ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Η CLIJSTERS ΠΗΡΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ

Βασίλισσα Κλάιστερς!
31.10.10
clijsters-doha10-3_408.jpgΗ Κιμ Κλάιστερς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια ακόμη εκπληκτική χρονιά στην WTA. Η σπουδαία Βελγίδα πρωταθλήτρια σε έναν χορταστικό τελικό στο WTA Championships της Ντόχα, επικράτησε με 2-1 σετ την Καρολίν Βοζνιάκι και πανηγύρισε τον 3ο τίτλο της στο τελευταίο τουρνουά της σεζόν.

Έναν ακόμη μεγάλο τίτλο στην πλούσια τροπαιοθήκη της πρόσθεσε η εκπληκτική Κιμ Κλάιστερς η οποία, παρόλο που είχε να αγωνιστεί ενάμιση μήνα μετά τον θρίαμβό της στο Αμερικανικό Όπεν, ταξίδεψε στην Ντόχα και κατέκτησε το τρόπαιο παίζοντας το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τένις απ'όλες τις συμμετέχοντες στο τουρνουά.

Η 27χρονη Βελγίδα, Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, επικράτησε με 6-3, 5-7, 6-3 του Νο1 της WTA, Καρολίν Βοζνιάκι και πανηγύρισε τον 5ο τίτλο της τη φετινή σεζόν και τον 40ο συνολικά στην λαμπρή καριέρα της.

"Χαίρομαι πολύ που κέρδισα. Σίγουρα θα είναι απογοητευτικό αυτό για την Καρολίν, όμως δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μπορώ να το κάνω αυτό" τόνισε η Κλάιστερς η οποία σε πρόσφατη συνέντευξή της είχε αποκαλύψει ότι σκέφτεται να αποσυρθεί οριστικά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Η Κλάιστερς ολοκλήρωσε ιδανικά μια φανταστική σεζόν κατά την οποία κέρδισε 5 τίτλους με κυριότερο αυτόν στο Flushing Meadows της Νέας Υόρκης που ήταν και το τρίτο Grand Slam της καριέρας της (όλα στο US Open).

Η Βελγίδα έδειξε ποιότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα στις κρίσιμες στιγμές του τελικού με την Καρολίν Βοζνιάκι να πραγματοποιεί μια επική ανατροπή απ'το 6-3, 4-1, σε 6-3, 5-7, 0-1, όμως δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια και να εκμεταλλευτεί το break με το οποίο ξεκίνησε στο καθοριστικό σετ.

Η 20χρονη Δανέζα έχασε την ευκαιρία να πιστοποιήσει με έναν μεγάλο τίτλο, την σπουδαία σεζόν που ολοκληρώθηκε και την βρίσκει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, έστω κι αν σε αυτό βοήθησε πολύ ο τραυματισμός της Σερίνα Γουίλιαμς.

"Ήταν μια φανταστική εβδομάδα για μένα. Η Κιμ έπαιξε φανταστικά σήμερα και της άξιζε η νίκη" δήλωσε χαρακτηριστικά η Βοζνιάκι η οποία στα ημιτελικά απέκλεισε τη Βέρα Ζβονάρεβα ενώ τελειώνει τη σεζόν με 6 τίτλους στο παλμαρέ της και 12 συνολικά.
Από την πλευρά της η Κλάιστερς πρόσθεσε: "Είμαι ανακουφισμένη γιατί νόμιζα ότι δεν θα τελειώσει ποτέ. Ήταν μια σπουδαία μάχη και πιστεύω ότι δείξαμε σπουδαίο γυναικείο τένις".

Ο τελικός, όντως, ήταν ιδιαίτερα ποιοτικός ενώ οι εναλλαγές του σκορ και συναισθημάτων, έδωσαν έναν πιο συναρπαστικό τόνο στον αγώνα με την Κλάιστερς αρχικά να δείχνει πολύ δυνατή, τη Βοζνιάκι στη συνέχεια να ανατρέπει και να φαίνεται ικανή να γυρίσει ολοκληρωτικά το ματς και τη Βελγίδα να προτάσει την εμπειρία και την ποιότητά της, φτάνοντας στη νίκη μετά από 2 ώρες και 20 λεπτά μεγάλης μάχης.

Κυριακή 31/10: Τελικός WTA Championships
3-Clijsters (Belgium) beat 1-Wozniacki (Denmark) 6-3 5-7 6-3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου