ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΜΕ Να μην ξεγελαστούν εργάτες και λαϊκά στρώματα

Ανακοίνωση για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ

Στους τόπους δουλειάς, συζητάμε τα συμπεράσματα των τελευταίων αγώνων και της 48ωρης απεργίας. Ακόμα πιο αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, ετοιμαζόμαστε για ακόμα πιο οξυμένη (απεργιακή και άλλη) αντιπαράθεση το αμέσως επόμενο διάστημα
Ανακοίνωση σχετικά με το «κούρεμα» του χρέους εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, όπου σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία (ΕΕ) μαζί με την ελληνική κυβέρνηση και τους ντόπιους καπιταλιστές, εν μέσω οξύτατων ανταγωνισμών για το ποιος θα χάσει τα λιγότερα, αποφάσισαν το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους κατά 50% μαζί με νέα μέτρα στήριξης των τραπεζών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.
Η αναγκαία για τους κεφαλαιοκράτες καταστροφή κεφαλαίων, η ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας φέρνει νέα ακόμα πιο επώδυνα μέτρα για τα ήδη χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά, για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Μια νέα παρατεταμένη περίοδο λιτότητας και νέες επιθέσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, ένα νέο ακόμα πιο βάρβαρο νομοσχέδιο για τις συντάξεις και νέες άγριες περικοπές στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, νέες χιλιάδες απολύσεις και μεγαλύτερη ανεργία θα είναι το αποτέλεσμα των νέων αποφάσεων των ηγετών της ιμπεριαλιστικής λυκοσυμμαχίας.
Η αισχρή προπαγάνδα της κυβέρνησης, των κεφαλαιοκρατών, και συνολικά των αστικών κομμάτων, ότι έτσι σώζεται η πατρίδα, δεν πρέπει να ξεγελάσει κανέναν και καμιά. Σώζουν όσο μπορούν τα κέρδη τους, προετοιμάζουν το έδαφος για να βγάζουν κέρδη τις επόμενες 10ετίες. Χρησιμοποιούν κάθε μέσο, από την ωμή κρατική και παρακρατική βία έως την δημιουργία νέων πολιτικών κομμάτων, για να διατηρήσουν την εξουσία τους και την άγρια εκμετάλλευση του λαού.
Τους απαντάμε: ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΜΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Μέσω των σωματείων μας, των επιτροπών αγώνα, των λαϊκών επιτροπών στο εργοστάσιο, στον κάθε τόπο δουλειάς, στη γειτονιά, οργανωμένα και συλλογικά, αρνούμαστε να πληρώσουμε τους κεφαλικούς φόρους, τα χαράτσια, να δεχτούμε μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές μας σχέσεις. Συζητάμε τα συμπεράσματα των τελευταίων αγώνων και της 48ωρης απεργίας και ακόμα πιο αποφασισμένοι και συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ, ετοιμαζόμαστε για ακόμα πιο οξυμένη (απεργιακή και άλλη) αντιπαράθεση το αμέσως επόμενο διάστημα».


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επικροτεί την κλιμάκωση του βάρβαρου πολέμου
Με ψιθύρους για τα επιμέρους, ο Αντ. Σαμαράς χαιρέτισε επί της ουσίας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής
Τις «ασάφειες» και τα «σκοτεινά σημεία» των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης αναδεικνύει για επικοινωνιακούς και ψηφοθηρικούς λόγους ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ την ίδια στιγμή συμπλέει με την κυβέρνηση και την τρόικα στους στόχους του νέου μνημονίου και τα βάρβαρα μέτρα, στο όνομα της «ανάκαμψης».
Πέρα από τις ανούσιες επισημάνσεις και τα ερωτήματα που αφορούν στο «κούρεμα» του χρέους, ο Αντ. Σαμαράς κατέστησε σαφές ότι το κόμμα του θα συνεχίσει να βάζει πλάτες για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα, επικροτώντας ταυτόχρονα την ουσία των αποφάσεων της Συνόδου της Ευρωζώνης και τη δέσμευση για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς από το 2012.
«Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ' όλα ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων, για να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση», τόνισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ, προσφέροντας ουσιαστικά συναίνεση στη νέα αντιλαϊκή επίθεση. Προκειμένου να μην αφήσει περιθώρια αμφιβολιών, επανήλθε για δεύτερη φορά υπογραμμίζοντας ότι «όλα, επομένως, εξαρτώνται πια από ένα πράγμα: Να τεθεί πια ως προτεραιότητα η ανάκαμψη».
Σχολιάζοντας το ίδιο το «κούρεμα», προχώρησε σε ανούσιες παρατηρήσεις και διαπιστώσεις, αποφεύγοντας να πει το παραμικρό για τα βάρβαρα μέτρα αλλά και το νέο πολυετές μνημόνιο που το συνοδεύει. Παρατήρησε ότι η μείωση του χρέους θα είναι μικρότερη από τα 100 δισ. γιατί θα υπάρχει η προσαύξηση του χρέους από την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και ότι δεν αναφέρεται τίποτα συγκεκριμένο για το τι θα συμβεί στα ασφαλιστικά ταμεία. «Αυτό είναι πολύ κρίσιμο γιατί αφορά τις συντάξεις εκατομμυρίων Ελλήνων. Λέγεται ότι υπάρχει εγγύηση γι' αυτές. Πώς; Και από πού;», αναρωτήθηκε δημαγωγικά, αποφεύγοντας βέβαια να ζητήσει ο ίδιος οποιαδήποτε εγγύηση ή προστασία για τις συντάξεις.
Οπως ήταν αναμενόμενο, επανέλαβε τις κορόνες περί «διαφύλαξης της εθνικής κυριαρχίας», δίχως όμως να εκφράζει καμία διαφωνία στην απόφαση των ηγετών της Ευρωζώνης για «ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος». Επίσης, δεν είπε λέξη για την εφαρμογή του «ευρωπαϊκού εξαμήνου», δηλαδή για τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί απ' όλες τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης στο πλαίσιο της «Συνθήκης του ευρώ» για την οικονομική διακυβέρνηση, που «ενισχύει το συντονισμό των οικονομικών και δημοσιονομικών πολιτικών και της σχετικής εποπτείας».
Ολα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ δεν τα θεωρεί εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως και όταν υπέγραφε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Κατά τα λοιπά προϊδέασε ότι δε θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση αν έρθει στη Βουλή για έγκριση με 180 ψήφους.

Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα της Ευρωζώνης
Από τις αντιδράσεις των κομμάτων στις κυβερνητικές ανακοινώσεις μετά τη Σύνοδο
«Εθνικά ταπεινωμένος», δηλώνει δημαγωγικά ο ΛΑ.Ο.Σ. απ' τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με τον Γ. Καρατζαφέρη. Πρόσθεσε για την κυβέρνηση ότι «δεν είναι μόνο επικίνδυνοι γι' αυτά τα οποία απεδέχτηκαν, είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνοι με τον τρόπο που θέλουν να τα παρουσιάσουν (...) Ο πρωθυπουργός και η παρέα του, ή είναι ανυποψίαστοι ή κάτι πολύ χειρότερο. Πολιτικά δόλιοι».
«Βήμα στο κενό για την ευρωζώνη, καρφί στο σταυρό του μαρτυρίου για τον λαό», χαρακτήρισε (με αυτή τη σειρά) τα αποτελέσματα της Συνόδου ο Αλ. Τσίπρας, για λογαριασμό του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιώντας κι αυτός για το μέλλον και τη μακροημέρευση του ευρωενωσιακού οικοδομήματος. Για πολλοστή φορά, επανέλαβε τα σαθρά περί απουσίας της κυβέρνησης απ' τις «κρίσιμες διαπραγματεύσεις», ζητώντας επί της ουσίας έναν καλύτερο διαπραγματευτή, άρα και διαχειριστή στα τραπέζι της ΕΕ. Ταυτίζοντας το συμφέρον της πλουτοκρατίας με αυτό του λαού, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «εθνική περιπέτεια» και για απόφαση που δεν οδηγεί «την ελληνική οικονομία σε βιώσιμο δρόμο γιατί βασίζεται σε λάθος συνταγή»!
Ο Αλ. Τσίπρας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και σε ό,τι αφορά τη δική τους πρόταση για διαγραφή μέρους του χρέους εντός της ΕΕ, την οποία τώρα υλοποιεί η κυβέρνηση, λέγοντας ότι «η διαγραφή του χρέους είναι αναγκαία, αλλά ως μέσο για την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής, μιας πολιτικής ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης». Τέλος, δεν παρέλειψε να κραυγάσει περί «κατάργησης της εθνικής κυριαρχίας», συσκοτίζοντας και αυτός ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί επιλογή της άρχουσας τάξης, δρομολογημένη ήδη απ' την ώρα που η χώρα εντάχτηκε στην ΕΕ, την οποία ο ΣΥΝ εξακολουθεί να θεωρεί «πλεονέκτημα της χώρας».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης δήλωσε πως η απόφαση «εξυπηρετεί ως ένα βαθμό τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», επεσήμανε όμως «εκκρεμότητες» (!), όπως χαρακτήρισε τη λιτότητα, την αποτελεσματικότητα και την ικανότητα των ασφαλιστικών ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τους ασφαλισμένους. Συμπλήρωσε πως «θα πρέπει να αποτραπεί η βαριά εποπτεία», αν και συνηγόρησε πως η χώρα «έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας». Η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. Ντ. Μπακογιάννη δήλωσε πως η απόφαση δεν αποτελεί «ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού» και ζήτησε «κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με ανθρώπους υπεράνω κομμάτων, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου