ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΝΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΣΧΕΔΙΑ


Πρώτος σταθμός η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη
Αλλά και οι κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται και στην υπόλοιπη χώρα

«Χωρίς ανάσα πρέπει να συνεχιστεί η προετοιμασία στους τόπους δουλειάς, με συσκέψεις και συγκεντρώσεις, με πολύ καλά προετοιμασμένες γενικές συνελεύσεις. Να ανάψει παντού η σπίθα της Χαλυβουργίας». Τα παραπάνω σημειώθηκαν στην προχτεσινή σύσκεψη που οργάνωσε η Γραμματεία Πειραιά του ΠΑΜΕ, για την προετοιμασία της παναττικής απεργίας στις 17 Γενάρη. Σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία - υπογράμμισε ο Ν. Ξουράφης, επικεφαλής της Γραμματείας και πρόεδρος του ΕΚΠ - καλούνται να αναλάβουν οι Λαϊκές Επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί σε όλους τους δήμους του Πειραιά, όπως και οι Επιτροπές Ανέργων. Οι οποίες, όπως ανέφερε, με σχέδιο και καλή οργάνωση να «οργώσουν» χώρους δουλειάς που βρίσκονται στις περιοχές τους, να κάνουν όσο γίνεται πλατύτερο άνοιγμα στις εργατογειτονιές επιστρατεύοντας όλες τους τις δυνάμεις.Η παναττική απεργία στις 17 Γενάρη αποτελεί τον πρώτο, άμεσο σταθμό για την οργάνωση παλλαϊκού ξεσηκωμού ενάντια στα εφιαλτικά σχέδια που απεργάζονται μεγαλοεργοδότες - κυβέρνηση με την πολύτιμη στήριξη των ηγεσιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Απόφαση για την παναττική απεργία πήραν τα ΕΚ Αθήνας, Πειραιά, Θριασίου, Μεγάρων, Σαλαμίνας και Λαυρίου. Στις αποφάσεις συμμετοχής από πρωτοβάθμια σωματεία προστέθηκαν επίσης αυτές της Ενωσης Λιμενεργατών του ΟΛΠ και της Πανελλήνιας Ενωσης Ναυτών. Την ίδια στιγμή, αγωνιστικές κινητοποιήσεις προετοιμάζονται και σε άλλες πόλεις.
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΑΠ δε θέλουν αγώνες
Η υπονομευτική δράση των άλλων δυνάμεων επιβεβαιώνεται καθημερινά. Στη σύσκεψη αναφέρθηκε ενδεικτικά:
  • Στο εργοστάσιο ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ και τον ΗΣΑΠ, οι ηγεσίες των σωματείων (ΑΠ) κωλυσιεργούν ακόμα και για την ίδια τη συνεδρίαση των ΔΣ.
  • Στο εργοστάσιο ΠΙΤΣΟΣ έχει «εξαφανιστεί» ο πρόεδρος του σωματείου (ΔΑΚΕ).
  • Στο εργοστάσιο ΙΟΝ η πλειοψηφία της διοίκησης (ΔΑΚΕ) έχει πάρει απόφαση κατά της απεργίας.
  • Στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση, παρά το γεγονός ότι η εργοδοσία έχει ανακοινώσει την απόφασή της για εκ περιτροπής εργασία με δύο μέρες δουλειά τη βδομάδα.
Αλλωστε, χτες, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και «Αγωνιστική Συνεργασία» (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) στην ΕΜΥΔΑΣ απέρριψαν την πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στην απεργία.
Στα πλαίσια των προετοιμασιών χτες έγινε από τη Λαϊκή Επιτροπή Περάματος περιοδεία στους εργαζόμενους στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πετρελαιοειδών SHELL που βρίσκονται στην περιοχή. Στη συζήτηση που αναπτύχθηκε για τη σημασία της απεργίας στις 17 Γενάρη η απάντηση που ήρθε από τους εργαζόμενους ήταν: «Είμαστε αποφασισμένοι. Στις 17 θα είμαστε και εμείς στην Ομόνοια».
Στη μάχη και οι εκπαιδευτικοί
Στη μάχη για την παναττική απεργία της 17ης Γενάρη μπαίνουν και οι εκπαιδευτικοί από συλλόγους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ που αποφασίζουν 24ωρη απεργία (συμπληρώνοντας με επιπλέον ώρες στάσεις εργασίας τις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες), κόντρα στην ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που υπονομεύει κάθε αγώνα. Τέτοιες αποφάσεις για απεργία έχουν πάρει οι σύλλογοι Δασκάλων και Νηπιαγωγών: «Σεφέρης», «Θουκυδίδης», Παλαιού Φαλήρου, «Ρόζα Ιμβριώτη», «Σωκράτης» και Σαλαμίνας. Επίσης οι ΕΛΜΕ: Πειραιά, Δ' Ανατολικής Αττικής, Γ' Δυτικής Αττικής και Θριασίου.
Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων» καλεί σε Εκτακτη Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 15 Γενάρη, 10.00 π.μ. στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), με θέμα την προετοιμασία της παναττικής απεργίας.
Επίσης, κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία απευθύνει και η Επιτροπή Αγώνα Ωρομισθίων - Αναπληρωτών - Ανεργων Εκπαιδευτικών Αττικής.
Δράση για την απεργία
Σήμερα, σε Γενικές Συνελεύσεις προχωρούν: Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (Δαφνί) για την οργάνωση της συμμετοχής τους στην απεργία, μετά τη χτεσινή απόφαση για συμμετοχή που πήρε η διοίκηση του σωματείου τους. Επίσης, η Ενωση Επαγγελματιών Πρωτευούσης στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Το σωματείο εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, στις 8.30 π.μ., στο Δώμα.
Αύριο, Παρασκευή, 13/1, η Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής στις 5.30 μ.μ. στο ΕΚΑ (Μάρνη 48β και Γ' Σεπτεμβρίου) στο 2ο όροφο. Επίσης, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων καλεί σε σύσκεψη στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος), όπου θα κοπεί και η πρωτοχρονιάτικη πίτα της.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Μοιράζουν κάλεσμα ξεσηκωμού στους γύρω τόπους δουλειάς
Χτες έκαναν εξόρμηση για την απεργία στο εργοτάξιο της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ
Από την εξόρμηση στην πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ
«Συνάδελφοι όλοι στην απεργία στις 17 Γενάρη»!
Οι φωνές των απεργών - εδώ και 74 μέρες - χαλυβουργών αντήχησαν δυνατά χτες τα ξημερώματα και για πάνω από μία ώρα στην είσοδο του εργοταξίου των έργων επέκτασης των διυλιστηρίων της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα. Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τον αγώνα τους ενάντια στην εργοδοτική αδιαλλαξία και τρομοκρατία που την περασμένη Δευτέρα αύξησε τους απολυμένους σε 65, προσθέτοντας ακόμα 15, έκαναν πράξη την απόφασή τους να ανάψουν τη «φωτιά» της χαλυβουργίας σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Ετσι χτες βρέθηκαν στην είσοδο του εργοταξίου του μεγαλύτερου έργου που γίνεται στη χώρα, στο οποίο απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους μεταλλεργάτες. Παρά το τσουχτερό κρύο και χιονόνερο οι απεργοί χαλυβουργοί μαζί με συνδικαλιστές συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ ήρθαν σε επαφή με τους εργαζόμενους την ώρα που πήγαιναν για το μεροκάματο. Μοίρασαν χέρι - χέρι την ανοιχτή επιστολή της Γενικής τους Συνέλευσης που καλεί να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της παναττικής - πανεργατικής απεργίας στις 17 Γενάρη. Γιατί «Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι πριν απ' όλα νίκη όλων των εργατών», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει και η ανοιχτή επιστολή. Τους κάλεσαν ταυτόχρονα να μετατρέψουν την απεργία σε βήμα που θα συμβάλλει συνολικότερα στην αγωνιστική αντίσταση των εργαζομένων στα αντεργατικά μέτρα εργοδοτών και κυβέρνησης μαύρου μετώπου, και διεκδίκησης των δικών τους εργατικών αιτημάτων. Αλλωστε και οι εργάτες του εργοταξίου βιώνουν την ίδια πολιτική, που θέλει να τους παραδώσει εξαθλιωμένους στην εργοδοσία για στυγνή εκμετάλλευση. Πολλοί ήταν αυτοί που έπαιρναν την ανακοίνωση και έστω και βιαστικά ρώταγαν πότε είναι η απεργία, πώς πάει ο αγώνας των χαλυβουργών, αλλά ακόμα και λόγια συμπαράστασης όπως «βαστάτε παιδιά, δεν γίνεται αλλιώς»!
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου