ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΙΣΡΑΗΛ Συμμαχία στη βάση σχεδίων για «Νέα Μέση Ανατολή»


Στην Αθήνα βρέθηκε χτες ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Μπαράκ
Την επιβεβαίωση και την ενίσχυση της στρατιωτικής και ευρύτερης συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, στο έδαφος που υπαγορεύει η ιμπεριαλιστική στρατηγική και οι ανταγωνισμοί στην ευρύτερη περιοχή, σηματοδοτεί η επίσκεψη χτες στην Αθήνα του υπουργού Αμυνας και αντιπροέδρου της ισραηλινής κυβέρνησης Εχούντ Μπαράκ. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος είχε διαδοχικές συναντήσεις και συνομιλίες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Δ. Αβραμόπουλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια και τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.
Το χαρακτήρα αυτής της επικίνδυνης για το λαό συνεργασίας περιέγραψε με τις δηλώσεις του ο Δ. Αβραμόπουλος, κάνοντας λόγο για «επιλογή και δέσμευση να εμβαθύνουμε τη συμμαχία και τη συνεργασία μας με το Ισραήλ, στο πλαίσιο μιας νέας πολιτικής για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στο όνομα της φιλίας, της ειρήνης, της σταθερότητας, για όλους τους λαούς της περιοχής». Η αναφορά στη «νέα πολιτική για τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο» παραπέμπει ευθέως στο ΝΑΤΟικό σχέδιο περί «νέας Μέσης Ανατολής», που έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγεται με τη λεγόμενη «αραβική άνοιξη» στη βόρεια Αφρική και τις διαφαινόμενες εξελίξεις σε Συρία και Ιράν.
Φανερώνοντας ότι αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν και οι ενεργειακοί ανταγωνισμοί στην περιοχή της Αν. Μεσογείου, ο Δ. Αβραμόπουλος έδωσε έμφαση στη συνεργασία που «μπορεί να δημιουργήσει νέες πηγές πλούτου για τους δύο λαούς μας, αλλά και για όλους τους λαούς της περιοχής μας». Σε μια περίοδο που στην ευρύτερη γειτονιά μας μεγαλώνει η στρατιωτική παρουσία ανταγωνιστριών δυνάμεων, που διεκδικούν μερίδιο από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου, η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει στρατηγικά τη βαθύτερη ενσωμάτωση της χώρας στους γενικότερους ανταγωνισμούς, διεκδικώντας - όπως και στην περίπτωση της Λιβύης - αναβάθμιση του ρόλου της, για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης.
Ενδεικτικό των κινδύνων που γεννούν οι ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, είναι και το γεγονός ότι η Αίγυπτος κάλεσε την Κύπρο και την Τουρκία σε διαβουλεύσεις για τον καθορισμό της μεταξύ τους ΑΟΖ, παρακάμπτοντας επιδεικτικά την Ελλάδα και αμφισβητώντας ευθέως την υφαλοκρηπίδα - ΑΟΖ του Καστελόριζου.
Ο Ε. Μπαράκ από την πλευρά του, μίλησε για «σύσφιξη των σχέσεων, στο καλύτερο επίπεδο που βρέθηκαν ποτέ οι δύο λαοί» και για «ευκαιρίες, όπως προκύπτουν από την τρέχουσα συγκυρία στην περιοχή της Μεσογείου και τη Μέση Ανατολή», όπου το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει να δολοφονεί αμάχους και να πρωτοστατεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενάντια στο Ιράν και άλλες χώρες. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ, παραμένουν ανοιχτά πολλά προγράμματα οικονομικής συνεργασίας που αφορούν και την πολεμική βιομηχανία.
Στο 64,09% η κάλυψη του πανελλαδικού πλάνου
Πρώτη στην άμιλλα παραμένει η ΚΟ Αιγαίου. Ακολουθούν οι ΚΟ Εξωτερικού και Κρήτης

Κλιμακώνεται η δράση των Οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για την επιτυχία της πολιτικής μάχης της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, για τους μήνες Δεκέμβρης 2011 - Γενάρης 2012. Μετά και το νέο «κλείσιμο» στις αρχές της βδομάδας, το πανελλαδικό πλάνο έχει καλυφθεί κατά 64,09%.Πρωτοπόρα Κομματική Οργάνωση στην κάλυψη του πλάνου, παραμένει η ΚΟ Αιγαίου που έχει καλύψει το 89,20% του στόχου της. Δεύτερη Κομματική Οργάνωση στην άμιλλα είναι η ΚΟ Εξωτερικού με 77,19% και τρίτη η ΚΟ Κρήτης με 70,49%. Ακολουθούν οι Κομματικές Οργανώσεις: Πελοποννήσου με 66,75%, Κεντρικής Μακεδονίας με 66,50%, Αττικής με 61,26%, Βορειοδυτικής Ελλάδας με 58,27%, Θεσσαλίας με 51,51%, Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας με 51,08%, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης με 50,30% και Δυτικής Μακεδονίας με 42,87%. Η ΚΝΕ έχει καλύψει το 79,54% του πλάνου της, ενώ οι ΚΟΒ «Ριζοσπάστη» και «902» το 64,94% και 45,60% αντίστοιχα.
Οι σοβαρές εργατικές - λαϊκές αναμετρήσεις του επόμενου διαστήματος, ο πρωτοπόρος ρόλος του ΚΚΕ στην οργάνωση της εργατικής τάξης και στην προώθηση της λαϊκής συμμαχίας, η προσπάθεια του αστικού συστήματος να βάλει εμπόδια στη δράση του Κόμματος, εστιάζοντας την επίθεση και την προπαγάνδα στα οικονομικά του, βάζουν ψηλά τον πήχη για τις Κομματικές Οργανώσεις, ξεχωριστά για κάθε μέλος του Κόμματος, να ανταποκριθεί στο καθήκον της κάλυψης των πλάνων. Μ' αυτό δεδομένο, τις επόμενες μέρες χρειάζεται ένταση της δουλειάς, πλατύ και σχεδιασμένο άνοιγμα, αξιοποίηση όποιας πηγής ενίσχυσης δεν έχει ακόμα αξιοποιηθεί, καθημερινός έλεγχος της δουλειάς και επιμονή στην καταπολέμηση των αδυναμιών που τη δυσκολεύουν.


Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ
Σήμερα Τετάρτη
-- Στις 6.30 π.μ. στις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Κορυδαλλού θα περιοδεύσει η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ.
-- Στις 4 μ.μ. στις ΕΠΑΣ - ΟΑΕΔ Αγ. Αναργύρων θα περιοδεύσει κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θ. Τζίμα, μέλος της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.
Αύριο Πέμπτη 12/1
-- Στις 7 π.μ. στο εργοτάξιο της COSMOTE στο Κορωπί θα περιοδεύσει ο Γ. Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ.
-- Στις 9 π.μ., στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θα περιοδεύσει ο Γ. Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής. Στις 11 π.μ. θα μιλήσει σε άνεργους της Ζώνης στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος.
-- Στις 10 π.μ., στο μέγαρο του ΟΛΠ θα περιοδεύσει η Δ. Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής.
-- Στις 8 π.μ., στο γκαράζ και τις υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου Πειραιά θα περιοδεύσει η Ελ. Παντελάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
-- Στις 9 π.μ., κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σε επιχειρήσεις μετάλλου στην περιοχή «Ρετσίνα» Πειραιά.
-- Στις 5 μ.μ., στο πολυκατάστημα «NOTOS» θα περιοδεύσει η Χρ. Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Β' ΤΟΜΟΣ ΔΟΚΙΜΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παρουσίαση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες
Εκδηλώσεις για την παρουσίαση του Β' Τόμου του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ (1949 - 1968) διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
  • Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του πρώην κινηματογράφου «Αλέξανδρος». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Στις Σέρρες θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Γενάρη, στις 11.30 π.μ., στην αίθουσα της ΔΕΠΚΑ. Θα μιλήσει ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ.
πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου