ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ορυμαγδός τα νέα αντιλαϊκά μέτρα

 

 
Κατάργηση Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων, καρατόμηση σε κατώτατους μισθούς και μεροκάματα, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής το κούρεμα για την καταστροφή κεφαλαίων και πακτωλός ενισχύσεων για την πλουτοκρατία. Βαθαίνουν τα αδιέξοδα, στα ύψη η ανεργία, στην κατρακύλα το παραγόμενο ΑΕΠ


Με νόμο - γέφυρα το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημα που πέρασαν από τη Βουλή στα τέλη της περασμένης βδομάδας το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, έρχεται τώρα να ξεδιπλώσει και τα επόμενα αντιλαϊκά πακέτα. Μπαράζ από νέα μέτρα απέναντι στη ζωντανή ανθρώπινη εργασία, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, τους μοναδικούς αιμοδότες του κοινωνικά παραγόμενου πλούτου μαζί και το «κούρεμα με τη ψιλή», για την καταστροφή υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων, είναι τα θέματα που δεσπόζουν στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ που προγραμματίζουν να ξεκινήσει σήμερα Κυριακή για να συνεχιστεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Μέσα σε οξυμένους ανταγωνισμούς, για λογαριασμό των μερίδων της πλουτοκρατίας που η κάθε μια από τις κυβερνήσεις τους στηρίζουν, προστατεύουν και υπηρετούν, όλοι μαζί από κοινού με λύσσα χιμάνε στο λαό, επανασχεδιάζοντας και τον τρόπο διοχέτευσης νέου πακτωλού κεφαλαίων, κρατικές εγγυήσεις, αναβαθμισμένους μηχανισμούς διάσωσης για τις τράπεζες, συνολικά για τη σωτηρία του εκμεταλλευτικού συστήματος που σαπίζει.
Το αντιλαϊκό πεδίο είναι δεδομένο. Η Κομισιόν, την ίδια μέρα με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τους, έδωσε στη δημοσιότητα το προσχέδιο με την «έκθεση αξιολόγησης», για τη βαρβαρότητα που σχεδιάζουν να κλιμακώσουν αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής και που σκοπεύουν να εμπλουτίσουν στη συνέχεια με τις «παρατηρήσεις» του ΔΝΤ και των άλλων συμμάχων τους.
Με στόχο να διαμορφώσουν ακόμη φτηνότερους τους εργάτες, για να τους παραδώσουν δέσμιους στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων, η Κομισιόν προαναγγέλλει ορισμένα από τα μέτρα - κόλαση, μπροστά στα οποία αυτά που ήδη ψήφισαν φαντάζουν απλές παρωνυχίδες. Ανάμεσα σε άλλα έρχονται τώρα να βάλουν μπροστά την κατάργηση των Εθνικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΕΓΣΕΕ), τη μείωση στον κατώτατο μισθό και στο μεροκάματο, τη συρρίκνωση και των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και επιπλέον πρόσθετα μέτρα με αφετηρία στα 8,2 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014. Τα παραπάνω στοιχειοθετούν και το θεμέλιο των συζητήσεων και αποφάσεων που θα παρθούν στις Συνόδους Κορυφής της λυκοσυμμαχίας. Ομολογούν ότι έχουν πέσει έξω σε όλους τους δημοσιονομικούς στόχους τους, στα ελλείμματα, στα φορολογικά έσοδα, παντού, ομολογούν δηλαδή από τη δική τους αντιλαϊκή σκοπιά τα βαθιά αδιέξοδα της εγκληματικής πολιτικής. Αλλάζουν προς το χειρότερο και όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους σχετικά με τους ρυθμούς κατρακύλας του παραγόμενου ΑΕΠ, για την αύξηση και των ποσοστών της επίσημης ανεργίας.
Με την έκθεση αξιολόγησης προαναγγέλλουν τα πολύ χειρότερα απέναντι στο λαό και συγκεκριμένα:
  • Χωρίς περιστροφές βάζουν στο τραπέζι «όλα τα θέματα που επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», καλώντας σε δήθεν «διάλογο» την κυβέρνηση, τους εργοδότες και τους εργαζόμενους.
  • Εξηγούν ότι στους παράγοντες της «ανταγωνιστικότητας» περιλαμβάνουν τους μισθούς, τους κατώτατους μισθούς, την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, επίσης και «πολλά άλλα μη μισθολογικά έξοδα, συμπεριλαμβανομένων και των ασφαλιστικών εισφορών».
  • Για το πακέτο με τις ιδιωτικοποιήσεις - μαμούθ ότι πρέπει να επιταχυνθούν, να πουληθούν ακόμη μεγαλύτερα ποσοστά επιχειρήσεων «ακόμη και αν το αντίτιμο είναι κατώτερο από το προβλεπόμενο». Για τα φιλέτα με τη δημόσια ακίνητη περιουσία σημειώνουν ότι θα πρέπει να ψηφιστούν το «ταχύτερο δυνατό» οι νόμοι που καθιερώνουν σαφείς όρους για τις «χρήσεις γης».
  • Αξιώνουν την επιτάχυνση του προγράμματος για μαζικές απολύσεις στο δημόσιο τομέα, σημειώνοντας ότι «βρίσκεται ακόμη στα χαρτιά και δεν έχει αποδώσει τα δημοσιονομικά οφέλη που έχουν συμφωνηθεί». Επίσης, σημειώνουν ότι από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας έχουν εξαιρεθεί στρατιωτικοί, αστυνομικοί και δικαστές, ακόμη ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές για τον αριθμό υπαλλήλων που θα «αποχωρήσουν».
  • Με στόχο να βουτήξουν από τις λαϊκές τσέπες μέχρι και την τελευταία δεκάρα, έρχονται να υπενθυμίσουν την «καθυστέρηση στην αύξηση των τιμολογίων στον ΟΑΣΑ και ΟΣΕ, το μηδενισμό του ελλείμματος στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ιδιωτικοποίησή της».
  • Για την εκχώρηση ζωτικού χώρου στα σαπρόφυτα τους καπιταλιστές αξιώνουν την πλήρη εφαρμογή της κοιναγορίτικης Οδηγίας Μπολκεστάιν, τονίζοντας ότι η λίστα θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να κοινοποιηθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ειδική αναφορά κάνουν στο «άνοιγμα» των φορτηγών δημόσιας χρήσης και για τα φαρμακεία, επίσης στην άρση κάθε περιορισμού για δικηγόρους, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, για τα επαγγέλματα δηλαδή που ήδη έχουν περάσει τις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
  • Περιμένουν την επίσημη ανεργία για το 2012 στο 17,5%, να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα και για το 2013, εξέλιξη που σημαίνει ότι στην κατάσταση της επίσημης ανεργίας θα βρίσκονται πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΕ, τουλάχιστον για την επόμενη διετία.
  • Πάνω και από τις προηγούμενες εκτιμήσεις τους περιμένουν τώρα τόσο τα ελλείμματα που εμφανίζουν όσο και το κρατικό χρέος (181,4% του ΑΕΠ ή στα 385 δισ. ευρώ για το 2012). Είναι φανερό το γεγονός ότι το προσχέδιο κρατικού προϋπολογισμού που κατέθεσαν στη Βουλή πετιέται στο σκουπιδοντενεκέ, ελπίζοντας δηλαδή ότι με το τελικό σχέδιο θα πιάσουν τις νόρμες που έχουν ανάγκη τα μονοπώλια.
  • Τα επιπλέον πακέτα μέτρων για το 2012 ξεκινούν από τα 3,4 δισ. ευρώ και για το 2013 από τα 4,8 δισ. ευρώ (συνολικά 8,2 δισ. ευρώ στη διετία 2013-2014). Για την ώρα, δεν έχουν προχωρήσει σε «εξειδικεύσεις» και είναι απόλυτα φανερό ότι θα τα συζητήσουν και δρομολογήσουν στις επικείμενες Συνόδους Κορυφής. Η «εξειδίκευση» των πρόσθετων μέτρων για τη διετία 2013-2014 «μεταχρονολογήθηκε» προκειμένου να διευκολυνθεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο πέρασμα της μέχρι σήμερα αντιλαϊκής πολιτικής.
  • Τέλος, η Κομισιόν αποφασίζει για την εκταμίευση της 6ης δόσης «όσο το δυνατό συντομότερα».
Κούρεμα με την ψιλή
Στην τελική ευθεία για τη συντεταγμένη πτώχευση η Κομισιόν αποφεύγει, για την ώρα, οποιαδήποτε αναφορά γύρω από τη «βιωσιμότητα», για το κούρεμα πάνω στο κρατικό χρέος που έχει σωρεύσει η ντόπια πλουτοκρατία, γεγονός που έχει να κάνει με τις κόντρες, τους οξυμένους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε οικονομικά κέντρα, μερίδες της πλουτοκρατίας, τα κράτη και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, για το ποιος από αυτούς θα βγει κερδισμένος και για το ποιος θα «πληρώσει το μάρμαρο».
Σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, το ύψος του κουρέματος είναι συνάρτηση των μηχανισμών στήριξης, κεφαλαιακής ενίσχυσης των τραπεζικών ομίλων. Σύμφωνα με διαδιδόμενα σενάρια, ο νέος μηχανισμός στήριξης, πλάι στους ήδη υπάρχοντες, θα έχει στη διάθεσή του πακτωλό από φρέσκα κεφάλαια ύψους 940 δισ. ευρώ - τέσσερις και πλέον φορές πάνω από το παραγόμενο ΑΕΠ στην Ελλάδα - προκειμένου να ενισχύσουν τις τράπεζες της ευρωζώνης.
Σήμερα τα σχεδόν τζάμπα κεφάλαια που τους έχει διοχετεύσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φτάνουν στα 581 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 103 δισ. ευρώ αφορούν σε ενισχύσεις των ντόπιων τραπεζικών ομίλων, ποσά δηλαδή που ξεπερνούν το 30% του κρατικού χρέους, για το οποίο κόπτονται και ανησυχούν οι γύπες της πλουτοκρατίας. Ολα μαζί, κέρδη και «χασούρες», παλιοί και νέοι μηχανισμοί στήριξης, φέσια και άλλα, μαζί και το κούρεμα για την καταστροφή υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων που λιμνάζουν στα «σεντούκια» της πλουτοκρατίας φανερώνουν την προϊούσα αγιάτρευτη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου