ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ανοιχτή παραμένει η λίστα της νέας σφαγής Τα μέτρα που περιέχονται στο κείμενο - βάση των συνεννοήσεων


 Ανοιχτή παραμένει η λίστα της νέας σφαγής . Τα μέτρα που περιέχονται στο κείμενο - βάση των συνεννοήσεων για το νέο μνημόνιο αναμένεται να «εμπλουτιστούν» με επιπλέον αντιδραστικές ανατροπές
Κυβέρνηση, τρόικα και πλουτοκρατία ματώνουν το λαό. Πόλεμος στον πόλεμό τους, για την ανατροπή της βάρβαρης στρατηγικής τους
Eurokinissi
Πετσόκομμα μισθών στον ιδιωτικό τομέα, μείωση επικουρικών συντάξεων, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, νέα χαράτσια, δραστικές περικοπές σε φαρμακευτικές και κοινωνικές δαπάνες, ξεπούλημα κρατικών επιχειρήσεων και πλήρης απελευθέρωση των «κλειστών» επαγγελμάτων, είναι μεταξύ άλλων τα βάρβαρα μέτρα του νέου μνημονίου, που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα.Παράλληλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να νομοθετήσει μέσα στο 2012 πρόσθετα μέτρα ύψους 2,2 δισ. ευρώ, για να καλύψει τις «αστοχίες» του προϋπολογισμού του 2011. Η «μαύρη τρύπα» θα καλυφθεί από περιστολές άνω του 1 δισ. ευρώ για φάρμακα, το κλείσιμο υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου και τη μείωση των αμυντικών δαπανών. Το νέο πακέτο μέτρων περιέχεται σε 10σέλιδο κείμενο, που αποτελεί προϊόν των διαβουλεύσεων κυβέρνησης - τρόικας για τους «βασικούς πυλώνες» του επόμενου μνημονίου.
Σήμερα οι αντιδραστικές ανατροπές θα τεθούν επί τάπητος στη σύσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος, με τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που συγκροτούν τη μαύρη συμμαχία. Αύριο - κατά πάσα πιθανότητα - θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο προκειμένου να «κλειδώσει» ένα μεγάλο τμήμα των μέτρων, ώστε ο πρωθυπουργός να παρουσιάσει ένα «περίγραμμα» του μνημονίου στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες.
Τα μέτρα ήταν το αντικείμενο και της χτεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Ε. Βενιζέλου, με το κλιμάκιο της τρόικας. «Ολη η ελληνική κοινωνία είναι μέσα στην αίθουσα των διαπραγματεύσεων», δήλωσε προκλητικά ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση, υπονοώντας αυθαίρετα ότι ο λαός συναινεί στη βάρβαρη πολιτική τους και ότι αγωνιά δήθεν να πετύχει. «Ολα αυτά (σ.σ. η ψήφιση των μέτρων και ολοκλήρωση του "κουρέματος") πρέπει να έχουν τελειώσει μέσα στις επόμενες μέρες, γιατί η δημόσια αναγγελία για το PSI πρέπει να γίνει πριν από τις 15 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, φωτογραφίζοντας ως καταληκτική ημερομηνία των παζαριών τη 13η Φλεβάρη.
Τα μέτρα που περιέχει το υπόμνημα
Η λίστα με τα νέα μέτρα παραπέρα εξόντωσης του λαού «δεν είναι οριστική», σημείωναν χτες κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δεν απέκλειαν να προστεθούν και άλλες παρεμβάσεις, μετά την ολοκλήρωση των συνεννοήσεων με την τρόικα. Το νέο πακέτο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:
1. Μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα: Στο κείμενο υπογραμμίζεται ότι πρέπει να «ενεργοποιηθεί η νομοθεσία για τη βελτίωση της ευελιξίας των μισθών». Η κυβέρνηση σχεδιάζει «ψαλίδισμα» των κλαδικών ΣΣΕ που έχουν μεγάλη απόκλιση από τα όρια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. «Πάγωμα» των αυξήσεων στους μισθούς και των μισθολογικών ωριμάνσεων (τριετίες, επιδόματα κ.ά.) για το 2012. Δεν αποκλείεται και η κατάργηση - διά παντός - των ωριμάνσεων. Η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στην κατάργηση του 13ου - 14ου μισθού ή να καταργήσει έναν απ' τους δύο. Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν ότι ως «εναλλακτικό σχέδιο» μπορεί να θεσπιστεί πλαφόν στις μηνιαίες αποδοχές, πάνω από το οποίο θα προβλέπεται περικοπή ή κατάργηση των δώρων και του επιδόματος αδείας.
2. Μειώσεις επικουρικών συντάξεων: Βάσει του κειμένου η κυβέρνηση θα προχωρήσει με νόμο στη σύσταση «ενός ενιαίου επικουρικού ταμείου, με νέο σύστημα εισφορών και μείωση όλων των επικουρικών συντάξεων».
3. «Κούρεμα» στις υγειονομικές και νοσοκομειακές παροχές. Η κυβέρνηση σχεδιάζει περικοπές για φαρμακευτικές δαπάνες, που θα ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ μόνο για το 2012, καθώς και δραστικές μειώσεις των κονδυλίων του προϋπολογισμού για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
4. Μειώσεις μισθών και απολύσεις τραπεζοϋπαλλήλων: Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «θα αρθούν όλα τα νομοθετικά εμπόδια για τις περικοπές στους μισθούς των τραπεζοϋπαλλήλων και τις μειώσεις του προσωπικού των τραπεζών», προκειμένου να υπάρξουν μειώσεις μισθών και απολύσεις προσωπικού σε όλες τις ελληνικές τράπεζες. Επί της ουσίας, κυβέρνηση και τρόικα ξεκινάνε από τον τραπεζικό κλάδο το ξήλωμα των κλαδικών συμβάσεων. Πρόσχημα για τη σφαγή των μισθών των τραπεζοϋπαλλήλων, με την κατάργηση ουσιαστικά της κλαδικής τους σύμβασης, προβάλλονται οι «απώλειες» που θα υποστούν οι τράπεζες από το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων.
5. Νέα χαράτσια: Με αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25% αναδρομικά από την 1/1/2012. Επανεξέταση όλων των φοροαπαλλαγών με στόχο τη δραστική περιστολή τους. Ανάκληση ευνοϊκών ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών.
6. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων: Ακόμα αυστηρότερο σύστημα ελέγχου των προσλήψεων με βάση τον κανόνα «1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις», με ταυτόχρονες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση του προσωπικού κατά 150.000 εργαζόμενους έως το 2015.
7. Μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών: Στόχος να μειωθούν τουλάχιστον κατά 5% οι εργοδοτικές εισφορές Κοινωνικής Ασφάλισης. Κυβερνητικά στελέχη δεν απέκλειαν το ποσοστό να φτάσει μέχρι και 10%.
8. Δραστικές μειώσεις μισθών στο στενό δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ. Με την ένταξη στο νέο ενιαίο μισθολόγιο μέσα στο 2012 και των 250.000 εργαζομένων που σήμερα υπάγονται σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων (δικαστικοί, γιατροί, στρατιωτικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί κ.ά.). Οι μειώσεις στους μισθούς που θα προκύψουν από τις περικοπές δεκάδων επιδομάτων θα κυμανθούν από 10% μέχρι 50%. Περαιτέρω περικοπή των επιδομάτων που λαμβάνουν εργαζόμενοι των πρώην ΔΕΚΟ.
9. Κλείσιμο και συγχώνευση δημόσιων οργανισμών και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που εργάζονται σ' αυτούς. Στόχος της κυβέρνησης, να κλείσουν και συγχωνευθούν χιλιάδες υπηρεσίες, φορείς και οργανισμοί του Δημοσίου και να υπάρξουν απευθείας απολύσεις εργαζομένων που εργάζονται σ' αυτούς.
10. Πλήρη απελευθέρωση «κλειστών» επαγγελμάτων και υπηρεσιών: Με τη λήψη πρόσθετων μέτρων πέραν του πολυνομοσχεδίου, ώστε να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση ακόμα 20 «κλειστών» επαγγελμάτων.
11. Ιδιωτικοποιήσεις: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει δύο ή τρεις μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Κοροϊδία στο τετράγωνο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Καψής, με συνέντευξή του χτες στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην προώθηση των νέων αντιδραστικών μέτρων, σημείωσε ότι «δεν είναι ο τελικός κατάλογος», ισχυρίστηκε ότι «είναι ένας κατάλογος που έχει έρθει από την τρόικα που ανοίγει αυτά τα θέματα», για να καταλήξει: «Είναι μέτρα πολλά, τα οποία και εμείς οι ίδιοι θέλουμε να πάρουμε». Ο Π. Καψής άφησε ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει προσωπικά ο πρωθυπουργός «το θέμα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα», φωτογραφίζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης να επιβάλει τις αντεργατικές ρυθμίσεις ακόμα και με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Σε άλλη συνέντευξη στο «Βήμα Fm», σε μια προσπάθεια να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα, ισχυρίστηκε ότι «δεν τίθεται θέμα αύξησης αντικειμενικών αξιών ή νέων φορολογικών μέτρων», την ίδια στιγμή που αυτά περιλαμβάνονται στο κείμενο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός.
Στο μεταξύ, σε ρεσιτάλ δημαγωγίας προχώρησε χτες ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γ. Καρατζαφέρης, στη Βουλή, με αφορμή τη νέα δανειακή σύμβαση. Αφού ξεκαθάρισε ότι συμφωνεί με τα επικείμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα, καλώντας τον πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο, να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, στη συνέχεια, για να αποπροσανατολίσει τη λαϊκή αγανάκτηση, είπε ότι δεν πρέπει να υπάρξει σχετική υπογραφή από τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «υπογραφή ευτελισμού». Διαβεβαίωσε, όμως, ότι «εμείς οι οποίοι έχουμε αναλάβει να στηρίξουμε τη χώρα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αναλάβουμε με τον λόγο της πολιτικής μας τιμής να εφαρμόσουμε αυτό για το οποίο δεσμευόμαστε», το σύνολο δηλαδή των βάρβαρων μέτρων.
Παζάρια για το «κούρεμα»
Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χτες οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης - τραπεζιτών για το «κούρεμα» του χρέους. Για τις τελευταίες - όπως διαρρέουν - συνεννοήσεις, ο Λ. Παπαδήμος συναντήθηκε χτες με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλο, και στη συνέχεια με τον επικεφαλής του IFF, Τσ. Νταλάρα, παρουσία του Ε. Βενιζέλου. Σύμφωνα με δηλώσεις των εκπροσώπων των τραπεζιτών μετά τη συνάντηση, «επιτεύχθηκε σημαντική συνεννόηση σε νομικά και τεχνικά ζητήματα (...) Εγινε πρόοδος στις συζητήσεις με τον Ελληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών». Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σήμερα, Σάββατο, ενώ διαρροές ανέφεραν πως μέχρι την Κυριακή αναμένεται να έχει οριστικοποιηθεί το μεγαλύτερο μέρος της συμφωνίας.
Τέλος, να σημειωθεί ότι στο νέο μνημόνιο προβλέπεται ότι οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των ντόπιων τραπεζών για ανακεφαλαιοποίηση μετά το «κούρεμα» θα γίνουν με «ζεστό» και δωρεάν χρήμα του λεγόμενου Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και σε κοινές μετοχές, όπως ακριβώς επιδίωκαν οι ντόπιοι τραπεζίτες. Από τα νέα δάνεια, περί τα 30 δισ. ευρώ θα πάνε απευθείας στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου