ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

H SHANGHAI ...... ΕΚΑΨΕ ΤΟΝ FEDERER

Θρίαμβος Μάρει επί Φέντερερ!!!
17.10.10
murray-shanghai10-4_408.jpgΣτα Grand Slams μπορεί να τον σέβεται παραπάνω απ'το κανονικό, ωστόσο στο υπόλοιπο tour ο Άντι Μάρει έχει βρει το "κουμπί" του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Βρετανός παίζοντας σπουδαίο και έξυπνο τένις, νίκησε με 2-0 σετ τον μετριότατο, σήμερα, Ελβετό και κατέκτησε τον τίτλο στο Shanghai Rolex Masters, το 6ο Masters της καριέρας του!

Την καλύτερή του εμφάνιση, ίσως ισάξια με αυτή στον προημιτελικό του Australian Open κόντρα στον Ναδάλ στις αρχές της σεζόν, πραγματοποίησε ο Άντι Μάρει στην μεγάλη και μάλλον εύκολη (!) νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στον Κυριακάτικο τελικό του προτελευταίου Masters της σεζόν στη Σανγκάη.

Ο 23χρονος Βρετανός, Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης, έπαιξε εκπληκτικό τένις και δεν άφησε τον αντίπαλό του να πάρει ανάσα, φτάνοντας στη νίκη με 6-3, 6-2 μόλις σε 1 ώρα και 25 λεπτά και στον τίτλο στην Κίνα χωρίς να χάσει σετ!

Ο Ρότζερ Φέντερερ, παρότι έπαιξε σπουδαίο τένις μέσα στην εβδομάδα, στον τελικό απογοήτευσε με την απόδοσή του η οποία χαρακτηρίστηκε από τα πολλά αβίαστα λάθη τις άστοχες επιλογές, ενώ στάθηκε και άτυχος σε κάποιες στιγμές, γεγονός που του δημιούργησε νευρικότητα που αποτυπώθηκε και στο παιχνίδι του.

Ό Μάρει έπαιξε μεγάλο τένις και πανηγύρισε τον 6ο τίτλο Masters στην καριέρα του και δεύτερο φετινό μετά από αυτόν στο Τορόντο, όπου και πάλι είχε νικήσει τον Φέντερερ στον τελικό. Συνολικά αυτός ήταν ο 16ος τίτλος του σπουδαίου Σκωτσέζου τενίστα, βελτιώνοντας το ρεκόρ του σε τελικούς ATP στο 16-8!

Ο 23χρονος φεύγει απ'τη Σανγκάη με ένα πλατύ χαμόγελο, με μια μεγάλη επιταγή ύψους 616,500 δολαρίων και 1000 "καθαρούς" ATP πόντους καθώς πέρυσι δεν είχε αγωνιστεί στην πρώτη έκδοση της σπουδαίας διοργάνωσης η οποία το 2009 απέσπασε το βραβείο του καλύτερου τουρνουά.

Από την πλευρά του, ο Φέντερερ στον 4ο συνεχόμενο τελικό του Masters μετά τη Μαδρίτη (l.Nadal), το Τορόντο (l.Murray) και το Σινσινάτι (d.Fish), έμεινε στους δύο τίτλους τη φετινή σεζόν (Australian Open, Toronto Masters) και στους 63 συνολικά στην καριέρα του και το μόνο κέρδος είναι οι 600 πολύτιμοι βαθμοί ATP αλλά και τα 302,000 δολάρια.

Ο τελικός ήταν παράσταση για έναν ρόλο και αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής ήταν ο Άντι Μάρει. Επιλέγοντας την τακτική των πολλών τοποθετημένων μπαλών στο backhand του Ελβετού, ο Μάρει είχε τον έλεγχο στη συντριπτική πλειοψηφία των ράλι και συνήθως με το σταθερό και δυνατό παιχνίδι του, ωθούσε στο λάθος τον αντίπαλό του ο οποίος παρουσιάστηκε πολύ ασταθής.

Ούτε το backhand ούτε πολύ περισσότερο το forehand, λειτούργησαν καλά για τον Φέντερερ ο οποίος σπάνια χάνει και ειδικά με αυτόν τον τρόπο, όταν η ευστοχία του στο 1ο σερβίς ξεπερνάει το 65-70% όπως σήμερα...

Ο Μάρει έδειξε από νωρίς τις άγριες διαθέσεις του, ξεκινώντας με break μόλις στο 1ο game του τελικού. Με εξαιρετικό σερβίς, σπουδαίες άμυνες και ένα backhand που έσφυζε από υγεία και δύναμη, ο Βρετανός έσωσε και τα δύο break points του Φέντερερ στο εναρκτήριο σετ στο οποίο επιβεβαίωσε την απόλυτη κυριαρχία του με ένα ακόμη break στο 9ο game, φτάνοντας εύκολα στο 6-3!

Στο ξεκίνημα του 2ου σετ, ο Μάρει έχασε προσωρινά την αυτοσυγκέντρωσή του αλλά τελικά δεν του στοίχισε. Αφού έσωσε άλλα τρία break points του Φέντερερ στις αρχές, κατάφερε να πετύχει το 3ο του break στο ματς στο 4ο game (3-1) και από κει και πέρα όλα έγιναν πιο εύκολα για τον Βρετανό.

Ο Μάρει έφτασε στη νίκη με στυλ, πετυχαίνοντας ένα ακόμη break στο 8ο game, κλείνοντας το ματς μετά από 85 λεπτά εξαιρετικού τένις στην κατάμεστη κεντρική αρένα του Qi Zhong Tennis Center της Σανγκάης.

Δηλώσεις
Ικανοποιημένος από την πορεία του στη διοργάνωση και καθόλου εκνευρισμένος απ'την εμφάνισή του στον τελικό, παρουσιάστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής, τονίζοντας: "Συγχαρητήρια Άντι. Έκανες σπουδαίο τουρνουά. Δεν είναι εύκολο να κερδίζεις αυτά τα Masters τουρνουά αλλά τα πήγες περίφημα. Και πάλι συγχαρητήρια"

"Είχα κάποιες ευκαιρίες, ο Άντι όμως έπαιξε εξαιρετικά. Δεν μου βγήκαν κάποιες μπάλες. Έκανα καλό τουρνουά, κέρδισα σπουδαίους παίκτες και έπαιξα στον τελικό. Ήταν απόλαυση για μένα να παίξω στο τουρνουά που έχασα πέρυσι. Ευχαριστώ και τους φιλάθλους που έκαναν το τουρνουά ακόμη πιο φανταστικό" είπε ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο ο οποίος ανανέωσε το ραντεβού του με τη Σανγκάη για του χρόνου, μιλώντας στα Κινέζικα και γνωρίζοντας την αποθέωση απ'τους θεατές.

Από την πλευρά του, ο ντροπαλός Άντι Μάρει, ήταν πολύ χαρούμενος έστω κι αν δεν το έδειχνε... "Φανταστική εβδομάδα για μένα. Έπαιξα σπουδαίο τένις ειδικά σήμερα. Άλλωστε αυτό πρέπει να κάνεις για να κερδίσεις τον Ρότζερ" αρκέστηκε να πει ο Σκωτσέζος ο οποίος πέτυχε την 8η νίκη επί του Φέντερερ σε 13 αναμετρήσεις με τον Ελβετό (8-5 το head to head).

Στιγμιότυπα από τον τελικό



Τα στατιστικά του αγώνα
murray-federer-stats10-1_35.jpg

Η τελετή απονομής
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου