ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

ΕΥΡΩΖΩΝΗ Ζορίζουν τα πράγματα και στο «σκληρό πυρήνα»


Το βάθεμα της κρίσης αντανακλάται στα δημοσιονομικά στοιχεία που ανακοινώνουν Ισπανία, Ολλανδία και Γαλλία
Τα δημοσιονομικά στοιχεία στα κράτη - μέλη της Ευρωζώνης είναι αντανάκλαση της κρίσης που βαθαίνει
Επιτείνεται η ανησυχία για βάθεμα και επέκταση της καπιταλιστικής κρίσης στον «σκληρό πυρήνα» της Ευρωζώνης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της αστικής διαχείρισης, παρά τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλαν χθες οι ηγέτες και οι αξιωματούχοι της ΕΕ να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Την «εύθραυστη κατάσταση» στην οποία βρίσκεται η Ευρωζώνη ομολόγησε και η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ, λέγοντας μετά τη Σύνοδο Κορυφής ότι «κάναμε πρόοδο, αλλά το να πούμε ότι τώρα κηρύσσουμε λήξασα την κρίση, θα ήταν πολύ πρόωρο».Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου έγιναν στον απόηχο της δημοσιοποίησης στοιχείων για την κατάσταση της οικονομίας σε μια σειρά χώρες της ΕΕ. Η Ισπανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα έκρηξη του δημοσιονομικού της ελλείμματος στο 8,51% του ΑΕΠ για το 2011, τη στιγμή που έχει δεσμευθεί να το μειώσει στο 4,4% το 2012 και στο 3% το 2013. Στη χώρα καταγράφεται και η μεγαλύτερη επίσημη ανεργία στην Ευρωζώνη, με ποσοστό 23,3%.
Σκούρα όμως είναι τα πράγματα και για την Ολλανδία, η οποία κλήθηκε χτες από την Κομισιόν να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, μετά την ανακοίνωση των αναθεωρημένων προς το χειρότερο οικονομικών προβλέψεων για έλλειμμα 4,5% του ΑΕΠ για το 2012, με σχετικά μειούμενες τάσεις το 2014 (4,1%) και το 2015 (3,3%). Αντίστοιχα, στη Γαλλία, το Λογιστήριο του Κράτους ανακοίνωσε στις αρχές Φλεβάρη ότι ο στόχος μείωσης του ελλείμματος στο 4,5% αυτή τη χρονιά είναι δύσκολο να επιτευχθεί και ότι θα είναι ακόμη πιο δύσκολο να επιστρέψει στο όριο του 3% το 2013.
Την ίδια στιγμή, αγεφύρωτες παραμένουν οι διαφορές στο εσωτερικό της ΕΕ αλλά και της πλουτοκρατίας, σε ό,τι αφορά τα κέρδη και τις ζημιές από την ελεγχόμενη χρεοκοπία κρατών όπως η Ελλάδα. Οι αντιθέσεις αυτές αντανακλούνται και στη συνεχή αναβολή των αποφάσεων για το ύψος των κονδυλίων που θα διαθέτει ο λεγόμενος «Μόνιμος μηχανισμός στήριξης» (ΕΜΣ). Σύμφωνα με τον Ν. Σαρκοζί, η Ευρωζώνη θα αποφασίσει «στα τέλη του Μάρτη» αν θα ενισχύσει ή όχι τον Μηχανισμό, όπως ζητάει και η πλειοψηφία των μελών του ΔΝΤ, που δεν είναι ταυτόχρονα και μέλη της ζώνης του ευρώ.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επιδεικνύει τα εύσημα από τους ηγέτες της ΕΕ
Προβάλλεται ως η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή του μνημονίου εξόντωσης του λαού
Τα εύσημα που απέσπασε ο Αντ. Σαμαράς από τους ηγέτες της ΕΕ λόγω των δεσμεύσεων ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα άγρια μέτρα του μνημονίου και μετά τις εκλογές, επιδεικνύει η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της μπροστά στις εκλογές.
Μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, για τις οποίες δε φαίνεται να βιάζεται, η ηγεσία της ΝΔ είναι αποφασισμένη να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις την υλοποίηση των εφαρμοστικών νόμων και να προετοιμάσει το έδαφος για τα νέα μέτρα που προβλέπονται για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ταυτόχρονα εξετάσεις στην πλουτοκρατία ως άξιος διαχειριστής των συνολικών συμφερόντων της.
«Η αναγνώριση της υπεύθυνης στάσης που κράτησε όλο το προηγούμενο διάστημα η ΝΔ και ο Αντ. Σαμαράς εκδηλώνεται και από τις εποικοδομητικές συναντήσεις που είχε στην Ευρώπη», αναφέρεται σε χτεσινό σημείωμα του Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, στο οποίο γίνεται λόγος για «δικαίωση Σαμαρά», επειδή τάχα έγιναν αποδεκτές από τους ηγέτες της ΕΕ οι θέσεις του για ανάκαμψη και ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας!
Το επιτελείο της ΝΔ επιδιώκει τη συσπείρωση στη βάση ότι είναι η «η μόνη σταθερά» του αστικού πολιτικού συστήματος, που μπορεί να υλοποιήσει τα μέτρα του νέου μνημονίου, έχοντας όμως ως σχεδόν δεδομένη την κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και μετά τις εκλογές. «Η ΝΔ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εφαρμόσει αυτή την πολιτική», τονίζεται χαρακτηριστικά στο ίδιο σημείωμα.
Τις δεσμεύσεις που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο κεφάλαιο και την ΕΕ, μέσω της Α. Μέρκελ, προβάλλει ο γερμανικός Τύπος. «Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαβεβαίωσε την Α. Μέρκελ σε συνάντησή τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι θα τηρήσει μετά τις εκλογές του Απριλίου όλες τις δεσμεύσεις για περικοπές και διαρθρωτικές αλλαγές», γράφουν χαρακτηριστικά οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» στη γερμανική τους έκδοση.
Την ίδια ώρα, κορυφαία στελέχη της ΝΔ προεξοφλούν μια μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. «Θα σας πω το εξής, η ΝΔ θα επιδιώξει αυτοδυναμία, αλλά σε κάθε περίπτωση θα ζητήσει συνεργασία από την άλλη πλευρά, δεν υπάρχει θέμα ότι θα ζητηθεί συνεργασία, στήριξη, θα γίνεται συνεννόηση κλπ. Αυτό νομίζω ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ», δήλωσε χαρακτηριστικά (στον «Φλας») η Μ. Γιαννάκου.
ΠΑΣΟΚ
Εσωκομματικές εκλογές στις 18 Μάρτη
Κλιμακώνεται η προσπάθεια χειραγώγησης ψηφοφόρων που το εγκαταλείπουν μαζικά
Την εκλογή του νέου πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ με κάλπες από τη βάση την Κυριακή 18 Μάρτη αποφάσισε χτες ομόφωνα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μάρτη στο ΣΕΦ, όπου θα κατατεθούν και επίσημα οι υποψηφιότητες. Το απόγευμα του Σαββάτου θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες θα πρέπει να συνοδεύονται από 100 υπογραφές μελών του Εθνικού Συμβουλίου.
Η χτεσινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της επίσημης ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Χρ. Παπουτσή για την προεδρία, αλλά και της προαναγγελίας του Χ. Καστανίδη για τη δημιουργία πολιτικού φορέα με «πυρήνα» τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Προκαλώντας το λαό, ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε και εφάρμοσε πλήθος αντεργατικών και αντιλαϊκών νομοσχεδίων, με συνέντευξη του στο «Βήμα Fm» εξαπέλυσε επίθεση τόσο εναντίον του Γ. Παπανδρέου όσο και στον Ευ. Βενιζέλο, αναφέροντας ότι «η νέα δανειακή σύμβαση που υπεγράφη οδηγεί τη χώρα σε αδιέξοδο».
Εξάλλου, επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης Παπαδήμου που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, με παρέμβασή τους προτείνουν την άμεση εκλογή αρχηγού του ΠΑΣΟΚ μέσα από συνέδριο και όχι με κάλπες από τη βάση. Οι Θ. Μωραΐτης, Γ. Πεταλωτής, Γ. Δριβελέγκας, Μ. Μπόλαρης, Σ. Ξυνίδης, Φ. Σαχινίδης και Μ. Οθωνας προτείνουν η προγραμματισμένη Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ «να μετατραπεί σε έκτακτο συνέδριο» και με συνοπτικές διαδικασίες να ψηφίσουν την «τροποποίηση» του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ και να αλλάξει η διαδικασία εκλογής νέου πρόεδρου.
Η «ομάδα των 7», σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ζητήσει συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου να του παρουσιάσει την συγκεκριμένη πρόταση.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου