ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΤΑΞΙΚΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
"AMAT VICTORIA CURAM"="H ΝΙΚΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ"
για επικοινωνία και για τις αναρτήσεις,
τις σκέψεις και τις γνώμες σας,στο: predatorus_preda@easy.com

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΗΓΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ Αφήνουν ξανά χωρίς φάρμακα ασφαλισμένους και συνταξιούχους


Ταυτόχρονα, δημιουργούνται ελλείψεις σε φάρμακα επειδή οι φαρμακοβιομηχανίες πουλούν σε χώρες όπου διασφαλίζουν μεγαλύτερο κέρδος
Ο λαός πρέπει να δυναμώσει την πάλη του για φάρμακο δωρεάν για όλους, ενάντια στην πολιτική που το μετατρέπει σε εμπόρευμα
Σε μια ανάλγητη απόφαση που έρχεται να προστεθεί στους κρίκους της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των λαϊκών στρωμάτων προχώρησαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της Αθήνας (ΦΣΑ) και του Πειραιά (ΦΠΑ), στα πλαίσια των απεργιακών κινητοποιήσεων στις 8 και 9 Μάρτη που ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).Στις γενικές συνελεύσεις που έγιναν προχτές και κράτησαν μέχρι αργά το βράδυ, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία - με μόνη την άρνηση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης (ΔΗΠΑΚ) Φαρμακοποιών - η διακοπή της χορήγησης με πίστωση, λόγω των χρεών, φαρμάκων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσα από μια χρονική κλιμάκωση. Δηλαδή άνεργοι, ανασφάλιστοι, αλλά και συνταξιούχοι που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τη συμμετοχή τους στα φάρμακα μέχρι 25%, υποχρεώνονται να πληρώνουν απ' την τσέπη τους το συνολικό ποσόν για φάρμακα, το οποίο θα διεκδικήσουν στη συνέχεια απ' τα ταμεία τους, μειωμένο κατά το ποσοστό συμμετοχής.
Ειδικότερα στη Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ, το προεδρείο του συλλόγου, που στηρίζεται από δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΣΥΝ, έκανε προσπάθεια, που τελικώς ευοδώθηκε, να περάσει η πρόταση να μη γίνει καμία απεργιακή κινητοποίηση, ούτε και στα πλαίσια του διαχειριστικού πλαισίου του ΠΦΣ, που θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξουν διορθώσεις στο δεύτερο μνημόνιο και στον εφαρμοστικό νόμο του υπουργείου Υγείας. Στην ψηφοφορία που έγινε, η μόνη άρνηση -με το δικό της πλαίσιο που διασφαλίζει τα συμφέροντα των ασθενών και των ασφαλισμένων - ήταν της ΔΗΠΑΚ η οποία πρότεινε δυο συγκεντρώσεις στη διάρκεια της διήμερης απεργίας: Την πρώτη μέρα στο υπουργείο Υγείας για να υπογραμμιστεί η αντίθεση στην εξαθλίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με το νέο εφαρμοστικό νόμο. Τη δεύτερη μέρα στο υπουργείο Εργασίας για να υπογραμμιστεί η αντίθεση των αυτοαπασχολούμενων φαρμακοποιών στα αντιασφαλιστικά και αντισυνταξιοδοτικά μέτρα, που προώθησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων.
Οι αποφάσεις της συνέλευσης ΦΣΑ και ΦΣΠ έχουν ως εξής:
  • Συνεχίζουν την άρση της πίστωσης στα ταμεία: ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΤΣΑΥ, ΤΣΜΕΔΕ και ταμείο ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. Αύριο προχωρούν σε άρση της πίστωσης σε όλα τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία πλην ΕΥΔΑΠ, ΤΥΠΕΤ, ΕΔΟΕΑΠ και ΕΟΠΥΥ (περιλαμβάνει τα ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ).
  • Αφήνουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 16-3-2012 στον ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τις συνταγές Ιανουαρίου, καθώς και την προκαταβολή των 48 εκατ. ευρώ του ΟΠΑΔ όπως προκύπτει από το ψηφισθέν πολυνομοσχέδιο του Ιανουαρίου. Σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν από τις 17-3-2012 σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.
  • Μετά τις 17-3-2012 για τον ΕΟΠΥΥ και εφόσον έχει ανταποκριθεί στις ανωτέρω υποχρεώσεις του, αφήνουν χρονικό περιθώριο μέχρι τις 31-3-2012 να εξοφλήσει όλα τα υπόλοιπα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ όπως προκύπτει από το ίδιο πολυνομοσχέδιο. Σε αντίθετη περίπτωση από 1/4/2012 θα προχωρήσουν σε άρση της πίστωσης και προς τον ΕΟΠΥΥ.
Μεγάλες ελλείψεις φαρμάκων
Η αντιμετώπιση του φάρμακου ως εμπορεύματος οδηγεί σε ελλείψεις 250 κατηγοριών φαρμάκων, όπως τα αντιυπερτασικά, τα αντιεπιληπτικά, οι κορτιζόνες κλπ.
Η κύρια αιτία είναι ότι οι πολυεθνικές εφοδιάζουν φάρμακα τη χώρα μας με το σταγονόμετρο, γιατί τη θεωρούν «πτωχευμένη χώρα». Αλλά και ένα μέρος αυτών των φαρμάκων επανεξάγονται σε άλλες χώρες απ' τους φαρμακεμπόρους, καθώς η επανεξαγωγή τους διασφαλίζει υψηλότερο κέρδος απ' αυτό της ελληνικής αγοράς.

πηγή ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου