ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


Στιγμιότυπο από την προχτεσινή κινητοποίηση που έγινε στα Τρίκαλα
Κοινή ανακοίνωση για την αυριανή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας κυκλοφόρησαν ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, στην οποία σημειώνουν:
«
Εργαζόμενες, άνεργες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, νέες, μετανάστριες,
Την 8η του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, τιμούμε τις εργαζόμενες γυναίκες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες, που αποτελούν, μαζί με τη νεολαία, τα πρώτα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης και που το προηγούμενο διάστημα, αψηφώντας το κλίμα μοιρολατρίας, την εργοδοτική τρομοκρατία, τα ψεύτικα διλήμματα της συγκυβέρνησης και των ευρωπαϊκών της εταίρων, ύψωσαν το ανάστημά τους ενάντια στη βάρβαρη επίθεση της αστικής τάξης στα δικαιώματά μας.
Η σημασία και το περιεχόμενο της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας εκφράζεται σήμερα με τη συμμετοχή των γυναικών της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρώτα από όλα στις απεργιακές μάχες και στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες στους τόπους δουλειάς, αλλά και στις πολύμορφες κινητοποιήσεις των Σωματείων, Συνδικάτων, Συλλόγων Γυναικών, Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα σε κάθε πόλη, συνοικία και γειτονιά.
Με τους αγώνες τους σήμερα τιμούμε την 8η του Μάρτη, την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, ως μέρα προσφοράς των γυναικών στους ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Τη θυμόμαστε ως μέρα που σημαδεύτηκε από το θάνατο γυναικών που συνέβαλαν, μαζί με τους άντρες εργάτες, για κατακτήσεις και από αυτή τη σκοπιά απευθύνουμε κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων:
Γυναίκα πάρε θέση στον αγώνα για ένα μέλλον απαλλαγμένο από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες δεν έχουμε κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αναμονής. Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, η τρόικα, η ΕΕ, τα μονοπώλια έχουν βάλει στο στόχαστρο και σαρώνουν με ασύλληπτη μανία κάθε κατακτημένο με αίμα κι αγώνες εργατικό και λαϊκό δικαίωμα. Τα μέτρα φωτιά δεν έχουν τελειωμό. Δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Θέλουν να μας φτάσουν στον πάτο. Να εξαθλιωθούμε εμείς και τα παιδιά μας, για να συντηρείται το σάπιο και παρασιτικό καπιταλιστικό σύστημα, εκτός των άλλων και με ελεύθερα τα ναρκωτικά.
Είναι φανερό πως το μέλλον που σχεδιάζουν για μας δεν έχει καμία σχέση με το μέλλον που πρέπει να διεκδικήσουμε για μας και τις οικογένειές μας. Δεν έχει καμία σχέση με το μέλλον που μπορούμε να χτίσουμε για τα παιδιά μας, αρκεί να απαλλαγούμε από τα αρπακτικά του κεφαλαίου.
Δε θα υποταχθούμε σε ένα μέλλον, όπου θα βασιλεύει η ανεργία και οι μισθοί των 400 ευρώ. Οπου η Υγεία, η Πρόνοια και η Παιδεία, η ξεκούραση, ο ελεύθερος χρόνος θα είναι προνόμια για τους λίγους και για το λαό είδος πολυτελείας και θα κοστίζουν ακριβά. Οπου η μητρότητα θα είναι προνόμιο για λίγες και τα νέα ζευγάρια, κάτω από το βάρος της ανασφάλειας για το μέλλον, κάτω από το βάρος της φτώχειας θα αποφασίζουν δύσκολα να κάνουν οικογένεια. Οπου παιδιά λιποθυμούν στα σχολειά από τον υποσιτισμό.
Με αποφασιστικότητα, με θάρρος, με πίστη στη δύναμή μας και στο δίκιο μας δίνουμε τον αγώνα μέσα από τα Σωματεία και τα Συνδικάτα μας, τις επιτροπές αγώνα στους χώρους δουλειάς ή σπουδών μας, τις Λαϊκές Επιτροπές και τους Συλλόγους Γυναικών στις γειτονιές μας.
Δεν αποδεχόμαστε τις πολιτικές που μας στερούν το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή με δουλειά για όλους και αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, με δωρεάν και υψηλού επιπέδου παροχές από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, δωρεάν Παιδεία για κάθε νέο χωρίς να αναγκάζεται καμία λαϊκή οικογένεια να πληρώνει ολόκληρες περιουσίες για τη μόρφωση των παιδιών της. Μια ζωή όπου για κάθε οικογένεια η στέγαση θα είναι δεδομένη, όπως δεδομένη θα είναι και η καλής ποιότητας κι επαρκής σίτιση, η δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Οπου κάθε νέο ζευγάρι θα βλέπει με αισιοδοξία και λαχτάρα την προοπτική για τη δημιουργία της δικής του οικογένειας.
Γι' αυτό το μέλλον πρέπει να παλέψουμε. Εχουμε πείρα. Ξέρουμε το δρόμο, μας τον έδειξαν οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις, η απεργία στην Ελληνική Χαλυβουργία και σε τόσους άλλους χώρους δουλειάς, τα μαζικά συλλαλητήρια καταδίκης της πολιτικής που στηρίζει τα μονοπώλια.
Αυτό το δρόμο διαλέγουμε, συστρατευόμαστε με τις δυνάμεις αντίστασης, αντεπίθεσης και ταξικής σύγκρουσης, τις δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ), της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Ξέρουμε ότι ο δρόμος αυτός δεν είναι ανθόσπαρτος, αλλά ταυτόχρονα είναι όμορφος και ο μόνος που μπορεί να μας βγάλει από το βούρκο της αντιλαϊκής βαρβαρότητας. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, ώστε ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του, να σχεδιάσει την οικονομία με βάση τις δικές του ανάγκες, απαλλαγμένος από τα παράσιτα του μεγάλου κεφαλαίου που ζουν εις βάρος του. Ετσι μόνο θα ζήσουμε το μέλλον που μας αξίζει».
Αγωνιστικός γιορτασμός από συλλόγους και συνδικάτα
Συνεχίζεται η πολύμορφη αγωνιστική δραστηριότητα συλλόγων γυναικών, συνδικάτων και μαζικών φορέων σε διάφορες περιοχές της χώρας για το γιορτασμό της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας (8 Μάρτη), σε μια περίοδο που κάθε εργαζόμενη, κάθε λαϊκή οικογένεια «χτυπιέται» από την καπιταλιστική κρίση.
Σήμερα Τετάρτη
Στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα θα γίνουν πικετοφορία στις Συκιές και εκδηλώσεις στα γραφεία των Συλλόγων Γυναικών Τούμπας και Ε' Διαμερίσματος.
Στα Γιάννενα, εκδήλωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ μαζί με την ΟΓΕ στις 7.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Η Λαϊκή Επιτροπή Σαλαμίνας και η ομάδα γυναικών της ΟΓΕ πραγματοποιούν πικετοφορία στην πλατεία Αγίου Μηνά, στις 6μ.μ.
Η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών, ο Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας (μέλος ΟΓΕ) καλούν σε εκδήλωση - συγκέντρωση στις 6 μ.μ. στο Παμμικρασιατικό (Φωκαίας 26).
Στη Λαμία, ο Σύλλογος Γυναικών μαζί με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ και το ΜΑΣ οργανώνουν εκδήλωση για τις εξελίξεις στην Υγεία στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.
Αύριο Πέμπτη
Πικετοφορίες σε όλους τους δήμους της περιφέρειας του Πειραιά διοργανώνονται για αύριο Πέμπτη. Συγκεκριμένα:
Στον Πειραιά, στις 6μ.μ. στην πλατεία Κοραή. Στο Κερατσίνι, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ζαρντέν), στις 6μ.μ. Στο Πέραμα, στην πλατεία Ηρώων, στις 6μ.μ. Στη Νίκαια στην πλατεία Κουμπάκη (πρώην Σπάθα), στις 6.30μ.μ. Στον Κορυδαλλό, στην Ταξιαρχών και Γεννηματά, στις 6.30μ.μ.
Στο εργοστάσιο του Παπουτσάνη θα γίνει στάση εργασίας 1μ.μ. - 2.30 μ.μ. και θα παρουσιαστεί από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ το μονόπρακτο «Ποιος φοβάται τη Σοφία».
Ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων θα επισκεφτούν στις 9.30 π.μ. το Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης και θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας επειδή έκλεισε ο εργαστηριακός τομέας και μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ.
Στη Λαμία, στις 8 π.μ. θα γίνει αποκλεισμός των ταμείων του νοσοκομείου, ενώ στις 6.30 μ.μ. θα γίνει πικετοφορία στο κέντρο της πόλης.
Στο Αλιβέρι, ο Σύλλογος Γυναικών θα κάνει εκδήλωση στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.
Στη Λιβαδειά, στις 7.30 π.μ. θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο νοσοκομείο, στη 1 μ.μ. ομιλία στους εργαζόμενους του νοσοκομείου και στις 7 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Εργασία - Ανεργία - Μητρότητα» στο καφέ Αστραδενή.
Στο Ρέθυμνο, εκδήλωση συλλόγου γυναικών Μελάμπων στις 8 το απόγευμα στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Μελάμπων.
Στο Βόλο, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του συλλόγου γυναικών, στις 6:30 μ.μ., στην Πλατεία Πανεπιστημίου.
Στη Λάρισα, θα γίνουν συγκεντρώσεις σε όλες τις συνοικίες.
Στα Τρίκαλα, στη 1 μετά το μεσημέρι εκδήλωση στο Νοσοκομείο Χρονίων Παθήσεων και στις 6:30 μ.μ., συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Στην Καρδίτσα, συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου