ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΚΝΕ-Συλλαλητήριο ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών Την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συλλαλητήριο ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών
Την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια

Η Κoμμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί τους νέους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μαθητές, τους φοιτητές, όλα τα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, που διοργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, την Πέμπτη 2 Φλεβάρη, στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια.Στη σχετική ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ τονίζει:
«Να σημάνει ξεσηκωμός ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών που προωθεί το άθλιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και στηρίζει ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα του Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ). Θέλουν να σπρώξουν τη νεολαία στην απάθεια, στην αδράνεια. Ειδικά τώρα που τσακίζεται κάθε δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην υγεία, στον πολιτισμό. Με "ζαλισμένο" το μυαλό απ' τη ναρκω-θολούρα, να 'χει το κεφάλι κατεβασμένο μια ζωή. Η ΚΝΕ καλεί σε μαζικό και οργανωμένο αγώνα για να αποτραπεί η νομιμοποίηση των ναρκωτικών! Οχι σε όλα τα ναρκωτικά!
ΑΓΩΝΑΣ, ΡΗΞΗ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΖΩΗ ΟΛΟΚΛΗΡΗ, ΟΧΙ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ».
Στη Λάρισα
Σύσκεψη φορέων, συλλόγων, σωματείων, μαθητικών συμβουλίων, με θέμα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών διοργανώνουν, τη Δευτέρα, 30 Γενάρη, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας και το Νομαρχιακό Συμβούλιο ΑΕΙ - ΤΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ. Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες, μέλη των δυο Οργάνων υπογράμμισαν ότι με το νομοσχέδιο αυτό νομιμοποιείται η χρήση, η κατοχή και η καλλιέργεια ναρκωτικών για προσωπική χρήση, εμπορευματοποιείται η πρόληψη, η θεραπεία, η επανένταξη, ενισχύεται η συντήρηση του φαινομένου με την προώθηση των υποκατάστατων από τα δημόσια νοσοκομεία. Κατήγγειλαν τη στάση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και δήλωσαν ότι οι νέοι κομμουνιστές θα παλέψουν για να μη νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας αυτό το νομοσχέδιο.
Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη
Στις 2 το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ και την ΑΣΓΜΕ
Παράσταση διαμαρτυρίας και καταδίκης του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά θα πραγματοποιήσουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ και η ΑΣΓΜΕ, στο υπουργείο Υγείας, την Τρίτη 31 Γενάρη, στις 2 το μεσημέρι.
«Η ελευθερία της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες που έρχεται με το λεγόμενο "κώδικα ναρκωτικών" που συζητιέται στη Βουλή είναι θανάσιμος κίνδυνος για όλους μας. Καλούμε συνδικάτα, ομοσπονδίες, μικρομεσαίους επαγγελματοβιοτέχνες, σπουδαστές, γυναίκες, γονείς, θεραπευτικές κοινότητες, οργανώσεις συνταξιούχων να παρευρεθούν στην παράσταση και να εκφράσουν με ψηφίσματα, με αποφάσεις Δ.Σ., την καταδίκη τους στο δολοφονικό νομοσχέδιο. Οφείλουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά της τάξης μας τη με κάθε τρόπο παρεμπόδιση της ψήφισης αυτού του νομοσχεδίου», υπογραμμίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Αλλες δράσεις ενάντια στο ναρκω-νομοσχέδιο
  • Συναυλία καταδίκης του νομοσχεδίου «Κώδικας Ναρκωτικών» διοργανώνουν, σήμερα Σάββατο, στην Καβάλα, η Επιτροπή Αγώνα Μαθητών Σχολείων Καβάλας, το 15μελές του 7ου Γυμνασίου, η Επιτροπή Αγώνα Μαθητών ΟΑΕΔ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Η συναυλία θα γίνει στις 7 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη με τη συμμετοχή μαθητικών συγκροτημάτων.
  • Μαθητική συναυλία ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με αφορμή το επικίνδυνο νομοσχέδιο νομιμοποίησης των ναρκωτικών που έχει φέρει η κυβέρνηση, διοργανώνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας, αύριο Κυριακή, στις 7 μ.μ., στον Παμμικρασιατικό Σύνδεσμο, στην Πλ. Ελευθερίας (συγκοινωνία λεωφορεία ν.2 - Ταραμπούρα).
  • Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα τα ναρκωτικά και το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίησή τους πραγματοποιεί η Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας της ΟΓΕ, με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, στις 10.30 π.μ., στο ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα (Τερψιθέα Γλυφάδας), με ομιλήτρια την πρόεδρο της ΟΓΕ Καλλιόπη Μπουντούρογλου.
  • Εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Οργανώνουμε τη δράση μας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο», διοργανώνουν την Τετάρτη 1η Φλεβάρη, στις 7 μ.μ., το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και ο Εξωραϊστικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας Νίκαιας. Η εκδήλωση θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, Αχιλλέως 20. Θα μιλήσουν ο Κατηφές Παναγιώτης, κοινωνιολόγος και γραμματέας του ΕΣΥΝ και ο Κωνστανταράκος Γιώργος, ψυχολόγος και πρόεδρος του ΕΣΥΝ Πειραιά.
Δε σταματούν τα προβλήματα με τις φοιτητικές εστίες...
Δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξασφάλιση πως δε θα ξανακοπεί το ρεύμα στην Εστία της οδού Δροσοπούλου! Υπενθυμίζουμε πως προχτές η συγκεκριμένη Φοιτητική Εστία, που ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, έμεινε για περίπου τέσσερις ώρες χωρίς ρεύμα. Οι φοιτητές της Εστίας που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έκαναν χτες κινητοποίηση στην Πρυτανεία, όπου έμπλεξαν σε μια γραφειοκρατία για ένα θέμα που θα έπρεπε να ήταν δεδομένο.
Να σημειώσουμε πως η Εστία της Δροσοπούλου είναι μισθωμένο κτίριο. Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Εστίας, σε προχτεσινή κινητοποίηση των φοιτητών, η σύμβαση δεν τηρείται και δεν έχει πληρωθεί τους τελευταίους μήνες. Οι εκπρόσωποι της Πρυτανείας, χτες, είχαν άλλη εκδοχή: Η ιδιοκτήτρια χρωστάει σε τρίτους, δεν μπορεί να βγάλει τιμολόγια, με αποτέλεσμα να υπάρχει νομικό θέμα και να μην μπορεί να εφαρμοστεί η σύμβαση. Είπαν, όμως, πως το ζήτημα με το ρεύμα θα λυθεί. Οι φοιτητές έκαναν κινητοποίηση και στην Εφορία της Λέσχης του πανεπιστημίου, όπου υποστηρίχτηκε ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση για το ρεύμα! Μέσα σε όλα αυτά η ΠΑΣΠ, που έχει έδρα στο ΔΣ της Λέσχης, προτείνει νομικό ...αγώνα! Στην ουσία οι φοιτητές της Εστίας της οδού Δροσοπούλου είναι στον «αέρα» και δεν ξέρουν αν θα τους ξανακοπεί το ρεύμα!
Προβλήματα και στη ΦΕΠΑ
Πρόβλημα προέκυψε και στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθήνας (ΦΕΠΑ), στην οδό Ούλοφ Πάλμε, η οποία υπαγόταν στο Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας (ΕΙΝ), το οποίο καταργήθηκε. Υπενθυμίζουμε πως απ' την αρχή του χρόνου οι Εστίες πέρασαν στα Πανεπιστήμια, τα οποία δήλωσαν αδυναμία ν' ανταποκριθούν. Στη συνέχεια βρέθηκε προσωρινή «λύση» η λειτουργία και η χρηματοδότηση των Εστιών να γίνεται απ' το Ινστιτούτο Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), μέχρι τον Αύγουστο.
Οι εργαζόμενοι της ΦΕΠΑ είχαν προφορική διαβεβαίωση απ' το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να συνεχίσουν να μπορούν να κόβουν τιμολόγια για τροφοδοσία, υλικά κ.ά. Τις προηγούμενες μέρες, όμως, έγινε δημόσιος έλεγχος και οι εργαζόμενοι, τυπικά, βρέθηκαν ακάλυπτοι. Χτες έκαναν κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας για να λυθεί το θέμα, με τη συμπαράσταση φοιτητών. Εκεί ήταν και η Επιτροπή Αγώνα ΦΕΠΑ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, απαιτώντας οι εργαζόμενοι να μη γίνονται «μπαλάκι» και οι Εστίες να λειτουργούν σε ανθρώπινες συνθήκες, με δωρεάν σίτιση κ.ά. Επίσης, οι δυνάμεις του ΜΑΣ απαίτησαν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τους τρεις μήνες των δεδουλευμένων που τους χρωστάνε. Απ' τη συνάντηση που έγινε προέκυψε πως θα βγει κάποια τροπολογία με αναδρομική ισχύ, ώστε να είναι καλυμμένοι οι εργαζόμενοι.
Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή
Ερώτηση για την κατάσταση στις Φοιτητικές Εστίες της χώρας κατέθεσαν, στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης, Γιάννης Ζιώγας, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Αποστόλης Νάνος και Μπάμπης Χαραλάμπους. Οι βουλευτές ζητούν να δημιουργηθούν νέες Εστίες, να συντηρηθούν και να ανακαινιστούν οι υπάρχουσες, με τις απαραίτητες δωρεάν υπηρεσίες. Επίσης, ζητούν αξιοποίηση κατάλληλων χώρων για διασφάλιση της δωρεάν στέγασης και σίτισης του συνόλου των φοιτητών - σπουδαστών και μέχρι τότε να επιδοτηθούν τα νοίκια των φοιτητών και σπουδαστών, που έχουν περάσει σε Τμήματα μακριά από τον τόπο διαμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου