ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αντικομμουνισμός με ύφος στρατοδίκη!


Χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Ν. Δένδια
Με ύφος στρατοδίκη της δεκαετίας του '50 και με εμφυλιοπολεμική φρασεολογία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Ν. Δένδιας, πήρε ξανά τη σκυτάλη της επίθεσης στο ΚΚΕ, κλιμακώνοντας τη συνολικότερη προσπάθεια των αστικών κομμάτων να τρομοκρατήσουν το λαό και να διαχειριστούν τη δυσαρέσκεια για τη βάρβαρη πολιτική τους.
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους βουλευτές του Κόμματος κατά την συζήτηση νομοσχεδίου για την «Δίκαιη δίκη», αναλώθηκε σε παραλήρημα χωρίς τελειωμό. Ανασύροντας τις κατηγορίες περί «ξενοκίνητου ΚΚΕ», με τις οποίες το μετεμφυλιακό καθεστώς έστελνε σωρηδόν στα μπουντρούμια τους κομμουνιστές και διαστρεβλώνοντας με τρόπο χυδαίο την ιστορία, είπε μεταξύ άλλων: «Αυτό που αμφισβητώ είναι τον δικό σας ιστορικό ρόλο ως Κόμματος απέναντι στον ιστορικό ρόλο της παράταξης ή του αστικού κόσμου. Σας λέω λοιπόν ότι ο ιστορικός ρόλος του ΚΚΕ ήταν τέτοιος που δεν νομιμοποιείται να ασκεί αυτή την κριτική. Ιστορικά το ΚΚΕ τότε απετέλεσε φορέα αντιλήψεων συγκεκριμένης δυνάμεως στα ελληνικά πολιτικά πράγματα, απολύτως συνδεδεμένου μαζί της σε σημείο που το 1948 - 1949 συνομολόγησε και την αμφισβήτηση της εθνικής ανεξαρτησίας ως σήμερα υπάρχει».
Με το ίδιο ύφος του στρατοδίκη, έφτασε στο σημείο να πει: «Θα μου επιτρέψετε να σας πω -διότι ιστορία γνωρίζουμε όλοι- ότι και την 5η Ολομέλεια γνωρίζουμε και την "πολιτική των ασυρμάτων" γνωρίζουμε και "το όπλο παραπόδα" γνωρίζουμε, εάν θέλουμε να πάμε πίσω στο '49. Και τις απόψεις του ΚΚΕ για την ελληνική ιστορία και την ανεξαρτησία γνωρίζουμε και για την ακεραιότητα της χώρας τη γνωρίζουμε. Εάν θέλετε, δείξαμε τεράστια ιστορική ανοχή εμείς της κεντροδεξιάς απέναντι στην αριστερά. Σας παρακαλώ, όμως ειλικρινώς μην εκμεταλλεύεστε αυτή την ανοχή. Σας σεβαστήκαμε απολύτως, σεβαστήκαμε τις απόψεις σας, αλλά μέχρι εκεί. Μέχρι εκεί! Δεν μπορεί να πάει πιο πέρα».
Αλλοι στα βουνά, άλλοι στο Κάιρο
Απάντηση στο χυδαίο αντικομμουνισμό, έδωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος τόνισε: «Θα ήθελα να πω στον κύριο Δένδια ότι το ΚΚΕ δικαιώθηκε και στην πολιτική του και στις θέσεις του. Το ΚΚΕ ήταν εκείνο το κόμμα που με την εισβολή των Γερμανών στάθηκε όρθιο. Οταν οι Γερμανοί κατέκτησαν τη χώρα μας, πρωτοστάτησε βγαίνοντας από τις φυλακές και τις εξορίες και δραπετεύοντας - όσοι δεν είχαν παραδοθεί από τις δυνάμεις της κυβέρνησης Μεταξά στους Ιταλούς και τους Γερμανούς - οργάνωσε την αθάνατη ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση, αγωνίστηκε με όλο το λαό, έδιωξε τους κατακτητές και έδωσε χιλιάδες θύματα σε αυτήν την απελευθερωτική πάλη.
Θα ήθελα να θυμίσω στον κύριο Δένδια και σε οποιονδήποτε άλλο ότι οι πρόγονοί σας, όσα πολιτικά στελέχη της παράταξής σας, των αστικών κομμάτων γενικότερα, δεν έφυγαν για το Κάιρο, αρκετοί έμειναν στην αδράνεια και δεν πήραν τα όπλα κατά του κατακτητή. Αρκετοί, όμως, συνεργάστηκαν μέχρι και την τελευταία στιγμή με τους Ναζί, οργάνωσαν τα τάγματα ασφαλείας και μάτωσαν για δεύτερη φορά αυτόν τον αγωνιστή λαό.
Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τον αγώνα της ΕΑΜικής αντίστασης για την ηρωική του δράση και για την θυσία μελών και στελεχών του. Το "αλίμονο" είναι για τους απόντες και για τους ριψάσπιδες και η τιμή είναι σε αυτούς που αγωνίστηκαν, που πάλεψαν, που θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας. Τέλος, τι ανοχή, λέτε ότι δείξατε; Δηλαδή τι άλλο νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε, τι άλλα κατασταλτικά μέτρα μπορείτε να πάρετε; Θέλετε να το πούμε ακόμα μια φορά; Δεν φοβόμαστε. Αντιμετωπίσαμε πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες στη διαχρονική πορεία του ΚΚΕ».
Κράτος στην υπηρεσία των αστών
Ο Ν. Δένδιας προσπάθησε να αποκρούσει και την κριτική ότι διαχρονικά η δημόσια διοίκηση λειτούργησε ως όργανο του αστικού κράτους και των συμμάχων του, για να του απαντήσει η εισηγήτρια του ΚΚΕ Β. Νικολαΐδου ότι όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Βουλής, το 1951, ο τότε υπουργός Οικονομικών ζήτησε να ψηφιστεί ο Κώδικας των Δημοσίων Υπαλλήλων γιατί όπως έλεγε «από αυτό εξαρτώνται γενικότερα συμφέροντα του κράτους, είναι δε και επιθυμία της αμερικάνικης αποστολής». Σήμερα, είπε, «το ίδιο έρχεστε και μας λέτε ότι τα νέα μέτρα και τα μνημόνια είναι επιθυμία της τρόικας, κάτι που είναι ψέμα γιατί όλα τα μέτρα είναι στα προγράμματά σας, έχετε υπογράψει τα πάντα στην ΕΕ».
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στη Βουλή το κατασταλτικό πλέγμα με παραστρατιωτικούς
Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής
Επίκαιρη Ερώτηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας για τη διαμόρφωση ενός κατασταλτικού μηχανισμού από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Στην Ερώτηση σημειώνεται:
«Επεκτείνεται και στην Ελλάδα η οικοδόμηση ενός πολύμορφου, επικίνδυνου κατασταλτικού μηχανισμού από στρατιωτικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις στη βάση του ΝΑΤΟικού δόγματος για την αντιμετώπιση των λεγόμενων "ασύμμετρων απειλών", για το χτύπημα του εργατικού, λαϊκού κινήματος. Σ' αυτή την κατεύθυνση όπως έχει δημοσιοποιηθεί, χωρίς να αμφισβητηθεί, οργανώνεται άσκηση στο πλαίσιο "Σχολείο Προχωρημένης εκπαίδευσης Αμυνας - Φρούρησης", η οποία θα ξεκινήσει στις 12 Νοέμβρη του 2012.
Ταυτόχρονα, προετοιμάζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη στις 12-18 Μάρτη σεμινάριο για εκπαίδευση ιδιωτών - παραστρατιωτικών με αντικείμενο την «άμυνα εκ του σύνεγγυς» που διοργανώνεται από την «NNK Group», μια εταιρεία ιδιωτικού στρατού. Το σεμινάριο στο οποίο θα συμμετέχουν και στελέχη των βρετανικών ειδικών δυνάμεων SAS «αποσκοπεί στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για επιχειρήσεις υψηλής έντασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου σε ολόκληρο τον κόσμο». Οι ασκούμενοι δε θα είναι στρατιωτικοί αλλά ιδιώτες γεγονός που παραπέμπει σε διαδικασίες στρατολόγησης «εθελοντών» για ιδιωτικούς στρατούς.
Είναι ενδεικτικό ακόμη πως το εν λόγω σεμινάριο περιλαμβάνει «αξιολόγηση απειλών, επισκέψεις σε τοποθεσίες, σχεδιασμός διαφορετικών φάσεων επιχειρήσεων, ασκήσεις προστασίας στατικών και κινούμενων στόχων, προστασία αυτοκινητοπομπών, τηλεπικοινωνίες ναυτιλίας, ενημέρωση για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς (IED), τεχνικές αντιμετώπισης ενεδρών, εκπαίδευση πάνω στη διαχείριση προσωπικού και άλλα». Το παραπάνω πλαίσιο έρχεται να εναρμονισθεί με την ενεργοποίηση διαφόρων παραστρατιωτικών ομάδων που φέρουν τη σφραγίδα των «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», η συνδρομή των οποίων θεσμοθετείται μέσω του μνημονίου περί συμμετοχής της Ελλάδας στο «Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ (NSCC)».
Γίνεται φανερό πως το πλαίσιο αυτό είναι ενταγμένο στη νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ και την ένταση της καταστολής στις συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης για την αντιμετώπιση της εργατικής λαϊκής πάλης που δυναμώνει και εναντιώνεται στην καπιταλιστική βαρβαρότητα». Με βάση τα παραπάνω, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτάει τον αρμόδιο υπουργό για το «πώς τοποθετείται η κυβέρνηση».
Δραστηριότητες ΚΟ του ΚΚΕ

Σήμερα Τετάρτη:-- Περιοδεία στη 1 μ.μ. στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας, με επικεφαλής τον Α. Κολόσακκα, μέλος της ΝΕ Ηλείας.
-- Στις 10 π.μ. περιοδεία στον ΟΤΕ Πάρνηθας με τον Σπ. Χαλβατζή, μέλος της ΚΕ και βουλευτή του ΚΚΕ.
-- Στις 7 π.μ. σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΗ Ελαΐδας θα μιλήσει ο Γ. Πάσουλας, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
-- Στις 12 μ. στη ΔΕΗ ΔΟΛ Καλλιθέας θα περιοδεύσει ο Γ. Τόλης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.
-- Στις 2.30 μ.μ. η βουλευτής του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην σχολή του ΟΑΕΔ Ωραιοκάστρου.
-- Στις 6.30 μ.μ., στο Περιστέρι, στο καφενείο «ΕΒΓΑ» (Τζ. Κένεντυ 20) σε συγκέντρωση με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ θα μιλήσει ο Π. Σοφός.
-- Στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην Αργυρούπολη με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, θα μιλήσει ο Μπ. Αγγουράκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.




πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου