ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠ. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Καταγγέλλουν τη δολοφονία


Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσαν η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας για τη δολοφονία του Δημήτρη Κοτζαρίδη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δολοφονημένου συναδέλφου μας.
Καταγγέλλουμε τη δολοφονία του συναδέλφου μας Δημήτρη Κοτζαρίδη, γραμματέα του Παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας.
Η δολοφονία του ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης που εξαπέλυσαν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες, άνθρωποι του Καρατζαφέρη, οι γνωστοί κουκουλοφόροι που ξεπήδησαν μέσα από το λεγόμενο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην οδό Βασιλέως Γεωργίου.
Δίπλα στους κατασταλτικούς μηχανισμούς πάντα στέκονται όλοι αυτοί με στόχο να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα και να αποτρέψουν το δυνάμωμα του αγώνα σε ταξική γραμμή.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη.
Η δράση αυτών των μηχανισμών πηγάζει από κρατικές δομές, κέντρα και υπηρεσίες. Αυτό έχει δείξει η Ιστορία.
Αφαιρούν ζωές για να στηρίξουν τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτοί όπλισαν το χέρι των κουκουλοφόρων για να επιτεθούν με πέτρες και μολότοφ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για να αναλάβουν στην συνέχεια δράση τα ΜΑΤ με τα χημικά.
Αυτοί οι μηχανισμοί που χτύπησαν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ είναι οι ίδιοι μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται κάθε φορά που το κίνημα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αυτοί οι μηχανισμοί δολοφόνησαν το συνάδελφό μας.
Καλούμε τους οικοδόμους, όλους τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην τρομοκρατηθούν, να μην το βάλουν κάτω.
Με περισσότερη ορμή και αποφασιστικότητα να πλαισιώσουν τα συνδικάτα, το ταξικό κίνημα.
Να δώσουμε απάντηση με την ενίσχυση του αγώνα μας, την ισχυροποίηση της ταξικής γραμμής στο εργατικό κίνημα.
Να αχρηστέψουμε στην πράξη τα αντιλαϊκά μέτρα. Να τσακίσουμε τους μηχανισμούς, τα κόμματα και τις πολιτικές που τα θρέφουν.
Καλούμε τους οικοδόμους και όλους τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τους αγώνες για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και να ανοίξουμε το δρόμο για βαθύτερες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα προς όφελος της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων».




Μαρτυρίες για τη δολοφονική επίθεση


Χωρίς κανέναν ενδοιασμό πυρπολούν ανθρώπους, όπως έκαναν και στη «Μαρφίν»
Αποκαλυπτικές είναι οι μαρτυρίες διαδηλωτών που τραυματίστηκαν κατά τις επιθέσεις των προβοκατόρων ενάντια στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην πλατεία Συντάγματος.

Ο Δημήτρης Ξεκαλάκης, που τραυματίστηκε στο κεφάλι, εξιστορεί:
«Ημουν στην περιφρούρηση του ΠΑΜΕ μπροστά στο "Μ. Βρετανία". Οποιος ήθελε να περάσει, πέρναγε από τα πλαϊνά και από τα πεζοδρόμια. Αυτό είναι σημαντικό, γιατί έρχονταν κάποιοι μεμονωμένοι που εμφανίζονταν να διαμαρτύρονται "γιατί δε μας αφήνετε να περάσουμε", "έχετε μέτωπο με τους εργαζόμενους", "εσείς φυλάτε τη Βουλή" και κάποιοι ακόμα πιο εριστικοί. Ορισμένοι, μάλιστα, απ' όσους περνούσαν μας φωτογράφιζαν ή μας βιντεοσκοπούσαν.
Κάτω από εμάς ήταν η ΠΟΕΔΗΝ, που όταν απομακρύνθηκαν άρχισαν οι φραστικές επιθέσεις να κλιμακώνονται μέχρι που εμφανίστηκε η ομάδα "Δεν Πληρώνω", που ήταν πίσω από την ΠΟΕΔΗΝ.
Αυτή ήταν η αρχή του προβλήματος. Μπήκαν συγκροτημένα μπροστά μας και άρχισαν οι βρισιές: "Είστε πουλημένοι", "φυλάτε τη Βουλή", "τα έχετε βρει με την κυβέρνηση". Αρχισαν να πετάνε μπουκάλια νερό, μπογιές, ό,τι βρίσκανε. Στη συνέχεια πλησιάζοντας άρχισαν να χτυπάνε, μπουνιές, κλοτσιές. Εγινε συμπλοκή.
Ακριβώς πίσω τους βρίσκονταν οι κουκουλοφόροι, οι γνωστές ομάδες των προβοκατόρων. Αρχισαν να σπάνε μάρμαρα με βαριοπούλες στο "Μ. Βρετανία". Στη συνέχεια άρχισαν πετροπόλεμο, πέταξαν και μολότοφ. Εγώ, επειδή χτυπήθηκα με πέτρα στο κεφάλι, κινήθηκα στον κυρίως δρόμο του Συντάγματος, στο βαν του ΠΑΜΕ για πρώτες βοήθειες. Εβλεπα ότι πετάγανε πέτρες και φωτοβολίδες προς τον κόσμο. Εκεί όπου υπήρχαν μαθητές, συνταξιούχοι, γυναίκες».

Τα παλιά χακί σακίδια καπνογόνων στα χέρια προβοκατόρων που επιτίθενται στο ΠΑΜΕ
Ο Νίκος Δρακόπουλος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάταγμα στο πόδι και τραύματα στο κεφάλι. Οπως μας είπε, λίγα μέτρα πιο κάτω από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» μαζί και με άλλα μέλη της περιφρούρησης προσπαθούσαν να απωθήσουν τους προβοκάτορες - κουκουλοφόρους, που πετροβολούσαν τους διαδηλωτές. Εκείνη τη στιγμή μια ακόμη «βροχή» από πέτρες ανάγκασε τις δυνάμεις της περιφρούρησης σε υποχώρηση. Μια ομάδα μαυροντυμένων κουκουλοφόρων, περίπου 10 ατόμων, τον αιφνιδίασε, τον απέσπασε από τους συντρόφους του, τον ρίχνει κάτω και αρχίζει να τον χτυπά ανελέητα με κλοτσιές και ρόπαλα, σε όλο του το σώμα.
Η παρέμβαση ενός περαστικού γιατρού, μιας κοπέλας και μερικών ακόμη ανθρώπων τον διέσωσε τελικά από τη μανία των «ανώνυμων» κουκουλοφόρων. Μεταφέρθηκε σηκωτός σε παρακείμενη στοά, μετά τη Σταδίου.
Κλήθηκε το ΕΚΑΒ και λίγο αργότερα μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου διαπιστώθηκαν τραύματα στο κεφάλι και σοβαρό κάταγμα στο πόδι, το οποίο προκλήθηκε από συντριπτικό χτύπημα από ρόπαλο. Η ζημιά στο πόδι του είναι τόσο σοβαρή που χρειάστηκε να εγχειρισθεί.

πηγή ΡΙΖΟΠΣΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου