ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ «ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ»


Με διαδικασίες εξπρές η εκτέλεση μισθών και Συμβάσεων
Στις 20 Οκτώβρη η ψήφιση του νομοθετήματος, που πρέπει να σημάνει κυριολεκτικά συναγερμό στην εργατική τάξη και το λαό
Στις 19 του Οκτώβρη, στην πανελλαδική γενική απεργία, πρέπει να νεκρώσουν τα πάντα. Να πλημμυρίσουν οι δρόμοι όλης της χώρας με απεργούς που διαδηλώνουν με τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ
Στη Βουλή, με διαδικασίες εξπρές, συζητιέται από χτες το πολυνομοσχέδιο, με το οποίο κυβέρνηση και πλουτοκρατία σφαγιάζουν τους μισθούς, καταργούν επί της ουσίας τις συλλογικές συμβάσεις και φορτώνουν με νέους φόρους τα λαϊκά στρώματα. Η συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ολοκληρώνεται αύριο και με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου.Καταγγέλλοντας τις ρυθμίσεις που περιέχει το νομοσχέδιο, αθροιστικά στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν παρθεί έως τώρα, ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι με αυτές οδηγείται σε απαξίωση η εργατική δύναμη, ισοπεδώνονται οι μισθοί και οι κατακτήσεις χρόνων, στο όνομα της θωράκισης των επιχειρηματικών ομίλων. Βλέπετε, είπε, την επόμενη μέρα της κρίσης και θέλετε να παραδώσετε στο κεφάλαιο μια εξαθλιωμένη εργατική τάξη, χωρίς το παραμικρό δικαίωμα.
Σχολιάζοντας την κυβερνητική προπαγάνδα περί «έκτακτης ανάγκης» που απαιτεί τη λήψη μέτρων, τόνισε ότι αυτή την διαμόρφωσε η κυβέρνηση από κοινού με την τρόικα για να παίζουν «μπιλιάρδο» στις πλάτες του λαού, να τον τρομοκρατήσουν και να τον φοβίσουν, προκειμένου να αποδεχτεί τα βάρβαρα οικονομικά μέτρα. Ομως, είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος, η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι όταν ο λαός σηκώνεται στο ύψος του, μπορεί να κουρελιάσει τα σχέδια της πλουτοκρατίας και των κυβερνήσεων που την υπηρετούν.
Η κυβέρνηση, συνέχισε, αξιοποιεί την καπιταλιστική κρίση, για να ολοκληρώσει αντιλαϊκά μέτρα και αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που είχαν ξεκινήσει από πολύ παλιά και εφαρμόζονται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. «Κόκκινη γραμμή» είπε και κοινό χαρακτηριστικό όλων των μέτρων, είναι η εξυπηρέτηση του μεγάλου κεφαλαίου και η συμπίεση έως και 50% των μισθών. Κατήγγειλε ακόμα ότι, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, η λεγόμενη «εφεδρεία» είναι καραμπινάτη απόλυση δημόσιων υπαλλήλων και μάλιστα σε φορείς όπως προνοιακά ιδρύματα, τα οποία έχουν τεράστιες ελλείψεις.
Με ωμό τρόπο, ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας συμπύκνωσε την ουσία των επιδιώξεων της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «θα γίνουμε πιο φτωχοί, δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς να πέσει το βιοτικό μας επίπεδο», ενώ εκ μέρους της ΝΔ ο Ν. Λέγκας, που καταψήφισε επί της αρχής, βρήκε θετικές («έστω λίγες», όπως είπε) διατάξεις στο νομοσχέδιο, τις οποίες το κόμμα του θα αναδείξει. Από τον ΛΑ.Ο.Σ., που ψήφισε το μνημόνιο, ο Π. Μαρκάκης είπε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα που δημοσίως πριν λίγες μέρες απέκλειε, ενώ ο Δ. Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «βίαιη εσωτερική υποτίμηση αλά ελληνικά».
Σε σύντομη παρέμβασή του στη συνεδρίαση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας, αφού υπερασπίστηκε τις απολύσεις χιλιάδων δημόσιων υπαλλήλων μέσα από το καθεστώς της λεγόμενης εφεδρείας, προανήγγειλε νέο κύμα απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Το καθεστώς της εφεδρείας, είπε, αποτελεί «προεισαγωγική διαδικασία» για την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία μέχρι το τέλος του έτους για την αναδιάρθρωση του κράτους με την αξιολόγηση του προσωπικού του, που θα φέρει «τα πάνω κάτω». Είναι προφανές ότι ο υπουργός αναφερόταν στην έκθεση του ΟΟΣΑ με την οποία επιδιώκεται η κατάργηση του 30% των οργανικών θέσεων στο Δημόσιο.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Προαναγγέλλουν τα επόμενα πακέτα μέτρων
Συμφωνεί και επαυξάνει ο υπουργός Οικονομικών με τις διαπιστώσεις που περιλαμβάνει η δήλωση ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ
Τη ρητή θέση ότι το αμέσως επόμενο διάστημα ο λαός θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νέο γύρο επίθεσης στο εισόδημα και τα δικαιώματά του, εκφράζει η τρόικα, στη δήλωση που δημοσιοποίησε χτες, μετά την ολοκλήρωση των συνεννοήσεων με την κυβέρνηση. Κοντολογίς, ο ορυμαγδός των τελευταίων μέτρων, που ξεθεμελιώνουν κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα, είναι μόνο η αρχή αυτών που θα ακολουθήσουν, αν ο λαός δεν καθορίσει αυτός τις εξελίξεις, καθώς στη δήλωση της τρόικας αναφέρεται:
«Η αποστολή κατέληξε σε συμφωνία, σε επίπεδο κλιμακίου εκπροσώπων, με τις ελληνικές αρχές επί των οικονομικών και χρηματοοικονομικών πολιτικών που απαιτούνται προκειμένου το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης να επανέλθει στη σωστή πορεία υλοποίησης».
Σε ό,τι αφορά τις προοπτικές της οικονομίας, εκτιμάται ότι «ανάκαμψη δεν αναμένεται πριν από το 2013» και υποστηρίζουν ότι η παραμονή σε χαμηλά επίπεδα της εμπιστοσύνης των επενδυτών και η μη πραγματοποίηση επενδύσεων «οφείλεται εν μέρει στο ότι η δυναμική των μεταρρυθμίσεων δεν έχει φτάσει στο επίπεδο εκείνο που απαιτείται ώστε να αρχίσει να μεταβάλλεται το επιχειρηματικό κλίμα». Με τέτοια και άλλα «επιχειρήματα» σιγοντάρουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης που εκβιάζει το λαό να δεχτεί τα βάρβαρα μέτρα για να έρθουν επενδύσεις και να αναταχθεί η ελληνική καπιταλιστική οικονομία.
Στον τομέα των δημοσιονομικών, η τρόικα επισημαίνει ότι αν και σημειώθηκε πρόοδος στη μείωση του ελλείμματος, η επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου για το 2011 δεν είναι εφικτή, εν μέρει λόγω της μεγαλύτερης ύφεσης, αλλά και λόγω των καθυστερήσεων που σημειώθηκαν στην εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος. Για το 2012 ευελπιστούν ότι τα τα πρόσθετα μέτρα που ανακοινώθηκαν, σε συνδυασμό με την «αποφασιστική εφαρμογή» του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, θα είναι επαρκή για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου. Για την περίοδο 2013-2014, ευθέως λένε ότι «πιθανόν να χρειαστούν νέα μέτρα» και μάλιστα «πριν από τα μέσα του 2012».
Για τις ιδιωτικοποιήσεις αναφέρουν ότι έχουν σημειωθεί καθυστερήσεις, αν και σημειώνουν ότι «η κυβέρνηση εντούτοις επιμένει στη δέσμευσή της για έσοδα 35 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2014». Στο χώρο των τραπεζών, επικαλούνται το πρόσφατο παράδειγμα «εξυγίανσης» της Proton Bank, αλλά και την αλλαγή του τραπεζικού νόμου, ο οποίος διασφαλίζει ότι μη βιώσιμες τράπεζες μπορούν να τεθούν υπό εκκαθάριση με παράλληλη προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Με ωμό τρόπο, η τρόικα χαρακτηρίζει ως «σημαντικό βήμα» την απόφαση αναστολής της υποχρεωτικής επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε επίπεδο επιχείρησης, γιατί, όπως υποστηρίζει, το μέτρο αυτό θα διασφαλίσει «την ευελιξία στην αγορά εργασίας», η οποία με τη σειρά της θα δώσει «ώθηση στην ανάπτυξη και θα αποφευχθεί η παγίωση υψηλών ποσοστών ανεργίας»! Σε ό,τι αφορά την περιβόητη έκτη δόση, η τρόικα σημειώνει ότι «όταν το Γιούρογκρουπ και το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ εγκρίνουν τα συμπεράσματα της πέμπτης αξιολόγησης, η επόμενη δόση θα είναι διαθέσιμη, πιθανότατα, στις αρχές Νοεμβρίου».
Με τις διαπιστώσεις της τρόικας συμφωνεί και επαυξάνει ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να καλύψουμε τις υστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, να διασφαλίσουμε την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2012 με την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος και να ανταποκριθούμε στις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει εδώ και καιρό απέναντι στους θεσμικούς μας εταίρους».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου