ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

ΚΙ΄ΑΛΛΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ FEDERER

Υπερ-κούπωση!
24.10.10
federer-stockholm10-6_408.jpgTον 64ο τίτλο της καριέρας του πανηγύρισε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός Βασιλιάς νίκησε εύκολα με 2-0 σετ και τον Φλόριαν Μάιερ στον τελικό του If Stockholm Open και έπιασε τον μεγάλο Πιτ Σάμπρας στην 4η θέση της λίστας με τους περισσότερους τίτλους βάζοντας πλέον πλώρη για τους 77 του Τζον ΜακΕνρό!

Όσοι υποστήριζαν ότι ο Φέντερερ πήγε στην Στοκχόλμη για δημόσιες σχέσεις και... ευρώ, διαψεύστηκαν πλήρως καθώς ο Ελβετός έκανε επίδειξη στυγνού επαγγελματισμού και επιβεβαιωσε την μεγάλη τενιστική διαφορά που τον χωρίζει απ'τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο indoor τουρνουά της Στοκχόλμης, κατακτώντας τον τίτλο στη Σουηδική πρωτεύουσα.

Ο 29χρονος Ελβετός, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο1 του ταμπλό, δεν χρειάστηκε παραπάνω από 1 ώρα και να επικρατήσει με 6-4, 6-3 του φορμαρισμένου Φλόριαν Μάγιερ με τον Γερμανό να αδυνατεί να πανηγυρίσει τον πρώτο του επαγγελματικό τίτλο, στην 3η παρουσία του σε τελικό ATP.

Αντίθετα, αυτός ήταν ο 64ος (!) τίτλος στην καριέρα του σπουδαιότερου τενίστα στην ιστορία του αθλήματος με τον οποίον ισοφάρισε τον Πιτ Σάμπρας την ίδια μέρα που ο Αμερικανός γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) απ'τον Βρετανό Κρεγκ Ρουσέντσκι σε ένα μεγάλο τουρνουά βετεράνων που διεξήχθη στην πόλη Chengdu της Κίνας.

Παράλληλα ήταν ο 3ος και πιο... άσημος τίτλος του Φέντερερ τη φετινή σεζόν, μετά το 16ο Grand Slam που πανηγύρισε στην Αυστραλία στις αρχές της σεζόν και το 17ο Masters Series στο Σινσινάτι τον Αύγουστο.

Ο Φέντερερ στην Στοκχόλμη, "έσπασε" το φράγμα των 900 αγώνων στο tour της ATP (903 για την ακρίβεια με ρεκόρ 730-173), ωστόσο το πιο εντυπωσιακό στοιχείο σε αυτούς τους 903 αγώνες είναι το γεγονός ότι δεν έχει εγκαταλείψει ούτε έναν!!!

Στο αγωνιστικό κομμάτι του τελικό, το σημείο που άλλαξε την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, ήταν το "λάθος" του Φλόριαν Μάιερ να προηγηθεί με break στο εναρκτήριο σετ. Ο 27χρονος Γερμανός, Νο47 στον κόσμο, στα πρώτα games του τελικού κοίταξε στα μάτια τον διάσημο αντίπαλό του και κατάφερε μάλιστα να πετύχει break στο 7ο game (4-3).

O Φέντερερ στη συνέχεια ανέλαβε δράση και τιμωρώντας τον θρασύτατο Μάιερ, πέτυχε δύο συνεχόμενα breaks στο 8ο (4-4) και 10ο game (6-4) με τα οποία έκανε το 1-0 σετ στα σετς σε 34 λεπτά.

Το 2ο σετ ήταν ακόμη πιο εύκολο για τον μαέστρο από τη Βασιλεία και το break στο 6ο game (4-2) αποδείχθηκε υπερ-αρκετό ώστε να "σφραγίσει" τη νίκη σε 63 λεπτά αγώνα!

Ο Φέντερερ φεύγει απ'την Στοκχόλμη με 250 βαθμούς κέρδος και 105,000 ευρώ πλουσιότερος ενώ θα ξεκουραστεί μια εβδομάδα και στη συνέχεια θα αγωνιστεί στο τουρνουά της πατρίδας του, το Basel Open (01/11) πριν ταξιδέψει στο Παρίσι για το τελευταίο Masters (07/11) όπου και θα ολοκληρώσει την προετοιμασία του για το μεγάλο ραντεβού στο Λονδίνο: Το Barclays ATP World Tour Finals (21/11).

Ο Μάγιερ θα αγωνιστεί στο τουρνουά της Βιένης αυτή την εβδομάδα και δεν αποκλείεται να συναντήσει τον Μάρκο Παγδατή στο 2ο γύρο, αρκεί να ξεπεράσει το εμπόδιο του συμπατριώτη του, Μπιορν Πάου στην πρεμιέρα...Tα στατιστικά του αγώνα
federer-mayer-stats10.jpg
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου