ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΛΑ.Ο.Σ. Κόμμα - σαλτιμπάγκος, επικίνδυνο για το λαό

 

 


Παπαγεωργίου Βασίλης
Μόρφωμα επικίνδυνο για το λαό και τα συμφέροντά του είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. Κόμμα - σαλτιμπάγκος, συνεπές μόνο στον αντικομμουνισμό, στο μένος του εναντίον του ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος και των αγώνων του, που δε διστάζει να τους προβοκάρει, να τους συκοφαντήσει. Στο υπό αναμόρφωση πολιτικό σκηνικό διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο και πιέζει επίμονα για μια συγκυβέρνηση όπου θα έχει ο ίδιος θέση. Η αφερεγγυότητα και η αναξιοπιστία του αποκαλύπτονται περίτρανα απ' τις θέσεις και τη στάση του.
Ο ΛΑ.Ο.Σ. καλλιέργησε στο λαό την άποψη ότι η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Υπερψήφισε το μνημόνιο και έκτοτε προσπαθεί να βγάλει την ουρά του απέξω, παριστάνοντας τον ανήξερο για το «έγκλημα». Το Μάρτη του 2010 ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωνε: «Θα χρειαστεί να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Ούτως ή άλλως οι όροι του ΔΝΤ δεν είναι αυστηρότεροι απ' αυτούς της Ευρώπης». Τον Απρίλη του 2010 τα γύρισε: «Μπορούμε ακόμη να σώσουμε την κατάσταση. Αρκεί να υπάρξει μια άλλη κυβερνητική πολιτική (...) Λύση υπάρχει και καλώ τον κ. πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του πριν παραδοθούμε στην αγκαλιά του ΔΝΤ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Το Μάη του 2010, ο ΛΑ.Ο.Σ. ψηφίζει στη Βουλή το «μνημόνιο». Από κει κι έπειτα αρχίζει μια συστηματική προσπάθεια να «ξεχαστεί» η θετική του ψήφος. Το Δεκέμβρη του 2010 ο Γ. Καρατζαφέρης δηλώνει: «Ο ΛΑ.Ο.Σ. έδειξε σοβαρότητα όταν ψήφισε το άρθρο 1 του μνημονίου για να υπάρχουν μισθοί και συντάξεις. Τώρα, όμως, οι μισθοί και οι συντάξεις πετσοκόβονται και αυτό δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε. Ημουν ο σημαιοφόρος της συναίνεσης, αλλά δεν μπορώ να είμαι ο νεκροθάφτης της κοινωνίας».
Η νεότερη θέση του ΛΑ.Ο.Σ. είναι ότι το πετσόκομμα είναι αναγκαίο. Την περασμένη βδομάδα δήλωσε ο Γ. Καρατζαφέρης: «Να ζήσουμε χωρίς φάρμακα, πετρέλαιο, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τόσα άλλα (...) να βάλουμε τα "δύο πόδια μας σε μισό παπούτσι", αλλιώς δε θα μας δώσουν την επόμενη δόση και θα πεθάνουμε στην πείνα (...) 'Η θα προχωρήσουμε με Ευρώπη και κηδεμονία - ίσως και δουλεία - ή θα προχωρήσουμε μόνοι μας με φτώχεια»!
Αλλά και αυτή η προκλητική και προσβλητική για το λαό δήλωση, στον Γ. Καρατζαφέρη ανήκει: «Η Ελλάδα μπορεί να σωθεί, αλλά θα πρέπει να μειώσουμε το εισόδημά μας αισθητά και ουσιαστικά, όχι όπως έγινε. Μπορούμε να περιορίσουμε τις ανάγκες μας; Μπορούμε (...) Το θέμα δεν είναι τα κλεμμένα. Αυτό είναι άλλοθι (...) Δόθηκαν πολλά λεφτά. Ποιος έστειλε τον αγρότη από τα χωράφια στο καφενείο; Ξέμαθε στο καφενείο. Δε δούλευε ο αγρότης όπως δούλευε (...) Από εκεί και πέρα είχε χαθεί το παιχνίδι. Και χάθηκε από τη βολεψιά μας, χάθηκε από τον τρόπο που μας έμαθαν κάποιοι να ζούμε αυτά τα χρόνια (...) Αυτά τα λάθη πληρώνουμε σήμερα εμείς». Με άλλα λόγια, για την καπιταλιστική κρίση φταίει ο λαός και όχι το κεφάλαιο και η πολιτική διαχείριση που το υπηρετεί.
Το ξεπούλημα θέλει ...τρόπο
Το περασμένο καλοκαίρι ο ΛΑ.Ο.Σ. διατύπωσε ένα καιροσκοπικό και υποκριτικό «όχι» στο μεσοπρόθεσμο. Οχι γιατί διαφωνούσε με το περιεχόμενό του, αλλά γιατί έτσι έκρινε ότι στη δοσμένη στιγμή εξυπηρετούσε τις κομματικές του σκοπιμότητες. Δήλωνε σχετικά ο Γ. Καρατζαφέρης: «Σαφώς θα ψηφίσουμε "ΟΧΙ". Δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του τόπου μας η μονοκομματική κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Ως εκ τούτου, ο ΛΑ.Ο.Σ θα καταψηφίζει οτιδήποτε φέρνει αυτή η κυβέρνηση, ώσπου να επιτευχθεί ο στόχος της οικουμενικής κυβέρνησης (...) Το αντίθετο να στήριζε το ΠΑΣΟΚ, πάλι αντίθετος θα ήμουν».
Το σκηνικό επαναλήφθηκε την περασμένη Πέμπτη. Ο Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ευθαρσώς στη Βουλή ότι θα ψήφιζε το εκτρωματικό πολυνομοσχέδιο εάν ο πρωθυπουργός δεσμευόταν ότι παραιτείται τη Δευτέρα. Οχι για προκήρυξη εκλογών. Αλλά για τον σχηματισμό, όπως διευκρίνισε την επομένη σε συνέντευξή του, οικουμενικής κυβέρνησης «για να σωθεί η χώρα». Δούναι και λαβείν. Ψήφο υπέρ του τσακίσματος του λαού με αντάλλαγμα μια κυβερνητική θέση απ' όπου θα συνέδραμε πιο αποτελεσματικά στο πέρασμα της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής, για το συμφέρον συνολικά της αστικής τάξης.
Μία ακόμα κωλοτούμπα του αφορά στο ζήτημα της εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Δήλωνε πέρσι ο Γ. Καρατζαφέρης: «Σαφώς και δεν συμφωνώ με την εκποίηση της περιουσίας του Δημοσίου... Εάν αρχίσουμε και πουλάμε την περιουσία μας, τελικά τι θα κληροδοτήσουμε στα εγγόνια μας; Τι θα αφήσουμε στις επόμενες γενεές σαν Ελλάδα;». Την ίδια μέρα, λίγη ώρα μετά, από το βήμα της Βουλής τα «στρίβει»: «Βγαίνει ο πρωθυπουργός και λέει θα νομοθετήσουμε και θα το βάλουμε όρο και στο Σύνταγμα ότι δεν πωλείται ελληνική γη. (...) Ακούω τώρα "Δεν πουλάμε, δεν πουλάμε!". Εχουμε μία σειρά νησιά ανεκμετάλλευτα (...) Δεν πωλείται αρχαίος τόπος, δεν πωλείται η παραμεθόριος κτλ. όλα τα άλλα πωλούνται (...) γιατί δεν πωλούνται;».
Φέτος, ο ΛΑ.Ο.Σ. διόρισε στέλεχός του στην επιτροπή που ανέλαβε το ξεπούλημα, το οποίο δεν αποτελεί για τον ίδιο παρά μία ...εμπορική πράξη. Τον περασμένο Ιούλη σχολίασε: «Η πρεμούρα που δείχνει η κυβέρνηση στο κεφάλαιο αυτό ρίχνει τις τιμές. Ας ρωτήσουν ανθρώπους της αγοράς που ξέρουν και λειτουργούν σ' αυτού του είδους τις εμπορικές, εν τέλει, πράξεις».
Σήμερα έχει αλλάξει κάπως το χαβά και μέμφεται την κυβέρνηση για τον τρόπο που μεθοδεύει το ξεπούλημα, δηλαδή για τη διαδικασία. Απειλεί ταυτόχρονα ότι θα τη στείλει στο Γουδή, θέλοντας να ποινικοποιήσει την πολιτική αντιπαράθεση και να καταστήσει τις πολιτικές αποφάσεις αντικείμενο δικαστικής διερεύνησης. Ιδιαιτέρως εκνευρισμένος εμφανίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης για το γεγονός ότι δεν προσκαλούνται στο «φαγοπότι» τα ρώσικα και κινέζικα μονοπώλια, καλώντας έμμεσα το λαό να προσκολληθεί στον έναν έναντι του άλλου ιμπεριαλιστή, με την αυταπάτη ότι οι μεν «έχουν διάθεση να βοηθήσουν τη χώρα μας», σε αντίθεση με τους δε, όπως οι Γερμανοί, που «έρχονται να αρπάξουν», όπως ισχυρίζεται.
Απέναντι σε όποιον αγωνίζεται
Πριν ένα μήνα περίπου, ο Γ. Καρατζαφέρης με Ερώτησή του στον πρωθυπουργό, μνημείο αντιδραστικότητας, ζήτησε να παρθούν μέτρα τσακίσματος του λαού και του κινήματος. Λειτουργώντας για μια ακόμα φορά σαν λαγός του ΠΑΣΟΚ και των σχεδιασμών της αστικής τάξης, που θέλουν το λαό κυριολεκτικά υποταγμένο για να του επιβάλουν τα μέτρα που τσακίζουν τη ζωή του, ζητάει τη λήψη αυταρχικών και κατασταλτικών μέτρων, σε βάρος του ταξικού κινήματος, σε μια περίοδο που η λαϊκή αγανάκτηση μεγαλώνει.
Ταυτόχρονα, υποδεικνύει στην κυβέρνηση - δίνοντάς της μια καλή πάσα - να τσακίσει εν τη γενέσει τους αντιδράσεις εναντίον της πολιτικής της, στοχεύοντας ιδιαίτερα το ΚΚΕ, που με τη μαζική πολιτική του πάλη βρίσκεται στην πρωτοπορία για την οργάνωση των εργατικών - λαϊκών αγώνων, για να εκφραστεί οργανωμένα και μαζικά η λαϊκή ανυπακοή και απειθαρχία στην κυρίαρχη πολιτική. Ο ΛΑ.Ο.Σ. προσπαθεί να φοβίσει το λαό και, με το σιγοντάρισμα για καταστολή των πρωτοπόρων ριζοσπαστικών δυνάμεων στο κίνημα, θέλει να τον στερήσει από το βασικό αποκούμπι του σε συνθήκες κρίσης.
Στην Ερώτησή του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οταν διατυπώνονται δημοσίως, είτε σε ανοιχτές συγκεντρώσεις ή από την τηλεόραση, προτροπές για μαζική αντίδραση απέναντι στη νομιμότητα, ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες δηλώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ανεξέλεγκτη "επαναστατική γυμναστική". Ερωτάσθε: (...) 2. Πώς σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο ενός πιθανού διχασμού της ελληνικής κοινωνίας ή ακόμα και εμφύλιας συρράξεως»...
Ακόμα όμως και στη διαχείριση της πολεμικής του στο κίνημα, ο ΛΑ.Ο.Σ. αναδεικνύεται σαλτιμπάγκος και καιροσκόπος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η στάση απέναντι στους ταξιτζήδες και τις κινητοποιήσεις τους. Δήλωνε τον Ιούλη ο Γ. Καρατζαφέρης: «Υπάρχει μία μέση οδός την οποία πρέπει να βρούμε (...) σαφώς κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν αλλά συν τω χρόνω, όχι με μία βιαιότητα η οποία επιχειρείται τώρα» ή «(...) και θα άνοιγα τμηματικά τον κλάδο, χωρίς να επιβαρύνω αυτούς τους ιδιοκτήτες οι οποίοι έχουν χρεωθεί για να τα αποκτήσουν»...
Πόσο μάλλον που την ίδια ακριβώς περίοδο κατακεραύνωνε τους εφημεριδοπώλες για τις κινητοποιήσεις τους εναντίον του ανοίγματος του δικού τους επαγγέλματος: «Ας καταλάβουν όλοι ότι τα όποια αποκτηθέντα προνόμια του παρελθόντος δεν μπορούν να ισχύουν σήμερα (...) Οσοι δεν το καταλαβαίνουν πολύ φοβούμαι πως λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου κοιτώντας με στενά περιθώρια την ιδιοτέλειά τους και το πώς αυτοί θα μείνουν αλώβητοι (...) ας καταλάβουμε λοιπόν ότι η ασυδοσία, το άσυλο που τους δινόταν εδώ και καιρό υπήρχε γιατί ζυγίζοντας τα "υπέρ" και τα "κατά" είχαμε καταλήξει σε έναν τρόπο συνεννόησης. Τώρα όμως, που όλα είναι κατά, δεν μπορεί κάποιοι να θέλουν την "βολεψιά" τους».
Ωστόσο, γρήγορα ο ΛΑ.Ο.Σ. τα γύρισε και για τους ταξιτζήδες με τον εκπρόσωπό του να δηλώνει: «Είναι αδιανόητο οι γαλάζιοι Συνδικαλιστές των ιδιοκτητών ταξί να διδάσκονται απρέπειες από το ΠΑ.ΜΕ. Δεν υπάρχει κανένας στη Συγγρού για να τους πει ότι με όλα αυτά χάνουν το δίκιο τους;» και «επειδή τελευταία παρατηρούνται δυσλειτουργίες, ας καταλάβουν όλοι ότι τα προνόμια ανήκουν στο παρελθόν».
Τυχοδιώκτες και κωλοτούμπες οι του ΛΑ.Ο.Σ., με αδιαπραγμάτευτο μέτωπο ενάντια στους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Κοροϊδεύουν το λαό για να τον εγκλωβίσουν στην κυρίαρχη πολιτική που με τα μπούνια υπηρετούν και ταυτόχρονα προσπαθούν να διασωθούν από την οργή του. Συμπλήρωμα των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. και σαν τέτοιος πρέπει να τιμωρηθεί πολιτικά από το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου