ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αφετηρία κλιμάκωσης του αγώνα η 48ωρη απεργία

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
Διευρυμένη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές από τα επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι του κλάδου

Από την απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης 20 Οκτώβρη στο Σύνταγμα
Βήμα μπροστά για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό και τον τουρισμό, στα ξενοδοχεία, αποτέλεσε η μάχη της 48ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη. Την εκτίμηση αυτή έκανε προχτές η διοίκηση του συνδικάτου σε διευρυμένη συνεδρίασή της στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συνδικαλιστές από τα επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι του κλάδου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του νεκρού αγωνιστή οικοδόμου Δήμητρη Κοτζαρίδη που ολοκληρώθηκε με χειροκρότημα και τους δεκάδες εργαζόμενους και συνδικαλιστές που με μια φωνή δήλωσαν «αθάνατος».

Οπως αναφέρθηκε, η 48ωρη απεργία ήταν μια δύσκολη μάχη για τον κλάδο που όμως μετρά και ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά.
Τα μπλοκ των συνδικάτων και των επιχειρησιακών σωματείων και τις δυο μέρες της απεργίας ήταν ιδιαίτερα μαζικά.
Στη μάχη της προετοιμασίας της απεργίας μπήκαν περισσότερες δυνάμεις από κάθε άλλη φορά.
Τα επιχειρησιακά σωματεία, ψηφοδέλτια, επιτροπές αγώνα, σωματειακές επιτροπές έδωσαν τη μάχη της προετοιμασίας και της περιφρούρησης της απεργίας (π.χ. Χίλτον).
Το συνδικάτο άπλωσε τη δουλειά σε περισσότερους χώρους δουλειάς (π.χ. σε επιχείρησης εστίασης).
Νέοι εργαζόμενοι μέσα στους χώρους πλαισιώνουν τις ταξικές δυνάμεις, πείθονται για την αναγκαιότητα της οργάνωσης της πάλης τους.
Η ίδια η 48ωρη απεργία και οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ατσάλωσαν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους που συμμετείχαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη δολοφονική επίθεση σε διαδηλωτές, η εικόνα που ήρθε από τους τόπους δουλειάς είναι ότι οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν για πρώτη φορά - και όχι μόνο - πήραν και κουράγιο και δύναμη. Αυτό αποτυπώθηκε ακόμα και την επόμενη της 48ωρης όπου σε διάφορα ξενοδοχεία οι εργαζόμενοι μπήκαν με ψηλά το κεφάλι και σε πολλές περιπτώσεις αρνήθηκαν να υποκύψουν στις διάφορες εργοδοτικές απαιτήσεις.
Συζήτηση και για τις εξελίξεις στο «Ledra Marriott»
Στη συνεδρίαση, συζητήθηκε η επίθεση που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Ledra Marriott» για το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Σύσσωμη η διοίκηση αλλά και τα επιχειρησιακά σωματεία εξέφρασαν τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η επίθεση στο «Ledra Marriott» αφορά όλο τον κλάδο και γι' αυτό σύσσωμος ο κλάδος θα σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των εργαζομένων στο ξενοδοχείο.
Μιλώντας στη συνεδρίαση, ο Χρ. Κατσώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι πλέον μέσα στους χώρους δουλειάς διαμορφώνεται μια νέα κατάσταση και γι' αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική η μάχη για την οργάνωση της πάλης μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν πρέπει, σημείωσε, να γίνει καμία «κοιλιά» στη δράση μετά τη 48ωρη απεργία και τα σωματεία πιο αποφασιστικά να παλέψουν για νέες εγγραφές στο σωματείο, για το στήσιμο σωματειακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς, να πληθύνουν οι συσκέψεις με εργαζόμενους, κλπ. Και κατέληξε τονίζοντας ότι οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους πρέπει να σταθούν αδιάλλακτοι απέναντι σε αυτή τη σφοδρή επίθεση και μαχητικά να παλέψουν ώστε να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την ανατροπή όλων όσων υπονομεύουν τη ζωή της εργατικής τάξης.
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ανακοίνωση για τις πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις

Ολους τους εργαζόμενους στους δήμους, μόνιμους και συμβασιούχους, που έδωσαν παλικαρίσια και αγωνιστικά τη μάχη των πολυήμερων απεργιακών κινητοποιήσεων, που αντιστάθηκαν στην πολιτική επιστράτευση, στα ΜΑΤ και τους εισαγγελείς, που συμμετείχαν μαζικά στις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 48ωρης πανεργατικής απεργίας με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωση το Συνδικάτο: «Δώσαμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση σε κυβέρνηση, πλουτοκρατία, παρακρατικούς μηχανισμούς που επιχείρησαν να τσακίσουν το κίνημα, να φοβίσουν τον αγωνιζόμενο λαό. Δεν τα κατάφεραν. Ο αντιδραστικός πολυνόμος μπορεί να ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι είναι εδώ για να τον κουρελιάσουν στην πράξη. Θα ματαιώσουν με την πάλη τα ακόμη χειρότερα που ετοιμάζουν.
Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ χρησιμοποίησε όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό που έχει στη διάθεσή της. Αστικά δικαστήρια, πολιτική επιστράτευση και πρόθυμες δυνάμεις, όπως περιφερειάρχης Αττικής και δήμαρχοι. Τσακίστηκαν από το ενωτικό πείσμα του κλάδου, την πίστη ότι δίνει ενιαίο αγώνα ενάντια στον αδυσώπητο πόλεμο Κυβέρνησης - Πλουτοκρατίας - ΕΕ και ΔΝΤ».
«Γίνονται πιο ευδιάκριτοι, σημειώνει στη συνέχεια το Συνδικάτο, οι αντιδραστικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - ΝΔ, των δυνάμεων που στήριξαν τον "Καλλικράτη" σε Τοπική και Περιφερική διοίκηση. Η ιδιωτικοποίηση και επιχειρηματικότητα σε Δήμους και Περιφέρεια, η άλωση εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, είναι δρόμος των επιχειρηματικών συμφερόντων και ο "Καλλικράτης" το εργαλείο τους.
Η διαχείριση και η αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιώτες σήμερα, με προίκα το φτηνό εργάτη, το χαράτσι του λαϊκού σπιτιού και τη γενναία επιδότηση του ΕΣΠΑ, ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας στα συσσωρευμένα κεφάλαια και γι' αυτό συγκεντρώνει το "ενδιαφέρον" τους. Σε αυτή την επίθεση ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ, κόμμα της Μπακογιάννη δίνουν απλόχερη στήριξη στην κυβέρνηση, ενώ η πλειοψηφία της ΠΟΕ - ΟΤΑ (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα συνεχίζει να αποπροσανατολίζει». Αναφερόμενο ειδικότερα στις πρόσφατες κινητοποιήσεις, το Συνδικάτο τονίζει, ότι αυτές ανέδειξαν πιο αποφασιστικά τη θέληση των εργαζομένων να πάρουν την υπόθεση της πάλης στα χέρια τους.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ
Μαζική η συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου
Ανακοίνωση για τη 48ωρη απεργιακή μάχη

Τη «μαζική και καθολική συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου στη 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη και τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ», χαιρετίζει με χτεσινή ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Και σημειώνει: «Στείλαμε ηχηρό μήνυμα ότι αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική, που είναι του κεφαλαίου εντολή, πρέπει να δεχθεί ισχυρά πλήγματα, πρέπει να ανατραπεί. Αυτά τα μέτρα, που κάνουν τη ζωή μας κόλαση, δεν θα περάσουν».

Οπως σημειώνει: «Τους κατατρόμαξε η μαζικότητα και η συμμετοχή των εργαζομένων με τις ταξικές ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, το ΠΑΜΕ και σχεδιάσανε όλοι μαζί, κυβέρνηση, κατασταλτικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί, κουκουλοφόροι, την άνανδρη δολοφονική επίθεση στους εργαζόμενους που διαδήλωναν, με στόχο τη διάλυση της συγκέντρωσης, επιδίωξή τους να φοβίσουν τους εργαζόμενους, να μη διεκδικούν τα δικαιώματά τους, οργανωμένα μέσα από τα ταξικά συνδικάτα με το ΠΑΜΕ».
Τονίζει, δε, ότι «η επιτυχία της 48ωρης απεργίας στον κλάδο είναι αποτέλεσμα της δουλειάς χρόνων των σωματείων, σωματειακών επιτροπών, τη βοήθεια που δίνεται από τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας και χρειάζεται να συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση και να εντείνουμε πιο πολύ τις προσπάθειές μας πάνω στην ταξική γραμμή οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, που η ορθότητά της έχει επιβεβαιωθεί στη ζωή. Απομονώνοντας και αποκαλύπτοντας την επιζήμια δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που είναι ο τάφος των εργατικών δικαιωμάτων, διευκολύνει να περνά η πολιτική που βαθαίνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση στους εργαζόμενους».
Παρακάτω επισημαίνει πως «συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά με την ορμή και τη δύναμη που μας δίνει η επιτυχία της απεργίας, κλιμακώνουμε τον αγώνα παντού, συγκροτούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς σωματειακές επιτροπές, οργανώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στα σωματεία, για να μην περάσουν στη ζωή η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, να γίνει κάστρο αγώνα ο κάθε χώρος δουλειάς, να επιμείνουμε στη διεκδίκηση υπογραφής των κλαδικών ΣΣΕ, στο δρόμο της ανυπακοής και της απειθαρχίας, κανένας να μην πληρώσει τα φοροχαράτσια». Και καταλήγει: «Καλούμε όλα τα ΔΣ των σωματείων, σωματειακών επιτροπών, άμεσα να συνεδριάσουν, να εκτιμήσουν τα αποτελέσματα της απεργίας στο χώρο τους και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους οργανώνοντας παντού Γενικές Συνελεύσεις. Δίνουμε συνέχεια με κλιμάκωση του αγώνα».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου