ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Το ΚΚΕ καταψηφίζει και ζητάει ονομαστική ψηφοφορία

Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ παλεύει μαζί με το λαό να απορριφθεί το νομοσχέδιο - λαιμητόμος, να ανατραπεί η πολιτική που το επιβάλλει
Σε ανακοίνωση για το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σημειώνει:
«Τα μέτρα που περιέχονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που έρχεται για συζήτηση και ψήφιση με εσπευσμένες διαδικασίες, είναι μέτρα που κάνουν κόλαση τη ζωή των εργαζομένων. Είναι μέτρα που θα φέρουν:
  • Απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων φέτος και τα επόμενα χρόνια και δραματική μείωση των αποδοχών στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
  • Νέες ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μέσα από την ολοκληρωτική ανατροπή των συλλογικών συμβάσεων, ενώ ταυτόχρονα συζητείται η κατάργηση ακόμη και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
  • Νέα πλήγματα στις συντάξεις και νέες μεγάλες περικοπές στις επικουρικές.
  • Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική αφαίμαξη στα λαϊκά νοικοκυριά.
Ο πόλεμος κατά των δικαιωμάτων και της ζωής του λαού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κορύφωση.
Αυτή η πολιτική οδηγεί για δεκαετίες το λαό μας και τα παιδιά του να ζουν σε συνθήκες της πιο μαύρης δυστυχίας με μισθούς πείνας, ανεργία, ανασφάλεια και χωρίς δικαιώματα για να αυξηθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτήν την πολιτική στηρίζουν και τα άλλα αστικά κόμματα, η ΝΔ, το κόμμα του ΛΑ.Ο.Σ. και της Μπακογιάννη που, επί της ουσίας, συμφωνούν με τα μέτρα.
Δεν πρέπει να υπάρχει ώρα χαμένη για το λαό.
Αντιστοίχηση ΤΩΡΑ της λαϊκής οργάνωσης και πάλης με τη σφοδρότητα της ανελέητης επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου.
Για να παρεμποδιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Για να μπει τέλος στις λαϊκές θυσίες για την κερδοφορία της πλουτοκρατίας.
Για σύγχρονα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα. Για να ανήκει στο λαό ο πλούτος που παράγει με Λαϊκή Εξουσία, αποδέσμευση από την ΕΕ και διαγραφή του χρέους.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ξεσκεπάζοντας και αποκαλύπτοντας τα βάρβαρα αυτά μέτρα, ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ το πολυνομοσχέδιο και θα ζητήσει ταυτόχρονα τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή.
Κι αυτές τις μέρες, οι βουλευτές του ΚΚΕ θα βρίσκονται μαζί με το λαό στους δρόμους για την επιτυχία και την περιφρούρηση της απεργίας και την ορμητική ανάπτυξη των αγώνων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής».



Κάθε τροπολογία και πιο αντιδραστική

Επιδεινώνονται οι όροι προαγωγής και μισθολογικής εξέλιξης των δημοσίων υπαλλήλων

Στην αποτελεσματικότερη εφαρμογή της πολιτικής καρατόμησης των αποδοχών των εργαζομένων στο Δημόσιο, σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου και στις πρώην ΔΕΚΟ, αποβλέπει και η νέα φουρνιά τροπολογιών που έφερε χτες η κυβέρνηση.
Μεταξύ άλλων, αυξάνει το χρόνο υπηρεσίας που πρέπει να διανύσει ένας εργαζόμενος - που θα προσληφθεί στο εξής - για να προαχθεί. Για τους εργαζόμενους Πανεπιστημιακής (ΠΕ) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), προβλέπεται ότι για να πάνε από το βαθμό Β στο βαθμό Α (καταληκτικός) ο ΠΕ πρέπει να διανύσει έξι και ο ΤΕ οκτώ έτη. Για τον εργαζόμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), για να πάει από το βαθμό Γ στο βαθμό Β (καταληκτικός), πρέπει να διανύσει οκτώ έτη. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, συγκριτικά με τις αρχικές διατάξεις, ο χρόνος αυξάνεται κατά δύο έτη. Για τους υπηρετούντες υπαλλήλους, μειώνει κατά δύο έτη το χρόνο που πρέπει να έχουν υπηρετήσει για να καταταχθούν οι ΠΕ και ΤΕ στους βαθμούς Γ και Β, οι ΔΕ στους βαθμούς Γ και Β, οι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ) στους βαθμούς Δ και Γ.
Για την παραμεθόριο διατηρεί το ισχύον καθεστώς. Ακόμα, εξαιρεί από τα όσα προβλέπονται για τις ώρες εργασίας τη νύχτα, τις Κυριακές, Σάββατα και λοιπές εξαιρέσιμες μέρες, τους εργαζόμενους στη φύλαξη και καθαριότητα των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων και του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης. Γι' αυτές τις κατηγορίες, οι προαναφερόμενες ώρες εργασίας θα καθορίζεται με κοινή Υπουργική Απόφαση του Οικονομικών και του αρμόδιου υπουργείου. Για κάθε περίπτωση αποχής, καθιερώνει τον υπολογισμό του μήνα στις 25 μέρες.
Προβλέπει, επίσης, ότι οι αποδοχές των δημοσιογράφων αντιστοιχούνται με αυτές που ισχύουν στο φορέα του Δημοσίου ή στις πρώην ΔΕΚΟ που απασχολούνται. Να σημειωθεί ότι η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη τροπολογία με το σκεπτικό ότι θίγει τους μισθούς και την ασφάλιση των δημοσιογράφων. Τέλος από το ενιαίο μισθολόγιο εξαιρείται η ΕΥΠ.
Για χρέη στο Δημόσιο
Στη δημιουργία εντυπώσεων γύρω από το ζήτημα της φοροδιαφυγής και της υποτιθέμενης πρόθεσης της κυβέρνησης να την πατάξει, προσβλέπει άλλη τροπολογία, με την οποία αλλάζουν οι διαδικασίες δημοσιοποίησης ονομάτων φυσικών προσώπων, που έχουν οφειλές προς το Δημόσιο. Βάζοντας σε ένα τσουβάλι τους φοροφυγάδες που εκτρέφει η κυβερνητική πολιτική, με εκείνους που για διάφορους λόγους μπορεί να έχουν χρέη προς το Δημόσιο, η τροπολογία προβλέπει τη δυνατότητα του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, να δημοσιοποιούν «τη μη εκπλήρωση υποχρεώσεων σε σχέση με φόρους, τέλη, δασμούς και ασφαλιστικές εισφορές, εφόσον το αρχείο πρόκειται να δημοσιοποιηθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος και σε αυτό περιέχονται δεδομένα για περισσότερα από 1.000 φυσικά πρόσωπα».



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Συμπαγές αντιλαϊκό μέτωπο με την κυβέρνηση

Με την ίδια φρασεολογία των τριών υπουργών επιτίθεται στο κίνημα και τις κατακτήσεις του

Το ιδεολόγημα της δήθεν «αναποτελεσματικής» κυβέρνησης φέρνει στην πρώτη γραμμή η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να κλιμακώσει τις πιέσεις για την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων του πολυνομοσχεδίου. Παράλληλα συμπλέει με τον «πόλεμο ενάντια στις συντεχνίες», συγκροτώντας συμπαγές μέτωπο με την κυβέρνηση με στόχο την εξόντωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Μήνυμα συναίνεσης στην εφαρμοζόμενη πολιτική αναμένεται να βγει και από τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Α. Σαμαράς με τον πρωθυπουργό, με τον εκπρόσωπο Τύπου πάντως να αποκλείει έμμεσα το ενδεχόμενο της συγκυβέρνησης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου προσπάθησε χτες να εμφανίσει αποκλειστικά ως εσωτερική υπόθεση του ΠΑΣΟΚ και εξέλιξη που εντάσσεται στη μάχη διαδοχής το άρθρο των τριών υπουργών, ακριβώς για να θολώσει τα νερά και να αποκρύψει την απόλυτη συμφωνία επί της ουσίας. «Η συνέντευξη Παπανδρέου και το μανιφέστο των τριών υπουργών του απευθύνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και όχι στην κοινωνία», αποφάνθηκε ο Γ. Μιχελάκης. Ωστόσο, με την ίδια ακριβώς φρασεολογία η ΝΔ επιτίθεται στο κίνημα και τις κατακτήσεις του.
Μετά τη σφοδρή επίθεση «κατά των συντεχνιών», που είχε εξαπολύσει την περασμένη βδομάδα ο ίδιος ο Α. Σαμαράς, τη σκυτάλη πήρε ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος, που ευλόγησε τη χρήση απεργοσπαστικών μηχανισμών και αστυνομικής βίας κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων. «Αναμφίβολα δικαίωμα ιερό η απεργία, εξίσου όμως ιερό και το δικαίωμα στην εργασία», τόνισε σε άρθρο του στην κυριακάτικη «Καθημερινή» και, προκειμένου να μην αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, συμπλήρωσε με νόημα: «Γιατί θα πρέπει να στερούν τη δυνατότητα της εργασίας σε όσους το επιθυμούν εκείνοι που αποφασίζουν να καταλάβουν υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες;».
«Πράσινο φως» στην καταστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ έδωσε ουσιαστικά ο Γ. Μιχελάκης, επικρίνοντας την κυβέρνηση γιατί «σηκώνει τα χέρια μπροστά σ' ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και έχει εξελιχθεί πλέον σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Πιο ξεκάθαρος, ως συνήθως, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «πρέπει να δημιουργηθεί ένα διακομματικό μέτωπο των αστικών κομμάτων σ' αυτή τη χώρα, θα πρέπει να είναι απέναντι σ' αυτές τις πρακτικές» (σ.σ. των «συντεχνιών»).

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου