ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ζορισμένη από την πίεση της λαϊκής δυσαρέσκειας

Μπροστά στα χειρότερα που έρχονται για το λαό, αναζητάει τρόπους να ενσωματώσει τις κλιμακούμενες αντιδράσεις

Οι κλιμακούμενες εργατικές κινητοποιήσεις και η οργανωμένη ανυπακοή στα χαράτσια δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες στα αστικά κόμματα να διαχειριστούν την κρίση υπέρ της πλουτοκρατίας
Διαρροές για «πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού», που θα επιταχύνουν τις πολιτικές εξελίξεις αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής, έκαναν χτες κυβερνητικές πηγές. Αυτό που επιχειρείται στην πραγματικότητα, είναι να αποπροσανατολιστεί ο λαός από το ταξικό περιεχόμενο των όσων συναποφασίζει η κυβέρνηση με τους συμμάχους της και να δρομολογηθούν αλλαγές στο αστικό πολιτικό σύστημα, το οποίο ζητάει να σταθεροποιηθεί απέναντι στην κλιμακούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Παπανδρέου μπορεί ακόμα και σήμερα να επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αμέσως μετά να συγκαλέσει Υπουργικό Συμβούλιο και πιθανόν να προχωρήσει σε διάγγελμα. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης, σύμφωνα με άλλες πηγές, οι παραινέσεις προς τον πρωθυπουργό εστιάζουν στο να αναζητήσει ευρύτερες συναινέσεις με τα υπόλοιπα αστικά κόμματα για την προώθηση του κυβερνητικού προγράμματος, ζητώντας ακόμα και την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης με αυξημένη πλειοψηφία, χωρίς όμως να διευκρινίζεται αν αυτό σημαίνει 180 βουλευτές.
Το Μαξίμου επέμενε και χτες ότι «δεν τίθεται θέμα εκλογών» και ότι η νέα δανειακή σύμβαση θα ψηφιστεί από 151 βουλευτές. «Ο πρωθυπουργός δεν συζητεί θέματα εθνικής κυριαρχίας και μόνο τέτοια ζητήματα έρχονται στη Βουλή να κυρωθούν με 180 ψήφους», έλεγε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πρωτόπαππας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης χαρακτήρισε «ρίσκο» το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο από 180 βουλευτές επειδή «είναι δεδομένο ότι πολύ μεγάλο μέρος τουλάχιστον του Κοινοβουλίου θα το αξιοποιήσει και για άλλους λόγους και όχι μόνο για να δείξει αν συμφωνεί ή όχι».
Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, λαγός στις προωθούμενες αλλαγές υπέρ της πλουτοκρατίας, είπε χτες ότι αν έρθει το νομοσχέδιο στη Βουλή με 180 ψήφους, τότε «σίγουρα μας βλέπω να πηγαίνουμε σε εκλογές». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ, Π. Σκουρλέτης, δήλωσε ότι το κόμμα του ζητεί άμεση προσφυγή στις κάλπες και ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φ. Κουβέλης, τάχθηκε υπέρ της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 ψήφων.



ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μήνυμα συναίνεσης και αντιλαϊκής συστράτευσης

Θετικά υποδέχτηκε τις αποφάσεις της Συνόδου, σιγοντάροντας τις κυβερνητικές αστειότητες για διασφάλιση της «εθνικής κυριαρχίας»

Συναίνεση σε «κούρεμα» του χρέους σύμφωνα με τις προτάσεις της τρόικας έσπευσε να προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, δεσμευόμενη έμμεσα πλην σαφώς για συστράτευση με την κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθεί το νέο μνημόνιο και τα βάρβαρα μέτρα που εξαθλιώνουν το λαό. Λίγες ώρες πριν από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, η ηγεσία της ΝΔ φρόντισε να στείλει μήνυμα σύμπλευσης με τις προτάσεις που έκανε στην πρόσφατη έκθεσή της η τρόικα για κούρεμα των ελληνικών ομολόγων στο 50%, ώστε να υποχωρήσει το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.
«Αναμένουμε να δούμε, εάν η όποια ελάφρυνση χρέους, θα μας επιστρέψει - τουλάχιστον - εκεί που ήμασταν (από πλευράς χρέους και τόκων) το 2009 και πριν αρχίσουν όλες αυτές οι θυσίες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου, αφήνοντας σαφώς να διαφανεί η συμφωνία της ηγεσίας της ΝΔ με την πρόταση της τρόικας, που υιοθέτησε χτες και η Γερμανίδα καγκελάριος. Να σημειωθεί ότι το 2009 το χρέος ήταν στο 120% του ΑΕΠ.
Στο ίδιο πνεύμα της συναίνεσης, ο Γ. Μιχελάκης σημείωσε ότι «αναμένουμε να δούμε τον τρόπο διασφάλισης της ρευστότητας και των ασφαλιστικών μας ταμείων». Επιχειρώντας να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση κατέφυγε σε φραστικούς λεονταρισμούς και πατριωτικές κορόνες: «Και ασφαλώς ζητάμε από την κυβέρνηση να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια των Ελλήνων και να μη δεχτεί καν οποιαδήποτε συζήτηση για εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας», τόνισε ο εκπρόσωπος, σε μια επίδειξη υποκρισίας, αφού η ηγεσία της ΝΔ έχει συμφωνήσει και προσυπογράψει την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΕΕ για χάρη των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος εξέφρασε την ενόχληση της Συγγρού για τις πιέσεις που ασκούνται για ψήφιση της δανειακής σύμβασης με 180 ψήφους. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτήν την ώρα να ζητείται από το Μαξίμου, από κύκλους όχι από επισήμους, με έμμεσο τρόπο από τον υπουργό Οικονομίας για το τι θα πράξει η ΝΔ και για ποιο λόγο στη Βουλή, για μια σύμβαση της οποίας ακόμα το περιεχόμενο δεν έχει προσδιοριστεί», δήλωσε (στην ΕΡΑ), επαναλαμβάνοντας τη θέση του προέδρου της ΝΔ ότι «αν είναι μια συμφωνία προς όφελος του έθνους, της χώρας, της πατρίδος, είτε χρειάζονται 300, είτε 150, είτε 180, τότε εμείς θα ψηφίσουμε».



ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ

Αυταπάτες για «κούρεμα» υπέρ του λαού

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι πρότεινε το κόμμα του εδώ και καιρό, ισχυρίζεται ο Αλ. Τσίπρας

«Κούρεμα», αλλά από διαφορετικό ...«μπαρμπέρη», που θα το περιποιηθεί καλύτερα, προτείνει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του οποίου, σε συνέντευξή του, χτες, στο ΑΛΤΕΡ, διερωτήθηκε «γιατί έπρεπε να περάσουμε δυο χρόνια σε μνημόνιο, να κουρευτούν πρώτα οι μισθοί, οι συντάξεις και τα εισοδήματα σχεδόν στο 50%, να φτάσει η ανεργία στο 20%, να πέσουμε στη φτώχεια και στην ανέχεια (...) για να φτάσουμε τελικά σ' αυτό το οποίο είχαν περιγράψει ως μεγάλη καταστροφή ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση;».
Μάλιστα, εμφανίστηκε και δικαιωμένος, συμπληρώνοντας: «Εμείς από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι, προκειμένου να αποφύγουμε το μνημόνιο, πρέπει εμείς πρώτοι να το διεκδικήσουμε στην ΕΕ κι αν δεν μας το δώσουν, ακόμα και μονομερώς, να πάμε και να απομειώσουμε την αποπληρωμή του χρέους (...) Και φτάσαμε μετά από δυο χρόνια διάλυσης κοινωνικής, στη λύση που προτείναμε πριν»! Πρόκειται για κυνική ομολογία ότι η διαγραφή μέρους του χρέους, που προπαγανδίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζεται πλήρως με αυτή που κάνουν σήμερα οι αστικές κυβερνήσεις, μεταξύ αυτών και η ελληνική.
Ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται επιπρόσθετα ότι θα μπορούσε το «κούρεμα» να είναι και φιλολαϊκό μέσα στην ΕΕ και με καπιταλιστική εξουσία, λέγοντας: «Μπορεί να γίνει "κούρεμα" το οποίο να σώσει τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιρώντας τα, να ελαφρύνει τα χρέη και τα βάρη και να πιάσει από το γιακά τους τραπεζίτες, να κοινωνικοποιήσει τις τράπεζες και να τους πει ότι από δω και πέρα θα λειτουργείτε για το δημόσιο όφελος».
Μετά απ' όλα τα παραπάνω, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το πολιτικό ζήτημα για το λαό είναι η «αναποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, «δεν διαπραγματεύτηκε, γιατί είναι του κλότσου και του μπάτσου και ο Ελληνας πρωθυπουργός και ο Ελληνας υπουργός των Οικονομικών στην ΕΕ». Από εδώ προκύπτει και η αυταπάτη με την οποία ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δηλητηριάσει τις λαϊκές συνειδήσεις, ότι μια «καλύτερη» δήθεν κυβέρνηση, με «προοδευτικό» προσωπείο, όπως αυτή που προτείνει, μπορεί να είναι πιο ικανή στη διαπραγμάτευση, με διακηρυγμένο στόχο να σωθούν η ΕΕ και η αστική εξουσία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου