ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Προσήλωση στη σφαγή πριν και μετά την κάλπη


Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για διευρυμένη κυβερνητική συνεργασία μετεκλογικά
Τη γραμμή της κυβερνητικής συνεργασίας μετά τις εκλογές, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, προπαγανδίζουν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη των δύο κομμάτων και την ίδια ώρα, υπουργοί προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, καταθέτουν προτάσεις για «διεύρυνση» του αντιλαϊκού μετώπου, αναζητώντας «πρόθυμους» κεντροαριστερούς συνοδοιπόρους. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει αμείωτη την αντιλαϊκή πολιτική στη διάρκεια και της προεκλογικής περιόδου.
«Ξέρουμε ότι κάποια στιγμή θα έρθουν και οι εκλογές, παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση θα συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς γιατί είναι ανάγκη που επιβάλλεται από την οικονομία και από τις τεράστιες υποχρεώσεις που έχουμε μπροστά μας και στις οποίες θα πρέπει να ανταποκριθούμε. Εχουμε πάρα πολύ σοβαρά ζητήματα μπροστά μας και δεν επιτρέπεται χαλάρωση», δήλωσε χτες. «Ο χρόνος των εκλογών είναι απόφαση των κομμάτων», είπε ο ίδιος, αφήνοντας ξανά στον αέρα την ημερομηνία της κάλπης.
Στην ίδια κατεύθυνση, η Αν. Διαμαντόπουλου κατέθεσε χτες ένα αντιδραστικό «μανιφέστο», με πυρήνα τις δεσμεύσεις των αστικών κομμάτων για προώθηση των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων του νέου μνημονίου μετά τις εκλογές. Την παρέμβαση της Αν. Διαμαντόπουλου έσπευσε να χαιρετίσει ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Ευάγ. Βενιζέλος. Η ίδια τάσσεται υπέρ της συγκρότησης μιας «ισχυρής κυβέρνησης» μετά τις εκλογές και σημειώνει: «Αν η ψήφος του λαού οδηγήσει σε συνεργασία τότε τα κόμματα που την αποτελούν θα πρέπει να έχουν δεδομένο ευρωπαϊκό προσανατολισμό και (...) να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα με τους εταίρους μας», δηλαδή τα νέα βάρβαρα μέτρα που έχουν προαποφασιστεί και τα οποία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν δεσμευτεί να τα επιβάλουν τον Ιούνιο.
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος και η Αν. Διαμαντοπούλου προχώρησαν σε ανοιχτή πρόσκληση μετεκλογικής συνεργασίας προς τη ΔΗ.ΜΑΡ. του Φ. Κουβέλη, με στόχο να βάλουν στο κάδρο του αποπροσανατολισμού του λαού και τα «κεντροαριστερά» σενάρια. Η Αν. Διαμαντοπούλου κάλεσε τη «Δημοκρατική Αριστερά να πει αν θα συμμετέχει σε μια κυβέρνηση και υπό ποιες προϋποθέσεις, και να αγκαλιάσει τα "δύσκολα ναι" αντί των "εύκολων όχι"». Στο ίδιο μήκος κύματος ο Αν. Λοβέρδος απηύθυνε κάλεσμα στη ΔΗΜ.ΑΡ. σημειώνοντας: «Μία συζήτηση για συνεργασία με τον κ. Κουβέλη θα ήταν ευπρόσδεκτη, δόκιμη και πολύ λογική για την πολιτική μας φυσιογνωμία».
Ο Αν. Λοβέρδος ανέφερε ότι η επιλογή του ΠΑΣΟΚ «είναι κεντροαριστερή», αλλά έσπευσε να προσθέσει ότι «μπρος στο συμφέρον της πατρίδας κάτι άλλο μπορεί να βγει περισσότερο ισχυρό», στηρίζοντας ουσιαστικά τη μετεκλογική συνεργασία των εταίρων του δικομματισμού. Τάχτηκε παράλληλα υπέρ του «διαλόγου» του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ για το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας των δύο κομμάτων, σημειώνοντας μάλιστα ότι το ενδεχόμενο της συγκυβέρνηση «θα το πουν οι δύο αρχηγοί μετά τις 18 του Μάρτη», δηλαδή μετά την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
«Η συζήτηση περί συμμαχιών δεν είναι μια συζήτηση ταμπού», ανέφερε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γ. Πεταλωτής, με συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο.
Προεκλογικός ανασχηματισμός
Σε «μερικό» ανασχηματισμό της κυβέρνησης με εσωτερική μετακίνηση προσώπων και την τοποθέτηση εξωκοινοβουλευτικών στελεχών σε υπουργικές θέσεις, προχώρησε αργά χτες το βράδυ ο πρωθυπουργός της συγκυβέρνησης Λ. Παπαδήμος.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδης μετακινήθηκε τελικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναλαμβάνοντας την υπουργική καρέκλα του Χρ. Παπουτσή, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, προκειμένου να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Υπουργός Ανάπτυξης Ναυτιλίας και Ανταγωνιστικότητας ανέλαβε η Αν. Διαμαντοπούλου και τη θέση της στο υπουργείο Παιδείας θα καταλάβει ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης. Θέση υφυπουργού στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει και ο Λ. Οικονόμου μέχρι χτες γενικός γραμματέας στο συγκεκριμένο υπουργείο. Η ορκωμοσία των νέων υπουργών, σύμφωνα με το πρωθυπουργικό γραφείο, θα γίνει σήμερα στις 15.30 ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Χτες, τέλος, συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, όπου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Προκλητική προσπάθεια να θολώσει τα νερά
Καταγγέλλει την «ταλαιπωρία» για την πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ, το οποίο όμως εγκρίνει και στηρίζει
Να ψαρέψει στα θολά νερά επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ προεκλογικά. Ενδεικτική της υποκριτικής και ψηφοθηρικής τακτικής της, είναι η χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου Τύπου Γ. Μιχελάκη για «την ταλαιπωρία του κόσμου στις ατέλειωτες ουρές της ΔΕΗ και τις εφορίες», προκειμένου να πληρώσει το χαράτσι. Την ίδια ώρα, η ΝΔ συμφωνεί απόλυτα στην πληρωμή του, που όπως σαφώς αφήνει να εννοηθεί, θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, από την κυβέρνηση, που, όπως προσδοκά, θα έχει το πάνω χέρι.
Στο ίδιο μήκος, ο τομεάρχης Εργασίας Ν. Νικολόπουλος, θυμήθηκε μετά την υπερψήφιση των εφαρμοστικών νόμων που σφαγιάζουν τους μισθούς και τις συλλογικές συμβάσεις, τις συντάξεις, τα προνοιακά επιδόματα, κ.ο.κ., να αποδοκιμάσει τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ επειδή «καταχράστηκαν με κυνισμό τη διακηρυγμένη θέση της ΝΔ ότι θα ψηφίσει τον εφαρμοστικό νόμο για τη δανειακή σύμβαση και "κουβάλησαν" στη Βουλή ένα βουνό τροπολογίες που καμία σχέση δεν είχαν με τον εφαρμοστικό νόμο» (!). Φυσικά δεν έβγαλε «κιχ» για το «κούρεμα» της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.
Η ΝΔ προειδοποιεί ταυτόχρονα το λαό ότι μετά τις εκλογές θα κλιμακωθεί η επίθεση κατά των εργατικών λαϊκών αγώνων. «Δεν μπορεί την Κυριακή να ψηφίζουν και την Δευτέρα να είναι κοψοχέρηδες και την Τρίτη να είναι στο πεζοδρόμιο και την Πέμπτη να καίγεται η Αθήνα», δήλωσε με νόημα (στον «Σκάι») ο γραμματέας της ΝΔ Α. Λυκουρέντζος.
Την ίδια στιγμή μια σειρά βουλευτές της ΝΔ καλλιεργούν σαφώς το έδαφος για κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, παρά τις περί του αντιθέτου κατηγορηματικές δήθεν διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του κόμματος. «Είναι πιθανό να μεταβούμε από μία εποχή αυτοδύναμων κυβερνήσεων σε μία εποχή κυβερνήσεων συνεργασίας», δήλωσε (στον «Real fm») ο Κυρ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας με έμφαση πως «εάν οι πολίτες μας στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα ότι πρέπει να συνεργαστούμε, τότε θα συνεργαστούμε». Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο της συνεργασίας και ο Μ. Βαρβιτσιώτης, δηλώνοντας ότι «οι μετεκλογικές συνεργασίες αποφασίζονται, αφού δούμε τα αποτελέσματα των εκλογών».
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
Ξεκίνησαν οι καταθέσεις μαρτύρων
Με την εξέταση του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), Α. Γεωργίου, άρχισαν οι εργασίες της Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με το θέμα των στοιχείων του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009. Στην Επιτροπή, στην οποία δεν μετέχει το ΚΚΕ, ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουπλής, κατέθεσε έγγραφο από το οποίο προκύπτει ότι ο Α. Γεωργίου ήταν σε επαφή με τον επικεφαλής της τρόικας Π. Τόμσεν και τον ενημέρωνε για προβλήματα στη λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν τροποποιήσεις στο νομικό πλαίσιο της Αρχής. Υπενθυμίζεται ότι στη συνέχεια η κυβέρνηση καθαίρεσε όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και με πρόσφατη ρύθμιση στον εφαρμοστικό νόμο ορίστηκε ότι πλέον τα μέλη του ΔΣ θα έχουν απλώς συμβουλευτικό και όχι αποφασιστικό ρόλο. Ο Α. Γεωργίου στην συνεδρίαση απέφυγε να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα και έκανε απλώς λόγο για «προϊόν υποκλοπής».

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου