ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Η απάντηση είναι ο σοσιαλισμός


Κοινή ανακοίνωση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από τις πέντε χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα από πέντε χώρες της ΕΕ με τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας (ΚΚΕ, ΚΚ Ιρλανδίας, Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας, ΚΚ Λαών της Ισπανίας, Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας, Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας) όπου απευθύνουν κάλεσμα στους λαούς για οργάνωση και πάλη για έναν κόσμο χωρίς ανεργία, εκμετάλλευση, καπιταλιστές, για τη σοσιαλιστική προοπτική.
Με το σύνθημα «Οργάνωση κι αγώνας για σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Αμεσα μέτρα για τους ανέργους. Πάλη για έναν κόσμο χωρίς ανεργία, εκμετάλλευση, καπιταλιστές. Η απάντηση είναι ο σοσιαλισμός» τα κόμματα σημειώνουν:
«Εργαζόμενε, εργαζόμενη, άνεργε, άνεργη
Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα των χωρών της Ευρώπης, οι οποίες έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την ανεργία, της Ισπανίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Ιρλανδίας, σας απευθύνουν κάλεσμα οργάνωσης και αγώνα.
Απευθυνόμαστε στα 24 εκατομμύρια "επίσημα"» ανέργους στην Ευρωπαϊκή Ενωση, ιδιαίτερα στους μακροχρόνια ανέργους, στους άνεργους νέους και στις γυναίκες που πλήττονται περισσότερο.
Απευθυνόμαστε σ' αυτούς που δεν καταγράφονται στα επίσημα στοιχεία, όμως ζουν κι αυτοί τον ίδιο εφιάλτη της ανεργίας.
Απευθυνόμαστε στους ημιαπασχολούμενους, στους ενοικιαζόμενους εργάτες, στους ανασφάλιστους, σε όσους εργάζονται σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας με ελαστικό ωράριο, με ατομικές συμβάσεις, με συμβάσεις με το κομμάτι, κάτω από την εργοδοτική τρομοκρατία, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας.
Απευθυνόμαστε σε αυτούς που αναγκάζονται να δουλεύουν απλήρωτοι με το πρόσχημα των ευκαιριών να επιστρέψουν στη δουλειά, σε αυτούς που στερούνται το δικαίωμα της αποζημίωσης με την επίκληση της αδυναμίας πληρωμών από τους εργοδότες, στους εργάτες που απεργούν και κάνουν καταλήψεις και διαμαρτυρίες για να προστατέψουν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους.
Απευθυνόμαστε επίσης στους ξεκληρισμένους αγρότες, στους μικροεπαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους που τους οδήγησαν στο κλείσιμο η επέλαση των μονοπωλίων, η αντιλαϊκή πολιτική της λιτότητας, που χτυπά τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες.
Ολοι εσείς αλλά και κάθε εργαζόμενος αντιλαμβάνεται σήμερα καλύτερα ότι αυτή η εργασιακή ζούγκλα εξαπλώνεται και γίνεται γενικός νόμος, που αργά ή γρήγορα το μεγάλο κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, η ΕΕ επιδιώκουν να επιβάλουν σε κάθε χώρο δουλειάς. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.
Στις χώρες που τα Κόμματά μας δρούνε, στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Λιθουανία, τη Λετονία και την Ιρλανδία, η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο. Η αστική τάξη σε κάθε χώρα και συνολικά η λυκοσυμμαχία της ΕΕ, έχει κηρύξει τον πόλεμο στην εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η καπιταλιστική οικονομική κρίση φέρνει νέα μέτρα που τσακίζουν ό,τι είχε απομείνει όρθιο από την αντιλαϊκή επίθεση της προηγούμενης περιόδου, ειδικά μετά τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.
Μέσα σε αυτή τη σκληρή πραγματικότητα, μια χούφτα πλουτοκρατών κερδίζει αμύθητα κέρδη. Και από πάνω απαιτεί και άλλα μέτρα. Η κρίση τους δεν είναι κρίση χρέους, είναι καπιταλιστική κρίση που προήλθε από την υπερσυσσώρευση του κεφαλαίου.
Για να ξεπεραστεί η κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, η βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας μαζί με τους πολιτικούς τους εκπρόσωπους επιβάλλουν σκληρά μέτρα για να μειώσουν κι άλλο την τιμή της εργατικής δύναμης, στέλνουν κι άλλους εργαζόμενους στην ανεργία.
Σε αυτήν την κατάσταση η λαϊκή αντίσταση σε αυτά τα σκληρά μέτρα έχει παρεμποδιστεί από τις δυνάμεις του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, οι οποίες, αφού εδώ και καιρό έχουν αποδεχθεί τη λογική και την ιδεολογία του καπιταλισμού, τώρα ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από το να υποκύψουν στην επίθεση του κεφαλαίου.
Ο δρόμος προς τα εμπρός είναι να κερδηθεί η πλειοψηφία των εργαζομένων και των οικογενειών τους στον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα του λαού με τη στρατηγική που προωθεί τα συμφέροντά τους. Τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα πρέπει να είναι στο επίκεντρο αυτής της διαδικασίας.
Παλέψτε μαζί με τις ταξικές δυνάμεις, μαζί με τα Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.
Οργανωθείτε στα σωματεία σας και στους χώρους δουλειάς. Συμβάλλετε στην ανάπτυξη της δράσης. Σ' αυτήν την κατεύθυνση μπορεί να ενισχυθεί η δύναμη της εργατικής τάξης.
Απαιτήστε άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων.
Ικανοποιητικό επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφαλιστική κάλυψη.
Πάγωμα των δανείων τους και των υποθηκών τους.
Η ανεργία δεν είναι φυσικό φαινόμενο. Είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από την αναρχία στην παραγωγή, την εκμετάλλευση.
Μόνο μια σοσιαλιστική, δηλαδή μια κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία, που θα στηρίζεται στην εργατική εξουσία και στα κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, μπορεί να εξασφαλίσει το δικαίωμα δουλειάς για όλους.
Αυτό έγινε στη Σοβιετική Ενωση και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες και πρόκειται για ιστορικό επίτευγμα και για ένα από τα πολλά επιτεύγματα των σοσιαλιστικών χωρών.
Τα Κόμματά μας σας καλούν στην καθημερινή πάλη, στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία χωρίς ανεργία, για το σοσιαλισμό που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.
Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας
Κομμουνιστικό Κόμμα Ιρλανδίας
Εργατικό Κόμμα Ιρλανδίας
Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας
Σοσιαλιστικό Κόμμα Λετονίας
Σοσιαλιστικό Λαϊκό Μέτωπο Λιθουανίας».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου