ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΝ ΤΟ "ΚΟΥΡΕΜΑ"

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επιταχύνει τις ανατροπές και παζαρεύει το «κούρεμα»
Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο φόντο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας και ενόψει της Συνόδου Κορυφής
Η αναδιάρθρωση του χρέους της πλουτοκρατίας ισοδυναμεί με ελεγχόμενη χρεοκοπία, από την οποία ο λαός δεν έχει τίποτα να κερδίσει, ανεξάρτητα από τον τρόπο που θα γίνει το «κούρεμα» και το... βάθος που θα έχει
Την επιτάχυνση των διαρθρωτικών ανατροπών και την κλιμάκωση της φορολεηλασίας σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, δρομολογεί η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, φουντώνουν τα σενάρια και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για μεγαλύτερο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, μέσω της επιμήκυνσης της αποπληρωμής του, στο φόντο της χρεοκοπίας, που είναι ανεξέλεγκτη για το λαό.
Σε χτεσινές διαδοχικές κυβερνητικές συσκέψεις, εξετάστηκε η πορεία και η υλοποίηση των αντιδραστικών μέτρων, καθώς και η στάση της κυβέρνησης ενόψει των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις 17 και 18 Οκτώβρη, όπου - βάσει όλων των ενδείξεων - θα επανεξεταστεί η συμφωνία της 21ης Ιούλη. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε χτες σύσκεψη υπό τον Γ. Παπανδρέου με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου, του υπουργού Εξωτερικών Στ. Λαμπρινίδη, της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Μ. Ξενογιαννακοπούλου και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη.
Στη σύσκεψη, ο Ευαγ. Βενιζέλος ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του «Γιουρογκρούπ» και τη μετάθεση της καταβολής της 6ης δόσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ για τα μέσα Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «πρέπει να εφαρμοστούν πιστά οι πρόσφατες αποφάσεις και όλα τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου», ενόψει και της Συνόδου Κορυφής. Σήμερα έρχεται στην Αθήνα ο Γερμανός αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρει σχέδιο της γερμανικής κυβέρνησης για τροποποίηση της συμφωνίας της 21ης Ιούλη στη διαδικασία της ελεγχόμενης πτώχευσης.
Σχολιάζοντας τα σενάρια για αλλαγές στην ενδοκαπιταλιστική συμφωνία, μέσω της οποίας δρομολογούνταν ελεγχόμενα το σενάριο της ήπιας ελληνικής χρεοκοπίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλ. Μόσιαλος σημείωσε: «Αν υπάρξουν βελτιωτικές προτάσεις σε θεσμικό επίπεδο, θα τοποθετηθεί και η ελληνική κυβέρνηση (...) αν υπάρξουν επίσημες προτάσεις, προφανώς και είμαστε προετοιμασμένοι να τις συζητήσουμε».
Με αφορμή εξάλλου την επίσκεψη του Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες, έγινε χτες σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή με τη συμμετοχή των υπουργών Ευ. Βενιζέλου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ηλ. Μόσιαλου, Φ. Σαχινίδη και Μιχ. Χρυσοχοΐδη. Αμέσως μετά, ο Μ. Χρυσοχοϊδης σημείωσε ότι «συζητήθηκε το ενδιαφέρον των Γερμανών για επενδύσεις στην Ελλάδα κυρίως στον τομέα της ενέργειας».
Το «ενδιαφέρον» των γερμανικών μονοπωλίων επεκτείνεται και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, με στόχο εξαγορά υποδομών και κρατικών επιχειρήσεων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε χτες ότι η κυβέρνηση πολύ σύντομα «θα στείλει στην κυβέρνηση της Γερμανίας τους άξονες και τις προτεραιότητες για τη διμερή συνεργασία, σε επίπεδο τεχνικής βοήθειας στα θέματα, ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορολογικά, διοικητική μεταρρύθμιση, ασφαλιστικά ταμεία, σύστημα υγείας». Τομείς που το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να εφαρμόσει αντιδραστικές ανατροπές.
Απολύσεις στα υπουργεία
Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο στενό δημόσιο τομέα εξετάστηκε χτες σε διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του Ευαγ. Βενιζέλου και του Δ. Ρέππα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας, θα φέρει το αμέσως επόμενο διάστημα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή με την οποία θα υποχρεούνται όλα τα υπουργεία «να μειώσουν κατά 30% τις δομές τους». Η μείωση των δομών των υπουργείων θα οδηγήσει στην απόλυση μέσω της εργασιακής εφεδρείας χιλιάδων υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα. Μάλιστα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με επιστολή του προς τους υπουργούς της κυβέρνησης, έχει ζητήσει να παρουσιάσουν συγκεκριμένα στοιχεία κατά υπουργείο.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης οι τελευταίες λεπτομέρειες για το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, που θα φέρει μειώσεις μισθών μέχρι και 40%, την υπαγωγή 30.000 δημοσίων υπαλλήλων στην εργασιακή εφεδρεία, καθώς και τα μέτρα που θα επιφέρουν τις μειώσεις των συντάξεων. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί κυβερνητική σύσκεψη, όπου σύμφωνα με τον Ηλ. Μόσιαλο «θα συζητηθούν οι τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις και τα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης και της κατάρτισης». Επίσης, θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, για το προσχέδιο του κρατικού Προϋπολογισμού του 2012.
Ιδεολογικά και πολιτικά χρεοκοπημένος ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Απάντηση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ, στις φαιδρότητες του Αλ. Τσίπρα για το ΕΑΜ
Την επιζήμια για τις λαϊκές συνειδήσεις ρητορεία περί «παράδοσης της χώρας στους μεγάλους προστάτες», περί «εισβολής στη χώρα μιας κυριαρχίας η οποία βεβαίως έρχεται απ' έξω, αλλά σε αγαστή συνεργασία με Ελληνες που έχουν προδώσει την πατρίδα πολύ πριν έρθουν οι ξένοι δυνάστες να την καταλάβουν», αναπαρήγαγε χτες σε τηλεοπτική του συνέντευξη (ΑΛΤΕΡ), βγάζοντας λάδι την κυβέρνηση και τη φιλομονοπωλιακή στρατηγική της, το ρόλο της ντόπιας πλουτοκρατίας στο ξεζούμισμα του λαού.
Στη βάση αυτής της ρητορείας, τοποθέτησε την πρόταση - κάλεσμα συνεργασίας προς «τις δυνάμεις του πρώην ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν είναι ΠΑΣΟΚ αυτό τώρα, που αντιλαμβάνονται την πατριωτική, την κοινωνική ευθύνη», για τη συγκρότηση ενός «νέου συνασπισμού εξουσίας», ο οποίος θα αναλάβει με το μανδύα της σοσιαλδημοκρατίας παλιάς κοπής να ξελασπώσει την αστική διαχείριση της κρίσης.
Με όχημα αυτήν την πρόταση ενσωμάτωσης του λαού, ο Αλ. Τσίπρας κούνησε το δάχτυλο στο ΚΚΕ, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Να αφήσει τους σεχταρισμούς, το ΕΑΜ πριν από 70 χρόνια συγκροτήθηκε για να σώσει τη χώρα από την πείνα και από τον ξένο ζυγό, όχι μόνο στη βάση της ιδεολογικής καθαρότητας. Συμμετείχαν κι άλλες δυνάμεις εκεί, πέρα από σημαντικές πολιτικές διαφορές». Επιπλέον, ζήτησε συνεργασία για να «αναγκάσουμε αυτή την κυβέρνηση σε παραίτηση ώστε να οδηγηθούμε στη λαϊκή ετυμηγορία και να έχουμε μια μεγάλη ανατροπή των συσχετισμών».
Απαντώντας στην τοποθέτηση Τσίπρα, ο Παναγιώτης Μεντρέκας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε: «Το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ δεν έγιναν για να υπερασπιστούν "αρχές και αξίες" τύπου Μάαστριχτ, ΟΝΕ και ευρώ. Για να υπάρχει το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και με το αίμα και τη δράση του ανδρώθηκε και συσπείρωσε το λαό. Η σύγχρονη λαϊκή συμμαχία που μπορεί να σώσει και να δώσει λύση υπέρ του λαού, πρέπει να έχει στόχο την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία. Επειδή αυτά δεν τα θέλει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ούτε μπορεί να φανταστεί το λαό οργανωμένο και πρωταγωνιστή, τα χαρακτηρίζουν "δευτέρα παρουσία"! Την ίδια στιγμή που προτείνουν σε διάφορες παραλλαγές ως σύγχρονο και ανανεωτικό να γίνει ανθρώπινος ο ξεπερασμένος καπιταλισμός και φιλολαϊκή η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αρκετά χλευάσατε στο παρελθόν την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος. Οσο και αν τη διαστρεβλώνετε δεν μπορείτε να κρύψετε την ιδεολογική και πολιτική χρεοκοπία και τα αδιέξοδά σας. Και η διαστρέβλωση έχει τα όριά της».
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Σε «υψηλή διαθεσιμότητα» για το ΝΑΤΟ
Αναχωρεί η φρεγάτα «ΥΔΡΑ» για να ενταχθεί στη ΝΑΤΟική επιχείρηση ελέγχου της Αν. Μεσογείου
Πανηγυρικό χαρακτήρα έδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας στην αναχώρηση από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας της φρεγάτας «ΥΔΡΑ», προκειμένου να ενταχθεί στην ΝΑΤΟική δύναμη, που περιπολεί στην Αν. Μεσόγειο στο πλαίσιο της επιχείρησης «ACTIVE ENDEAVOUR» (Ενεργό Εγχείρημα). Είναι η επιχείρηση που διεξάγει το ΝΑΤΟ από το 2001, όπου στο πλαίσιο του λεγόμενου «αντιτρομοκρατικού πολέμου», ελέγχει τις θαλάσσιες μεταφορές στη Μεσόγειο.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε χτες το αρχηγείο Στόλου και στη συνέχεια επιθεώρησε τη φρεγάτα «ΥΔΡΑ», η οποία σήμερα αποπλέει για την ανατολική Μεσόγειο. Ενδεικτικό της λογικής, αλλά και του δόγματος που καλούνται να υπηρετούν οι Ενοπλες Δυνάμεις, είναι ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε «συνεχάρη το πλήρωμα για το υψηλό του επιχειρησιακό επίπεδο, όπως αυτό έχει αναδειχτεί από προγενέστερες συμμετοχές του σε επιχειρήσεις στη Σομαλία και στη Λιβύη». Ταυτόχρονα, εξέφρασε και «την ικανοποίησή του για το υψηλό επίπεδο διαθεσιμότητας των πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού», προφανώς για νέες ιμπεριαλιστικές αποστολές του ΝΑΤΟ.
Παρά το γεγονός ότι πηγές του ΓΕΕΘΑ διαβεβαίωναν χτες ότι η συμμετοχή της ελληνικής φρεγάτας στη ΝΑΤΟική επιχείρηση ήταν από καιρό προγραμματισμένη, στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος των Νατοϊκών επιχειρήσεων, η αποστολή της δεν μπορεί παρά να εμπλέκει πιο στενά την Ελλάδα στους γενικότερους πολιτικούς και στρατιωτικούς ανταγωνισμούς που κορυφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς θα περιπολεί στο χώρο μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου