ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ Κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι χαλυβουργοί


Πόσο σημαντική είναι η δραστηριοποίηση όλων των απεργών στο πλευρό του σωματείου, τονίστηκε στη χτεσινή συνέλευση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συνέλευση
902
Συνεχίζουν και κλιμακώνουν, οργανώνοντας παραπέρα τη δράση τους. Αυτή την ξεκάθαρη απόφαση πήραν χτες οι εργαζόμενοι της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, σε μία ακόμα μαζική Γενική Συνέλευση και μία μόλις ημέρα μετά την τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας. Μια συνάντηση που απέδειξε και πάλι πόσο αδίστακτη είναι η εργοδοσία που εκτόξευσε νέες απειλές για νέες απολύσεις και εκβιάζοντας ταυτόχρονα για νέα προνόμια από την κυβέρνηση. Ξεκάθαρη και ομόφωνη όμως ήταν και πάλι η απάντηση των χαλυβουργών μετά από 66 ημέρες απεργίας να συνεχίσουν τον αγώνα και με ατσάλινο πείσμα να απαιτούν: Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και δουλειά με 8ωρο χωρίς καμία μείωση μισθών. Ταυτόχρονα αποφασιστικά απλώνουν τον αγώνα τους σε κάθε χώρο εργασίας, καλώντας με ανοιχτή επιστολή (βλ. διπλανή στήλη) όλη την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της παναττικής - πανεργατικής απεργίας στις 17 Γενάρη.
Αντοχή, πειθαρχία, περιφρούρηση
«Ο αγώνας τώρα μπαίνει σε νέα πιο δύσκολη φάση. Γνωρίζουμε ότι η νίκη, που χωρίς αυτή δεν κάνουμε πίσω, θα εξαρτηθεί από την αντοχή που θα δείξουμε, από την πειθαρχία στις αποφάσεις που παίρνουμε, στις κατευθύνσεις του ΔΣ του σωματείου και από την περιφρούρηση του αγώνα μας. Χωρίς αυτά, όσο και να μεγαλώσει η αλληλεγγύη των άλλων εργαζομένων, δεν μπορούμε να νικήσουμε», επισήμανε μεταξύ άλλων στη ΓΣ ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Σιφωνιός για να αναφερθεί στη συνέχεια στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να οργανωθούν και να δραστηριοποιηθούν ακόμα περισσότερο στο πλευρό του σωματείου και των επιτροπών απολυμένων και γυναικών. Ταυτόχρονα, να προχωρήσουν ακόμα παραπέρα την οργάνωση με συσκέψεις εργαζομένων ανά τμήμα του εργοστασίου που θα συγκροτήσουν επιτροπές. Να μπουν στη μάχη ακόμα και συνταξιούχοι χαλυβουργοί με συγκρότηση δικής τους επιτροπής. Τέλος, σημαντικό στοιχείο για τη συνέχεια του αγώνα, όπως επισημάνθηκε, αποτελεί και η περιφρούρησή του.


«Οσοι έρχονται εδώ, δεν έρχονται όλοι για το καλό μας. Τη μεγαλύτερη βοήθεια στον αγώνα μας, τη μεγαλύτερη πίεση σε εργοδοσία και κυβέρνηση μπορεί να την κάνει η εργατική τάξη, μέσα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις. Καλές οι ευχές, η συμπάθεια και τα μεγάλα λόγια, αλλά αν η εργοδοσία και η κυβέρνηση δεν νιώσουν την ανάσα μας σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση δεν πρόκειται να κάνουν πίσω», τόνισε ειδικότερα.Την ανάγκη να δυναμώσει η αντιπαράθεση με τα ιδεολογήματα της εργοδοσίας ανέδειξε και η άποψη που υπερασπίστηκαν ορισμένοι στη συνέλευση (στην πλειοψηφία τους τσιράκια της εργοδοσίας) ότι για τις απειλές της εργοδοσίας ευθύνεται η συνέχιση του αγώνα. Αποψη που ενισχύει τους εκβιασμούς σε βάρος των χαλυβουργών, επιβάλλοντας το δίλημμα «ή δουλεύετε σαν σκλάβοι ή μένετε στο δρόμο» για να προστατευτεί η ανταγωνιστικότητα του Μάνεση. Οταν ένας πολεμιστής πηγαίνει στη μάχη, δεν ενδιαφέρεται αν θα τον χτυπήσει σφαίρα, αλλά δίνει τη μάχη για να νικήσει, τόνισε μεταξύ άλλων, παρεμβαίνοντας στη ΓΣ, γυναίκα απεργού που συμμετέχει στην Επιτροπή Γυναικών που έχει συγκροτηθεί. Εμένα ο άντρας μου δεν είναι στους απολυμένους, όμως δίνω τον αγώνα γιατί μέσα στους απολυμένους θα μπορούσε να είναι και το δικό μου το παιδί, πρόσθεσε.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Ανοιχτή επιστολή για την παναττική απεργία
Εγκρίθηκε στη χτεσινή Γενική Συνέλευση
«
Συνάδελφε - συναδέλφισσα,
Σου απευθύνουμε θερμό ταξικό χαιρετισμό. Το 2012 μπορεί να γίνει η "δική μας χρονιά", της εργατικής λαϊκής αντεπίθεσης. Δεν πρέπει να χάσουμε ούτε λεπτό, είναι η ώρα της οργάνωσης και της δράσης. Συνεχίζουμε αταλάντευτα την απεργιακή μας κινητοποίηση που ξεκινήσαμε στις 31 Οκτώβρη, χωρίς να μας φοβίζουν οι απολύσεις και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας. Θα συνεχίσουμε μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι με τα ωράρια και τα μεροκάματα που προβλέπονται από τις συμβάσεις μας. Για μας δεν υπάρχουν απολυμένοι και μη, είμαστε όλοι απολυμένοι, με αυτό το πνεύμα παλεύουμε.
Ο αγώνας μας στηρίζεται απ' όλη την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, με ένα πρωτόγνωρο κύμα έμπρακτης αλληλεγγύης και συμπαράστασης. Εχει προκαλέσει το θαυμασμό όλων των εργαζομένων και της νεολαίας. Απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδας και από το εξωτερικό έρχονται μηνύματα συμπαράστασης. Ολοι οι τίμιοι εργάτες, ακόμα και εκείνοι που αντιμετωπίζουν με φόβο και δυσπιστία τους αγώνες, ή δεν πιστεύουν στην αποτελεσματικότητα τους, τον θεωρούν δικό τους αγώνα. Καταλαβαίνουν ότι μια νίκη των χαλυβουργών θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων. Θα δημιουργήσει αυτοπεποίθηση, αγωνιστικό κλίμα, καλύτερες προϋποθέσεις ώστε το παράδειγμα της Χαλυβουργίας να το ακολουθήσουν και άλλοι χώροι δουλειάς.
Συνάδελφε - συναδέλφισσα,
Τα μέτρα που πήρε ο Μάνεσης δεν αφορούν μόνο τη Χαλυβουργία. Ηδη έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται σε αρκετούς χώρους, σε πολλούς κλάδους. Ο στόχος είναι να γενικευτούν σε όλους τους χώρους. Μπροστά μας έρχεται βαρύς χειμώνας και πρέπει να προετοιμαστούμε για μεγάλους, σκληρούς και μακροχρόνιους αγώνες. Το μαύρο μέτωπο ΕΕ, εργοδοσίας και κυβέρνησης, μας ετοιμάζει μια χρονιά χειρότερη από την προηγούμενη. Αυτό δεν αλλάζει με σιχτιρίσματα και αναμονές, με κοινωνικούς διαλόγους, ούτε με ατομικές προσπάθειες. Αυτό ο καθένας μας το γνωρίζει.
Δεν αλλάζει, όμως, ούτε και με τους αγώνες που ξέραμε μέχρι τώρα. Απαιτεί να οργανωθούμε σε όλους τους χώρους δουλειάς, να συγκροτήσουμε γερά κλαδικά συνδικάτα, με στηρίγματα σε όλους τους χώρους δουλειάς, εργοστασιακά σωματεία, σωματειακές επιτροπές. Απαιτεί αλλαγή των συσχετισμών σε όλους τους χώρους. Να τελειώνουμε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, που είναι με την πλευρά της εργοδοσίας, που ταυτίζει το δικό μας συμφέρον με αυτό της εργοδοσίας. Εμείς, όμως, γνωρίζουμε από την πείρα μας ότι τέτοιο πράγμα δεν μπορεί να υπάρξει. Απαιτεί κάθε αγώνας να στηρίζεται απ' όλους τους εργαζόμενους όπως ο δικός μας αγώνας. Χωρίς αυτά δύσκολα θα αντιμετωπίσουμε τα νέα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα του 2012, που είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που πήγε να περάσει ο Μάνεσης στη Χαλυβουργία.
Σας καλούμε να πάρετε στα χέρια την υπόθεση της παναττικής - πανεργατικής απεργίας στις 17 Γενάρη, που αναγκάστηκαν να αποφασίσουν τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής. Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς σε όλους τους κλάδους. Να αποτελέσει την απαρχή σκληρών αγώνων που πρέπει να οργανώσουμε μέσα στο 2012, με πρωτοπόρους τους βιομηχανικούς εργάτες. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα, για να ανατρέψουμε μια σειρά άλλα που έχουνε παρθεί, να περάσουμε στην αντεπίθεση μέχρι να πάρουμε στα χέρια μας όλο τον πλούτο που μας ανήκει. Να δείξουμε τη δύναμή μας, ότι εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου, "ότι χωρίς εμάς γρανάζι δεν γυρνά, ότι μπορούμε χωρίς αφεντικά".
Συνάδελφε - συναδέλφισσα,
Με τη συμμετοχή σου στην απεργία προσφέρεις την καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα μας, βοηθάς όμως και τον εαυτό σου. Αν χάσουμε εμείς θα χάσεις και εσύ. Αν κερδίσουμε εμείς θα κερδίσεις και εσύ, θα κερδίσουμε όλοι μας. Στις 17 Γενάρη δεν απεργείς μόνο για μας αλλά και για τον εαυτό σου, για ολόκληρη την τάξη μας, ενάντια και στο δικό σου εργοδότη, ενάντια συνολικά στην τάξη των εργοδοτών. Ηρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από μας, στους νεκρούς του αγώνα. Το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε με υπερηφάνεια στα μάτια, λέγοντάς τους ότι δε γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε όλο αυτό το διάστημα. Στηριζόμαστε απ' όλους τους εργαζόμενους και αυτό μας δίνει κουράγιο, μας μεγαλώνει την ευθύνη. Τώρα είναι η ώρα όλοι μαζί, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με μπροστάρηδες τους εργάτες. Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη. Η νίκη των χαλυβουργών θα είναι πριν απ' όλα νίκη όλων των εργατών!».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου