ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Επίδειξη αντιλαϊκής πυγμής και διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο


Ανάγει την επίθεση στο κίνημα και στο ΚΚΕ σε κεντρικό πυλώνα της προεκλογικής εκστρατείας, δίνοντας εξετάσεις εντός και εκτός

Παπαγεωργίου Βασίλης
Απέχθεια και μίσος για τα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα, στοχοποίηση και επίδειξη πυγμής απέναντι στους ταξικούς λαϊκούς αγώνες, πλειοδοσία στο κυνήγι των μεταναστών, χυδαίος αντικομμουνισμός και συκοφαντική αντιΚΚΕ επίθεση. Υμνοι στην επιχειρηματικότητα και την κερδοφορία, διαρκής μάχη για την «απενοχοποίησή» τους, υποταγή των πάντων στην καπιταλιστική ανάπτυξη και τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό».Τα στοιχεία αυτά συνθέτουν την τακτική που εφαρμόζει η ηγεσία της ΝΔ, υπηρετώντας όχι μόνο τον άμεσο εκλογικό της στόχο, αλλά έχοντας κυρίως στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη μέρα, οπότε προσδοκά ότι θα ηγείται της νέας συμμαχικής κυβέρνησης της πλουτοκρατίας. Ειδικά για την προεκλογική περίοδο, για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους, εμπλουτίζει την παραπάνω τακτική με άφθονα ψέματα, με υποκρισία και πρόκληση απέναντι στα πλέον εξαθλιωμένα στρώματα (χαμηλοσυνταξιούχους, πολύτεκνους, κ.ά.), μοίρασμα ακάλυπτων επιταγών σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (κτηνοτρόφοι, κ.ά.), που έχει «καεί» η γούνα τους από την πολιτική που συνυπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Το κυρίαρχο, όμως, όπως είναι εύκολα αντιληπτό, είναι η λυσσαλέα επίθεση κατά των ταξικών αγώνων, των απεργιακών κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων, που συνοδεύεται από θρασύτατη και συκοφαντική επίθεση στο ΚΚΕ, ακριβώς επειδή τους χαλάει τα σχέδια, συμβάλλει καθοριστικά στο να μπουν εμπόδια στα βάρβαρα μέτρα και ταυτόχρονα οργανώνει την πάλη του λαού, για να πάρει στα δικά του χέρια την εξουσία, να οργανώσει τη λαϊκή οικονομία.
Οι απεργιακές κινητοποιήσεις, οι διαδηλώσεις, γενικά οι αγώνες του λαού στοχοποιούνται σταθερά από την ηγεσία της ΝΔ, που για να τους συκοφαντήσει δε διστάζει να τους αναγορεύσει σε αιτία της κρίσης και των δεινών που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια! Από τη σκοπιά αυτή γίνεται και η επίθεση στο ταξικό κίνημα και στο ΚΚΕ, επειδή ακριβώς είναι η εμπροσθοφυλακή των λαϊκών αγώνων.
«Δεν κυβέρνησαν ποτέ τη χώρα, αλλά ήταν οι ίδιοι υποστηρικτές όλων των δεινών που οδήγησαν τη χώρα ως εδώ. Εδιωξαν επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Εδιωξαν επενδύσεις από την Ελλάδα. Εδιωξαν τουρίστες από την Ελλάδα. Επέβαλαν ακαμψία στις αγορές. Εκαναν τα πάντα για να μην έρθουν ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα», υποστήριξε προκλητικά ο Αντ. Σαμαράς, μιλώντας την περασμένη Κυριακή στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ενώ τα ίδια επιχειρήματα κωδικοποίησε και η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος, σε έγγραφο που διένειμε στα στελέχη, ενόψει εκλογών.
Μαζί με τη βάναυση κακοποίηση της πραγματικότητας και τη συκοφαντία πάει και η προβοκάτσια. Τοποθετώντας αυθαίρετα το ΚΚΕ κάτω από τον τίτλο «δυνάμεις της αριστεράς», ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, λέγοντας ότι «προστάτεψαν ή ανέχθηκαν το όργιο των κουκουλοφόρων», «υπερασπίζονται το δικαίωμα των κουκουλοφόρων να καίνε την πόλη κατά βούληση», «υποστηρίζουν το δικαίωμα συμμοριών να χρησιμοποιούν τους πανεπιστημιακούς χώρους ως άσυλο της εγκληματικής τους δραστηριότητας», «υπερασπίζονται το δικαίωμα ελάχιστων ατόμων κάθε μέρα να κάνουν την επαναστατική τους γυμναστική και να παραλύουν την πόλη». Ακόμα, ότι «έχουν ενοχοποιήσει την έννοια της ασφάλειας, όπως έχουν ενοχοποιήσει την επιχειρηματικότητα».
Οι αγώνες χαλάνε τη μόστρα της «ανάπτυξης»
Στη βάση αυτή, η ηγεσία της ΝΔ καλλιεργεί το κλίμα για την ενίσχυση της καταστολής των λαϊκών αγώνων αμέσως μετά τις εκλογές. Ηδη το μαύρο μέτωπο επιχειρηματικών ενώσεων (ΣΕΤΕ, ΣΕΒ, ΕΒΕΑ) - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., με την αρωγή του δημάρχου Αθήνας, έχει προετοιμάσει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων και την ενίσχυση των μηχανισμών ασφαλείας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν άφησε περιθώρια αμφιβολιών για τις προθέσεις του κόμματός του: «Μιλάω για μια ευρύτερη στρατηγική να ανακτήσουμε το κέντρο της Αθήνας - και άλλων πόλεων - περιοχές δηλαδή που, να το πούμε καθαρά, βρίσκονται πια εκτός ελέγχου», τόνισε στην ίδια ομιλία, και συμπλήρωσε στο ίδιο ύφος: «Μιλάω και για την αλλαγή όλου του δικονομικού πλαισίου που εμποδίζει την αστυνόμευση και αποθρασύνει τους εγκληματίες».
Είναι ολοφάνερο ότι η αυταρχική θωράκιση του συστήματος και το χτύπημα του ταξικού κινήματος είναι προϋπόθεση για την «ανάπτυξη» που επαγγέλλονται. Η ανάπτυξη αυτή θα στηριχθεί στο βάθεμα της εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης, σε εργαζόμενους - σύγχρονους σκλάβους των μονοπωλίων δίχως δικαιώματα, στη φτηνή εργατική δύναμη, στην υψηλή ανεργία, στην απόλυτη φτώχεια και την εξαθλίωση της πλειοψηφίας του λαού.
Ηδη η ηγεσία της ΝΔ δεν κρύβει ότι θεωρεί «αναγκαία» την παραπέρα σφαγή των μισθών και την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στο όνομα της «προσέλκυσης επενδύσεων» και της «ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας». Στην πραγματικότητα, συμπλέει πλήρως με την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ αλλά και της ομάδας δράσης της ΕΕ, ότι οι μισθοί πρέπει να προσεγγίσουν το επίπεδο των γειτονικών χωρών.
«Δεν έρχεται από μόνο του αυτό το πράγμα» (σ.σ. η ανάπτυξη), ήταν η απάντηση που έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου, Γ. Μιχελάκης, όταν ρωτήθηκε αν η ανάπτυξη που υπόσχεται η ΝΔ θα επιτευχθεί με μισθούς πείνας, όπως στις γειτονικές χώρες. «Πρέπει να τους δώσεις το κίνητρο να έρθουν», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος για τους επίδοξους επενδυτές, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θεωρεί αναγκαίο να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί, ώστε να έχουν οι εργοδότες ικανοποιητικές αποδόσεις στα συσσωρευμένα κεφάλαια που σκοπεύουν να επενδύσουν.
Φυσικά, δε μένει μόνο στα λόγια η ηγεσία της ΝΔ. Ψήφισε και πρωτοστατεί στην υλοποίηση του εφαρμοστικού νόμου για τη δραστική μείωση όλων των μισθών στα επίπεδα των 500 ευρώ, ενώ τα στελέχη της εμφανίζονται αποφασισμένα ως κυβέρνηση να υλοποιήσουν πλήρως το νέο μνημόνιο που προβλέπει την κατάργηση ουσιαστικά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με απόφαση της κυβέρνησης.
Στα κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων η ηγεσία της ΝΔ περιλαμβάνει επίσης την περαιτέρω μείωση των φορολογικών συντελεστών για τα κέρδη των επιχειρήσεων, την πλήρη απαλλαγή τους από εργοδοτικές εισφορές και τα «γραφειοκρατικά βάρη», δηλαδή από κάθε έλεγχο όσον αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος, στη δημόσια υγεία, κ.ο.κ. «Γιατί να έρθει κάποιος να επενδύσει στην Ελλάδα όταν υπάρχουν γύρω γύρω φορολογικοί παράδεισοι;», αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας με τη γλώσσα των καπιταλιστών.
Απειλές και εκβιασμοί
Επιδιώκοντας να ενισχύσει τη θέση της στο στρατόπεδο του μαύρου μετώπου, η ηγεσία της ΝΔ αναδεικνύει το στόχο της αυτοδυναμίας. Είναι ολοφάνερο ότι θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού για τη δεδομένη από εταίρους και δανειστές συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, πράγμα που συνομολογούν άλλωστε και κορυφαία στελέχη της ΝΔ.
Επί της ουσίας, η ηγεσία της ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία και ισχυρή λαϊκή εντολή για να μπορέσει να εφαρμόσει «το ταχύτερο δυνατόν» και «χωρίς συμβιβασμούς» τα άγρια μέτρα του νέου μνημονίου, το οποίο, σύμφωνα με την έγγραφη δέσμευση του Αντ. Σαμαρά προς την τρόικα, αποτελεί το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη τετραετία - δεκαετία. Είναι αποκαλυπτικό το επιχείρημα που επικαλέστηκε ο ίδιος για να υποστηρίξει το στόχο της αυτοδυναμίας: «Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από καλή διαχείριση. Σήμερα έχει κυρίως ανάγκη από μεγάλες ανατροπές και το ταχύτερο», τόνισε με νόημα, συμπληρώνοντας ωμά ότι «θέλω να κυβερνήσουμε τη χώρα με λυμένα τα χέρια».
Η ίδια ωστόσο η ηγεσία της ΝΔ ομολογεί ότι ο πραγματικός στόχος είναι να ενισχυθούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα επέλθει πλήρης καταστροφή», ενώ δε διστάζει να επισείσει τον μπαμπούλα των ελλείψεων σε «φάρμακα, τρόφιμα, πετρέλαιο», αν δεν επικρατήσουν στις εκλογές τα κόμματα που στηρίζουν τον «ευρωπαϊκό προσανατολισμό». «Θα ανοίξει το κουτί της Πανδώρας, αν στην επόμενη Βουλή έχουμε μια πανσπερμία από κόμματα και κομματίδια που δεν πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, δεν πιστεύουν στην παραμονή μας στο ευρώ και στην ΕE», υποστήριξε προκλητικά ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού, Μ. Χαρακόπουλος.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου