ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κου ΒΑΡΦΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΜΗ!! ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!

Προτάσεις κ. Χ. Βάρφη


Δευτέρα, 04 Οκτώβριος 2010 07:22
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2011
ΣΚΕΨΕΙΣ,ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ JUNIORS (12-14-16 και 18 ετών)
Πρόταση για αγώνες:
α)  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
β) Έξι(6) Πανελλαδικά Πρωταθλήματα (open juniors) κατά την διάρκεια του έτους.
γ) Έξι(6) Προκριματικοί αγώνες πριν από κάθε Πανελλαδικό.
δ) Τουρνουά Masters, στο κλείσιμο της χρονιάς.
Αναλυτικά

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Όπως γίνεται μέχρι τώρα, χωρίς ουσιαστική μεταβολή. Κυρίως Ταμπλό 64 συμμετοχών,48 από άμεσες αποδοχές και W.C. και 16 από προκριματικά, με ανοικτή συμμετοχή. Αγώνες Διπλών με  ΚΤ 32 συμμετοχών, 24 άμεσες αποδοχές και 8 από προκριματικά, , με ανοικτή συμμετοχή. Sing-in  στα προκριματικά  και επί τόπου κλήρωση για να εκλείψουν τα W.O. Δικαίωμα απόσυρσης 48 ώρες πριν το sing-in. Ο θεσμός των alternates  παραμένει, όμως, ο αθλητής/τρια που παίρνει μέρος με τον τρόπο αυτό στους αγώνες να χάνει τα όποια προνόμια του δίνει η βαθμολογία του. Κατά τα λοιπά , ότι  και όπως ισχύει μέχρι τώρα.

Πανελλαδικά (open juniors). Mόνο αγώνες Κυρίως Ταμπλό με 32 συμμετοχές, 24 άμεσες αποδοχές βάσει βαθμολογίας, και 8 από προκριματικά τα οποία προηγούνται χρονικά των Πανελλαδικών. Ειδικά για το πρώτο Πανελλαδικό του έτους  οι 24 άμεσες αποδοχές συμπληρώνονται με βάσει την βαθμολογία  του προηγούμενου έτους από τους 16 πρώτους  που παραμένουν στην κατηγορία  και από τους 8 πρώτους που ανεβαίνουν κατηγορία . Οι 16 χαμένοι του πρώτου γύρου παίζουν μεταξύ τους ( όπως προκύπτουν από πάνω προς τα κάτω τα ζευγάρια, χωρίς νέα κλήρωση) και οι νικητές παίρνουν καλύτερη βαθμολογία. Να διεξάγονται τα 4 Πανελλαδικά πριν το Πανελλήνιο, και τα άλλα 2 μετά. Να μην γίνονται όλες οι κατηγορίες την ίδια ημερομηνία. Κατηγορίες 12-16 την μια εβδομάδα, και 14-18 την άλλη, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους έχουν την ικανότητα, να ανταγωνισθούν  μεγαλύτερους. Το ίδιο να γίνεται και στα προκριματικά για τα οποία θα μιλήσω πιο κάτω. Δικαίωμα απόσυρσης 48 ώρες πριν το sing-in.  Έχει υπολογισθεί, ότι μία κατηγορία(αγόρια-κορίτσια) για να τελειώσει σε τέσσερες ημέρες ένα τέτοιο Πανελλαδικό, χρειάζονται 4 γήπεδα. Άρα βασική προυπόθεση είναι, για να μην γίνονται αγώνες τέννις στις δώδεκα και στις μία την νύχτα, σε κάθε κατηγορία να αντιστοιχούν τέσσερα γήπεδα. Αν γίνουν και διπλά, τότε χρειάζεται ένα τουλάχιστον γήπεδο ακόμη. Το ιδανικό θα ήταν να γίνονται διπλά σε όλα τα Πανελλαδικά, όμως για να μην αποκλεισθούν  από την ανάληψη Πανελλαδικών όμιλοι με τέσσερα γήπεδα, προτείνεται να γίνονται διπλά στα 4 από τα 6 Πανελλαδικά, τρία πριν το Πανελλήνιο και ένα μετά. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχουν 2 Πανελλαδικά που θα μπορούν να τα αναλαμβάνουν όμιλοι με 4 γήπεδα. Και μια καινοτομία για τα διπλά, οι 16 πρώτοι του ταμπλό να μην μπορούν να παίζουν μαζί, αλλά να κάνουν ζευγάρι με κάποιον/ποια  από τους υπόλοιπους 16.
Προκριματικά. Οι 8 θέσεις για τα Πανελλαδικά προτείνεται να βγαίνουν ως εξής.
Κοινό πρωτάθλημα    Α,Β και Γ ενώσεων  για 2 θέσεις
Κοινό πρωτάθλημα    Δ,Ε και ΣΤ ενώσεων  για 2 θέσεις
Κοινό πρωτάθλημα    Η.Θ και ΙΑ ενώσεων  για 3 θέσεις   και
Πρωτάθλημα              Ζ   ένωσης                  για 1 θέση.
Ανοιχτή συμμετοχή, sing-in και κλήρωση επί τόπου, δικαίωμα απόσυρσης 48 ώρες πριν το sing-in, alternates όπως παραπάνω, ξεχωριστές ημερομηνίες για τις κατηγορίες 12-16 και 14-18, minimum 4 γήπεδα ανά κατηγορία, όχι διεξαγωγή διπλών, πιθανή διάρκεια αγώνων 3 ημέρες. Επειδή πρόκειται για προκριματικά, δεν υπάρχει η υποχρέωση των 8 minimum συμμετοχών.

Τουρνουά Masters. Συμμετέχουν οι 8 καλύτεροι/ρες κάθε κατηγορίας. Σε περίπτωση απουσίας να γίνεται αναπλήρωση με τον επόμενο  καλύτερο. Σε κάθε κατηγορία θα σχηματίζονται δύο όμιλοι των τεσσάρων, και θα παίζουν όλοι εναντίων όλων( κάθε αθλητής τρεις αγώνες).Για την τελική κατάταξη από 1 έως 8 παίζουν, οι δύο πρώτοι των ομίλων για τις θέσεις 1-2, οι δύο δεύτεροι για τις θέσεις 3-4 και ούτω καθεξής. Έτσι κάθε αθλητής θα δώσει συνολικά 4 αγώνες. Για το τουρνουά αρκούν τέσσαρες ημέρες. Πρέπει να γίνει προσπάθεια, επειδή στους αγώνες αυτούς, παίζουν οι καλύτεροι κάθε κατηγορίας, να γίνει προβολή των αγώνων μέσω ΜΜΕ, τηλεόρασης, παροχή δώρων στους νικητές μέσω χορηγών, και γενικά να είναι μια γιορτή του τέννις με το κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς.
Σε όλες τις βαθμίδες αγώνων, Προκριματικά, Πανελλαδικά (open juniors), Πανελλήνιο και Masters  όλοι οι αγώνες διεξάγονται για τα μονά, στα 2 νικηφόρα set με tie-bteak σε όλα τα set, και για τα διπλά, στα 2 νικηφόρα set χωρίς πλεονέκτημα (no-ad), με τρίτο set,tie-break των 10 πόντων, σύμφωνα με αυτά που ισχύουν διεθνώς. Οτιδήποτε άλλο, αποτελεί παραποίηση του αθλήματος, όσον αφορά το αγωνιστικό τέννις.

Πρόταση για βαθμολογία:
Η Πανελλήνια  βαθμολογία να διαμορφώνεται από αγώνες μονού και διπλού ως μία βαθμολογία ως εξής
--Να προσμετρούνται τα 4 καλύτερα από τα 6 Πανελλαδικά ή προκριματικά, τα 2 καλύτερα από τα 4 διπλά των Πανελλαδικών, το Πανελλήνιο μονού, το Πανελλήνιο διπλού, και για τους 8 καλύτερους η βαθμολογία των Masters.
--Για την βαθμολογία οι αλλαγές που προτείνονται είναι, οι νικητές του extra γύρου των χαμένων του πρώτου γύρου του Κ.Τ. να παίρνουν 12,5 βαθμούς αντί για 10 για τις κατηγορίες 12-14-16  και 7,5 βαθμούς αντί 5 στην κατηγορία των 18.Από τα προκριματικά να παίρνουν 5 βαθμούς οι χαμένοι του τελευταίου γύρου, 3 βαθμούς οι χαμένοι του προτελευταίου γύρου και 1 βαθμό οι χαμένοι του προηγούμενου γύρου. Πέρα αυτών να μη δίνεται βαθμολογία. Έτσι θα μικρύνει ο αριθμός των βαθμολογούμενων αθλητών το ranking θα γίνει πιο διαχειρίσιμο και θα είχε ενδιαφέρον αγωνιστικό και βαθμολογικό η επαναφορά του bonus του 10% της διαφοράς στις βαθμολογίες των αγωνιζομένων. Οι αθλητές που κερδίζουν από τα προκριματικά την συμμετοχή τους σε Πανελλαδικό, να μην παίρνουν bonus πρόκρισης, διότι και μόνη η πρόκριση τους στο Κ.Τ. Πανελλαδικού τους εξασφαλίζει minimum 10 βαθμούς. Η βαθμολογία των Πανελλαδικών για τα διπλά, προτείνεται να είναι ως εξής. 1οι από 15 βαθμούς,2οι από 10 βαθμούς,3οι-4οι από 7 βαθμούς, από 5οι έως 8οι από 4 βαθμούς και τέλος από 9οι έως 16οι από 2 βαθμούς. Οι βαθμοί του Πανελληνίου παραμένουν ως έχουν. Να παραμείνει ο κανονισμός να προσμετρούν τα 3 καλύτερα από τα 4 Πανελλαδικά για το Πανελλήνιο .Ότι έχει σχέση με τα Διεθνή τουρνουά και τις βαθμολογίες τους να παραμείνουν ως έχουν, μόνο να γίνει προσπάθεια να αποκτήσει και η κατηγορία ΕΤΑ U14 δύο τουρνουά όπως έχουν οι άλλες κατηγορίες.

Πιθανά πλεονεκτήματα.
--Παρά την μείωση των Πανελλαδικών, ουσιαστικά για τους αθλητές οι αγώνες αυξάνονται λόγω της δυνατότητας που αποκτούν να συμμετέχουν και σε άλλη κατηγορία, είτε σε επίπεδο Πανελλαδικών είτε σε επίπεδο προκριματικών.
--Αυξάνονται οι αγώνες που θα δίνουν, με μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα ιδιαίτερα στα προκριματικά, καθώς οι καλύτεροι θα είναι στο Κ.Τ. των Πανελλαδικών.
--Θα υπάρξει μεγάλη οικονομία στα έξοδα μετακίνησης, καθώς τα προκριματικά θα διεξάγονται σε πολύ κοντινότερες αποστάσεις με πολύ λιγότερα έξοδα.
--Η δυνατότητα ένα Πανελλαδικό να τελειώνει σε τέσσερες ημέρες με την πλήρη χρήση των αργιών, ελαχιστοποιεί τις απουσίες από το σχολείο.(εξυπακούεται ότι θα χρησιμοποιηθούν για το πρώτο Πανελλαδικό οι αργίες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς).
--Αυξάνεται το ενδιαφέρον των αθλητών για τους αγώνες, διότι θα ξέρει ότι, ακόμη και αν χάσει, θα παίξει δύο αγώνες μονού και έναν αγώνα διπλού, πηγαίνοντας στο Πανελλαδικό
--Θα υπάρξει μεγάλο αγωνιστικό όφελος για τους καλούς αθλητές, που θα μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους αντιμετωπίζοντας μεγαλύτερους αθλητές.
--Θα εκλείψει το φαινόμενο των τελευταίων χρόνων να μην διεξάγονται Πανελλαδικά, λόγω μειωμένης συμμετοχής στην κατηγορία  των 18.
--Τα προκριματικά που θα γίνονται με  αθλητές από περισσότερες ενώσεις, θα έχουν μεγαλύτερο αγωνιστικό ενδιαφέρον, αλλά και μεγαλύτερη συμμετοχή  συγκριτικά με τα ενωσιακά που γίνονταν μέχρι τώρα.
Τέλος σχετικά με τις Ενώσεις ,η άποψή μου είναι ότι θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους στο αναπτυξιακό κομμάτι, με αποκλειστικά αγωνιστικά προγράμματα στην κατηγορία των 10αριών. Να εξετασθεί η περίπτωση διεξαγωγής ενός και μόνου Πανελληνίου πρωταθλήματος.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω, ότι πολλά από τα προτεινόμενα υπήρχαν σε παλαιότερους αγωνιστικούς σχεδιασμούς. Είναι άγνωστο, τουλάχιστον σε μένα, γιατί καταργήθηκαν. Εν πάση περιπτώσει, έστω και μετά από δέκα χρόνια εμπειρίας, ΤΩΡΑ, πρέπει να επικρατήσουν στον αγωνιστικό σχεδιασμό, μόνο αγωνιστικά κριτήρια.
Για όποια διευκρίνιση ή παράλειψη ή διαφορετική άποψη, για το σύνολο ή μέρος του προτεινόμενου αγωνιστικού σχεδιασμού, είμαι στη διάθεσή σας.
                                                                                     Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
                                                                                               Χρήστος Βάρφης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου