ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Μη «ναρκώνεις» το μυαλό και τη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά



Ανακοίνωση - προκήρυξη της Οργάνωσης, με αφορμή το επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο αποποινικοποίησης της χρήσης, προμήθειας, κατοχής ναρκωτικών ουσιών, της καλλιέργειας ινδικής κάνναβης και ιδιωτικοποίησης της πρόληψης, απεξάρτησης και επανένταξης, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, η μόνη πολιτική νεολαία που τάσσεται ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Νέα, νέε,
Η ΚΝΕ απευθύνεται σε σένα που είσαι εργάτης, άνεργος, μαθητής, σπουδαστής, νέος, που βλέπεις τα βάσανα της οικογένειάς σου να πολλαπλασιάζονται καθημερινά!
Προβληματίσου...
Σε μια περίοδο που σβήνουν από τη ζωή της νέας γενιάς τα δικαιώματα στην εργασία, στη μόρφωση, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. καταθέτει προς ψήφιση στη Βουλή ένα άκρως επικίνδυνο νομοσχέδιο, που νομιμοποιεί τη χρήση των ναρκωτικών!
Αυτοί που λεηλατούν τα δικαιώματά σου, που καλούν την οικογένειά σου να κάνει αμέτρητες θυσίες για να σωθούν οι καπιταλιστές. Αυτοί που σου παίρνουν το βιβλίο από το χέρι, αφήνουν το σχολείο χωρίς θέρμανση και σταματάνε τη μεταφορά των μαθητών. Αυτοί που σε καταδικάζουν στη δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί και στην ανεργία, που οδηγούν το λαό καθημερινά στη χρεοκοπία, που ποινικοποιούν κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, που στέλνουν εισαγγελείς στα σχολεία, που επιστρατεύουν απεργούς, είναι οι ίδιοι που προωθούν με νόμο τη νομιμοποίηση και διάδοση των ναρκωτικών.
Σου λένε...
Δεν έχεις δικαίωμα να διεκδικείς τα δικαιώματά σου συλλογικά και οργανωμένα, αλλά έχεις δικαίωμα "στην προσωπική χρήση και καλλιέργεια ναρκωτικών". Ενα μόνο δικαίωμα σου αναγνωρίζουν: Αυτό της μαστούρας και της ναρκω-υποταγής!
Σκέψου...
Η εξάπλωση των ναρκωτικών βολεύει στο πέρασμα της πολιτικής που χαντακώνει εσένα και την οικογένειά σου. Γιατί τα ναρκωτικά είναι ένα ακόμη μέσο καταστολής των νεανικών συνειδήσεων. Θέλουν τη νεολαία μαστουρωμένη, σπρωγμένη στην απάθεια, στην αδράνεια, στην υποταγή, μέσω των ναρκωτικών. Θέλουν να μάθουν στους νέους "να ζουν με τα ναρκωτικά" και τα αδιέξοδα που γεννά το σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημά τους. Για να μην επιλέξουν την ανατροπή του!
Αλλωστε, η ναρκω-υποταγή είναι δοκιμασμένη μέθοδος των μηχανισμών του συστήματος για να καλλιεργούν την υποταγή και την παραίτηση.
Αποκαλυπτικό είναι το παράδειγμα της Αργεντινής, όπου το 2001, μαζί με την καπιταλιστική κρίση, εμφανίστηκε ένα νέο ναρκωτικό, το "πάκο" ή αλλιώς "ο κλέφτης του μυαλού", "ο εξολοθρευτής των φτωχών".
Ο διευθυντής λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών του Μπουένος Αϊρες δήλωνε μετέπειτα:
"Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δε θα είχε δουλειά, δε θα είχε θέση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δε θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί στην κοινωνία. Και, επιπλέον, δε θα έπρεπε να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές".
Σου μιλούν για ελεύθερη διάθεση του σώματος! Αναρωτήσου...
Είσαι ελεύθερος όταν σε πετάνε στην ανεργία, όταν σου στερούν το δικαίωμα στη μόρφωση και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα, όταν σε καταδικάζουν να επιβιώνεις με 500 ευρώ, όταν σε αναγκάζουν να πληρώνεις για την υγεία σου;
Σου λένε ότι τα ναρκωτικά είναι απλά μια πράξη "αυτοπροσβολής", ότι η χρήση "μαλακών" ναρκωτικών δε βλάπτει και τόσο...
Είναι ψέμα! Ολα τα ναρκωτικά είναι επικίνδυνα. Αποξενώνουν το νέο από την κοινωνία, τους φίλους, την οικογένειά του. Η χρήση δημιουργεί συνείδηση και στάση ζωής με κύρια χαρακτηριστικά τη "φυγή", την υποταγή και τη μοιρολατρία. Ο νέος σταδιακά απομακρύνεται από κάθε είδους διεκδίκηση και αγώνα.
Ψάξε και βρες...
Το πρόβλημα των ναρκωτικών πουθενά δε λύθηκε με τη νομιμοποίησή τους!
-- Το υψηλότερο ποσοστό χρηστών κάνναβης σε καθημερινή βάση καταγράφεται στην Ολλανδία και αγγίζει το 80%, η χρήση ηρωίνης, κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών αυξήθηκε.
-- Ο μαθητικός πληθυσμός της Ελβετίας κατέχει την τρίτη θέση και της Ολλανδίας την πέμπτη στην Ευρώπη στη χρήση παράνομων ουσιών.
Η νομιμοποίηση της χρήσης εξυπηρετεί τη "νομιμοποίηση" στις συνειδήσεις των λαών των κοινωνικών αιτιών που παράγουν και αναπαράγουν το πρόβλημα και βρίσκονται στο ίδιο το εκμεταλλευτικό, καπιταλιστικό σύστημα. Σημαίνει επί της ουσίας αποδοχή της παραγωγής και εμπορίας ναρκωτικών. Διακινώντας υποταγή και θάνατο, παραγωγοί και έμποροι θα συνεχίσουν να έχουν τεράστια κερδοφορία.
Η φτώχεια, η ανεργία, τα πολιτιστικά σκουπίδια είναι το υπόβαθρο για την τραγωδία των ναρκωτικών. Αυτός, όμως, είναι ο καπιταλισμός και δε γιατρεύεται με χάπια, ούτε αντιμετωπίζεται με τη "φυγή" σε ψεύτικους παραδείσους. Ανατρέπεται από την οργανωμένη πάλη του λαού και της νεολαίας. Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν απεγνωσμένα να κρύψουν από το λαό και ιδιαίτερα από τη νεολαία.
Γύρνα τους την πλάτη!
Τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. κρύβουν τη ρίζα του προβλήματος των ναρκωτικών! Κινούνται όλα στη γραμμή της διαχείρισής του, γιατί υπηρετούν ένα σύστημα που αναπαράγει το πρόβλημα των ναρκωτικών.
Προωθούν την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών πρόληψης - απεξάρτησης - κοινωνικής επανένταξης, καθώς και την επέκταση των μονάδων υποκατάστασης που χορηγούν μεθαδόνη, συντηρώντας και ανακυκλώνοντας το πρόβλημα. Εμπορεύονται ακόμα και τον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία για να θησαυρίζουν οι επιχειρηματίες. Την ίδια ώρα που συρρικνώνουν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα, οδηγούν τα Κέντρα Πρόληψης σε κλείσιμο και πετούν τους εργαζόμενους στο δρόμο. Αποδεικνύεται και από αυτό ότι είναι πρόσχημα και υποκρισία το δήθεν ενδιαφέρον για τους χρήστες που βρίσκονται στις φυλακές και όχι σε θεραπευτικά προγράμματα.
Οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς θα πρέπει να αισθάνονται δικαιωμένες με το πρόσφατο νομοσχέδιο, αφού εδώ και χρόνια θέση τους είναι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών και η χορήγηση υποκατάστατων. Εχουν συγκεκριμένο ρόλο στα σχέδια ναρκω-υποταγής της νεολαίας.
Απέναντι σ' αυτό το μαύρο μπλοκ είναι το ΚΚΕ και η ΚΝΕ!
Η θέση μας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά δικαιώνεται καθημερινά!
Η ΚΝΕ είναι η μοναδική πολιτική νεολαία που λέει: ΟΧΙ σ' όλα τα ναρκωτικά. Είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, στην ιδιωτικοποίηση της πρόληψης και της απεξάρτησης, είναι αντίθετη σε κάθε πολιτική νομιμοποίησης των ναρκωτικών και συντήρησης του προβλήματος μέσω υποκατάστατων, που θα μοιράζει το κράτος ως έμπορος κρατικής πρέζας.
Καλούμε τους νέους και τις οικογένειές τους σε ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
Να πουν όχι στους ψεύτικους παραδείσους των ναρκωτικών που οδηγούν στην καταρράκωση και το θάνατο. Οχι σε όλα τα ναρκωτικά. Οχι στη νομιμοποίησή τους. Οχι στο διαχωρισμό σε σκληρά και μαλακά.
Το γεγονός ότι η τοξικομανία μπορεί να αντιμετωπιστεί ολοκληρωτικά μόνο από μια κοινωνία χωρίς ταξική εκμετάλλευση και καταπίεση δεν αναιρεί τη δυνατότητα ο εξαρτημένος να λυτρωθεί, αν το θέλει και είναι αποφασισμένος, αρκεί να υπάρχει πολιτική με κεντρικό σχεδιασμό, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παροχή υπηρεσιών πρόληψης, απεξάρτησης με στεγνά προγράμματα, κοινωνικής επανένταξης, με πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και επαρκές επιστημονικό προσωπικό.
Η θέση μας για μια κοινωνία χωρίς ναρκωτικά πηγάζει από την πάλη μας για μια κοινωνία που θα έχει στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι το κέρδος, ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.
Αυτή η αγωνιστική και ανυπότακτη στάση ζωής είναι που φοβάται το σύστημα, που ταιριάζει στα παιδιά της εργατικής τάξης και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, και όχι η απάθεια και η φυγή στον κόσμο των ναρκωτικών!
Την "ηθική των αφεντικών" την αντιπάθησα όσο και την "ηθική των δούλων". Μια τρίτη ηθική έβλεπα να διαμορφώνεται μέσα μου: "Δίνε το χέρι σου σε όποιον σηκώνεται" (Μαξίμ Γκόρκι)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου