ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Εγκλημα κατά της νεολαίας


Ανακοίνωση - καταγγελία για το νομοσχέδιο αποποινικοποίησης της χρήσης, προμήθειας και κατοχής και την ιδιωτικοποίηση της πρόληψης, απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης
Το νομοσχέδιο που αποποινικοποιεί τη χρήση, κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών και εμπορευματοποιεί την πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη καταγγέλλει το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ), με ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι «οι αρχικοί εμπνευστές του δεν ήταν άλλοι από αυτούς που αποτελούν την Κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ.) μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Ισχυρίζονται υποκριτικά ότι με το νομοσχέδιο διασφαλίζεται το δικαίωμα στη θεραπεία, ενώ παράλληλα με την υποχρηματοδότηση, ακόμα και οι υπάρχουσες δομές πρόληψης και απεξάρτησης από κάθε ουσία ("στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα) συρρικνώνονται και υπολειτουργούν. Παράλληλα με την προώθηση της υποκατάστασης το μόνο που εξασφαλίζεται είναι το "δικαίωμα" να θεωρείται ο εξαρτημένος, "ασθενής πάσχων από χρόνια υποτροπιάζουσα νόσο" και το "δικαίωμα" της πρόσβασης σε υπηρεσίες διά βίου χορήγησης υποκατάστατων», υπογραμμίζει το ΕΣΥΝ.
«Ο στόχος της κυβέρνησης είναι σαφής, η συντήρηση και η διάδοση του φαινομένου, ειδικά σήμερα που η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης θα αυξήσει τόσο τη ζήτηση όσο και τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Τελικός αποδέκτης είναι η νεολαία και η χειραγώγησή της, σε συνθήκες που η ανεργία γιγαντώνεται, που η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας. Την ίδια στιγμή που στερούν από το λαό και τη νεολαία στοιχειώδη δικαιώματα, διακηρύττουν το "δικαίωμα" στη χρήση. Καμία αναμονή δεν πρέπει να δείξει ο λαός και η νεολαία. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, τη ναρκω-κουλτούρα που καλλιεργεί η άρχουσα τάξη και οι "ελευθεριακοί" στυλοβάτες της, είναι αγώνας που συνδέεται άμεσα με τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο σε μια εκμεταλλευτική κοινωνία», τονίζει το Εθνικό Συμβούλιο και καταλήγει:
«Το αντιναρκωτικό κίνημα, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης και τα προγράμματα θεραπείας, οι γονείς, οι άνεργοι, οι νέοι, οργανωμένα, μέσα από τους συλλόγους και τα σωματεία τους, τους μαζικούς φορείς, τις Λαϊκές Επιτροπές στις γειτονιές, πρέπει τώρα να αντιδράσουν με κάθε τρόπο για να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Το ΕΣΥΝ και τα Παραρτήματά του σε όλη τη χώρα θα παλέψουν, ώστε αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα και η λογική του να μη νομιμοποιηθούν στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας. Ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Είναι αγώνας για τη ζωή. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο τώρα».
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Ο αγώνας για στέγαση και σίτιση δε σταματά
Κινητοποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, χτες, στην Πάτρα
Από την κινητοποίηση στο δημαρχείο της Πάτρας
Κινητοποίηση στο δημαρχείο της Πάτρας έκαναν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για το θέμα της στέγασης και της σίτισης, δηλώνοντας πως θα προασπίσουν τα δικαιώματά τους και δε θα μείνουν στη 8μηνη παράταση της χρηματοδότησης για τις Εστίες. Υπενθυμίζουμε ότι απ' τις αρχές του χρόνου οι Εστίες πέρασαν στα πανεπιστήμια τα οποία δήλωναν αδυναμία να τις συντηρήσουν. Η «λύση» που βρέθηκε ήταν το επόμενο 8μηνο η χρηματοδότηση να δίνεται απ' το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (πρώην Ε.Ι.Ν) που χειριζόταν το θέμα μέχρι σήμερα. Το πρόβλημα στην ουσία «εκτονώνεται» για τη φετινή χρονιά, αλλά παραμένει, αφού απ' τον Σεπτέμβρη και μετά τα πανεπιστήμια θα αναλάβουν τις Εστίες.Ο δήμαρχος της Πάτρας δε δέχτηκε την αντιπροσωπεία των φοιτητών και εκπρόσωποι του δήμου στην ουσία δήλωσαν αναρμόδιοι ρίχνοντας τις ευθύνες μόνο στο μνημόνιο, αρνούμενοι να καταδικάσουν, στην ουσία, την πολιτική που υλοποιείται χρόνια τώρα στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Οι φοιτητές τόνισαν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τις 16 Γενάρη, με παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Εστίας, ενώ θα προχωρήσουν και σε συνεδριάσεις των Επιτροπών Αγώνα για την οργάνωση της πάλης. Να σημειωθεί πως, προφανώς λόγω της 8μηνης παράτασης της χρηματοδότησης, το ξενοδοχείο που μένουν εστιακοί φοιτητές και το εστιατόριο του πανεπιστημίου συνεχίζουν να λειτουργούν. Πάντως, οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο είναι ακόμα απλήρωτοι.
Οι φοιτητές και οι σπουδαστές δε θα μείνουν άπραγοι και δεν αρκούνται στην παράταση της χρηματοδότησης. Ηδη το ΔΣ του συλλόγου σπουδαστών του ΤΕΙ Σπάρτης, δηλώνει συμπαράσταση στον αγώνα των εστιακών φοιτητών της Πάτρας και γενικότερα στον αγώνα τον φοιτητών για σίτιση και στέγαση. Επίσης, καλεί τα ΔΣ των Φοιτητών και Σπουδαστικών Συλλόγων της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις αγώνα και αλληλεγγύης για το ζήτημα της σίτισης και της στέγασης, που πρακτικά, παρά την παράταση, είναι «στον αέρα».
Κινητοποίηση για τη μεταφορά μαθητών
Παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για εξασφάλιση της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία, πολλά δρομολόγια ήδη έχουν περικοπεί. Σήμερα στις 9 το πρωί οι γονείς, μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) και του Ενιαίου Συλλόγου ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Καλλιθέας.
Για τα παιδιά και την κρίση
Εκδήλωση - συζήτηση με θέμα «Μιλώντας στα παιδιά για την καπιταλιστική κρίση» θα πραγματοποιήσει η Εργατική Αχτίδα Ηρακλείου του ΚΚΕ, στη μουσική σκηνή «Πυξίδα», την Κυριακή 15/1, στις 11.30 π.μ., με κεντρική ομιλήτρια την Μαρία Κοκοσάλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του Κόμματος. Πριν τη συζήτηση θα δοθεί παράσταση κουκλοθέατρο «Ο Φρίξος και η Ελλη» από το κουκλοθέατρο «κού-κλο» για τα παιδιά.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Συνεχίζεται ο εκβιασμός παρά τα «ψίχουλα» κονδυλίων
Κλίμα συναίνεσης με τους πρυτάνεις εμφανίζει η κυβέρνηση
Τα «βρήκαν» οι πρυτάνεις με το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Κ. Αρβανιτόπουλου, μετά από τη συνάντηση που είχε μαζί τους, χτες. Συμφώνησαν πως τα πανεπιστήμια θα πάρουν τη χρηματοδότηση ενός μήνα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τα Συμβούλια των ιδρυμάτων! «Σχετικά με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων για το 2012 έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα υλοποιούν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και πρόσθεσε ότι οι πρυτάνεις συμφώνησαν να πράξουν τα προβλεπόμενα για την προώθηση των Συμβουλίων Διοίκησης. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι χτες το υπουργείο δήλωνε ότι ή ο νόμος εφαρμόζεται ή τα πανεπιστήμια δε θα λάβουν τα κονδύλια. Ποια είναι η εξέλιξη; Θα πάρουν ...κάτι ψιλά μέχρι να τον εφαρμόσουν, αλλά αν δεν το πράξουν ο εκβιασμός ισχύει.
Πάντως, ανεξάρτητα απ' τους ελιγμούς υπουργείου και πρυτάνεων τα πανεπιστήμια έχουν τεράστιο πρόβλημα χρηματοδότησης με τα μειωμένα κονδύλια. Επίσης, η εφαρμογή των Συμβουλίων Διοίκησης, όπως και γενικά του νόμου, δεν εξαρτάται απ' τους πρυτάνεις, αλλά συνολικά από φοιτητές, σπουδαστές και διδάσκοντες, οι οποίοι αντιδρούν.
Μέχρι στιγμής, αποφάσεις καταδίκης των Συμβουλίων Διοίκησης έχουν πάρει οι παρακάτω Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι: Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νομική, Πολιτικό Νομικής, ΕΜΜΕ, Φυσικό, Βιολογικό, Φαρμακευτική, Τούρκικων Σπουδών, ΣΕΜΦΕ, Τοπογράφοι Μηχ/κοί, Πολιτικοί Μηχ/κοί, Μηχανολόγοι Μηχ/κοί, Χημικοί Μηχ/κοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχ/κοί, ΣΤΕΦ Πειραιά.
«ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ»
Η εργοδοσία επιμένει στην απόλυση
Το «δικαίωμα» στην απόλυση επικαλέστηκε η εργοδοσία του ιδιωτικού σχολείου «Ελληνογερμανική Αγωγή», δηλώνοντας πως δεν αποδέχεται ν' ανακαλέσει την καταγγελία της σύμβασης του εκπαιδευτικού και προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση «Ο Βύρων», Ν. Βουρδουμπά, παρά τη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΠΕ) Ανατ. Αττικής.
Υπενθυμίζουμε πως ο συνδικαλιστής απολύθηκε στις 8 Δεκέμβρη, χωρίς κάποια τυπική εξήγηση και στην ουσία γιατί αγωνίζεται. Μετά και τις κινητοποιήσεις του σωματείου και του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής έκρινε ομόφωνα άκυρη την απόλυση.
Ο Ν. Βουρδουμπάς πήγε κανονικά τη Δευτέρα, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, στο σχολείο, ζητώντας να συνεχίσει να διδάσκει σε τάξη, αλλά και τα δεδουλευμένα του. Σημειώνεται πως του έχει δοθεί επιταγή απόλυσης, την οποία δεν έχει εισπράξει μη αποδεχόμενος την απόλυση.
Η εργοδοσία υποστήριξε πως εμμένει στην απόφασή της και θα ...βρει το δίκιο της στο διοικητικό εφετείο, όπου θα προσφύγει όταν της κοινοποιηθεί και τυπικά η απόφαση του ΠΥΣΠΕ. Στην ουσία επικαλέστηκε το «δικαίωμα» των εργοδοτών στις απολύσεις. Το σωματείο «Ο Βύρων» και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα για το θέμα. Ηδη προγραμματίζεται περιοδεία του σωματείου στο σχολείο, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους. Η στάση της εργοδοσίας δεν αφορά μόνο το συνδικαλιστή, αλλά όλους τους εργαζόμενους, αφού στην ουσία ασκεί τρομοκρατία, δείχνοντας πως όποιος τολμήσει ν' αντιδράσει θα απολυθεί.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου