ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η ΓΓ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΛ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

Δεν είναι μια συγκυρία απλή. Η καπιταλιστική κρίση, τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα δεν είναι μπόρα...

Και όταν θα περάσει η μπόρα θα υπάρχουν ερείπια γύρω. Δεν πρόκειται να επιστραφεί τίποτα. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτά που θέλει η ΝΔ, αυτά που υπαγορεύουν σήμερα οι βιομήχανοι και οι άλλοι πλουτοκράτες είναι μέτρα που τα θέλουν οριστικά και ανεπίστρεπτα. Δεν τα θέλουν προσωρινά. Όταν οι βιομήχανοι πχ ζητούν να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις και να πάμε σε ατομικές συμβάσεις, όταν θέλουν να γενικευτεί η μερική απασχόληση δεν το θέλουν για δύο χρόνια. Εδώ αλλάζουνε νόμοι, γίνονται νέες καταστάσεις. Είναι μακροπρόθεσμα αυτά τα μέτρα.

Άρα η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι μια συνηθισμένη εκλογική μάχη. Και αυτά τα «εγώ ψηφίζω για δήμαρχο και περιφερειάρχη και θα διαλέξω πρόσωπο», εμείς λέμε στους υποψιασμένους ανθρώπους που επηρεάζονται ακόμα από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ ή έχουν, όχι μόνο κάποιες διαφορές μαζί μας, ενδεχομένως να είναι θύματα και προκαταλήψεων σε βάρος μας, να σκεφτούν ότι πρέπει σε αυτές τις εκλογές να πουν: Κύριοι εμείς σας τιμωρούμε, σας καταγγέλλουμε, δεν πιστεύουμε κουβέντα από όσα λέτε ότι αύριο θα μας δώσετε μέρισμα από την ανάπτυξη. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο, δεν νομιμοποιούμε την πολιτική σας. Σταμάτα κ. Παπανδρέου να βγαίνεις στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον και να λες «ευχαριστώ τον ελληνικό λαό που κατανοεί τα μέτρα». Δηλαδή αυτό πρέπει να ανατραπεί στην κάλπη. Όπως πρέπει να ανατραπεί στην κάλπη και η δήθεν αντιμνημονιακή επίθεση της ΝΔ. Η ΝΔ για λόγους τακτικής καταψήφισε το μνημόνιο. Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, δεν θέλω να αφήσω στο πεζοδρόμιο τη δυνατότητα να παλεύει κατά του μνημονίου. Και ξέρετε τι εννοεί πεζοδρόμιο. Εμάς. Δεν ήθελε να αφήσει το μονοπώλιο της πάλης του μνημονίου στο ριζοσπαστισμό, στις θέσεις του κόμματος κλπ.

Για Δημαρά και διάφορα σενάρια

Η υπόθεση Δημαρά που εντάσσεται; Γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ένας άνθρωπος με πολιτική σκέψη, ανεξάρτητα αν διαφωνεί μαζί μας, που να μην προβληματίζεται. Τι εστί Δημαράς; Ένας άνθρωπος που μπαινοβγαίνει κάπου, αν θέλετε ένα στέλεχος μεσαίο στο ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν στο προσκήνιο όλα αυτά τα χρόνια. Ένας βουλευτής μέσα στους τόσους. Βγήκε μια φορά στην τηλεόραση και δεν θα ξαναβγεί μέχρι τις εκλογές γιατί δεν θέλει να αντιπαρατεθεί στους συνυποψήφιους. Το έχετε ξανακούσει αυτό το επιχείρημα; Αν ένας κομμουνιστής το έλεγε αυτό θα τον είχαν διαπομπεύσει ότι είναι δειλός. Έχει αποσυρθεί λοιπόν. Και εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις πρώτος. Τι γίνεται; Συγκροτήματα του Τύπου τον υποστηρίζουν. Το μισό ΠΑΣΟΚ τον υποστηρίζει. Και αν διαβάσετε σήμερα τις εφημερίδες λένε ότι αυτές οι εκλογές εγκυμονούν μεγάλες αλλαγές και ο Δημαράς θα ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό και θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ. Και ρωτάμε τον απλό άνθρωπο που έχει μια στοιχειώδη εμπειρία, ανατρέπεται και αλλάζει το πολιτικό σκηνικό από πρόσωπα; Δεν είναι τα πρόσωπα. Από πίσω τους είναι οργανωμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που είτε αξιοποίησαν την προσωπική τους φιλοδοξία είτε στρατολόγησαν κάποιον να παίξει αυτό το ρόλο.

Αυτά τα παιχνίδια τα περνάνε όσο ο λαός παραμένει θεατής και πολύ περισσότερο όταν παρασύρεται με τα πρόσωπα κλπ. Και επομένως αυτό που μας ενδιαφέρει ως Κόμμα είναι σ’ αυτή την εκλογική μάχη να γίνει ένα ρήγμα στο συσχετισμό δύναμης. Και αυτό πρέπει να γίνει σε βάρος του μπλοκ ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, ας είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους. Πρέπει να χάσουν και οι δύο ανεξαρτήτως ποια πρόσωπα έχουν επικεφαλής. Και αυτό το ρήγμα δεν μπορεί να το κάνει άλλο κόμμα, παρά μόνο το ΚΚΕ. Αυτό θα πει γίνεται αλλαγή συσχετισμού δύναμης, αλλιώς είναι ανακάτεμα της σούπας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει και το πρώτο φρένο σε μια άμεση επιδείνωση της κατάστασης. Θα έχει δυναμική, θα βγάλει κόσμο που είναι απογοητευμένος στην επιφάνεια. Θα αναπτερώσει το ηθικό ανθρώπων. Είναι καίριο ζήτημα.

ΑΘΗΝΑ 23/10/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου