ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. Αναδίνει από παντού τη βρώμα της προβοκάτσιας

Σε Ερώτηση που κατέθεσε, αναπαράγει τις αθλιότητες κυβέρνησης και παρακρατικών ότι την Πέμπτη «το ΠΑΜΕ αντικατέστησε την ΕΛ.ΑΣ.»

Να πάει ένα βήμα πιο πέρα την προβοκάτσια, που με ευθύνη της κυβέρνησης εκτέλεσαν οι παρακρατικοί σε βάρος του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά ο ΛΑ.Ο.Σ. Μόλις την περασμένη Κυριακή, ο Γ. Καρατζαφέρης έδωσε πολιτική κάλυψη στους προβοκάτορες, αναμασώντας τις φαιδρότητες ότι παρεμποδίστηκαν από το ΠΑΜΕ να διαδηλώσουν και ότι το ταξικό κίνημα «προστάτευσε τη Βουλή» και όχι βέβαια την πρωτόγνωρα μαζική απεργιακή κινητοποίησή του.

Χτες, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης επανήλθε με Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, από τον οποίο προβοκατόρικα ζητάει να μάθει αν ισχύουν οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Αστυνομίας μετά τα γεγονότα, ότι «η ΕΛ.ΑΣ. δεν παρενέβη διότι ήταν σε συνεννόηση με το ΠΑΜΕ, το οποίο ζήτησε να μην επέμβει για να μην αυξηθεί η βία». Δε διστάζει, μάλιστα, στην Ερώτησή του να βαφτίσει «πολίτες» τους προβοκάτορες με τις κουκούλες, τα κλομπ, τα δακρυγόνα και τον υπόλοιπο εξοπλισμό με τα οποία επιτέθηκαν σε απεργούς διαδηλωτές και ζητά απάντηση ως προς το γιατί «δεν επενέβη η ΕΛ.ΑΣ., μήπως με δική σας εντολή, όταν μπροστά της ξυλοκοπούνται αναμεταξύ τους πολίτες;». Ο ίδιος ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό, που έχει την πρώτη ευθύνη για την προβοκατόρικη επίθεση, μήπως αυτός έδωσε «την άδεια στο ΠΑΜΕ να αντικαταστήσει την ΕΛ.ΑΣ.».
Σκοπός του είναι να συκοφαντήσει το ταξικό κίνημα ότι δρα σε συνεννόηση με την Αστυνομία, άρα σαν κατασταλτική δύναμη. Η Ερώτηση του ΛΑ.Ο.Σ. ακολουθεί τη γραμμή που χάραξε με τον πλέον επίσημο τρόπο ο Θ. Πάγκαλος, αναρωτώμενος στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης: «Δεν μπορεί το ΚΚΕ να παίρνει τέτοια εξουσία. Ως τι περιφρουρεί τη Βουλή;». Τις ίδιες αθλιότητες αναπαράγουν μέρες τώρα τα αστικά ΜΜΕ, για να δώσουν άλλοθι στους παρακρατικούς. Με τον ίδιο τρόπο, εφημερίδες, όπως το «Βήμα», προετοίμαζαν από την περασμένη ακόμα βδομάδα το έδαφος για τη δολοφονική επίθεση, παρουσιάζοντας το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ να περιφρουρούν τη Βουλή στην απεργία της 5ης Μάη 2010.
Την ίδια άτιμη προπαγάνδα αναπαράγουν και οι υποτιθέμενες «αντιεξουσιαστικές» κινήσεις και άλλα αυτοαποκαλούμενα «αριστερά» σχήματα, φανερώνοντας ότι το αντιΚΚΕ μένος και ο φόβος για την οργανωμένη πάλη του λαού είναι αυτά που τους ενώνουν στη μάταιη προσπάθειά τους να καλύψουν τους προβοκάτορες και με ψέματα να παρουσιάσουν το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ σαν καθεστωτικές δυνάμεις, για να καλλιεργήσουν σύγχυση και απογοήτευση στους εργαζόμενους και στο λαό.



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΗΣ

Με τυμπανοκρουσίες οι ανακοινώσεις για περικοπές

Αποσκοπούν στον κατευνασμό και τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών αντιδράσεων για την κυρίαρχη πολιτική

Ψηφίζεται την ερχόμενη βδομάδα από την Ολομέλεια ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012 και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής Φ. Πετσάλνικου, για το επόμενο έτος «επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 27 εκατ. ευρώ, που σημαίνει μείωση κατά 13,65% σε σχέση με τον ψηφισθέντα Προϋπολογισμό του 2011». Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι και ο προϋπολογισμός του 2011 ήταν ήδη μειωμένος κατά 20 εκατ. ευρώ, δηλαδή κατά 9,29% σε σχέση με το οικονομικό έτος 2010.
Το συνολικό ύψος των πιστώσεων που προτείνονται με το σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 είναι 170.972.000 ευρώ έναντι 197.988.000 ευρώ του οικονομικού έτους 2011. Οπως ανακοίνωσε ο Φ. Πετσάλνικος, το σύνολο των μειώσεων των δαπανών των προϋπολογισμών της Βουλής για τα οικονομικά έτη 2010, 2011 και 2012 ανέρχεται στα 51.168.000 ευρώ, μειωμένο κατά 23% σε σχέση με το 2009.
Οι περικοπές κατά 27 εκατ. ευρώ στον προτεινόμενο προϋπολογισμό για το επόμενο έτος (2012) οφείλονται, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά 70% σε μειώσεις των δαπανών για αμοιβές (βουλευτών και προσωπικού της Βουλής) και κατά 30% σε μειώσεις των λειτουργικών εξόδων (π.χ. μετακινήσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, δημόσιες σχέσεις, προμήθειες, μισθώσεις κ.ά.).
Από την ανακοίνωση, είναι φανερή η προσπάθεια να καθαρθεί ο αντιλαϊκός ρόλος του Κοινοβουλίου, όπου οι συσχετισμοί είναι αρνητικοί για το λαό και οι νόμοι που ψηφίζονται είναι ενάντια στα συμφέροντά του. Οι τυμπανοκρουσίες για μειώσεις δαπανών στη Βουλή στόχο έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το αστικό πολιτικό σύστημα, με τον πλέον αντιπροσωπευτικό θεσμό του, συμμετέχει μαζί με το λαό στον επιμερισμό των συνεπειών από την κρίση, για να καμφθούν και να αποπροσανατολιστούν οι λαϊκές αντιδράσεις για την κυρίαρχη πολιτική.
Σε κάθε περίπτωση, το ΚΚΕ έχει προτείνει εδώ και καιρό τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης, την κατάργηση της πρόσθετης αμοιβής των βουλευτών από τη συμμετοχή τους στις εργασίες των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, ενώ εκκρεμεί και η συζήτηση πρότασης νόμου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης, στην οποία προβλέπεται ότι οι βουλευτές θα παίρνουν σύνταξη από το Ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένοι πριν την εκλογή τους.



Βεβήλωσαν το μνημείο του Στέφανου Βελδεμίρη

Ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

«Αγνωστοι» αφαίρεσαν την τιμητική πλακέτα που τοποθετήθηκε προχτές, στον τόπο δολοφονίας του Στέφανου Βελδεμίρη στους Αμπελόκηπους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η ΝΕ Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, για τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του νεολαίου κομμουνιστή και αγωνιστή της ΕΔΑ. Οι πολιτικοί απόγονοι των παρακρατικών και του δολοφόνου του Στέφανου Βελδεμίρη, που δρούσαν εκείνα τα πέτρινα χρόνια, ενοχλήθηκαν από τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και νεολαίας στην εκδήλωση τιμής.
Η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, καλεί το λαό «να καταδικάσει τέτοιες προβοκατόρικες ενέργειες και να αφήσει στο περιθώριο και το σκοτάδι τις παρακρατικές ομάδες που οργανώνουν αυτές τις ενέργειες. Η απομόνωσή τους από το λαό είναι η καλύτερη απάντηση. Κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τη δύναμη και την απόφαση του λαού! Το εργατικό λαϊκό κίνημα και οι κομμουνιστές γνωρίζουν καλά από τέτοιους μηχανισμούς και από διώξεις. Ποτέ, όμως, δε λύγισε ούτε το ΚΚΕ, ούτε ο λαός μας από τις προσπάθειες τρομοκράτησης.
Τα θύματα αυτών των μηχανισμών, όπως ο Στέφανος Βελδεμίρης, έχουν πάρει τη θέση τους στη λαϊκή συνείδηση, ως ήρωες που θυσιάστηκαν στον αγώνα για το δίκαιο και τη νίκη του λαού, ως άνθρωποι με υψηλά ιδανικά και ιδιαίτερα χαρίσματα, πρότυπο για τους εργαζόμενους και τη νέα γενιά. Η απάντησή μας είναι η αποφασιστική δράση για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, ώστε να παρεμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική και να την ανατρέψει. Μέχρι τη νίκη του λαού, για τη λαϊκή εξουσία».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου