ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ Στις 17 Γενάρη απαντάμε στην επίθεση σε κάθε τόπο δουλειάς


  • Ο λαός να διαδηλώσει «Εξω η τρόικα», είναι ανεπιθύμητοι όσοι σπεύδουν στο πλευρό της κυβέρνησης, για να επιταχυνθεί η αντιλαϊκή επίθεση στη χώρα μας
  • Κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

«Στις 17 Γενάρη απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης σε κάθε τόπο δουλειάς», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με την οποία καλεί σε δράση για την επιτυχία και τη μαζική συμμετοχή στην παναττική απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 11 π.μ.Αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα εφιαλτικά μέτρα που δρομολογούν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδότες ετοιμάζονται ήδη και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στόχος ο λαός να διαδηλώσει μαζικά ενάντια στην πολιτική που τον βυθίζει στην εξαθλίωση.
Ενόψει της νέας άφιξης του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα, να διαδηλώσει ότι είναι ανεπιθύμητοι όσοι σπεύδουν στο πλευρό της κυβέρνησης για να επιταχυνθεί και να οξυνθεί η αντιλαϊκή επέλαση.
Ετσι, συλλαλητήρια προγραμματίζονται στις 17 Γενάρη σε Θεσσαλονίκη (6.30 μ.μ., Αγαλμα Βενιζέλου) και Κατερίνη (6 μ.μ., συντριβάνι - πλατάνι), ενώ στις 16 Γενάρη σε Κοζάνη (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία) και Πτολεμαΐδα (6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία).
Να στρατευτούν χιλιάδες με το ΠΑΜΕ
Με στόχο να στρατευτούν χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι με το ΠΑΜΕ, να δυναμώσει η πάλη που προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από την ανέχεια, συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της παναττικής απεργίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν τα εξής συνδικάτα:
  • ΟΤΑ Αττικής
  • Μετάλλου Πειραιά
  • ΠΕΜΕΝ
  • ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
  • Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών
  • Ηλεκτρολόγων Πλοίων Πειραιά
  • Πανελλαδική Ενωση Αμμοβολιστών, Βαφέων, Καθαριστών
  • Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά
  • Ναυπηγοξυλουργών Πειραιά
  • Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
  • Μετάλλου Αθήνας
  • Χαρτεργατών
  • Οικοδόμων Αθήνας
  • Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων
  • Λογιστών Αθήνας
  • Εργαζομένων στο Φάρμακο και τα Καλλυντικά Ν. Αττικής
  • Κλωστοϋφαντουργών Αθήνας
  • Τηλεπικοινωνιών Ν. Αττικής
  • Ηλεκτροτεχνιτών Αθήνας
  • Εργαζομένων στο Ξύλο Ν. Αττικής
  • Καθαριστριών Ν. Αττικής
  • Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα Ν. Αττικής
  • Συνταξιούχων Πολιτικών Δημοσίων Υπαλλήλων Αθηνών
  • Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Βύρωνα
  • Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς
  • Εργαζομένων στην Ενέργεια
  • Ελλήνων Ηθοποιών
  • Χορωδών Λυρικής Σκηνής
Στο σχεδιασμό για την επιτυχία της απεργίας, ειδικό βάρος έχει η δράση για την αποκάλυψη του ρόλου των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών που αναλαμβάνουν υπονομευτικό ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό, όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του για την απεργία το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής νομού Αττικής πως, η συνδικαλιστική πλειοψηφία στον ΟΤΕ, που πανηγυρίζει επειδή συμφώνησε μειώσεις 12% με τη σύμβαση που υπέγραψε, «χαρακτηρίζει στημένο αγώνα την απεργία των Χαλυβουργών, που στέκονται 60 και πλέον μέρες στην πύλη του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο, μαχόμενοι απέναντι στην εργοδοσία η οποία τους θέτει το δίλημμα ή 180 απολύσεις ή 5ωρο και μείωση 40% στους μισθούς».
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Την ανάγκη κι οι εργαζόμενοι στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τους συναδέλφους τους από τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύει η παρέμβαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής. «Στις 17 Γενάρη απεργούμε σε όλους τους δήμους της Αττικής. Απαντάμε στη γενικευμένη επίθεση», σημειώνει σε ανακοίνωση το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, καλώντας τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αναδεικνύει την ανάγκη και οι άλλοι εργαζόμενοι να ακολουθήσουν το δρόμο των χαλυβουργών, και καλεί σε αγώνα ενάντια στις απολύσεις και την εφεδρεία και για τη διεκδίκηση αιτημάτων όπως η χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη στήριξη των παιδιών, των ανέργων, των γερόντων, να πληρωθούν τώρα όλα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι (φαινόμενο που τείνει να γίνει καθεστώς).
Τα ζητήματα αυτά απασχόλησαν και την πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου όπου επιπλέον της συμμετοχής στην απεργία αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και το Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων. Για την προετοιμασία της απεργίας να γίνει γενική συνέλευση την Τετάρτη 11 Γενάρη.
Στην ίδια κατεύθυνση, τονίστηκε η ανάγκη σε κάθε επιχειρησιακό σωματείο οι ταξικές δυνάμεις να ριχτούν στη μάχη της οργάνωσής της, με επιμονή και σχέδιο, και όπου είναι πλειοψηφία και όπου είναι μειοψηφία. Να γίνουν συνεδριάσεις ΔΣ, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες για την ενημέρωση των εργαζομένων.

Σύσκεψη στον Πειραιά για την απεργία
Δεν μπορεί οι εργάτες να διαδηλώσουν με όσους βάζουν πλάτη στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις, τονίστηκε
Η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη μπορεί αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την αντεπίθεση των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική, για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα. Αυτό ήταν το στίγμα της προχτεσινής σύσκεψης που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, στην οποία πήραν μέρος οι διοικήσεις από 23 σωματεία - μέλη του, από τα οποία τα 9 ήταν συσπειρωμένα στη δύναμη του ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία της παναττικής απεργίας.
Τα σωματεία που πήραν μέρος ήταν από τα μαζικότερα στη δύναμη του ΕΚΠ. Απουσίαζαν τα στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, «Αυτόνομη Παρέμβαση» που είναι μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, η οποία έχει πάρει ομόφωνη απόφαση για την απεργία.
Ορισμένοι συνδικαλιστές διατύπωσαν την άποψη για επικέντρωση του αγώνα σε κατάργηση ορισμένων νομοθετικών άρθρων ή για «νομικούς αγώνες». Απόψεις που συμβάλλουν στη δημιουργία αυταπατών στους εργάτες (αφού η επίθεση είναι ολομέτωπη, ασταμάτητη και δεν περιορίζεται σε ορισμένα άρθρα νόμων), στην αποδυνάμωση των αγώνων τους που για να έχουν δυναμική πρέπει να τροφοδοτήσουν την οργάνωση εστιών αντίστασης ενάντια στην εργοδοσία σε κάθε τόπο δουλειάς και κλάδο.
Εισηγητικά, ο πρόεδρος του ΕΚΠ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, Ν. Ξουράφης, θέτοντας τον καθένα απέναντι στις ευθύνες του, τόνισε τη σημασία που έχει η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια να είναι μαζικότερη από κάθε άλλη φορά, η σημασία που έχει στον πόλεμο που έχουν κηρύξει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και οι εκπρόσωποί του σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο σε βάρος των εργαζομένων, να ενισχυθούν αποφασιστικά οι ταξικές δυνάμεις. «Είναι δυνατόν να διαδηλώσουμε - τόνισε - με τον Παναγόπουλο και όσους συμφωνούν με αυτόν, που λέει ότι για να μην γίνουν απολύσεις ας γίνει μείωση μισθών; Μπορούμε να είμαστε με αυτούς που λένε "ναι" στην απεργία στη διοίκηση του ΕΚΠ και στα σωματεία τους λένε "όχι" ή την υπονομεύουν»; Ενώ επισήμανε, ότι οι ίδιες οι εξελίξεις βάζουν στην ημερήσια διάταξη των αγώνων, την ανατροπή αυτής της πολιτικής, τη διεκδίκηση της εξουσίας από την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.
Στο πόδι μεταλλεργάτες και ναυτεργάτες
Τον τόνο της δράσης στον Πειραιά για την απεργία δίνει και η προετοιμασία της απεργίας στα καράβια, μετά τις αποφάσεις που πήραν, ότι «δεν θα λύσει κάβος» στα καράβια στα λιμάνια της Αττικής, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ (Ενωση Μαγείρων). Χτες, απόφαση πήρε και η ΠΕΠΡΝ (Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών - Ναυαγοσωστικών). Τα ναυτεργατικά σωματεία για την ημέρα της απεργίας καλούν τους ναυτεργάτες σε προσυγκέντρωση στις 5.30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά και στις 11 στη συγκέντρωση στην Ομόνοια.
Στα πλαίσια της προετοιμασίας της απεργίας τα ναυτεργατικά σωματεία και η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών διοργανώνουν σύσκεψη την Τρίτη 10 Γενάρη στις 11 το πρωί στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ.
Με τη συμμετοχή στην παννατική απεργία κλιμακώνουν τον αγώνα τους και οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι από τη Δευτέρα, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, έχουν ξεκινήσει καθημερινές συγκεντρώσεις μπροστά στην πύλη της Ζώνης, μετά την πρόθεση που εξέφρασαν οι εργοδότες να επιβάλουν ατομικές συμβάσεις και να μειώσουν τα μεροκάματα τουλάχιστον κατά 50%. Χτες οι διοικήσεις των σωματείων έκαναν παρέμβαση στον ΟΛΠ και στο Λιμεναρχείο του Περάματος, απαιτώντας να ελευθερωθούν οι ντόκοι της Ζώνης από τα 9 πλοία που απλώς ξεχειμωνιάζουν.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου