ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Απροκάλυπτη λεηλασία των λαϊκών νοικοκυριών Κλιμακούμενη η ληστεία για οικογένειες με περισσότερα παιδιά

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Με λύσσα απέναντι στα λαϊκά στρώματα το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας βάζει μπροστά το εμπλουτισμένο σχέδιο για τη μαζική λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Είναι πλέον απόλυτα ορατό το γεγονός ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε στα μέτρα που ανακοίνωσαν μόλις στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ούτε και πουθενά αλλού, αν δεν βρούν μπροστά τους ισχυρό το λαό, με σηκωμένο το μπόι του, για τη συνολική ρήξη, για την ανατροπή.
Το φορολογικό νομοσχέδιο, για τη συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου μισθωτών - συνταξιούχων - αυτοαπασχολούμενων - αγροτών, για το κουτσούρεμα και των όποιων «φοροελαφρύνσεων» δεν είναι παρά ένα ακόμη βήμα στη ρότα της ίδιας πολιτικής, που πρόκειται να κλιμακώνουν με ακόμη βιαιότερη «προσαρμογή» στο επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα νέα μέτρα που ετοιμάζουν, σε συνέχεια και αυτών της περασμένης εβδομάδας, είναι η ολοσχερής κατάργηση των φοροελαφρύνσεων για τα λαϊκά νοικοκυριά, προκειμένου να «τους βγει» ο προϋπολογισμός της πλουτοκρατίας, για τη διόρθωση των εμφανιζόμενων «αστοχιών» που αφήνει πίσω της η εγκληματική πολιτική τους.
Στα σκαριά βάζουν τώρα το λεγόμενο «εθνικό φορολογικό σύστημα», όπου προγραμματίζουν να εντάξουν τα νέα μέτρα. Τις μέρες αυτές ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2012 κόβεται και ράβεται με μέτρο τις ανάγκες των μονοπωλίων, με βάση και τις νέες «αβεβαιότητες» που οι ίδιοι εκφράζουν για το βαθμό κατρακύλας του παραγόμενου ΑΕΠ, μετά και από το νέο «κούρεμα με την ψιλή» που σχεδιάζουν για το κρατικό χρέος. Τα τελικά μεγέθη που θα εμφανίσουν είναι πολύ χειρότερα και από αυτά που έχουν εμφανίσει στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού.
Η κυβέρνηση προσπάθησε το Σαββατοκύριακο να δημιουργήσει εντυπώσεις λέγοντας ότι τα καινούργια μέτρα δεν προκαλούν τόσο μεγάλη επιβάρυνση η επιβάρυνση σαν και αυτή που παρουσιάστηκε στον Τύπο. Η αλήθεια βέβαια είναι πολύ διαφορετική. Τα στοιχεία του πίνακα είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά. Δείχνουν πόσο περισσότερους φόρους θα πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά μόνο και μόνο από τις αλλαγές που επέβαλε η κυβέρνηση στη φορολογική κλίμακα, και από την επιβολή του χαρατσιού, που βάφτισαν «εισφορά αλληλεγγύης». Προσοχή: Οι αριθμοί δεν αφορούν το φόρο που θα πληρώσουμε για τα φετινά μας εισοδήματα σε σχέση με τα περσινά, αλλά ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ θα είναι η φορολογική επιβάρυνση. ΠΟΣΟ μεγαλύτερο, δηλαδή, φόρο θα πληρώσουμε.
Για παράδειγμα, φορολογούμενος, χωρίς παιδιά, με 15.000 εισόδημα πλήρωσε πέρσι φόρο 540 ευρώ, ενώ όσοι είχαν ένα παιδί πλήρωσαν 270 ευρώ και οι έχοντες περισσότερα παιδιά δεν πλήρωσαν καθόλου φόρο... Με το ίδιο ακριβώς εισόδημα, φέτος, ο πρώτος θα πληρώσει 1.240 ευρώ φόρο και 150 ευρώ «εισφορά», άρα θα πληρώσει πρόσθετο φόρο, όπως φαίνεται και στον πίνακα, 850 ευρώ. Ο φορολογούμενος με ένα παιδί θα πληρώσει φόρο 1.040 ευρώ και «εισφορά» επίσης 150 ευρώ και άρα θα έχει πρόσθετη επιβάρυνση 920 ευρώ, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο 990 και 690 ευρώ αντίστοιχα οι φορολογούμενοι με δύο και τρία παιδιά...
Με βάση τη φορολογική κλίμακα που ίσχυε μέχρι τώρα, κανείς φορολογούμενος δεν πλήρωνε φόρο για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ. Επίσης στα όρια του αφορολόγητου ήταν τα εισοδήματα μέχρι 13.500 ευρώ για τις οικογένειες με ένα παιδί, 15.000 ευρώ για οικογένειες με δύο παιδιά, ενώ -στα πλαίσια της πολιτικής στήριξης- για τα νοικοκυριά με τρία παιδιά το αφορολόγητο είχε οριστεί στις 23.500 ευρώ.
Με την κλίμακα που εισήγαγε η κυβέρνηση, φόρο θα πληρώνει κάθε φορολογούμενος με εισόδημα από 5.000 ευρώ και πάνω. Επιπλέον, μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις για όσους φορολογούμενους έχουν παιδιά γενικά, ενώ ιδιαίτερα επαχθής θα είναι η επιβάρυνση των οικογενειών με τρία παιδιά και πάνω.
Το γεγονός ότι οι οικογένειες με παιδιά επιβαρύνονται περισσότερο, φαίνεται και από κάθε όριο εισοδήματος. Ετσι, για παράδειγμα, οι οικογένειες με εισόδημα 20.000 ευρώ, αν δεν έχουν παιδιά επιβαρύνονται με 940 ευρώ επιπλέον, αν έχουν ένα παιδί η παραπάνω επιβάρυνση είναι 1.010 ευρώ, με δύο παιδιά θα πληρώσουν πρόσθετο φόρο 1.080 ευρώ, ενώ με τρία παιδιά θα πληρώσουν επιπρόσθετο χαράτσι 1.920 ευρώ!
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Μονόδρομος η πτώχευση του λαού
Σαν αναγκαίο μονόδρομο για «τη σωτηρία της χώρας» χαρακτήρισε ο Ε. Βενιζέλος τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα, ενώ τώρα που είναι φανερό ότι τα εισοδήματα των εργαζομένων έχουν πάει πίσω δεκαετίες, εκείνος υποστήριξε ότι έφτασαν στα επίπεδα του 2004, θεωρώντας το μάλιστα φυσιολογικό, αφού όπως είπε η ύφεση, το 2012, θα φτάσει σωρευτικά στο -15%.
Μιλώντας χτες στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το προσχέδιο του Προϋπολογισμού του 2012, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι το νέο πρόγραμμα που επεξεργάστηκε με την τρόικα μέχρι το 2014, «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακτήσει τη χαμένη δημοσιονομική της κυριαρχία, αφού είναι εξαιρετικά δυσάρεστο και προσβλητικό μια χώρα να αναγκάζεται να προσφύγει σε διεθνή δανεισμό». Ο Ε. Βενιζέλος, αναζητώντας άλλοθι για τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι «όταν ζητάς και δανείζεσαι και έχεις ανάγκη είσαι αποδυναμωμένος πολιτικά και ο συσχετισμός δυνάμενων είναι ασύμμετρος».
Ακολουθώντας την πιο ακραία και επιθετική πολιτική που ανασύρει το ΠΑΣΟΚ, για να αναποδογυρίσει την πραγματικότητα, ο υπουργός έκανε λόγο για ευθύνες που ανήκουν «σε όλους μας», κάνοντας λόγο για «ανιστόρητες διεκδικήσεις που τις έχουμε στηρίξει πολιτικά και συνδικαλιστικά».
Αναφερόμενος στους αριθμούς είπε ότι αν εκτελεστεί πιστά ο προϋπολογισμός του 2012 θα «έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα», ενώ, αναφερόμενος στην τρόικα ανέφερε ότι οι δανειστές ενδιαφέρονται για τα πάντα, από τη Δημόσια Διοίκηση και εργασιακές σχέσεις μέχρι και «για τη συνοχή της κοινωνίας ή εάν διαθέτει η χώρα ένα σοβαρό πολιτικό σύστημα».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος
Στη δευτερολογία του, ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις με την καπιταλιστική κρίση επιβεβαιώνουν τις κατά καιρούς εκτιμήσεις του Κόμματος για το χαρακτήρα της κρίσης και την πρότασή του για την ανάγκη ριζικών ανατροπών με αλλαγή εξουσίας και τη λαϊκή οικονομία.
Ολα αυτά τα χρόνια, είπε, οι συζητήσεις των προϋπολογισμών θυμίζουν θέατρο, όπου το μόνο που αλλάζει είναι ο ηθοποιός που παίζει τον ίδιο ρόλο πάντα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, τόνισε, ανάλογα με το εάν είναι στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση χρησιμοποιούν τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα, αποδεικνύοντας έτσι ότι είναι στρατευμένα στην εξυπηρέτηση του συστήματος και για αυτόν ακριβώς το λόγο έχουν μια στρατηγική σύμπλευση που μπορεί να πάρει πολλές μορφές το επόμενο διάστημα.
Κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την οικονομική καπιταλιστική κρίση και μέσω του προϋπολογισμού αλλά και από το σύνολο της ακολουθούμενης πολιτικής ρίχνει τα βάρη στο λαό, θωρακίζοντας παράλληλα την κερδοφορία του κεφαλαίου.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου