ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Με «κοινωνική συναίνεση» το ξεπάστρεμα των μισθών


Οχυρώνεται πίσω από το «διάλογο» εργοδοτών - εργατοπατέρων για να κρύψει τη συμφωνία της στα προαποφασισμένα μέτρα
Σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, η ΝΔ είναι συνένοχη με το ΠΑΣΟΚ στο τσάκισμα των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων. Η πολιτική της πρέπει να ηττηθεί, όπως συνολικά η στρατηγική του κεφαλαίου
Τα νέα μέτρα που συνθλίβουν το εισόδημα και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρήσεων, στηρίζει σταθερά η ηγεσία της ΝΔ. Ταυτόχρονα, ενθαρρύνει τον «διάλογο» μεταξύ των «κοινωνικών εταίρων», προκειμένου οι νέες ανατροπές να περάσουν με το μανδύα της συναίνεσης και να μην φανεί ότι η ίδια συμμετέχει ενεργά στη νέα σφαγή των μισθών και στην επέκταση των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων.Η ΝΔ αποπροσανατολιστικά διακηρύσσει ότι «το μισθολογικό κόστος δεν είναι το βασικό πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας» και την ίδια ώρα αφήνει σαφώς να διαφανεί ότι δεν έχει καμία αντίρρηση στην παραπέρα μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί αυτό να γίνει με συνεργασία των κοινωνικών εταίρων. «Είναι θέμα των κοινωνικών εταίρων», επανέλαβε χθες (στον Real) ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Μιχελάκης. Ταυτόχρονα, η ΝΔ ξιφουλκεί υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων για τη μείωση του λεγόμενου «μη μισθολογικού κόστους», ασκώντας μάλιστα κριτική στην κυβέρνηση που δεν τα υλοποίησε εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε δηλαδή που τα έχει προτείνει η ηγεσία της ΝΔ.
«Είμαστε στις τρεις πρώτες χώρες της ΕΕ» όσον αφορά το «μη μισθολογικό κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Μιχελάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μειωθούν εδώ και τώρα οι εργοδοτικές εισφορές, γεγονός που θα πλήξει άμεσα τα ήδη ελλειμματικά ταμεία, αλλά και τον ΟΑΕΔ, τον ΟΕΚ κ.ά. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΝΔ «θα στηρίξει την αποστολή αυτής της κυβέρνησης», επισημαίνοντας μάλιστα ότι το κόμμα του έχει πάρει το πολιτικό κόστος και έχει συνεισφέρει με συγκεκριμένες προτάσεις στην προώθηση των φιλομονοπωλιακών ανατροπών (νέο φορολογικό, απελευθέρωση «κλειστών» επαγγελμάτων), ενώ ετοιμάζεται σύντομα να καταθέσει πρόταση και για το πετσόκομμα των επικουρικών συντάξεων.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της γραμματείας προγράμματος, Ευρ. Στυλιανίδης, εμφάνισε τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις ως «ισοδύναμο μέτρο» για την αποφυγή της μείωσης των μισθών, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι οι προχθεσινές δηλώσεις του Γερ. Γιακουμάτου για εκποίηση των πάντων στα μονοπώλια, στο όνομα της διάσωσης δήθεν των μισθών και των συντάξεων, δεν είναι «αιρετικές», αλλά κυρίαρχες στην ηγεσία της ΝΔ. Ο ίδιος αμφισβήτησε ότι τέθηκε από την τρόικα θέμα αλλαγών στο μισθολογικό καθεστώς.
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σχεδιάζει τα επόμενα αντιλαϊκά της βήματα
Ασταμάτητες οι βάρβαρες ανατροπές και ζητούμενο η αποτελεσματικότερη λειτουργία προς όφελος του κεφαλαίου
Νέα μέτρα και «πρόσθετες προσαρμογές» για λογαριασμό των μονοπωλίων ετοιμάζει η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου για όλο το 2012, όπως προκύπτει από διαρροές κυβερνητικών στελεχών. Το άμεσο χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει την υλοποίηση όλων των βάρβαρων ανατροπών που περιέχονται στο προηγούμενο μνημόνιο και την προώθηση αλλεπάλληλων μέτρων για την ανταγωνιστικότητα και τη «δημοσιονομική προσαρμογή». Σ' αυτό το πλαίσιο, μέσα στη βδομάδα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με θέμα τον αναπτυξιακό νόμο για τη «βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος».
Κεντρικός στόχος της συγκυβέρνησης παραμένει και η ολοκλήρωση του PSI, η οποία τοποθετείται στο τέλος Γενάρη, χωρίς έως τώρα να προσδιορίζεται το ύψος του «κουρέματος». Μεγάλο μέρος των επερχόμενων ανατροπών αφορά και στο δημόσιο τομέα, όπου, όπως διαρρέεται, η περιστολή δαπανών «μπορεί να οδηγήσει και σε μείωση των θέσεων εργασίας», δηλαδή σε νέες απολύσεις. Στο περιθώριο των παραπάνω, η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή εξασφάλισε στο κεφάλαιο την απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ κατά 99%, όπως ισχυρίζεται.
Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, από το Μέγαρο Μαξίμου διέρρεε χτες ότι «θα γίνουν όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της», ενώ σημειωνόταν ότι «τα πάντα θα κριθούν μετά τη συνάντηση Παπαδήμου - Παπανδρέου που θα ολοκληρώσει τον κύκλο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση». Ωστόσο, δεν αποκλείστηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνδέοντας τη λειτουργία της κυβέρνησης με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, οι ίδιες πηγές δεν απέκλειαν ανασχηματισμό, αν προκύψει πρόβλημα.
Η καλύτερη λειτουργία και συντονισμός της κυβέρνησης και γενικότερα η πάση θυσία ενίσχυση του μαύρου μετώπου που θα υλοποιήσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων, ήταν η διακηρυγμένη θέση με την οποία προσήλθε και ο Γ. Καρατζαφέρης στη χτεσινοβραδινή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Μετά τη συνάντηση, που κράτησε για περίπου μία ώρα, δεν έκανε δηλώσεις. Φρόντισε όμως να δώσει το στίγμα, με ραδιοφωνικές συνεντεύξεις του πριν τη συνάντηση, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για «πάση θυσία συνάντηση τώρα» των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση με τον πρωθυπουργό, ώστε «να σχεδιάσουμε και καταρτίσουμε μια εθνική πολιτική» για να περάσει το σύνολο των βάρβαρων μέτρων σε βάρος του λαού.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
Παραγγελίες σε αντάλλαγμα των δανείων;
Δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο προαναγγέλλουν αγορές αεροσκαφών και φρεγατών από την Ελλάδα, με την εκταμίευση των επόμενων δόσεων
Οι «εταίροι» της Ελλάδας στην ΕΕ ετοιμάζονται να ταΐσουν τις πολυεθνικές της πολεμικής βιομηχανίας, με μέρος από τα ανταλλάγματα για το δάνειο της τρόικας. Χαρακτηριστικά είναι τα δημοσιεύματα στο γερμανικό Τύπο, όπου γίνεται λόγος για πιέσεις στην Ελλάδα να αγοράσει γερμανικά όπλα με αντάλλαγμα την 7η δόση! Η εφημερίδα «Welt» σημειώνει ότι η Ελλάδα και η Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας και εμφανίζει δήλωση παράγοντα από την Αθήνα, σύμφωνα με την οποία «εάν εκταμιευθεί τον Μάρτη η επόμενη δόση των 80 δισ. ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια» και πως «ακόμη και εάν περισσέψει ένα δισ., μπορεί να υπάρξει δεσμευτική παραγγελία για τα Eurofighter ή μία φρεγάτα».
Ταυτόχρονα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γερμανική εφημερίδα «Zeit», επικαλούμενη υψηλόβαθμο στέλεχος του ελληνικού υπουργείου Αμυνας, κάνει λόγο για αγορά 60 μαχητικών αεροσκαφών «Eurofighter» αμέσως μόλις εκταμιευθεί η δόση του Μάρτη. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στη λίστα των προτεραιοτήτων βρίσκεται εκτός από την αγορά των «Eurofighter» έναντι περίπου 4 δισ. ευρώ, γαλλικές φρεγάτες περίπου ίσης αξίας και περιπολικά σκάφη του λιμενικού, αξίας περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ.
Να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες βρίσκεται στην πρώτη τετράδα στην παγκόσμια κατάταξη των χωρών που εισάγουν όπλα. Για το μέγεθος των χρημάτων με τα οποία ο ελληνικές λαός τροφοδοτεί όλα αυτά τα χρόνια τα πολυεθνικά μονοπώλια της πολεμικής βιομηχανίας, είναι χαρακτηριστικό ότι σε εταιρείας των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, το διάστημα 1975 - 2010 έχει δοθεί ποσόν που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο ενός ετήσιου ελληνικού ΑΕΠ, ποσόν που μαζί με τους τόκους, υπερβαίνει το 50% του σημερινού δημόσιου χρέους.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου