγεσία της ΝΔ λανσάρει ως διέξοδο από την κρίση.
Τη συναίνεση κυβέρνησης - ΝΔ στο Φορολογικό προεξόφλησε ουσιαστικά στις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος ο υπουργός Οικονομικών. «Μιλήσαμε για το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα και για την ανάγκη να υπάρξει ευρεία πολιτική και εθνική συναίνεση ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο, στέρεο και μόνιμο εθνικό φορολογικό σύστημα που να λειτουργεί ως "καθρέφτης" της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος. Μάλιστα, κατέστησε σαφές ότι θα διευκολύνει και διαδικαστικά την επίτευξη συναίνεσης, επισημαίνοντας ότι η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, όπου όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εξαιρετικά κρίσιμος».
Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι έγινε διεξοδική συζήτηση «για ζητήματα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, τις δημόσιες επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, η εργασιακή εφεδρεία, η αναδιάρθρωση των φορέων», συμπληρώνοντας με νόημα πως το κλίμα «ήταν πολύ καλό». Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει πλήρως τις αντιλαϊκές ανατροπές στα συγκεκριμένα ζητήματα.
Παράλληλα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επιβεβαίωσε το κλίμα συναίνεσης που επικράτησε στη συνάντηση, λέγοντας ότι «υπάρχουν πάντα πολλά και γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκλιση απόψεων και πάντα είμαστε ανοικτοί εμείς, αλλά θέλω να ελπίζω ότι αυτή είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση που είναι η βάση της συναίνεσης». Αναδεικνύοντας μάλιστα την ανάγκη της επιθετικής συστράτευσης και συνεργασίας μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ, υπογράμμισε ότι «τα πάντα εξαρτώνται από την ειλικρινή, έντιμη και ανοικτή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης».
Την ίδια ώρα, στενοί συνεργάτες του Α. Σαμαρά προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις περί ανοικτής συναίνεσης και σύμπλευσης, δηλώνοντας ότι «υπήρξε ενημέρωση για όλα τα θέματα», αλλά ο πρόεδρος της ΝΔ απλώς «άκουγε τον υπουργό» και «δεν έγινε ανταλλαγή απόψεων»... Ειδικά για το Φορολογικό, ανέφεραν ότι η ΝΔ «ό,τι είναι, θα το πει στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή».
Υπέρ της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων
Πίσω από τα επικοινωνιακά παιχνίδια εντυπώσεων, η ηγεσία της ΝΔ συνεχίζει να στηρίζει τα πλέον άγρια αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, με αιχμή το Εργασιακό και το Ασφαλιστικό. Χαρακτηριστική είναι η χτεσινή δήλωση του τομεάρχη Εργασίας, που τάσσεται ανοικτά υπέρ της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων και της κυριαρχίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης, όπως και της απαλλαγής των επιχειρήσεων από τις ασφαλιστικές εισφορές, στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας.
«Η ανταγωνιστικότητα είναι κρίσιμος κόμβος όχι μόνο για τις επιχειρήσεις και την επιβίωσή τους, αλλά και για την οικονομία και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», τόνισε ο Ν. Νικολόπουλος, δίνοντας το στίγμα της θέσης της ΝΔ με αφορμή τις συζητήσεις μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για τις εργασιακές σχέσεις. Πλειοδότησε μάλιστα υπέρ της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων, υποστηρίζοντας ότι «απαιτούνται νέες κοινωνικές συμφωνίες που θα εξασφαλίζουν την αναγκαία βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».
Σε άλλο σημείο, μάλιστα, ανέφερε ότι «επιβάλλεται αναδιαπραγμάτευση για τις κλαδικές συμφωνίες, που "στέκουν" με υψηλές αμοιβές», που όπως ισχυρίστηκε «δεν έχουν αντίκρισμα για τους εργαζομένους, αφού οι αντίστοιχοι κλάδοι βρίσκονται υπό κατάρρευση (κλωστοϋφαντουργία - καπνοβιομηχανία)». Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της «γενναίας μείωσης του μη μισθολογικού κόστους (μείωση εισφορών)», στο όνομα πάντα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και με άλλη δήλωση επιβεβαίωσε τη στήριξη της ΝΔ στη σφαγή των επικουρικών συντάξεων και γενικότερα στην κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ»
Μοιράζουν ρόλους για να τσακίσουν το λαό
Κυβέρνηση, εργοδότες και εργατοπατέρες, παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις, πασχίζουν από κοινού για να επανέλθει το κεφάλαιο σε τροχιά ανάπτυξης
Κυβέρνηση, εργοδότες και εργατοπατέρες, συγκροτούν ενιαίο μπλοκ απέναντι στο λαό. Το αντιπάλεμα της πολιτικής τους περνάει μέσα από τη λαϊκή συμμαχία για την ανατροπή των συσχετισμών σε όλα τα επίπεδα
Eurokinissi
Υπόδειγμα ταξικής συνεργασίας και «κοινωνικής συναίνεσης», ώστε με μοιρασμένους ρόλους να κλιμακωθεί η επίθεση σε βάρος του λαού, αποτέλεσε η χτεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού και δέκα υπουργών της κυβέρνηση, με τους εργατοπατέρες και τις ενώσεις των εργοδοτών ενόψει της ΔΕΘ. «Σας θεωρούμε συνεργάτες», τόνισε ο Γ. Παπανδρέου στην εισηγητική του παρέμβαση, στη διάρκεια της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου και χωρίς περιστροφές έδωσε το κοινό αντιλαϊκό πλαίσιο: «Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι κοινές μας συνιστώσες και οι κοινές μας αγωνίες (...) για να προωθήσουμε τις αλλαγές και να βοηθήσουμε τη χώρας μας να πάει μπροστά».Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανίσει την εφαρμοζόμενη πολιτική υπέρ του κεφαλαίου σαν δήθεν «εθνική προσπάθεια» για έξοδο της χώρας από την κρίση και κάλεσε σε συστράτευση για την προώθηση των διαρθρωτικών ανατροπών, σημειώνοντας ότι «η πορεία πρέπει να συνεχιστεί». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε προς τους εκπροσώπους του κεφαλαίου ότι η κυβέρνηση θα «κάνει ό,τι είναι δυνατόν» για να μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση των επιχειρήσεων, προκειμένου να «υπάρξει ανάπτυξη».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, ζήτησε ακόμα πιο επιθετική συναίνεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα για την εφαρμογή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, υποστηρίζοντας ότι «το πολιτικό σύστημα δείχνει τον τελευταίο καιρό να προσπαθεί να κερδίσει πολιτικό χρόνο έναντι της κοινωνίας. Δε δικαιολογείται εφησυχασμός, ούτε χαλάρωση». Ο πρωθυπουργός, περιγράφοντας τους στόχους του μαύρου μετώπου κυβέρνησης, πλουτοκρατών και εργατικής αριστοκρατίας, πρόταξε την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» της ελληνικής οικονομίας. Δηλαδή, τη διασφάλιση των αναγκαίων όρων για την απρόσκοπτη συνέχιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μέσα στην καπιταλιστική κρίση και μετά το ξεπέρασμά της.
Φιλομονοπωλιακές κατευθύνσεις
Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου, οι άξονες των στρατηγικών στόχων της κυβέρνησης είναι:
-- Η «υλοποίηση των εσωτερικών διαρθρωτικών αλλαγών, για να μπορεί να γίνει η οικονομία μας ανταγωνιστική». Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, περνάει μέσα από την παραπέρα μείωση των μισθών και το πετσόκομμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων προς όφελος των κεφαλαιοκρατών.
-- Η«τήρηση των υποχρεώσεων» της χώρας απέναντι στις νέες δανειακές συμβάσεις και τους δανειστές της.«Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει ένα πρωτόγνωρο πακέτο στήριξης. Αυτό γεννά βεβαίως και υποχρεώσεις για εμάς», τόνισε ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλοντας τη λήψη νέων αντιλαϊκών μέτρων (μεγαλύτερες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στους μισθούς και στις συντάξεις), ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης που θα φέρει για έγκριση η κυβέρνηση τον Οκτώβρη στη Βουλή.
-- Η «ανάταξη του τραπεζικού συστήματος». Μετά την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης, οι τράπεζες θα εξασφαλίσουν «ρευστότητα» ώστε «να μπορούν να στηρίξουν την ελληνική οικονομία», ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά, διαβεβαίωσε το τραπεζικό κεφάλαιο ότι η ενίσχυσή του αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.
-- Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ευρύτερη περιοχή για λογαριασμό της ντόπιας πλουτοκρατίας.«Στις μεγάλες αλλαγές που γίνονται όχι μόνο στα Βαλκάνια, αλλά και στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Αφρική και τον αραβικό κόσμο, όπου δεν είμαστε απόντες», σημείωσε ο πρωθυπουργός, «μας δίνουν φωνή να διαπραγματευόμαστε για τις όποιες ανάγκες της οικονομίας».
Αφού παρουσίασε όλο το πλέγμα των φιλομονοπωλιακών παρεμβάσεων της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός έθεσε προκλητικά το «μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα της ανεργίας» και προσπάθησε στο όνομά του να νομιμοποιήσει «τις βαθύτερες αλλαγές» και τα προγράμματα «κατάρτισης και επανακατάρτισης» που θα καρπωθούν οι εργοδότες. Προσπάθησε ταυτόχρονα να καλλιεργήσει φρούδες προσδοκίες, ισχυριζόμενος ότι οι «θυσίες, είναι αυτό που μας έχει επιτρέψει να διαπραγματευτούμε και να έχουμε θετικά αποτελέσματα ώστε να ελαφρύνεται ο ελληνικός λαός από το βάρος του χρέους», φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυριστεί ότι «σήμερα είμαστε σε καλύτερη θέση»!
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ευαγ. Βενιζέλος στη διάρκεια της συνάντησης με τους «κοινωνικούς εταίρους» και μετά τις επικρίσεις που δέχτηκε για την αύξηση του ΦΠΑ στις επιχειρήσεις εστίασης, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες, ότι «η αύξηση του ΦΠΑ στο 23% είναι παράλογο μέτρο που πήραμε με το πιστόλι στον κρόταφο κάτω από την πίεση της τρόικας», αφήνοντας «ανοιχτό» το ενδεχόμενο για «μείωσή» του στο μέλλον, που όμως θα συνδυαστεί με την καθιέρωση κοινού συντελεστή ΦΠΑ, μέσω της οποίας θα επιβαρυνθεί με ανατιμήσεις πλήθος προϊόντων ευρείας κατανάλωσης.
Σύμπλευση κυβέρνησης - βιομηχάνων
Τη σύμπλευση κυβέρνησης - πλουτοκρατίας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, μετά τη χτεσινή συνάντηση. Αξίωσε «αταλάντευτη υλοποίηση» των αντιλαϊκών δεσμεύσεων της κυβέρνησης και προειδοποίησε ότι οι επιχειρηματίες δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν καθυστερήσεις και ταλαντεύσεις στην πραγματοποίηση των όσων όλοι μαζί έχουν συμφωνήσει λέγοντας ότι «δεν είναι ρεαλιστική πρακτική η τάση για συνεχή νόθευση ή μετάθεση των αλλαγών που έχουμε αναγνωρίσει ως ζωτικές για την ανασυγκρότηση του τόπου».
Με την πρόκληση και τη χυδαιότητα που διακρίνει τους αστούς, ο πρόεδρος του ΣΕΒ τόλμησε να βάλει στον ίδιο παρονομαστή εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους όσον αφορά το ποιους εξυπηρετεί αυτή η πολιτική και το ποιοι υφίστανται το κόστος της βαθιά αντιλαϊκής και αντιδραστικής επίθεσης που δέχονται τα λαϊκά στρώματα. «Η αταλάντευτη υλοποίηση των μεγάλων τομών αποτελεί μια σκληρή πρόκληση. Ισοδυναμεί με επώδυνη δοκιμασία για την πλειοψηφία της κοινωνίας μας. Εχει αναμφίβολα μεγάλο πολιτικό και κοινωνικό κόστος. Το κόστος για όλους μας, όμως, θα είναι εφιαλτικά μεγαλύτερο αν η προσπάθειά μας αποτύχει», είπε!
Απαιτώντας τη συναίνεση κομμάτων και εργαζομένων στη βρώμικη επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία, κατέληξε «γι' αυτό οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι φορείς ευθύνης, δεν είναι σήμερα υπόλογοι στην κοινή γνώμη, αλλά, κυρίως στο λαό μας και το μέλλον του».
«Σύμφωνοι» είναι ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) ότι «πρέπει να επαναδραστηριοποιηθεί η βάση της πυραμίδας της ελληνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις» σύμφωνα με το δεύτερο. «Τώρα, το τι θα γίνει για να γίνουν όλα αυτά τα οποία είπαμε είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο», συμπλήρωσε ο Δ. Ασημακόπουλος.
Συνεπής στις διακηρύξεις της και στη σύμπλευσή της με τους εμποροβιομήχανους εμφανίστηκε η πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ). Σε ευθυγράμμιση με τους εμποροβιομήχανους, έθεσε ζήτημα διαχείρισης των επιμέρους. Στο πρώτο από τα δέκα σημεία - παρεμβάσεις που κατέθεσε, ζητάει «επαναπροσδιορισμό του μνημονίου, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις και αναθεώρηση του μεσοπρόθεσμου, ώστε να εναρμονίζεται με τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες, αλλά με κύριο ζητούμενο την ανάδειξη μιας επενδυτικής και αναπτυξιακής προοπτικής».
Μεταξύ άλλων ζητάει μεγαλύτερη ανάληψη ρίσκου από τα νέα ισχυρά τραπεζικά σχήματα, εφαρμογή ενός ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% με ταυτόχρονη διατήρηση ενός χαμηλού συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης και για το σύνολο του τουρισμού και της εστίασης, χρηματοδότηση του μισθολογικού κόστους για τους εργοδότες, εργασιακού κόστους και μείωση φορολογικών συντελεστών.
Από κοντά οι εργατοπατέρες
Αφού έδωσε το άλλοθι της συναίνεσης στην πολιτική της πλουτοκρατίας με τη συμμετοχή της στην κοινή μάζωξη των «συν-εταίρων», η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ εμφανίστηκε να ζητάει «εισοδηματική αναδιανομή» από τον πρωθυπουργό. Με δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να διαπραγματευτεί με την τρόικα, δηλαδή με τους πολιτικούς εκπροσώπους των δανειστών, παράταση του χρόνου προσαρμογής για τα δημόσια ελλείμματα, καθώς και την ενίσχυση αναπτυξιακών μέτρων». Με δυο λόγια, η ΓΣΕΕ ζητάει τη στήριξη των εγχώριων καπιταλιστών και μέτρα για νέα καπιταλιστική «ανάπτυξη», που δήθεν θα είναι και προς όφελος των εργαζομένων.
Απαλλαγή από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την έκδοση ευρωομόλογου, δημιουργία δημόσιου τραπεζικού πόλου και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, είναι - σύμφωνα με πληροφορίες - μερικές από τις θέσεις - προτάσεις της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ, τις οποίες κατέθεσε εκ μέρους της στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, Κ. Τσικρικάς. Θέσεις που προσφέρουν απλόχερη στήριξη στις αντεργατικές - αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και της ΕΕ, καλλιεργώντας την αυταπάτη για έναν «πιο ανθρώπινο» καπιταλισμό.
ΛΑ.Ο.Σ.
Ζητάει επειγόντως κυβέρνηση συνεργασίας
Στον εκφοβισμό του λαού για να «καταπιεί» τη συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων σαν «σωτηρία», ποντάρει ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης. Σε συνέντευξή του χτες (ρ/σ «ΡΙΑΛ») δήλωσε πως «από ό,τι φαίνεται θα πεινάσει όλη η χώρα, εκτός αν μαζευτούμε όλοι μαζί και κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια, το να πηγαίνει ο καθένας από εδώ και μάλιστα ο καθένας να προσπαθεί να στραμπουλίξει το πόδι του άλλου για να κερδίσει μισή μονάδα, δε βγαίνει (...) Ο σκοπός είναι να κερδίσουμε μισή μονάδα για την Ελλάδα η οποία δε θα βγει επάνω». Δίνοντας στο δικομματικό ψευτοκαβγά διαστάσεις που δεν έχει, ισχυρίστηκε ότι «με μια κυβέρνηση συνεργασίας δε θα τσακωνόμαστε» και ζήτησε εκλογές, ευελπιστώντας να επιβάλει η κάλπη τη συναίνεση ανάμεσα στις αστικές πολιτικές δυνάμεις, «αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε», όπως είπε.
Ομιλίες στη Βόρεια Εύβοια
Ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, θα μιλήσει σε συγκεντρώσεις των κομματικών οργανώσεων στη Βόρεια Εύβοια με θέμα «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Συγκεκριμένα:
  • Την Κυριακή 4/9 στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στη Λίμνη.
  • Την Τρίτη 6/9 στις 7.30 μ.μ. σε συγκέντρωση στο Μαντούδι.
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η δεδομένη συναίνεση γίνεται πιο επιθετική
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τη συνάντηση Βενιζέλου - Σαμαρά και τη συναίνεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: «Η συναίνεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, που υπήρχε σε όλα τα βασικά, αναπτύσσεται, βαθαίνει και γίνεται πιο επιθετική προς το λαό. Και στη νέα φοροκαταιγίδα κατά εργαζομένων και μικρομεσαίων συμφωνούν, ώστε να μεγαλώσουν οι φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, αλλά και στην εφαρμογή των αντεργατικών μέτρων του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου. Αυτό που ενδιαφέρει και τους δυο είναι πώς θα κερδίσει περισσότερο η ελληνική πλουτοκρατία. Οι εργατικές λαϊκές δυνάμεις πρέπει έγκαιρα να απορρίψουν τα ιδεολογήματα και τη στρατηγική τους, να περάσουν οργανωμένα και αποφασιστικά πια απέναντί τους, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ. Αυτός είναι ο δρόμος για να εμποδιστεί, να ανατραπεί η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική τους».
ΠΑΜΕ
«Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει»
Σχολιάζοντας τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των λεγόμενων παραγωγικών φορέων, το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Κανένα καλό δεν έχουν να περιμένουν οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα από τις στημένες συναντήσεις μελών της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού με εκπροσώπους εργοδοτικών οργανώσεων και τις σύμμαχες τους συνδικαλιστικές ηγεσίες στο εργατικό κίνημα. Οπως πολύ σοφά αναφέρει ο λαός μας σε τέτοιες περιπτώσεις, "Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει"».
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιλαϊκό μπλοκ οι «κοινωνικοί εταίροι»
Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ
Για τη σύσκεψη - εμπαιγμό σε βάρος του λαού του Γ. Παπανδρέου με εκπροσώπους φορέων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει: «Η κυβέρνηση, οι εκπρόσωποι τραπεζιτών, μεγαλοβιομηχάνων, μεγαλεμπόρων και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της εργατικής αριστοκρατίας παριστάνουν ότι συσκέπτονται, συζητούν και ενδιαφέρονται για το κοινό καλό. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτοί μαζί αποτελούν ένα μπλοκ, εχθρικό προς τους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους. Η εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα πρέπει να συγκροτήσουν το δικό τους κοινωνικό μπλοκ, διαμορφώνοντας παντού, στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές συνοικίες, κέντρα λαϊκής οργάνωσης και αντεπίθεσης κατά των μηχανισμών και των κομμάτων που υπηρετούν την πλουτοκρατία και το καπιταλιστικό σύστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου