ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ

Πώς ετοιμαζόταν το κλίμα της προβοκάτσιας


Το κλίμα για τη χτεσινή προβοκατόρικη δολοφονική επίθεση είχαν ξεκινήσει να το διαμορφώνουν, μέρες τώρα, μηχανισμοί του αστικού κράτους και αστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Από την περασμένη Τρίτη μέχρι και χτες, την ώρα της επίθεσης στους διαδηλωτές αλλά και μετά, υπήρξε ένα άθλιο μπαράζ δημοσιευμάτων, μηνυμάτων, ανώνυμων ή με ψευδώνυμο που όλα είχαν κοινή συνισταμένη ότι το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ έχουν αναλάβει το ρόλο των δυνάμεων καταστολής για να προστατέψουν είτε το κτίριο του Κοινοβουλίου είτε την ίδια την κυβέρνηση είτε τους βουλευτές, για να μπορέσει να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο!

Αξίζει να θυμίσουμε ότι την περασμένη Κυριακή το «ΒΗΜΑ», αναφερόμενο στα γεγονότα της 5ης Μάη 2010, μέρα πανεργατικής απεργίας, όταν οι προβοκάτορες επιχείρησαν με διπλό χτύπημα να συκοφαντήσουν μια από τις μεγαλύτερες εργατικές κινητοποιήσεις και να ενεργοποιήσουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς σε βάρος της, έγραψε: «Οι γεροδεμένοι κομμουνιστές, αντί να καταλάβουν τα (πρώην) Ανάκτορα, υπάκουσαν και τα προφύλαξαν εμποδίζοντας το "συνασπισμό" ακροαριστερών και παρακρατικών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό από την πλευρά του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη. Για μία ακόμη φορά το ΚΚΕ έσωσε την αστική δημοκρατία»... Το «ΒΗΜΑ» με προβοκατόρικο τρόπο επιχειρεί να παρουσιάσει το ΚΚΕ σαν κόμμα συστημικό, επειδή στην πραγματικότητα, τον περασμένο Μάη, το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη συγκέντρωσή του από τους προβοκάτορες, ακροδεξιούς και άλλα στοιχεία που είχαν στημένη την προβοκάτσια με την επιχείρηση εισβολής στη Βουλή, την ώρα που η απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων περνούσε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη. Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» της περασμένης Τρίτης υπάρχει άρθρο που αναφέρει: «Το ΚΚΕ με την αδιαλλαξία του απλώς εξυπηρετεί το ισχύον σύστημα, που το χρησιμοποιεί σαν άλλοθι της δημοκρατικής του λειτουργίας»...

Μερικά μηνύματα στο διαδίκτυο που ετοίμαζαν το κλίμα για την προβοκάτσια
Η επιχείριση της προβοκάτσιας εντάθηκε την περασμένη Τρίτη και Τετάρτη. Με μηνύματα σε γνωστά ιστολόγια διάφοροι προετοίμαζαν το έδαφος και σχολίαζαν ότι η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για περικύκλωση της Βουλής από όλες τις πλευρές, είναι «μια ενέργεια που υποκαθιστά τα ΜΑΤ, για να περιφρουρηθεί η Βουλή από το οργισμένο πλήθος»... Προχτές, Τετάρτη, το ΠΑΜΕ με χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτές, συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Και πάλι διάφορες ιστοσελίδες - και ενώ το κέντρο της Αθήνας από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα βούλιαζε στην κυριολεξία - έριχναν λάδι στη φωτιά και μιλούσαν για «ψευτοεπαναστάτες που προστατεύουν τη Βουλή», «για ΚΝΑΤ που κάνουν τη δουλειά των ΜΑΤ» και άλλα παρόμοια.
Η κορύφωση
Μέχρι που φτάσαμε σε έναν πραγματικό βομβαρδισμό από τέτοια μηνύματα σε σελίδες στο διαδίκτυο, που ξεκίνησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης και μέχρι την ώρα που οι κουκουλοφόροι σε διατεταγμένη υπηρεσία χτυπούσαν τη διαδήλωση για να διαλύσουν τη συγκέντρωση.
Ας δούμε ορισμένα από αυτά τα δεκάδες μηνύματα που αναπαράγονταν μέσα σε δευτερόλεπτα από διάφορες ιστοσελίδες:
Πέμπτη, 10.41 π.μ.: «Παιδιά το νου σας με τους προστάτες της αστικής χούντας τους πρώην συντρόφους του ΚΚΕ. Εδειξε χθες σε πανελλήνιο επίπεδο το ρόλο που έχει στο σάπιο αυτό σύστημα».


Πέμπτη, 11.13 π.μ.: «Το ΠΑΜΕ θα κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ακόμα και να δώσει κόσμο, ακόμα και δεύτερη Βάρκιζα, ακόμα και για σώμα με σώμα ξύλο είναι ικανοί...».
Πέμπτη, 11.13 π.μ.: «Σήμερα τα ΜΑΤ περισσεύουν άλλοι προστατεύουν την Βουλή για αυτό δεν υπάρχουν μπάτσοι πουθενά. Τα κανάλια το λένε χύμα πως οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ θα περιφρουρήσουν την Βουλή από τυχόν επεισόδια».
Πέμπτη, 11.58 π.μ.: «Το ΚΚΕ περιφρούρησε πάλι τη Βουλή των Ελλήνων»...
Το αποκορύφωμα ήταν ένας συγχρονισμός από μηνύματα λίγη ώρα πριν τη δολοφονική επίθεση, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το εξής:
Χτες, Πέμπτη λίγη ώρα πριν την επίθεση στη διαδήλωση, στις 13.14 μ.μ. υπάρχει μήνυμα που γράφει: «Κοσμος κραζει τα ΚΝΑΤ του παμε που εχουν κανει περιφρουρηση μπροστα στο φρακτη και δεν αφηνουν τους απεργους να πληδιασουν. Εφτασαν σε σημειο να ζητανε δμοσιογραφικες ταυτότητες για να αφησουν τον κοσμο να περασει».
Εντεκα λεπτά αργότερα, στις 13.25 μ.μ. στο ίδιο σαΐτ γράφει:
«Ματατζιδες δεν υπαρχουνε πουθενα, εχει αναλαβει το ΠΑΜΕ μπροστα απο την βουλη ομαδα περιφρουρισης με μετωπο προς τον κοσμο να κοιτανε τσαμπουκαλεμενοι τον απλο διαδηλωτη Στα σκαλια της πλατειας με το που βγανεις στην Αμαλιας 3-4 σειρες ΚΚΕδων νταβατζιλικη μπλοκο να σου σπασουνε τον τσαμπουκα αλλα δεν πτοειτε κανεις. Η μέρα είναι μεγάλη και ακόμα είναι πολύ νωρίς»...
Σε άλλη ιστοσελίδα, ένα λεπτό αργότερα, στις 13.26, εμφανίζεται το ίδιο ακριβώς μήνυμα με τίτλο: «Το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τους βουλευτές του σάπιου καθεστώτος... Αληθινή Ενημέρωση». Γράφει:
«Ματατζιδες δεν υπαρχουνε πουθενα, εχει αναλαβει το ΠΑΜΕ μπροστα απο την βουλη ομαδα περιφρουρισης με μετωπο προς τον κοσμο να κοιτανε τσαμπουκαλεμενοι τον απλο διαδηλωτη Στα σκαλια της πλατειας με το που βγανεις στην Αμαλιας 3-4 σειρες ΚΚΕδων νταβατζιλικη μπλοκο να σου σπασουνε τον τσαμπουκα αλλα δεν πτοειτε κανεις. Κοσμος κραζει τα ΚΝΑΤ του παμε που εχουν κανει περιφρουρηση μπροστα στο φρακτη και δεν αφηνουν τους απεργους να πληδιασουν. Εφτασαν σε σημειο να ζητανε δμοσιογραφικες ταυτότητες για να αφησουν τον κοσμο να περασει».
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το κείμενο και στο ένα σαϊτ και στο άλλο, είναι ακριβώς το ίδιο και με τα ίδια ορθογραφικά και συντακτικά λάθη...



Σιγόντο από τους οπορτουνιστές


Στην ιστοσελίδα του «Μετώπου» του Αλ. Αλαβάνου δημοσιεύτηκε χτες μια φωτογραφία, στην οποία διακρίνεται το πανό τους απ' τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ολόγυρα διαδηλωτές με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, την οποία συνοδεύει η εξής λεζάντα: «Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής πάντα πιστό στο κάλεσμα της πλατείας Συντάγματος. Ακόμα και περικυκλωμένο από "δυνάμεις της (επαναστατικής) τάξης"».

Στην ιστοσελίδα της «Ενωσης Οπαδών ΣΥΡΙΖΑ», αναρτήθηκαν «ανταποκρίσεις» απ' τις απεργιακές συγκεντρώσεις, σε μία εξ αυτών διαβάζουμε: «Το ΚΚΕ περιφρούρησε και πάλι τη Βουλή των Ελλήνων από τους βάνδαλους και τους ταραξίες. Είναι χαρακτηριστική η στάση που έχουν οι ομάδες περιφρούρησης με τα νώτα τους προς τα ΜΑΤ και τη Βουλή και το πρόσωπό τους προς τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, όπως ακριβώς πίσω τους οι ΜΑΤατζήδες...».
Απ' τα μικρόφωνα του ρ/σ «Κόκκινο» που απηχεί τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δημοσιογράφοι, διερωτώνταν αν το Σύνταγμα είναι ιδιοκτησία του ΠΑΜΕ.
Οταν, μάλιστα, ξεμπροστιάστηκαν από την Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της από τη Βουλή, έβγαλαν ανακοίνωση σαν ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία σφυράνε αδιάφορα, προσπαθούν να τα μαζέψουν με ανέξοδες καταδίκες κατόπιν εορτής και μετά από όλα αυτά γράφουν με θράσος: «Σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις της κας Παπαρήγα, το μόνο σχόλιό μας είναι πως σήμερα οι διαχωριστικές γραμμές δεν είναι ανάμεσα στις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος. Τούτη την ώρα αυτό που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος είναι ενότητα και κοινός αγώνας απέναντι στον κοινό εχθρό και όχι τεχνητή αντιπαλότητα»!

Ο οπορτουνισμός ενοχλείται από τη δράση του ΠΑΜΕ, από την ικανότητά του να συσπειρώνει εργατικές λαϊκές δυνάμεις, να περιφρουρεί τις μαζικές κινητοποιήσεις που αποφασίζει το κίνημα μέσα από συλλογικές διαδικασίες. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο συμπορεύεται με τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, υπηρετώντας από κοινού την ενσωμάτωση και τον εκφυλισμό του εργατικού λαϊκού κινήματος. Τον ενοχλεί ότι το ΠΑΜΕ περιφρουρεί τις κινητοποιήσεις του, που πραγματοποιούνται συγκροτημένα και οργανωμένα, ότι δεν επιτρέπει στους κάθε είδους προβοκάτορες να «κάνουν παιχνίδι» σε βάρος συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Τον ενοχλεί τον οπορτουνισμό ακριβώς γιατί αντιλαμβάνεται ότι ένα τέτοιο κίνημα, με ταξικό προσανατολισμό, προφυλάσσει πρώτα απ' όλα την ίδια την προοπτική του κινήματος που είναι η ανατροπή της εξουσίας των αστών. Στέκεται έτσι εμπόδιο στους δικούς του σχεδιασμούς για ενσωμάτωση του λαού, της οργής του, των αγώνων του σε γραμμή διαχείρισης του συστήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι την Τετάρτη, πρώτη μέρα της διήμερης απεργίας, το «Μέτωπο» του Αλ. Αλαβάνου με περίσσια θλίψη διαπίστωνε ότι «η σημερινή ημέρα δημιουργεί σοβαρή περίσκεψη (...) δεν έγινε το πολιτικό συμβάν, το ορόσημο (...) οι ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν να το κάνουν (...) το ΚΚΕ με πρόσχημα την "περιφρούρηση" διατήρησε την τάξη μέχρι τις δύο στο Σύνταγμα, έκανε τον χώρο "κατηχητικό" αντί να σφύζει από ορμή και δράση».

Καλό θα ήταν οι άνθρωποι του μόχθου να ανακαλέσουν στη μνήμη τους τη στάση του οπορτουνισμού στα επεισόδια στην Αθήνα το 2008. Τότε που αναγόρευε τη δράση των κουκουλοφόρων σε εξέγερση, χαϊδεύοντάς τους τα αυτιά. Σήμερα μέμφεται το ΠΑΜΕ γιατί έπραξε το αυτονόητο: Προστάτευσε τους χιλιάδες ανθρώπους του μόχθου που διαδήλωσαν με τις σημαίες του, το ίδιο το κίνημα από σχεδιασμούς και τους προβοκατόρικους μηχανισμούς που το υπονομεύουν. Ας βγάλει ο λαός τα συμπεράσματά του για το ρόλο του οπορτουνισμού και ας τα κάνει πολιτική πράξη απομόνωσής του.

Β.


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΛ.ΑΣ.
Κουβέντα για την ταμπακιέρα

Παρακάμπτοντας το γεγονός ότι οι κουκουλοφόροι ανεμπόδιστα αναπτύσσουν την προβοκατόρικη δράση τους σε κάθε εργατική κινητοποίηση, κόντρα στα λαϊκά συμφέροντα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής έκανε χτες την εξής δήλωση για το θάνατο του 53χρονου οικοδόμου: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ενας εργαζόμενος αγωνιστής που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Κάνω έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση».

Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής εκδόθηκε άλλη ανακοίνωση. Οτι: «Περί ώρα 16.00 εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε Αξιωματικό αστυνομικής δύναμης και τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παγκάκι που ήταν δίπλα στον Αξιωματικό. Στο σημείο προσήλθαν και άλλα τρία (3) άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο Αξιωματικός την 16.07 ώρα τηλεφώνησε στο ΕΚΑΒ. Περί ώρα 16.23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και την 16.30 ώρα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Από τις πρωινές ώρες της σήμερα μέχρι την 17.00 ώρα δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Οθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Ολγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».
Ποινικές διώξεις
Ποινική δίωξη ασκήθηκε χτες από τον εισαγγελέα σε βάρος 7 ατόμων για τα προχτεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, την πρώτη μέρα της απεργίας. Σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες. Η μία αφορά σε 4 άτομα (3 είναι ανήλικοι). Το αδίκημα που αντιμετωπίζουν είναι της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών βομβών (κακούργημα). Οι τρεις παραπέμπονται σε εισαγγελέα Ανηλίκων. Η δεύτερη αφορά τρία άτομα. Ο ένας αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης με τις επιβαρυντικές διατάξεις του «κουκουλονόμου», έκρηξη, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών βομβών και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού. Οι άλλοι δύο αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα της απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της αντίστασης κατά της αρχής.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου