ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πλειοδοτεί στο τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων

Επί της ουσίας «ναι» στα παρελκόμενα της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, παρά το ενδεχόμενο «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση
Γρηγοριάδης Κώστας
Δεν περίμενε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης για το «κούρεμα» του χρέους η ηγεσία της ΝΔ για να κάνει πράξη τη συναίνεση και συστράτευση με την κυβέρνηση για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που οδηγούν σε μόνιμη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαό. Από την πρώτη στιγμή, έσπευσε να καταθέσει τα διαπιστευτήριά της στην υπηρέτηση της ίδιας στρατηγικής που προωθούν κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη στοχοπροσήλωση και τη στήριξη στην εφαρμοζόμενη πολιτική, διεκδικώντας ταυτόχρονα το ρόλο καλύτερου διαχειριστή της κρίσης.
Οσο και αν έλεγε ότι θα περιμένει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για να τοποθετηθεί, η αλήθεια είναι ότι είχε πάρει έγκαιρα θέση και μάλιστα επί της ουσίας του νέου μνημονίου, το οποίο, είτε το ψηφίσει, είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι δεσμεύεται ρητά ότι θα το εφαρμόσει ως κυβέρνηση. Μέχρι τότε θα βάλει γερές πλάτες, για να εφαρμοστούν τα άγρια αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνει, όπως άλλωστε έκανε μέχρι τώρα με αξιοσημείωτη συνέπεια με το αρχικό μνημόνιο.
Το μήνυμα που έστειλε από τη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ ο Α. Σαμαράς δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών: Η ΝΔ στηρίζει πλήρως τους στόχους του μνημονίου και τις τρόικας, καθώς και τα μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές που τους υλοποιούν. «Σε κάθε περίπτωση σταθερά υποστηρίζω και θα το επαναλάβω σε λίγο στους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι η βιωσιμότητα του χρέους, εκτός από το όποιο κούρεμα, προϋποθέτει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και μεγάλα και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ.
Σε μια φράση, ο πρόεδρος της ΝΔ τα είπε όλα: Και αποδέχθηκε το κούρεμα, που μέχρι τώρα ξόρκιζε, λέγοντας ότι είναι «απαγορευμένη λέξη», και έσπευσε να στηρίξει το βασικό «εργαλείο» για την εξόντωση του λαού, τα «πρωτογενή πλεονάσματα» ή τους «πλεονασματικούς προϋπολογισμούς» για τα επόμενα χρόνια. Την επόμενη μέρα, διά του εκπροσώπου Τύπου, ο πρόεδρος της ΝΔ άφησε σαφώς να διαφανεί η πλήρης σύμπλευσή του με την ουσία της συμφωνίας που φέρεται να παζαρεύει η κυβέρνηση με την τρόικα:
«Με τη νέα συμφωνία - σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ αναλαμβάνουν τη διαχείριση του ελληνικού χρέους και οι Ελληνες τη διαχείριση του ελλείμματος. Αναλαμβάνουμε δηλαδή τη δέσμευση να μηδενίσουμε το πρωτογενές έλλειμμα και να παράξουμε πρωτογενή πλεονάσματα, τη δέσμευση να έχουμε πλεονασματικούς προϋπολογισμούς», τόνισε ο Γ. Μιχελάκης, εκφράζοντας την ανεπιφύλακτη συμφωνία του κόμματος στον υπ' αριθμόν ένα στόχο του νέου πολυετούς προγράμματος (διάβαζε νέο μνημόνιο) που συνοδεύει τη δανειακή σύμβαση και θα κατατεθεί από την κυβέρνηση και την τρόικα μέχρι το τέλος του έτους.
Ιδια πολιτική με άλλο «αμπαλάζ»
Φυσικά, η ηγεσία της ΝΔ γνωρίζει πολύ καλά ότι δέσμευση για πλεονασματικούς προϋπολογισμούς υπό την εξουσία των μονοπωλίων, σημαίνει απόλυτη εξαθλίωση και ανέχεια του λαού και πλήρης κατεδάφιση των εργασιακών - λαϊκών δικαιωμάτων. Πλεονασματικοί προϋπολογισμοί σημαίνει άγρια σφαγή των μισθών και των συντάξεων, εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, λουκέτο σε χιλιάδες σχολεία, κλείσιμο νοσοκομείων, κατάργηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, άγρια φοροληστεία και χαράτσια δίχως τέλος σε μισθωτούς και συνταξιούχους, κατάργηση της Κοινωνικής Ασφάλισης και μετατροπή των συντάξεων σε φιλοδωρήματα, κ.ο.κ.
Δεν είναι τυχαίο βέβαια ότι στο κείμενο των συμπερασμάτων καλούνται τα κράτη - μέλη να υιοθετήσουν και μάλιστα σε επίπεδο συντάγματος, το στόχο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς μέσα στο 2012. Ο πρόεδρος της ΝΔ πλειοδότησε: «Η Ελλάδα χρειάζεται πάνω απ' όλα ανάκαμψη της οικονομίας. Αυτό πρέπει να είναι η προτεραιότητα όλων, για να βγάλουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε από την κρίση», τόνισε στη δήλωση που έκανε την Πέμπτη σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης.
Επανέλαβε επίσης ότι η ΝΔ δεν θέλει να αλλάξει τους στόχους του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου, αλλά «το μείγμα της πολιτικής» ή «τη συνταγή» όπως λένε. Συνειδητά, βέβαια, ο Α. Σαμαράς αποφεύγει να γίνεται πιο συγκεκριμένος για τα μέτρα που περιλαμβάνει το περιβόητο «μείγμα πολιτικής», ειδικά στις δημόσιες εμφανίσεις του, ακριβώς γιατί ο απροκάλυπτα φιλομονοπωλιακός χαρακτήρας τους απωθεί τα λαϊκά στρώματα.
Η «συνταγή» που επαγγέλλεται περιλαμβάνει νέα δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων και τα μερίσματα των καπιταλιστών, απαλλαγή από τις εργοδοτικές εισφορές, δραστική μείωση του κράτους και του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές των κοινωνικών δαπανών, ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις παντού... Αυτή είναι η «αναπτυξιακή πολιτική» που υπόσχεται η ηγεσία της ΝΔ, η οποία βέβαια δε διαφέρει σε τίποτα από αυτήν που εφαρμόζουν κυβέρνηση και τρόικα.
Η ΝΔ συμφώνησε επίσης και με το ύψος του «κουρέματος», το οποίο ως γνωστό πρότεινε η τρόικα στην τελευταία έκθεσή της, τις διαπιστώσεις της οποίας επικρότησε θερμά. Την ημέρα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης, ο εκπρόσωπος Τύπου έδωσε τις ευλογίες του σε «ελάφρυνση του χρέους, που θα μας επιστρέψει - τουλάχιστον - εκεί που ήμασταν το 2009 και πριν αρχίσουν όλες αυτές οι θυσίες». Οι ανούσιες παρατηρήσεις εξάλλου που έκανε ο ίδιος ο Α. Σαμαράς για τα ασφαλιστικά ταμεία και τη «ρευστότητα στην αγορά» επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές.
Δημαγωγούν και ψηφοθηρούν
Μετά τα παραπάνω, είναι ολοφάνερο ότι το προεξοφλούμενο «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση και το νέο μνημόνιο που τη συνοδεύει έχει βαθιά υποκριτικό και κατ' εξοχήν ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Προκειμένου να αποπροσανατολίσει, επιχείρησε να πουλήσει το παραμύθι της εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας. «Εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας στο πλαίσιο των συμφωνιών για την αντιμετώπιση του χρέους δεν συζητάμε, δεν δεχόμαστε», ήταν η χαρακτηριστική κορόνα του προέδρου των στελεχών της ΝΔ.
Φυσικά ψεύδονται συνειδητά και ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού για να κρύψουν τη συναίνεση και συστράτευσή τους στα βάρβαρα μέτρα. Και, βέβαια, συνιστά απύθμενη υποκρισία να σηκώνει η ηγεσία της ΝΔ τη σημαία του θεματοφύλακα της εθνικής κυριαρχίας, όταν το όνομα του Α. Σαμαρά φιγουράρει κάτω από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία προσυπέγραψε φαρδιά - πλατιά ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συνολικά βέβαια η ΝΔ, που επαίρεται ότι είναι το κόμμα που εκφράζει αυθεντικά τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, έχει στηρίξει το σύνολο των ευρω - συνθηκών και αποφάσεων των κοινοτικών οργάνων που εκχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στη λυκοσυμμαχία, υπηρετώντας το γενικό συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης.
Το συμπέρασμα που πρέπει να βγάλει ο λαός είναι ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να αλλάξουν, είναι σάπια και αντιδραστικά, όπως και το σύστημα που υπηρετούν. Τα βάρβαρα μέτρα ήταν στο πρόγραμμα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα είχαν ψηφίσει στην ΕΕ πριν την κρίση, κατά συνέπεια είναι ψέμα ότι τους τα επέβαλαν οι ξένοι εταίροι τους. Η ΝΔ και τα άλλα κόμματα που παριστάνουν ότι αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, διεκδικούν την πιο γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή τους και γι' αυτό πρέπει να υποστούν ισχυρό πλήγμα. Να ηττηθεί η πολιτική τους από το λαό σε όλα τα επίπεδα.


πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου